Ruční brzda

ok1kf - FK

Ruční brzda

Příspěvek od ok1kf - FK »

Dobrý den,

nmůžete mi někdo poradit kde se nastavuje krok ruční brzdy u Felicie?

Děkuji.
Frank
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruční brzda

Příspěvek od Frank »

Sundáš ten plast co je na ruční brzdě a tam máš 2 šroubky od ruční brzdy tak je budeš přitahoivat a tím přitahuješ ruční brzdu
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Možná by to chtělo doplnit, pokud jde o úplného laika, že ten plast je v interiéru kolem páky ruční brzdy. Ze zadní, když se sundá, jsou tam tedy zmíněné napínací šrouby a dotáhneš to potom maticemi, které na nich jsou.
ok1kf - FK

Příspěvek od ok1kf - FK »

Děkuji mnohokrát a přeji příjemnou neděli.

Vašek
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Já jen přidám svůj poznatek - mám tam takovej zvláštní tunel. Vzadu mezi sedadlama pod krytkou šroub. Odšrouboval, ale stejně ten kryt nechtěl moc ven - má vepředu packy zasunutý pod ten přední tunel. A ten se mi už nechtělo montovat. Nakonec po nějaké době prasení sem ten zadní kryt z páky sundal, ty packy jsem při tom dost naohýbal...ale povedlo se. Jenže pak jsem koukal na ty štelovací matičky a kontramatičky...nebyl jsem schopen klidně mezi sedadlama pracovat s klíčema. Otrávilo mě to tak, že jsem to zaklapl a nechal jak je. Nějak to zatím funguje, ale hrozím se až budu muset opravdu tu ručku naštelovat...je to tam na pytel pořešený...
West - FK

Příspěvek od West - FK »

nie, to len ty si pytel ;) najprv musí ísť von tá predná časť...
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

To moje hodnocení "na pytel" se vztahovalo k přístupu k těm štelovacím matkám táhel, ne k demontáži toho tunelu. Rozšmrdlávat přední část se mi nechtělo, tak jsem trochu barbarsky znásilnil tu zadní část...šlo to přiměřeně. Ale pak mělo dojít na to dotažení táhel a to jsem vzdal, protože to tam je tak nahustěný k tý páce a mezi sedadlama, že nejde kloudně pracovat s klíčema...jako spěchal jsem a zkoukl jen tak zběžně tak jsem třeba nepřišel hned na nějakej grif. V tu chvíli jsem to prostě takhle rychle vyhodnotil a zabalil to... 8-)
West - FK

Příspěvek od West - FK »

už rozumiem ;) ale mám pocit že keď posunieš sedadlá úplne dopredu a robíš to odzadu tak sa to celkom dá. ale neviem určite...
Zbynda - FK

Příspěvek od Zbynda - FK »

No a co když mám ty matky dotažené na max a stále to je málo :( .Jak s výměnou lanek :?: Zvládnu to i já :?: :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Než začnete něco štelovat, tak se podívejde do zadních brzd, jak je na tom samostavitelný Mechanizmus. Je tam klínek s pružinou, který při každém sešlápnutí brzdy vymezuje opotřebení brzdového obložení. Lanko ruční brzdy je potřeba doštelovat jedině v případě, že se trochu povytáhne. To se ale moc neděje.

Ten klínek rád zarezne a pak se postupně prodlužuje chod brzdy. To že dotáhnete ruční brzdou to sice na oko vyřeší, ale není to to pravé ořechové. Rozhodně nesmí dojít k tomu, aby lanko ruční brzdy bylo stále napnuté. Při uvolnění ručky musí mít fous vůli.
Lanka ruční brzdy prostě seřiďte tak, aby tam byla v uvolněném stavu malá vůle a jestli to pak jde zatáhnout na víc než čtvrtý zub, tak je chyba v mechanizmu zadních brzd.
Odpovědět