sundání řemenu alternátoru

josef - FK

sundání řemenu alternátoru

Příspěvek od josef - FK »

jak mam sundat řemen k alternátoru když tam neni šponování třeba jako je ve škodovce tady je všechno napevno :?:
sigmen - FK

Re: sundání řemenu alternátoru

Příspěvek od sigmen - FK »

Ty tam nemáš napínák?Co máš za auto?
josef - FK

normální 1,3 mpi má to servo a altík je asi magneton 70 má to širší řemen a všechno to drží natvrdo takže nevym co povolit abych to schodil celý dolů
sigmen - FK

josef píše:normální 1,3 mpi má to servo a altík je asi magneton 70 má to širší řemen a všechno to drží natvrdo takže nevym co povolit abych to schodil celý dolů
Jo,tak to je ono.Jak máš servo,tak to má řemen šestidrážkovej a alternátor 90A.Mám to samý.V servisech z toho cákaj.Sám jsem se v tom ještě nevrtal,ale je tam napínací kladka,pán ze servisu říkal,že jde povolit plochým klíčem zespodu.Víc ti nepovím ;)
josef - FK

zejtra nato kouknu ale kdyby stim měl eště nekdo zkušenosti tak prosim napište dik
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jasan,na napínací kladce (je vedle alternátoru) je taková vybroušená hřídel s ploškama pro klíč,tak tím klíčem tuším že směrem dolů ten napínák povolíš (je na pružině,tzn když povolíš tlak tak se napínák vrací sám zpátky) a sundáš řemen.Ale je to celkem pakárna,ten řemen jak je širokej tak se s ním blbě manipuluje.A navíc čerpadlo serva je celkem hodně dole takže šáhnout si tam je oříšek.
sigmen - FK

Josef-:o Jestli do toho půjdeš,tak sem pak napiš,jak jsi to dělal,abych věděl. ;)
josef - FK

jít do toho musim protože altík je v háji takže potom napíšu jak to dopadlo
sigmen - FK

josef píše:jít do toho musim protože altík je v háji takže potom napíšu jak to dopadlo
Fajn.Já ho měl venku dvakrát.Nejdřív se vykadil regulátor a za měsíc diodovej můstek :shock:
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

ObrázekObrázek
Tom1

Příspěvek od Tom1 »

poraďte mi prosím, jak povolit alternátor Bosch u 1,6ky, mám verzi bez serva i bez klimatizace, vyšrouboval jsem horní šroub, ale alternátor se ani nehne, zespod je ještě jeden šroub, ale k němu není žádný přístup. Potřebuji vyměnit řemen. Díky za rychlé reakce
Tom1

Příspěvek od Tom1 »

nakonec jsem alternator demontoval, ale při zpětné montáži nastal problém. Alternátor mi nejde upevnit na oba šrouby, nasadím jeden šroub a druhý šroub nejde vůbec zašroubovat do závitu, je úplně jedno, zda našroubuju horní nebo spodní šroub, také mi vypadla zezadu za alternátorem pružina, věděl by někdo, k čemu slouží ta pružina? Poradíte mi prosím někdo, jak ten alternátor namontovat, aby šly našroubovat oba šrouby? Auto potřebuji denně a jsem z toho zoufalý. Děkuji za rychlé rady
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Nejde nasadit na oba šrouby ? ... něco tomu někde vadí?

Pružina je na napínání řemene ....oddaluje altík od motoru a tím napíná řemen
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Tom1

Příspěvek od Tom1 »

ano, nejde nasadit na oba šrouby současně, dá se nasadit pouze na jeden libovolný šroub - buď na horní nebo spodní, takže když zasunu třeba horní šroub, nejde nasadit spodní a opačně. Také mi prasknul plast za altíkem, do kterého se nasazuje ta pružina, je umístěn na bloku motoru. Chtěl bych se zeptat, jestli jde ten plast vyměnit. Dalo by se jezdit i bez té pružiny, kdybych řemen dostatečně napnul? Asi ne co?
Tom1

Příspěvek od Tom1 »

nakonec se mi podařilo ten alternátor namontovat a řemen nasadit, vše funguje, ale ta pružina za alternátorem bohužel nedrží, protože se rozpadlo to plastové pouzdro, do kterého se nasazuje. Může se něco stát, když tam ta pružina nebude?
Tom1

Příspěvek od Tom1 »

máte někdo zkušenosti s drážkovými řemeny alternátoru značky DAYCO? Zajímala by mě kvalita a co je to za výrobce
Tom1

Příspěvek od Tom1 »

může se stát, že po namontování nového drážkového řemenu pro pohon alternátoru dojde časem k jeho prodloužení (vytahání) a řemen potom prokluzuje a alternátor nedobíjí? Doporučuje se po určité době napínat drážkový řemen pohánějící alternátor a po kolika km? Děkuji za radu
Herbert

Příspěvek od Herbert »

před půlrokem jsem u své Felicie měnil řemen pro pohon alternátoru, původní měl délku 751 mm, ten nový měl délku 750 mm a přitom ten starý řemen byl kratší než ten nový, protože po povolení alternátoru jsem ho ztěží sundal, musel jsem použít šroubovák. Ten nový řemen šel pohodlně nasadit s velkou rezervou, přitom by měl být kratší než původní - 750 mm vs. 751 mm. Může se ten řemen provozem nějak zkrátit nebo je to blbost? Leží mi v hlavě, jak mohl být ten starý řemen kratší než nový. Věděl by někdo?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Žeby chyba při výrobě .? Provozem se zkrátit nemůže .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Herbert

Příspěvek od Herbert »

vytahuje se ten drážkový řemen provozem podobně jako starý klínový řemen, nebo u těchto drážkových řemenů dochází k minimální změně rozměrů při provozu?
Odpovědět