Demontaz volantu
Demontaz volantu
Zdarec.Potrebuju demontovat volant ale neprisel jsem na to jak to udelat.U fava se klasicky oddelala krytka uprostred volantu odsrouboval sroub a bylo hotovo.U feldy pod klaksonem sroub neni.Rozdelal jsem teda kryt pod volantem ten co kryje zespodu volantovou tyc odsrouboval co se dalo ale volant stejne nejde.Poradi nekdo pls ?? diky
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
-
whoof - FK
Re: Demontaz volantu
ono je to v podstatě jedno když si tak říkám každopadně sšroub na volantové tyči být musí ...takže hledej šmudlo 
-
hostel
Mistři Coombs a Jex píší tohle:
1. vyrovnáme přední kola a zamkneme volant
2. malým šroubovákem opatrně vypáčíme ze středu volantu knoflík houkačky. Odpojíme konektor a vyjmeme knoflík ven.
3. povolíme a odšroubujeme upevňovací matici volantu.
4. poznačíme si vzájemnou polohu volantu a hřídele a volant sejmeme
Jak prosté....
1. vyrovnáme přední kola a zamkneme volant
2. malým šroubovákem opatrně vypáčíme ze středu volantu knoflík houkačky. Odpojíme konektor a vyjmeme knoflík ven.
3. povolíme a odšroubujeme upevňovací matici volantu.
4. poznačíme si vzájemnou polohu volantu a hřídele a volant sejmeme
Jak prosté....
to Smells: Zřejmě jsi sundal jen vrchní část tlačítka houkačky. Musíš vypáčit i ten spodek, a pod ním je matice.
-
CZert - FK
jojo ale jednou jsem to delal odelal houkacku odsrouboval sroub a tahal a takhal a hovno az nejakej mechos me rikal ze na to potrebuju stahovak prej.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
CZert
To asi proto, že se musí odšroubovat matka na 22 golu, pak stačí jen zespodu do volantu klepnout nebo nadzvednout kolenama.
To asi proto, že se musí odšroubovat matka na 22 golu, pak stačí jen zespodu do volantu klepnout nebo nadzvednout kolenama.
Diky vsem
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!
-
smazany clen - FK
No někdy je problém ho sundat... ale pak je potřeba použít hrubé násilí...zespoda (jakoby od palubky) do něj párkrát dáš ránu rukou kolem dokola a pak se uvolní a vysune se:) chce to trpělivost a tvrdý ruce 
-
CZert - FK
tak to jsem fakt nevedel diky tobe jsem zase o neco chytřejší103457 píše:CZert
-
smazany clen - FK
Ja to delam jinak me pomaha se pod pedalama zaprit a vyvyklat ho ven.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Co s tim volantem děláte?
.. já když jsem sundával volant tak jsem "vydloubnul" houkačku, povolil šroub a kdyby auto stálo dostatečně z kopce tak na mě vypadne 
EDIT: Oprava né šroub ale matku
EDIT: Oprava né šroub ale matku
Naposledy upravil(a) Maty dne čtv 11. zář 2008 14:26:08, celkem upraveno 1 x.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Teda nevím, jakej šroub povolujete
U všech volantů jsem povoloval jen matku, nikdy žádnej šroub, max. imusy, co drží bag na čtyřram. volantu.
U všech volantů jsem povoloval jen matku, nikdy žádnej šroub, max. imusy, co drží bag na čtyřram. volantu.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Někdy nejde dolů žádným způsobec co píšete.A to pak matku znovu na tyč,nechat zarovno tyčí a pak kladivo a hrubá síla.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Žádný kladivo
jemná hodinářská práce. Barbare. 
-
smazany clen - FK
kladivo bylo taky použito ale nepomohlo (neni moc místo na to abys uhodil dostatečnou silou) prostě na něj zespodu pár krát uhod dlaní ...neboj se nezlomíš ho... když takhle bouchneš na více místech (křízem) tak ti nakonec "vyskočí"Tomas6 píše:Někdy nejde dolů žádným způsobec co píšete.A to pak matku znovu na tyč,nechat zarovno tyčí a pak kladivo a hrubá síla.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Jak není místa.Přes nějakou tyčku přímo do volantové hřídele.Samozřejmě tam musíš nechat matku,jinak konec rozbiješ.
103457:Jaká hodinářská práce?Sundavání volantu?Oproti přeletovávaní řj od alarmu,co jsem dělal včera je to procházka růžovým sadem.
103457:Jaká hodinářská práce?Sundavání volantu?Oproti přeletovávaní řj od alarmu,co jsem dělal včera je to procházka růžovým sadem.
