DOBÍJENÍ?
-
hans007 - FK
DOBÍJENÍ?
Prosím o radu,na Felicii 1,3mpi se mi v poslední době objevil problém s kolísáním napětí,na volnoběh při zapnutých světlech kontrolky a palubovka svítí dost málo ale za jízdy zase doslova září
a když třeba zapnu stěrače tak jdou neskutečně rychle,jednou mi to dokonce vyhodilo 20A pojistku od větráku topení.Neví někdo v čem by mohl být problém než se s tím začnu trápit a hrabat se v tom?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: DOBÍJENÍ?
Kontrola dobíjení multimetrem,tzn změřit napětí na baterce při natočeným motoru.Musí mít tak max 14V.V tvým případě zřejmě přebíjí,je to horší varianta než nedobíjení,může se nenávratně poškodit elektro výzbroj...ecu,rádio atd.
Přebíjení způsobuje hlavně vadný regulátor dobíjení,je přidělanej zezadu na alternátoru 2 šroubama,zkus ho vyměnit,cena kolem 300 kč.
Přebíjení způsobuje hlavně vadný regulátor dobíjení,je přidělanej zezadu na alternátoru 2 šroubama,zkus ho vyměnit,cena kolem 300 kč.
-
MHudy
Lidičkové, prosím Vás, napište mi někdo diagnózu a kolik mě asi bude stát oprava: Felda 1,3 (50 kW), při zařazeném rychlostním stupni najednou klesne výkon motoru a prudce zesílí intenzita osv. palubovky, světel, ventilátoru, pal. počítač ukazuje napětí 16,6V. Předem moc děkuju.
-
Josh123456 - FK
to jako myslíš, když přidáš plyn z vonoběhu třeba na cca 2000 ot/min., že se ti najednou víc rozzáří světla? Nebo jen ti to dělá, když zařadíš rychlost a jinak ne ve volnoběhu?MHudy píše:Lidičkové, prosím Vás, napište mi někdo diagnózu a kolik mě asi bude stát oprava: Felda 1,3 (50 kW), při zařazeném rychlostním stupni najednou klesne výkon motoru a prudce zesílí intenzita osv. palubovky, světel, ventilátoru, pal. počítač ukazuje napětí 16,6V. Předem moc děkuju.
Asi regulátor a nebo se něco děje i přímo v altíku, když to tak nabíjí... Možná.
-
MHudy
Stává se to za jízdy při zařazeným r. stupni, když vyřadím, napětí zase klesne, ale při zvýšení otáček (ať na neutrál nebo rychlost) zas vylítne na těch 16,6. Po nějaké chvíli, někdy kratší, někdy delší se to zase vrátí do normálu, auto jakoby si ulevilo. Připadá mi, jako by při tom zvýšení napětí něco motor brzdilo. Že by se zasekl altík a klíňák se o něj brzdil?
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
To zbrzdění může dělat altík velkým odporem na řemenici při zvýšeném napětí dobíjení.Podle mě je třeba co nejdříve zkontrolovat altík.
-
bedo
zdar lidicky
mam zda sa presne ten isty problem
vyradim tak kontrolky aj svetla idu na minimum, zaradim tak vsetko svieti a stierace naozaj idu asi rychlejsi
bol problem s batrkou, zmizlo vela vody (cca. 2 litre) a uz som myslel ze je v cudu
podarilo sa ju ozivit
no vypalilo mi predne ziarovky a dnes rano sa to zopakovalo
je to teda vadny regler alebo to moze byt aj cosi vaznejsie?
dikes za odpovede
v.
mam zda sa presne ten isty problem
vyradim tak kontrolky aj svetla idu na minimum, zaradim tak vsetko svieti a stierace naozaj idu asi rychlejsi
bol problem s batrkou, zmizlo vela vody (cca. 2 litre) a uz som myslel ze je v cudu
podarilo sa ju ozivit
no vypalilo mi predne ziarovky a dnes rano sa to zopakovalo
je to teda vadny regler alebo to moze byt aj cosi vaznejsie?
dikes za odpovede
v.
-
hans007 - FK
Tak to bylo tím regulátorem,po výměně to šlape jak má,při všech otáčkách je tam vždycky 13,8V,před výměnou kolem 20V.