Brzdová kapalina
-
Ija
Brzdová kapalina
Ahoj...prosim vas lidi jak zjistim jakou tam mam brzdovou kapalinu abych si mohla koupit novou?? a vypoustet a odvzdusnovat nic nebudu...
díky
-
Zbysek - FK
Re: brzdová kapalina
Brzdové kapaliny jsou naprosto mísitelné, takže je jedno jakou tam dáš. Samozřejmě aspoň dot 4 specifikaci. Pokud nevíš jak je tam dlouho ta původní, nebo je dokonce už špinavá, tak to chce odvzdušněním vypustit a dát právě novou.
-
Ija
žlutá se pry mychat nemuze.. a co kdyz tam je?? ja bych se radsi podivala
a kam se to leje???
-
Zbysek - FK
Ony jsou vesměs téměř všechny obyčejné brzdovky žluté a jejich mísitelnost je nejen věc dávno známá, ale také přímo psaná výrobci na lahvičkách. Je totiž naprosto jedno jaký výrobce se s jakým smísí, jelikož v nich není zase až takový rozdíl. Samozřejmě je vždy lepší používat co nejkvalitnější DOT specifikaci kvůli uvaření, ale je nutno počítat s částečnou degradací kapaliny smísením se starou. Kapalina se doplňuje do zásobní nádržky, kterou najdeš v motorovém prostoru zhruba před řidičem.
Mimochodem proč řešíš brzdovou kapalinu, když ani netušíš oč tam jde a kde se leje a tedy ani nemůžeš vědět že je potřeba ji vyměnit?
Mimochodem proč řešíš brzdovou kapalinu, když ani netušíš oč tam jde a kde se leje a tedy ani nemůžeš vědět že je potřeba ji vyměnit?
-
Ija
Svítí mi ta blbá kontrolka
a před nedavnem mi kamarad menil cele brzdy a rekl at si to doliju...
-
Zbysek - FK
Aha, tak to už tam bude opravdu velice málo kapaliny a nádržka musí být skoro prázdná (jinak totiž kontrolka svítit nezačne). Tedy vřele doporučuji nechat brzdy odvzdušnit, neboť to mohlo nasát spoustu vzduchu klidně. Záleží jestli to už teď prd brzdí.
-
Ija
brzdi to jeste nadherne.. a jak se to odvzdusnuje popripade kolik za to chcou v servisu??
-
Zbysek - FK
Odvzdušňuje se to pomocí povolování odvzdušňovacích šroubů na jednotlivých kolech při stlačeném pedálu. To ale asi sama dělat nebudeš. V servisu netuším kolik za to chtějí, protože neznám nikoho kdo by si to nechal dělat. Každý to dělá doma sám, takže možná svěřit to někomu známému. Je to jednoduchá záležitost.
-
Ija
A jak poznam ze uz je to odvzdusnene a co kdyz to odvzdusnim moc a jakou tam mam teda nalit tu kapalinu??
-
Zbysek - FK
Ptáš se jako by jsi to snad chtěla dělat sama, což asi nehrozí. Odvzdušňuje se pomocí hadičky průhledné a na ní jde potom poznat, že už nejdou bubliny, ale pouze kapalina. Odvzdušnit moc to nejde, protože prostě až jde pouze kapalina, je hotovo. Kapalinu tam nalej jakou nejlepší seženeš z těch normálních, tedy nejspíš DOT4, která je běžně na trhu za pár korun.
-
ija
Nalila jsem tam DOT3 vadi to moc?? potrebovala jsem nutne auto a to bylo jedine co mi nejdrive padlo pod ruku...a odvzdusnovat sem to jeste nemusela prej kdyz sem to dolila vcas...
-
Jardin
Ne nevadí.Tak jestli ti to brzdi,tak to nech bejt hm.ALE JA BYCH TO TEDA RADSI ODVZDUSNIL 
-
Integer - FK
A ja sa chcem opýtať.
Mám ešte brzdovú kvpalinu s pred dvoch rokov. Je nepoužitá, ale z 500ml mi ešte 200 zostalo.
Môžem ju teraz použiť alebo mám kúpiť nové balenie???
Lebo som počul, že ak ju otvorím, tak už potom absorbuje vlhosť aj ked je v obale riadne uzatvorená.
Je to Castrol response DOT4.
Prípadne napíšte, ak je nejaká brzdovka lepšia.
Kujem.
Mám ešte brzdovú kvpalinu s pred dvoch rokov. Je nepoužitá, ale z 500ml mi ešte 200 zostalo.
Môžem ju teraz použiť alebo mám kúpiť nové balenie???
Lebo som počul, že ak ju otvorím, tak už potom absorbuje vlhosť aj ked je v obale riadne uzatvorená.
Je to Castrol response DOT4.
Prípadne napíšte, ak je nejaká brzdovka lepšia.
Kujem.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Muze se stat ale reknu to takhle koupily jsme uplne novou zalepenou pod vickem nejakou lepsi znacku a jelikoz mame zkousecku brzdovky tak jen tak ze srandy jsme to tam ponorily a uz svitila!!! Supr Dot4 cena asi 125,- za 500ml a uz ko hend po rozlepeni. Sly jsme do blizsiho kramku na shade koupila se obyc dot4 za 75kc a to nema ani zalepeny extra pod vickem a byla ok. Tak asi tak.
jakou brzdovku doporučujete do Fedly, bez ohledu na cenu? Kromě těch závodních teda 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
To mas defakto jedno ale specifikaci DOT4. Jak jsme uz psal drazsi po rozbaleni K.O. Nejlevnejsi po rozbaleni O.K. Takze je to dneska i fuk kvalita stoji zaprd u vseho. Jen dodrz specifikaci.
jojo, je to pravda, dodržet DOT a mělo by to fungovat... 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
maniaX - FK
Kolik se vleze kapaliny do brzdové soustavy felicie??? Myslím tím až po úplné naplnění....
0,5 litru by mělo stačit,ale jesli budeš zbylečně čabrat,tak radši 1 litr.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
frakab - FK
brzdová kapalina
dobrý den, můj známí omylem dolil do nádržky s brzdovou kapalinu olej do serva, může se něco stát?
Díky.
Díky.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 09. zář 2011 12:50:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdová kapalina
Ano, může se to srazit, ale zcela určitě nemá ten olej takový bod varu, jako brzdová kapalina, čili se brzdy zavzdušní a přestane to brzdit.
Doporučuji vytáhnout stříkačkou všechno co je v nádobce, zbytek vypustit povolenýma odvzdušňovákama, nalejt novou brzdovku a několikrát po sobě odvzdušnit, aby se brzdový systém pročistil.
Doporučuji vytáhnout stříkačkou všechno co je v nádobce, zbytek vypustit povolenýma odvzdušňovákama, nalejt novou brzdovku a několikrát po sobě odvzdušnit, aby se brzdový systém pročistil.
Re: Brzdová kapalina
Zdravim, chci se zeptat, hledám po nettu schéma na zkoušečku brzdové kapaliny, a kupovat se mi nechce, a nemůžu to nikde najít, je tu nějaká duše která by schéma měla? děkuji moc