-
smazany clen - FK
jakou matku? když budeš bouchat na matku na hřídel tak ten volant leda tak ješět víc zarazíš zpátky...musíš zespoda směrem k řidičově sedačce... jinak bez šanceTomas6 píše:Jak není místa.Přes nějakou tyčku přímo do volantové hřídele.Samozřejmě tam musíš nechat matku,jinak konec rozbiješ.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
No zpátky ho nikdy neporazíš.To nejde bo je na kuželu.Zespod ho nikdy nesrazíš pokud je kužel zalehnutý.Tak povolit matku tak aby byla zarovno hřídelí,podepřít volant koleny a tlačit ho nahoru a bacit po hřídeli.Jedině tak je to osvědčené.
-
smazany clen - FK
dělal jsem to takhle už několikrát ..vždy ten volant nešel (ničím) tak jsem použil tuto hrubou sílu a vždy povolil jako nic 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Teda pánové nevím jak komu ale mě šel zatím sundat vždy bez násilí .Vyšrouboval jsem matku a trochu jsem s ním zakvrdlal a byl venku 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
Me sel dolu taky vcelku bez nasili. I kdyz trosku jsem ho pouzit musel.emilio52 píše:Teda pánové nevím jak komu ale mě šel zatím sundat vždy bez násilí .Vyšrouboval jsem matku a trochu jsem s ním zakvrdlal a byl venku
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Me sel dolu taky vcelku bez nasili. I kdyz trosku jsem ho pouzit musel.emilio52 píše:Teda pánové nevím jak komu ale mě šel zatím sundat vždy bez násilí .Vyšrouboval jsem matku a trochu jsem s ním zakvrdlal a byl venku
Přesně tak jde to vpohodě, jak už jsem říkal, jemná hodinářská práce. V žádném případě kladivo
-
smazany clen - FK
jj poprvy sel volant dolu celkem ztuha, ale ted uz jde uplne v pohode. 
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Heh ja už ho sundávam asi pul roku
no nemam na to moc času ale mě tam drží jak prase.... žadna sílá nepomaha aní mazaní trhaní níc
i už to zkoušelo více lidi než já
asi je nějak zakletej 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Yetty65: neboj jednou se to naučíš a pak už to pujde samo .

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Honza9007 - FK
Tak jsem myslel, že dnes vyměním starý dvouramenáč za nový čtyřramen, ale ouha... Hodinu jsem cvičil na volantu (po vyloupnutí komplet klaksonu + povolení 22 matky) a mrcha se ani nepohla. Používal jsem nejrůznější techniky; od přemlouvání, přes domlouvání hrubými nástroji (typu gumová palice a údery rukama kolem dokola i křížem) až po nadávky nejbrutálnějšího kalibru a korigátor směru si nedal říct a pevně držel na svém místě.
Nevíte někdo, jak ho sundat?? (Nechci tu, prosím, číst další zprávy typu "... mně to jde v poho" ... "úplně samo" atd). Prostě jsem zkoušel všechny výše popsané postupy a ani jeden nezabíral. Díky. 
zkus trochu víc poklepat na střed tý tyče ale ne moc abys ten závit nerozklepal
tahle domluva dost často zabrala
-
Honza9007 - FK
Ok, zkusím to. Díky. 
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 07. říj 2008 20:36:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Viz. pravidlo č.4
-
marran - FK
Ahoj teď jsem to nedávno taky rozebíral, sice mi to šlo v pohodě. Ale zarazilo mě jak to jakobi začínalo korodovat, tak bych to zkusil pokud to nejde sundat postříkal nějakým tím povolovačem na šrouby a trošku ho procvičit zatáčením a pak to třeba půjde sundat. Anad to pomůže.
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Honza9007 píše:Tak jsem myslel, že dnes vyměním starý dvouramenáč za nový čtyřramen, ale ouha... Hodinu jsem cvičil na volantu (po vyloupnutí komplet klaksonu + povolení 22 matky) a mrcha se ani nepohla. Používal jsem nejrůznější techniky; od přemlouvání, přes domlouvání hrubými nástroji (typu gumová palice a údery rukama kolem dokola i křížem) až po nadávky nejbrutálnějšího kalibru a korigátor směru si nedal říct a pevně držel na svém místě.Nevíte někdo, jak ho sundat?? (Nechci tu, prosím, číst další zprávy typu "... mně to jde v poho" ... "úplně samo" atd). Prostě jsem zkoušel všechny výše popsané postupy a ani jeden nezabíral. Díky.
