jake svicky do 1,6??
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
jake svicky do 1,6??
ahoj mohl by mi nekdo doporucit jake svicky si mam poridit do sve 1,6 mam tam bosch w7ltcr a chystam se je menit diky
za rady
za rady
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: jake svicky do 1,6??
Taky doporučuju.
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
dekuju za radu
a kolik asi tak stoji?.
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Daji se sehnat za 150 za kus.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Často se vede diskuze jaké svíčky na lpg a hodně se psalo, že na lpg nemají být víceelektrodové. Teď jsem se na to přeptával plynařů a řekli mě, že to platí u klasiky plynu. U sekvence, kde nejsou žádné prodlevy a je to řízeno řj jak u plynu být klidně můžou.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
smazany clen - FK
já jsem po koupi Feldy 1999/ 137000 km najeto měnil svíčky a zjistil jsem, že podle datumu na nich vyraženém jsou tam ještě původní !(teda pokud je původní maj. neměl někde nový schovaný několik let , ale to pochybuju) To je slušný výkon a to vypadaly že by ještě lecos najely -střední elktroda byla jen málo opotřebená. A byly to tříelektrodový NGK BUR.
kls
kls
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Původní nebudou, protože NGK se tam ve výrobě nedávalo.
- Kubis
- Kontaktovat uživatele:
Mám 1,6MPi, najeto cca 110 000 km a dávám svíčky dle škodovky a to NGK BUR6ET a jsem na vísost spokojen. Chytá v létě i v tzimě nacuk. Vydrží 60 000 km a skutečně fungují. Plně doporučuji.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svicky/ngk-bur6et/Atnarfus píše:Daji se sehnat za 150 za kus.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Josh123456 - FK
já je koupil za 120Kč jednu s menší slevou, ale jinak souhlasim s ostatníma, že stojí okolo 150Kč.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.motortex.cz/svicka-zapalovaci-ngk-27.htm tady 125,-Josh123456 píše:já je koupil za 120Kč jednu s menší slevou, ale jinak souhlasim s ostatníma, že stojí okolo 150Kč.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
slegrusik - FK
V příručce píší každých 60 000 km, motory 1.6Collin píše:/Po kolika km měnit svíčky? 30tis/km?
U 1.3 se praví po 30 000 km
-
smazany clen - FK
Já nevím,ale myslím,že těch 60 je stejně moc.Přes veškerý dušování výrobce bych je tam tak dlouho prostě nenechal.Ona ta elektroda,ani izolátor jednoduše nebudou,co bývaly.Navíc,ať mi nikdo netvrdí,že mezera bude stejná jako třeba po 20tkm.A může být z jakého chce materiálu.To už je skoro lepší kupovat laciný Brisky a měnit je po 10tkm. 
-
smazany clen - FK
já tam mám Brisky a jsem spokojenej, motor běží tak jak má .
-
Josh123456 - FK
já měl taky před NGK brisky a taky nemůžu říct, že by byly špatný, ale přeci jen NGK se hned pozná,že jsou o něco lepší.
-
encore - FK
A v čem se to pozná že jsou lepší? Já mám BRISK LX15LTC-1 a jsem spokojenej motor jde pravidelě a chytá na škubnutí. Teť mám sice problém že je motor línej ale svíčkama to není to je jinej problem prostě zrychluje pomalu pojedu na reset a zálk. nastav. klapky a bude to ale na těch svíčkách to lítalo a určitě lítat zase bude velice slušně.
-
Josh123456 - FK
Je to lepší v tom, že to jde ve větším rozsahu otáček líp za plynem a líp se to sbírá od spoda bych řekl a nemá to takový problém jít do vysokých otáček-tolik se to nebrání. Měl jsem taky Brisky-nebyly špatný, ale chtěl jsem zkusit něco jinýho a udělal jsem myslim dobře.encore píše:A v čem se to pozná že jsou lepší? Já mám BRISK LX15LTC-1 a jsem spokojenej motor jde pravidelě a chytá na škubnutí. Teť mám sice problém že je motor línej ale svíčkama to není to je jinej problem prostě zrychluje pomalu pojedu na reset a zálk. nastav. klapky a bude to ale na těch svíčkách to lítalo a určitě lítat zase bude velice slušně.
