Uložení tlumičů nebo tlumiče?

Dejwis

Uložení tlumičů nebo tlumiče?

Příspěvek od Dejwis »

Kuk všem :-) - mám dotaz - do měsíce budu nechávat měnit přední ramena/zesílená, komplet osazeny silentblokama atd + čepy řízení. Poslední dobou pozoruji, pokud nejsou nic moc silnice, nebo když přejedu kanál, tak nic moc to už asi tlumiče neberou. Ta "rána" se ozve do kastle, je to slyšet i do palubky. Pokud je dobrá silnice, tak je klid, ale jinak už to nerad slyším. Mohl bych nechat sundat při tom sundavání ramen tlumiče a dát nové uložení atd, ale abych pak po jízdě pořád něco slyšel, to bych nerad. Tlumiče můžu mít za velko. cenu, takže to by tak ani nevadilo. Nevím zda počkat až na výměnu ramen, protože ty silentbloky + čepy řízení také dělaj bordel, nebo to nechat hned vyměnit. Tak co? Co dělá rány do kastle na nic moc silnici? thx

Dejwis
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Uložení tlumičů nebo tlumiče?

Příspěvek od Skury »

A co si představuješ, jestli máš HPčka? To víš, měkkej francouz to nebude... ;) Já mám motokáru a jsem happy jako blecha. Akorát spolujzdci a moje záda moc ne. :-D
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Škury píše:A co si představuješ, jestli máš HPčka? To víš, měkkej francouz to nebude... ;) Já mám motokáru a jsem happy jako blecha. Akorát spolujzdci a moje záda moc ne. :-D

HP nemám - jo a Felda bude mít najeto 100 000km za cca 100km, a nevím zda předchozí majitel měnil tlumiče, Feldu jsem bral při 80 000km cca. A tohle to nedělalo, prostě někdy od července se to zvyšuje. . . .
mikka

Příspěvek od mikka »

Taky mi vadí bouchání na špatných cestách. Auto má 130t km, tak jsem se rozhodl vyměnit tlumiče a dát na ramena nové silentbloky. Zatím mám jenom vyměněné tlumiče, nové kulové čepy dolních ramen a čepy řízení. Mírně se to zlepšilo, ale neodstranilo. Ta ramena asi koupím nová, i se silentbloky. Tak jsem zvědavý, co to potom udělá.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

mikka píše:Taky mi vadí bouchání na špatných cestách. Auto má 130t km, tak jsem se rozhodl vyměnit tlumiče a dát na ramena nové silentbloky. Zatím mám jenom vyměněné tlumiče, nové kulové čepy dolních ramen a čepy řízení. Mírně se to zlepšilo, ale neodstranilo. Ta ramena asi koupím nová, i se silentbloky. Tak jsem zvědavý, co to potom udělá.
Upřesni co to a kdy jak dělalo. Co jsi dával za tlumiče?
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ked prejdem cez nerovnost a pocut miernejsiu ranu tak ako keby boli vytrepane tlmice tak stalci vymenit to horne ulozenie tlmicu a malo by to prestat tlmice by mali byt este dobre pretoze ked idem po nerovnostiach tak pocut este ako sicia. A ktory cap by som mal menit ked vychadzam z parkoviska a schadzam miernejsim skokom dole alebo ked vychadzam na parkovisko alebo staci ked niekedy otocim volantom na mieste nie vzdy tak nieco mi rupne (zvuk vychadza z prednej casti, z napravy) tak to je cap riadenia alebo ramenny cap?
mikka

Příspěvek od mikka »

Tlumiče jsem dával Ateso.
Projevuje se to na nerovnostech jako klepání, podobně jako volný kulák.
Teď po té opravě je to o něco lepší, ale klepe to pořád.
Myslím, že kromě silentbloků na ramenech tam teď už nemá co klepat...
mikka

Příspěvek od mikka »

stifler1:
to vypadá na vyběhaný čep ramene
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

mikka píše:Tlumiče jsem dával Ateso.
Projevuje se to na nerovnostech jako klepání, podobně jako volný kulák.
Teď po té opravě je to o něco lepší, ale klepe to pořád.
Myslím, že kromě silentbloků na ramenech tam teď už nemá co klepat...
jak jsi psal, ještě jsi neměnil ty ramena. hodně, pokud je špatnej bouchá tento siletblok:

http://autodilykrc.cz/eshop/detail/sile ... 232675c2df

Já budu dělat ty komplet přední ramena + čepy řízení, tak uvidím zda to vymyzí úplně, ale výměnou předních ramen to snížíš dost!!
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Mám tedy udělat repasy tlumičů (miska, uložení atd.) nebo raději jít do nových? Nevím nevím, nechci abych po výměně předních ramen a repasích tlumičů pořád něco slyšel, táta má tichou Feldu, mě to začíná až někdy mlátit. Hlavně takové ty mezery mezi silniceme, takové to: tudut, tudut :lol: - tak co? A pokud rozhodnu o nových tlumičích, tak ATESO, MONROE, KAYABA? ATESO nevím zda je to pořád jako při výrobě Feldy, Monroe je dost chválené a Kayaba prý také slušné. Neřeším zda 850kč nebo 1050kč. Dík
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Chcel som sa opytat ako sa da stiahnut spruzina tlmica bez pripravku pretoze chcem ist menit horne ulozenie tlmica a neviem ako to spravit?
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Stačí když auto co nejvíce zatížíš na daném tlumiči, vezmeš dráty a v několika místech pružiny pevně chytíš k sobě. Po odlehčení a zvednutí budeš mít pružiny nachystané k vydělání. Používej ale pořádný drát a na několika místech, aby ti to pak neprasklo a nemrsklo ti to někde prsty.
sigmen - FK

Příspěvek od sigmen - FK »

Dobrej je drát na sváření,a nebo jestli máš nějakej starej řetěz z moto.
stifler1 - FK

Příspěvek od stifler1 - FK »

Oki dik za rady tak to skusim dufam ze sa mi to podari a ze si neublizim :D
Odpovědět