Joo ja jsem to měl stejné problemy sundaval jsem ho takhlé ho pul roku
PS: A jaký máš starý? jak koukam tak máš auto z r96 roku tak máš ještě ten uplně první typ tak ty nemužeš si vyměnit za čtyřramený!!!! Ja jsem to už zkousel musís vyměnít si celou volantovou tyč+ plasty!
-
Honza9007 - FK
To si, doufám, děláš srandu....
Mám téměř funglovej volant s bagem a chtěl bych ho tam dát. Myslel jsem, že bych ev. vykuchal ten starej volant. Prostě tam chci mít ten čtyřramen... 
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 07. říj 2008 21:10:09, celkem upraveno 1 x.
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Noo bohužel
já mam taky v garaži už uklizený...
1) nepujde tí dat, protože je tam jinej ten tísícehran no to by i nebyl tak problem stojí 97,- já jsem si ho i koupil

2)Plasty ty si seženes na vrakači ja je mam v garaži
3) to nejhorší starší tyče jsou moc dlohe tak když jsem nový volant nasadil tak ho mam moc blízko u sebe když to srovnam tak nejak kde začíná ruční brzda
a jsou moc daleko páčky (blinkr,sterace) tak o cca 25cm tak pak nejdou ani zandar ty nové plasty
Takže bohužel
musíš si sehnat novou volantovou tyč!

1) nepujde tí dat, protože je tam jinej ten tísícehran no to by i nebyl tak problem stojí 97,- já jsem si ho i koupil
2)Plasty ty si seženes na vrakači ja je mam v garaži
3) to nejhorší starší tyče jsou moc dlohe tak když jsem nový volant nasadil tak ho mam moc blízko u sebe když to srovnam tak nejak kde začíná ruční brzda
Takže bohužel

kluci vyměnit to jde a to bez výměny volantový tyče protože až na ten vlnovec jsou všechny stejný tudíž mají stejný tisícihran jen se na 4 ramený volant musí použít redukce tisícihranu 
ve značkovce je k dostání za cca 80,- a na vrakáčích je dávají skoro zadarmo

pak ale taky musíš vyměnit páčky blinkrů a stěračů který jsou pro 4ramený volanty delší aby bylyblíž k volantu
ve značkovce je k dostání za cca 80,- a na vrakáčích je dávají skoro zadarmo
pak ale taky musíš vyměnit páčky blinkrů a stěračů který jsou pro 4ramený volanty delší aby bylyblíž k volantu
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Moje zkušenost říka neco vždyt ten tísícehran mam, a ani NEW plasty tam nesednou ten horní se zasekne o tu plochu zeleznou jak drzí na ních ty pačky!! a ten volant je moc vepředu!! Já teda tvrdím že nejde!
Jedině vyměnit nejak tu to zelezo co drzí nahore tu tyc+ pačky
Jedině vyměnit nejak tu to zelezo co drzí nahore tu tyc+ pačky
já dal na starou tyč novej volant a následně pak i sportovní Victor i s nábou a jediný co jsem měnil byly ty páčky jinak vše zůstalo původní tj i plasty okolo volantu
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
jo? i staré plasty tí zustaly? asi by se tí nechtělo sundat plasty a vyfotít to co?
ted jsi mě teda přived do rozpaku no jak to vidim tak zítra rozkucham auto!
no ono je auto teď trochu víc rozkuchaný takže to stejně není vidět ale jen jsem sundal starej volant pak nasadil redukci vyměnil páčky který jsou v držáku jen nacvaknutý a dal novej volant a bylo hotovo 
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Noo kdybych měl garaž hned u domu tak to jdu snád skusit
ale ted už jsem línej někam jít, ale to mi snad neda ani spát
no zítra to vyzkoušpim nafotim a uvidime přinejhorším rozeberu kamosovu feldu on má už od výroby čtyřramený volant !!!! 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
GoodDj píše: jakou matku? když budeš bouchat na matku na hřídel tak ten volant leda tak ješět víc zarazíš zpátky.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
-
Kalfa - FK
Takže když mám dvouramanej volant s kulatým středem starej face, tak když chci čtyř ramenej tak ten volant bude vystouplejší směrem ke mě jo
to je blbé 
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
nene tebe se to netýka od r97. je to bezproblemový sundaš ten co máš a daš čtyřramenný 
Naposledy upravil(a) Maty dne stř 08. říj 2008 16:25:30, celkem upraveno 1 x.