-
pes
mám brisk a naprostá spokojenost na nich najeto cca 25tis.chytá jak vítr
-
smazany clen - FK
Tak jsem tam dar nejdrive brisk a felda zacala hure chytat,drive na cuk s NGK Bur6ET,tak jsen je koupil nove.Jelikoz jsem mel oboje a mohl je porovnat,tak jen pro zajimavost NGK super zpracovani,elektroda krasne hladka.U brisk snad rezana na pilce,nebo co a hlavni rozdil je NGK ma cca o 3mm delsi elektrodu.Jsou super felda zase chyta,.
-
MOTOR
SVÍČKY
Ahoj,prosím o radu-mám felicii 1.6 kombi a potřeboval jsem koupit nové svíčky,prodavač mi doporučil BRISK-LR15TC,když jsem se pak koukal na netu co vyrobce doporučuje,tak tyto svíčky byli doporučeny na všechny možná vozidla,ale jen felicie v seznamu nebyla
Nevíte někdo jestli tento typ tam můžu namontovat,nebo je radši vrátit
Díky za každou radu 
- AirWolf
- Kontaktovat uživatele:
Re: SVÍČKY
SKODA Felicia 1,6 55kW AEE(MPI) 08.95- EXTRA LX15LTC-1; PLATIN LR15YPP-1; TUNING LOR15LGS; SILVER LPG LR15YS-9; A-LINE 37
Visions in Blue
-
MOTOR
Re:AirWolf
DÍKY MOC ZA ODPOVĚĎ,ALE JEŠTĚ BYCH POTŘEBOVAL ZJISTIT,JESTLI TYHLE MAM VRÁTIT- NEBO JESTLI JE TAM MŮŽU DÁT,ABY TO NEDĚLALO PROBLÉM 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Fungovat to bude, jestli tam pasují.
Já bych si ale koupil NGK BUR6ET
Já bych si ale koupil NGK BUR6ET
-
MOTOR
Re:Atnarfus
DÍKY MOC ZA RADU,FAKT SE DIVÍM-TEN PRODAVAČ CO MI JE DOPORUČIL A PRODAL JE I MAJITELEM OBCHODU A ZÁROVEŇ JE I AUTOMECHANIK-PROVÁDÍ VEŠKERÉ OPRAVY.TAK FAKT NEVÍM JESTLI SE SPLETL,NEBO SE JICH SNAŽIL JEN ZBAVIT A VYDĚLAT PENÍZE 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Třeba právě proto tomu rozumí a poradil ti je, že tam pasují a jsou levné.
Kamarád má trojkového Golfa 1.8. Do něj se dávaji stejné svíčky jako do Feldy 1.6. Koupil NGK BUR6ET a jezdil asi měsíc. Pak začal motor chodit na tři válce. Tak na zkoušku koupil nějaké levné Brisky a jezdí na ně dodnes. NGKčko to prostě zabalilo a na Brisk s jednou elektrodou jezdí jako víno. Pravděpodobně ty svíčky s jednou elektrodou nevydrží 60k km jako ty tříelektrodové, ale jinak o nic nejde.
Kamarád má trojkového Golfa 1.8. Do něj se dávaji stejné svíčky jako do Feldy 1.6. Koupil NGK BUR6ET a jezdil asi měsíc. Pak začal motor chodit na tři válce. Tak na zkoušku koupil nějaké levné Brisky a jezdí na ně dodnes. NGKčko to prostě zabalilo a na Brisk s jednou elektrodou jezdí jako víno. Pravděpodobně ty svíčky s jednou elektrodou nevydrží 60k km jako ty tříelektrodové, ale jinak o nic nejde.
