http://www.levnealarmy.cz/eshop/central ... r-356.html
Odskok zadních dveří
Odskok zadních dveří
Zdárek, měl bych dotaz, zda neporadíte. Nedával jste někdo ty odskoky co posílám v odkazu? Jsou dostatečně silné na otevření, to vím, spíše mě zajímá zda to zapojení není tak těžké, a kam se co dává, měl bych to na to tlačítko uvnitř vozu
- děkuji
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Re: Odskok zadních dveří
Jde ti o kufr nebo zadní boční dveře ?
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Tak přesně tady toto budu teprv montovat kámošovi do forda tak ti přesně nepovím jak na to, ale pokud chceš elektricky otevírat páté dveře na feldě tak ti bihatě stačí servomotorek z centrálního zamykání, který je podstatně levnější! Mám to tak udělané na dálkový ovladač a mez problémů! Ikdyž se to nezdá tak ty serva mají tah myslím o kolo 2kg a to stačí.
Zapoměl jsem napsat, zadní boční dveře, které nemají klikyfavo píše:Jde ti o kufr nebo zadní boční dveře ?
-
Zbysek - FK
356-tku mám třeba já v pátých dveřích a má to sílu jako bejk. Rozhodně tyhle doporučuju, protože silnější se stejně ani běžně sehnat nedají. A zapojení? Jednoduché. Je to prostě obyčejný elektromagnet, tedy má na sebe přivedeno plus a mínus. Tedy jeden z těchto pólů přerušíš a dáš tam spínač. Pokud chceš použít nějaký jemnější spínač, dej to přes relé, nebo ho spálíš. Originál v balení dokonce spínač je. Pro více info stačí napsat co by jsi chtěl vědět.
Děkuji za info. No chtěl bych to dát, že zadní dveře otevřu přes vypínač, kterej bych si dal někam k palubce či tak. Mě teda zajímá, hlavně kam nebo místo čeho se dává ten magnet/odskok, je tedy třeba rozebrat kryt dveří že jo, a tam ho připojit k čemu? Kabel - a + mám táhnout dopředu a přes baterku nebo se někde chytit cestou? Díky 
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 30. zář 2008 22:08:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Viz. pravidlo č.4
-
Zbysek - FK
No jelikož tedy asi budeš mít zavařené zadní vnější kliky, tak připojíš táhlo toho magnetu (což je vlastně ocelové lanko, které se asi nejlépe nastavuje buď jejich originál dodaným přípravkem, nebo normálně elektrikářskou čokoládou) k ovládání otevírání dveří od vnitřního táhla. Tedy bude to dělat stejnou věc jako když vevnitř v odemčeném autě zatáhneš za madýlko a dveře se pootevřou. Jak rozděláš dveře a koukneš na táhla, tak ti to bude hned jasné kam to dát a jak to zaháčit. Spíš je většinou problém vymyslet co nejlepší umístění magnetu, aby to nikde nepřekáželo a co nejlíp fungovalo.
Jinak kostru můžeš nejlépe k zadním dveřím vzít od ukotvení předních pásů a plus dovést od toho spínače. Je lepší vést spínané plus, protože i kdyby se ti někde náhodou prodrbaly kabely do těch dveří, tak se to zkratne pouze při stisku tlačítka a ne že to shoří když o tom nebudeš vědět. Do dveří to samozřejmě dostaneš přes ty gumové průchodky. Plus pro spínače můžeš vzít klidně z pojistkovky, nemá cenu to tahat znovu od baterky, protože zase takový odběr to nemá. Vlastně veškerou kabeláš dostaneš už s tím odskokem,takže není ani potřeba nic řešit pokud ti vyjde délkově.
Jinak kostru můžeš nejlépe k zadním dveřím vzít od ukotvení předních pásů a plus dovést od toho spínače. Je lepší vést spínané plus, protože i kdyby se ti někde náhodou prodrbaly kabely do těch dveří, tak se to zkratne pouze při stisku tlačítka a ne že to shoří když o tom nebudeš vědět. Do dveří to samozřejmě dostaneš přes ty gumové průchodky. Plus pro spínače můžeš vzít klidně z pojistkovky, nemá cenu to tahat znovu od baterky, protože zase takový odběr to nemá. Vlastně veškerou kabeláš dostaneš už s tím odskokem,takže není ani potřeba nic řešit pokud ti vyjde délkově.
*** ano, kliky jsou zavařené. takže oddělat tapec, najít to ovládání táhla a připojit. pak jen umístit ten magnet kam nejlépe to půjde. - vemu od šroubu od pásů a + je teda na pojistkové skřínce, třeba pojistka č. 2, kde je + až při otočení klíčku, což by šlo, strčim klíč, otočim klíčem a odpálím dveřeZbysek píše:No jelikož tedy asi budeš mít zavařené zadní vnější kliky...
-
Hanz - FK
Dejwe budu dělat to samý na všech 5 dveří tak si pak porovnáme výsledky 
Pokud to udělám, tak mě se budou odpalovat zadní dveře L + P 
Naposledy upravil(a) Maty dne ned 05. říj 2008 22:12:20, celkem upraveno 1 x.
-
Hanz - FK
jj já to chci na všech pět 
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 07. říj 2008 17:09:41, celkem upraveno 1 x.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
a k cemu to je mit odskok na zadnich dveri? A kde budete mit tlacitko na otevreni?
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
-
Zbysek - FK
No pokud chce člověk otevřít lidem dozadu a nechce se natahovat na kličky, tak je to asi celkem lepší volba. Tlačítka můžou být u každého jinak. Někdo si je dává na dveře u řidiče, někdo na středový tunel, jiný na palubku...
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 07. říj 2008 17:10:10, celkem upraveno 1 x.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
No to jedine... a kdyz to chce mit takhle "prakticky" tak nemel zavarovat kliky... byvala to moda ale ted je podle me OUT a zvlaste pri bodovem systemu me to prijde jako blbost....
-
hrosik1
ahoj já mám takovej proble mám feldu a delam maly upravy a já vul jsem si zakytoval kliky a nevim jak bych to votvíral
už mi došly nápady já jsem myslel že to bude fungovát na motorek od centrálu je to na to moc slaby.
Jenmohly by jste mi nekdo poradit já už nevim asi pojdu na vrakač akoupimn si novy dveře.předem dekuju.
už mi došly nápady já jsem myslel že to bude fungovát na motorek od centrálu je to na to moc slaby.
Jenmohly by jste mi nekdo poradit já už nevim asi pojdu na vrakač akoupimn si novy dveře.předem dekuju.
-
Zbysek - FK
Právě k tomu účelu jsou odskoky, o kterých je toto téma. Pročti si to a udělej to tak.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
hrosik1 píše: a já vul jsem si zakytoval kliky