-
Honza9007 - FK
Jak poznám (třeba na vrakáči), že to jsou ty nový páčky?Raceman píše:no ono je auto teď trochu víc rozkuchaný takže to stejně není vidět ale jen jsem sundal starej volant pak nasadil redukci vyměnil páčky který jsou v držáku jen nacvaknutý a dal novej volant a bylo hotovo
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Páčky vubec netušim jaký je v ních rozdíl,
Dnes jsem se na to díval a nevyzkoumal jsem níc
prostě tu tyč co mam, tak na ní nepasuje čtyřramený volant !!
a díval jsem se do feldy 97r. tak tu tyč ma kratší než já a uplně jine uchycení paček má ja mam čtvercovou a kamoš má dokuláta!!
A stare plasty tam vubec nemužou zustat ty jsou uplně jiné, tak vubec netušim jak jsi Racemane to tam dostal, Zítra ty díly dam jestě kamošovi co ma r. výroby 96 at to skusí u sebe tak dám vědět !!!
Dnes jsem se na to díval a nevyzkoumal jsem níc
a díval jsem se do feldy 97r. tak tu tyč ma kratší než já a uplně jine uchycení paček má ja mam čtvercovou a kamoš má dokuláta!!
A stare plasty tam vubec nemužou zustat ty jsou uplně jiné, tak vubec netušim jak jsi Racemane to tam dostal, Zítra ty díly dam jestě kamošovi co ma r. výroby 96 at to skusí u sebe tak dám vědět !!!
- AleScout
- Kontaktovat uživatele:
Jestlize mate Felicii vyrobenou do 08/1996 a v ni dvou-ramenny volant bez airbagu (cili s ovalnym tlacitkem klaksonu), ktery vypada takto ...
(pro zvetseni kliknete na obrazek)
... a tento volant byste chteli vymenit za originalni ctyr-ramenny volant (dve tlacitka klaksonu na dvou hornich ramenech), ktery vypada takto ...
... musite kazdopadne vymenit i volantovou tyc (novejsi tyc je kratsi presne o tolik, o kolik je hlubsi 4ramenny volant proti 2ramennemu volantu s ovalnym klaksonem), horni i dolni kryt sloupku rizeni a drzak lukasu (drzak pacek pod volantem). V mem pripade vypadala montaz takto ...
... Abyste na volantovou tyc nasadili 4ramenny volant, budete potrebovat i tento adapter:

Pokud vam nebudou vadit packy pod volantem malinko dal od volantu nez jste zvykli, nemusite je menit (ja jsem si taky ponechal ty puvodni kratsi). Packy se lisi v tom, ze novejsi jsou trochu delsi, aby byly bliz k novejsim typum volantu.
Ja jsem sel na vymenu volantu takovou cestou, ze jsem si u dealera nakoupil vsechny originalni dily nove. V tabulce je jejich seznam:
Pokud se rozhodnete nakoupit vsechny dily (bez pacek) nove a originalni, nezaplatite vice, nez 3 222 Kč.
Trochu si rypnu, kuřak, ktery denne vykouri krabicku cigaret za 60 Kc, celou tuhle srandu prokouří za necelych 54 dni
Nekourit se vyplati! 
(pro zvetseni kliknete na obrazek)... a tento volant byste chteli vymenit za originalni ctyr-ramenny volant (dve tlacitka klaksonu na dvou hornich ramenech), ktery vypada takto ...
(pro zvetseni kliknete na obrazek)... musite kazdopadne vymenit i volantovou tyc (novejsi tyc je kratsi presne o tolik, o kolik je hlubsi 4ramenny volant proti 2ramennemu volantu s ovalnym klaksonem), horni i dolni kryt sloupku rizeni a drzak lukasu (drzak pacek pod volantem). V mem pripade vypadala montaz takto ...
(pro zvetseni kliknete na obrazek)... Abyste na volantovou tyc nasadili 4ramenny volant, budete potrebovat i tento adapter:
Pokud vam nebudou vadit packy pod volantem malinko dal od volantu nez jste zvykli, nemusite je menit (ja jsem si taky ponechal ty puvodni kratsi). Packy se lisi v tom, ze novejsi jsou trochu delsi, aby byly bliz k novejsim typum volantu.