-
MOTOR
AHOJ,DÍKY MOC ZA REAKCI A RADU VÁM VŠEM,TY SVÍČKY JSEM TAM NAMONTOVAL
-MOTOR SE STIŠIL,STARTUJE NA PRVNÍ OTOČENÍ KLÍČKEM A SPOKOJENĚ PŘEDE,TAKŽE DOUFÁM-ŽE TO TAK DLOUHO ZŮSTANE 
-
MOTOR
PS:TY BRISKY JSOU TAKY TŘÍELEKTRODOVÉ A PÍŠOU,ŽE MAJÍ VYDRŽET 60000 KM-TAKŽE JEŠTĚ JEDNOU DÍKY TOBĚ A VŠEM OSTATNÍM ZA INFORMACE A RADY 
-
stifler1 - FK
Tieto sviecky som prave pred tyzdnom kupoval aj ja a su tiez trojelektrodove a poradil mi ich ten manik co to predava ze su to vraj dobre ceske sviecky:) a najlacnejsie.
-
Danielllx - FK
Josh123456 píše:já je koupil za 120Kč jednu s menší slevou, ale jinak souhlasim s ostatníma, že stojí okolo 150Kč.
http://www.prondo.cz za 104Kč s DPH
Taky mám Championky a v pohodě...řekl bych, že 1.6 nebude něják zvlášť citlivá na výrobce svíčky (pokud je tam osazený správný typ co tam podle výrobce svíčky má být).
-
lui333
- Kontaktovat uživatele:
ja som menil pred nedavnom sviecky,kedze mam v aute system aj LPG,tak som tam namontoval miesto 3-kontaktovych NGK BUR6ET jednokontaktove NGK BPR7E,ine som v ponuke 1-kontaktove od tejto znacky pre motor 1.6 nenasiel........no a zatial sa mi to pozdava,ze to ide lepsie na 1-kontaktovych ako na 3-kontaktovych
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Díval jsem se na katalog http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 a mají tam na 1,6 vícero druhů svíček.
NGK BUR6ET známá klasika
NGK PGR6D B.I.C. prý na LPG, zná je někdo. Cena je teda "úžasná" 324,00 CZK (385,56 CZK )
NGK V-1 BUR6ET asi inovace klasiky
BOSCH 0 241 240 058
BOSCH 0 241 240 530
BOSCH 0 241 240 539
BOSCH 0 241 240 558
BOSCH 0 242 232 505
BOSCH Super +2 0 242 235 664
BOSCH 0 242 240 511
BOSCH 0 242 240 546
BOSCH Super+12 0 242 240 592
Co používáte? Já klasiku BUR6ET.
NGK BUR6ET známá klasika
NGK PGR6D B.I.C. prý na LPG, zná je někdo. Cena je teda "úžasná" 324,00 CZK (385,56 CZK )
NGK V-1 BUR6ET asi inovace klasiky
BOSCH 0 241 240 058
BOSCH 0 241 240 530
BOSCH 0 241 240 539
BOSCH 0 241 240 558
BOSCH 0 242 232 505
BOSCH Super +2 0 242 235 664
BOSCH 0 242 240 511
BOSCH 0 242 240 546
BOSCH Super+12 0 242 240 592
Co používáte? Já klasiku BUR6ET.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Na http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... &m=Felicia je pro LPG doporučen jiný typ PGR6D.lui333 píše:ja som menil pred nedavnom sviecky,kedze mam v aute system aj LPG,tak som tam namontoval miesto 3-kontaktovych NGK BUR6ET jednokontaktove NGK BPR7E,ine som v ponuke 1-kontaktove od tejto znacky pre motor 1.6 nenasiel........no a zatial sa mi to pozdava,ze to ide lepsie na 1-kontaktovych ako na 3-kontaktovych
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Hans - FK
Jaký je prosim vás přesný označení svíček Champion? Jediný co jsem našel nebylo přímo vspjato s Felicií ale s motorem AEE. Je to Champion RN8VTYC4?
Děkuji!
Děkuji!
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Moc se mi to nechce hledat v manualech a tady je dost chytrých lidi tak se zeptam:
Je rozdil mezi Feldama 1,3BMM a 1,3 MPi jaké svíčky se tam mužou dat? jestli jen 1kon. nebo i 3kon.
jinak co jsem koupil feldu (už davno) tak tam mam svíčky za 48,- (4ks
) a startuje mi to na poprvé a i v zimě jsem neměl problem nastartovat poprvé
, ale taky se chystam na něco lepšího tak pravě mi to zajima co se smi a nesmí... Díky. 
