Brzdová kapalina

Ija

Brzdová kapalina

Příspěvek od Ija »

Ahoj...prosim vas lidi jak zjistim jakou tam mam brzdovou kapalinu abych si mohla koupit novou?? a vypoustet a odvzdusnovat nic nebudu... ;-) díky
Zbysek - FK

Re: brzdová kapalina

Příspěvek od Zbysek - FK »

Brzdové kapaliny jsou naprosto mísitelné, takže je jedno jakou tam dáš. Samozřejmě aspoň dot 4 specifikaci. Pokud nevíš jak je tam dlouho ta původní, nebo je dokonce už špinavá, tak to chce odvzdušněním vypustit a dát právě novou.
Ija

Příspěvek od Ija »

žlutá se pry mychat nemuze.. a co kdyz tam je?? ja bych se radsi podivala ;-) a kam se to leje???
Zbysek - FK

Ony jsou vesměs téměř všechny obyčejné brzdovky žluté a jejich mísitelnost je nejen věc dávno známá, ale také přímo psaná výrobci na lahvičkách. Je totiž naprosto jedno jaký výrobce se s jakým smísí, jelikož v nich není zase až takový rozdíl. Samozřejmě je vždy lepší používat co nejkvalitnější DOT specifikaci kvůli uvaření, ale je nutno počítat s částečnou degradací kapaliny smísením se starou. Kapalina se doplňuje do zásobní nádržky, kterou najdeš v motorovém prostoru zhruba před řidičem.

Mimochodem proč řešíš brzdovou kapalinu, když ani netušíš oč tam jde a kde se leje a tedy ani nemůžeš vědět že je potřeba ji vyměnit?
Ija

Příspěvek od Ija »

Svítí mi ta blbá kontrolka ;-) a před nedavnem mi kamarad menil cele brzdy a rekl at si to doliju...
Zbysek - FK

Aha, tak to už tam bude opravdu velice málo kapaliny a nádržka musí být skoro prázdná (jinak totiž kontrolka svítit nezačne). Tedy vřele doporučuji nechat brzdy odvzdušnit, neboť to mohlo nasát spoustu vzduchu klidně. Záleží jestli to už teď prd brzdí.
Ija

Příspěvek od Ija »

brzdi to jeste nadherne.. a jak se to odvzdusnuje popripade kolik za to chcou v servisu??
Zbysek - FK

Odvzdušňuje se to pomocí povolování odvzdušňovacích šroubů na jednotlivých kolech při stlačeném pedálu. To ale asi sama dělat nebudeš. V servisu netuším kolik za to chtějí, protože neznám nikoho kdo by si to nechal dělat. Každý to dělá doma sám, takže možná svěřit to někomu známému. Je to jednoduchá záležitost.
Ija

Příspěvek od Ija »

A jak poznam ze uz je to odvzdusnene a co kdyz to odvzdusnim moc a jakou tam mam teda nalit tu kapalinu??
Zbysek - FK

Ptáš se jako by jsi to snad chtěla dělat sama, což asi nehrozí. Odvzdušňuje se pomocí hadičky průhledné a na ní jde potom poznat, že už nejdou bubliny, ale pouze kapalina. Odvzdušnit moc to nejde, protože prostě až jde pouze kapalina, je hotovo. Kapalinu tam nalej jakou nejlepší seženeš z těch normálních, tedy nejspíš DOT4, která je běžně na trhu za pár korun.
ija

Příspěvek od ija »

Nalila jsem tam DOT3 vadi to moc?? potrebovala jsem nutne auto a to bylo jedine co mi nejdrive padlo pod ruku...a odvzdusnovat sem to jeste nemusela prej kdyz sem to dolila vcas...
Jardin

Příspěvek od Jardin »

Ne nevadí.Tak jestli ti to brzdi,tak to nech bejt hm.ALE JA BYCH TO TEDA RADSI ODVZDUSNIL ;)
Integer - FK

Příspěvek od Integer - FK »

A ja sa chcem opýtať.
Mám ešte brzdovú kvpalinu s pred dvoch rokov. Je nepoužitá, ale z 500ml mi ešte 200 zostalo.
Môžem ju teraz použiť alebo mám kúpiť nové balenie???
Lebo som počul, že ak ju otvorím, tak už potom absorbuje vlhosť aj ked je v obale riadne uzatvorená.
Je to Castrol response DOT4.
Prípadne napíšte, ak je nejaká brzdovka lepšia.
Kujem.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Muze se stat ale reknu to takhle koupily jsme uplne novou zalepenou pod vickem nejakou lepsi znacku a jelikoz mame zkousecku brzdovky tak jen tak ze srandy jsme to tam ponorily a uz svitila!!! Supr Dot4 cena asi 125,- za 500ml a uz ko hend po rozlepeni. Sly jsme do blizsiho kramku na shade koupila se obyc dot4 za 75kc a to nema ani zalepeny extra pod vickem a byla ok. Tak asi tak.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

jakou brzdovku doporučujete do Fedly, bez ohledu na cenu? Kromě těch závodních teda :)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

To mas defakto jedno ale specifikaci DOT4. Jak jsme uz psal drazsi po rozbaleni K.O. Nejlevnejsi po rozbaleni O.K. Takze je to dneska i fuk kvalita stoji zaprd u vseho. Jen dodrz specifikaci.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

jojo, je to pravda, dodržet DOT a mělo by to fungovat... :-)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
maniaX - FK

Příspěvek od maniaX - FK »

Kolik se vleze kapaliny do brzdové soustavy felicie??? Myslím tím až po úplné naplnění....
Chose

Příspěvek od Chose »

0,5 litru by mělo stačit,ale jesli budeš zbylečně čabrat,tak radši 1 litr.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
frakab - FK

brzdová kapalina

Příspěvek od frakab - FK »

dobrý den, můj známí omylem dolil do nádržky s brzdovou kapalinu olej do serva, může se něco stát?

Díky.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 09. zář 2011 12:50:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Brzdová kapalina

Příspěvek od 103457 »

Ano, může se to srazit, ale zcela určitě nemá ten olej takový bod varu, jako brzdová kapalina, čili se brzdy zavzdušní a přestane to brzdit.
Doporučuji vytáhnout stříkačkou všechno co je v nádobce, zbytek vypustit povolenýma odvzdušňovákama, nalejt novou brzdovku a několikrát po sobě odvzdušnit, aby se brzdový systém pročistil.
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Re: Brzdová kapalina

Příspěvek od Pluhda »

Zdravim, chci se zeptat, hledám po nettu schéma na zkoušečku brzdové kapaliny, a kupovat se mi nechce, a nemůžu to nikde najít, je tu nějaká duše která by schéma měla? děkuji moc
Odpovědět