Ja jsem sel na vymenu volantu takovou cestou, ze jsem si u dealera nakoupil vsechny originalni dily nove. V tabulce je jejich seznam:
Jak vidite na mych obrazkach, vymenit to jde a neni to az takovy problem.ctyr-ramenny volant (6U0 419 091 A) ... 1 541 Kč
kryt 4ramenneho volantu s barevnou slepici (6U0 419 670 B) ... 678 Kč
kryt sloupku rizeni horni (6U0 953 518 H50) ... 84 Kč
kryt sloupku rizeni dolni (6U0 953 516 C H50) ... 125 Kč
volantova tyc (007 355 285) ... 355 Kč
adapter (6U0 419 514) ... 94 Kč
drzak lucasu (6U0 953 557) ... 345 Kč
nepovinne: delsi packy pod volant:
- leva (6U0 953 521 A) 488 Kč
- prava (6U0 953 513 A) 440 Kč
Pokud se rozhodnete nakoupit vsechny dily (bez pacek) nove a originalni, nezaplatite vice, nez 3 222 Kč.
Trochu si rypnu, kuřak, ktery denne vykouri krabicku cigaret za 60 Kc, celou tuhle srandu prokouří za necelych 54 dni
Naposledy upravil(a) AleScout dne čtv 09. říj 2008 23:26:45, celkem upraveno 2 x.

Škoda Felicia Scout 1.3 GLXI, modrá ledová metalíza (recenze na Moje.Auto.cz)
Škoda Felicia 1.6 GLXI, modrá hlubinná metalíza (recenze na Moje.Auto.cz)
Fotogalerie na AleScout.Rajce.iDNES.cz
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
heh já to tvrdil od začatku
...
-
Honza9007 - FK
Hihi, nedá mi to a jsem tu zas. Pokud jsem to správně pochopil a rozmejšlel, tak mi de facto stačí vyměnit jenom ten adaptér. Pokud ponechám původní, tzn. starou volantovou tyč i vše ostatní (páčky a plasty), tak bude pouze novější volant (tzn. v mém případě origoš čtyřramen) víc vystrčenej proti řidiči. Je to tak
Tak, a teď znova do mě, dokud to nepochopím... 
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
Hih tak trochu maš pravdu a trochu se mýlíš, když maš teď starou tyč, tak tvuj výsledek bude takový:
Sundaš 3plasty okolo volantu co maš teď(na čtyřramený volant tí nesedí ani jeden plast co máš teď!!)
Nandaš tu redukci (stojí 98,-) a nandaš NEW volant, v řízení tí bude vadít že je nalepený na tobě, bude to okolo bez plastu, protože ty nové plasty tí tam nesednou kvulí tyčí co maš ted(je delší!!) a nakonec když budeš chtít dat blinkry tak tí to pujde těžko jsou daleko a schované za volantem takže výsledek? Pěkně naho*no
Jedina možnost? NEW tyč sehnat +plasty a vyměna jak už to tu psál "AleScout"
PS: Jestě jsem zjistíl že kdyz se vymění ta tyč+plasty+ držak lukasu a nechají stare pačky tak jsou jen okousíček dal než ty nové ale je to nepatrný natahne se jen o kousek prst aby jsi zap blinkry po par desítek KM se na to zvykne a už to nepříjde mam to odzkoušene u kámoše !!
Sundaš 3plasty okolo volantu co maš teď(na čtyřramený volant tí nesedí ani jeden plast co máš teď!!)
Nandaš tu redukci (stojí 98,-) a nandaš NEW volant, v řízení tí bude vadít že je nalepený na tobě, bude to okolo bez plastu, protože ty nové plasty tí tam nesednou kvulí tyčí co maš ted(je delší!!) a nakonec když budeš chtít dat blinkry tak tí to pujde těžko jsou daleko a schované za volantem takže výsledek? Pěkně naho*no
Jedina možnost? NEW tyč sehnat +plasty a vyměna jak už to tu psál "AleScout"
PS: Jestě jsem zjistíl že kdyz se vymění ta tyč+plasty+ držak lukasu a nechají stare pačky tak jsou jen okousíček dal než ty nové ale je to nepatrný natahne se jen o kousek prst aby jsi zap blinkry po par desítek KM se na to zvykne a už to nepříjde mam to odzkoušene u kámoše !!
Naposledy upravil(a) Maty dne úte 21. říj 2008 21:33:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Důvod: viz. pravidlo č. 4
-
Honza9007 - FK
Šit... Ta volantovka se demontuje jen v kabině, tzn. povolím ty dva (tuším jejich počet) v tom kloubu u pedálů nebo se mění až do převodky??! Chtěl bych tam dát novej volant, ale jsem línej montovat víc než je zdrávo... 
- Yetty65
- Kontaktovat uživatele:
V tutom už tí neporadím na 100%, ještě jsem to nedělal ale vím že se to demnotuje jen v kabině, ale jak vím tak na volantovce je í spínačka tak to bude asi horší vyměnít nebo možna i ne fakt netušim v tutom už já neporadim jak se to přesně montuje !