Je rozdil mezi Feldama 1,3BMM a 1,3 MPi jaké svíčky se tam mužou dat? jestli jen 1kon. nebo i 3kon.
jinak co jsem koupil feldu (už davno) tak tam mam svíčky za 48,- (4ks
-
Hans - FK
Do 1.3BMM bych dal klasický. Do MPíčka někdo dává taky klasický, někdo tříkontaktní. Co jsem viděl, všem to jezdí stejně. Výrobce udává, že tříkontaktní vydrží víc kilometrů.
mám v BMM Brisk DOR15LGS a maximální spokojenost
do 1,6 55 kW by měl být typ LOR15LGS ale nevím jak tam by fungovaly protože s DOR15LGS v oktávce 1,6 74 kW jsem spokojenej nebyl ale tam byl ten motor stejně takovej divnej
do 1,6 55 kW by měl být typ LOR15LGS ale nevím jak tam by fungovaly protože s DOR15LGS v oktávce 1,6 74 kW jsem spokojenej nebyl ale tam byl ten motor stejně takovej divnej
-
Hans - FK
Tak mi včera došli nový svíčky. Zvolil jsem NGK. Oproti Bosch nepozoruji rozdíl. Startování v pořádku, chod též, možná to jde trochu líp za plynem ale možná je to placebo. Čas ukáže kolik toho vydrží. Auto máme 12 let a vždy jsme jezdili na Bosch a nebyli problémy. Trochu jsem vybočil z řady a zkusil Japonce. Jestli s nimi nebude problém, na nějaký čas u nich zůstanu. 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
NGK jsou na 60k km. Ty už přežijí auto 
-
Hans - FK
Tak mám v NGK najeto asi 500km a všim jsem si jedné věci. Při pomalé jízdě po městě ( někde kolem 2000 otáček ) to trochu škube. To mi se starýma Boschkama nedělalo ( ty jsem vyměnil né že by byly už po smrti, ale že měli už přešvihlý interval ... jsem z těch co díly mění preventivně né až se něco vysere ).
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kamarádovi se svíčka NGK odporoučela asi po stovce kilometrů. Dojel na tři válce.
-
Hans - FK
Hmm...motor výkon neztrácí. Ale sakra tak drahý svíčky a takový problémy?! Nemůže to být rozdělovačem nebo kabely? Zase se mi nezdá že by po výměně svíček zašli zlobit...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
ja puzivam BOSCH Super 4 (4 elektordy) mam uz to odzkousene na trech autech a nepopsatelna zmena k lepsimu..u starsich aut i lepsi chod motoru
méně znamená někdy více...

-
Jurka - FK
Tak sem kontroloval svíčky na autě po 21 tisících km a nestačil sme se divit... Byli nové NGK BUR6ET, ale vypadají dost hrozně na to že mají jen 21 tisíc km. Sou na tom nánosy bincu a ta elektroda co je uprostřed už teda není kůlatá...spíš trojúhelníček.... Tak je chci vyměnit než pojedu na dovču ještě, ale nevím jaký...ty NGK frčeli dobře, ale 60 tisíc asi nenajedou to je ale fuk sou docela drahé možná bych zkusil něco levnějšího. Přemýšlím nad Briskama, ale mají druhů habakuk a kdo si z toho má vybrat... nebo Boschky super 4 anebo zase NGK... Kdo máte 1.6ku zkuste napsat zkušenosti co máte na feldách teĎ a jak to frčí a jestli se vyplatí jít znova do NGK nebo je to zbytečné. Díky za pomoc v rozhodování..
-
Hans - FK
Dal bych Bosch. Celý život na ně felda jezdila, teď pří výměně jsem koupil NGK a musím říct, že bych se rád vrátil zase k Bosch. Nový svíčky a motor někdy cuká, startování trvá dýl a takový no
... Starý Boschky měli už přes 60t a starty a chod stále exkluzivní