1.9D-zhasínaní motoru
-
Kahy
1.9D-zhasínaní motoru
Za jízdy zhasne motor,zhasnou kontrolky.Po opětovném zapnutí klíčku se kontrolky nerozsvítí.Třeba po půl hodině auto opět poslušně naskočí.A zase týden nebo i déle jezdí bez problému.Děkuji za radu od zkušenějších majitelů těchto vozidel.
Re: 1.9D-zhasínaní motoru
Hmmmmm,tak to je záhada. Třeba se mu v danou chvíli zrovna nechce
. Teď vážně. zkontroloval bych kabely od spínací skřínky,a spínačku samotnou. Možná že je tam nějaký šajzkontakt.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Zbysek - FK
Asi jako píše Kovi. Tady by problém mohl být například ve spínačce. Na palubce ti v tomto stavu nejdou pouze kontrolky, nebo ani budíky?
-
smazany clen - FK
tak takuto chybu by som nechcel riesit.raz tu pisala daka žena že jej tiež zhasol motor pri jazde.nakoniec mala nieco s imobilizerom ale tie kontrolky do toho nezapadaju.
-
Zbysek - FK
Tak v tom případě ti někde tedy celkově odejde plus či mínus. Mohla by to být i vada baterky, která by se zkratla krátce a po zchládnutí by zase fungovala. Ovšem stejně tak to může být jakákoli jiná vada elektriky. Tahle vada se asi bude blbě hledat.
-
smazany clen - FK
no to teda.ale ked mu vypne uplne vsetko tak to musí byt odpojenie hlavneho kabla.a ak nevypali poistku žiadnu.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 11. čer 2009 17:08:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
-
Zbysek - FK
Už jsem zažil baterku, která se sama občas zkratla. Samozřejmě to nevyhodí pojistky ani nic podobného. Jak se zkratla, samozřejmě se zahřála a po ochladnutí zase fungovala dál. Je to ale fakt úlet, co jsem viděl jednou za život. Každopádně nejčastější závadou při zhasínání 1,9d na feldách je odpojovač paliva, jenže to by to toho nepasovaly ty vypínající kontrolky. Ty vypadají spíše na kontakt 15 ze spínačky, k čemuž by sedělo i to vypnutí motoru.
-
Lars1 - FK
Podle toho jak se tu píše bych si myslel na spínačku. Známej co děla do aut, při popisu závad usoudil že 1,9D trpí na upalující se kontakty na spínačce. Udajně jich dělal už několik se stejnou závadou - přece jenom 1,9D maji vysoky proudový (amperovy) tok.Kahy píše:Za jízdy zhasne motor,zhasnou kontrolky.Po opětovném zapnutí klíčku se kontrolky nerozsvítí.Třeba po půl hodině auto opět poslušně naskočí.A zase týden nebo i déle jezdí bez problému.Děkuji za radu od zkušenějších majitelů těchto vozidel.
-
taj33
Ahoj ja mam tu stejnou zavadu na sve 1,9d.jeste neni vyresena ale je jasny ze to musi odpojit plus uplne od vseho ale baterka musi byt dobra protoze jede radio a vystrazny blinkry.typuju ze to bude kabelaz co vede do pojistkove skrine pod palubkou u spolujezce.
-
Zbysek - FK
Jak už jsem psal, bude to problém kontaktu 15 na spínačce, jelikož ten spíná vlastně vše co je nutné pro provoz toho motoru.
-
taj33
Jak prosimte najdu kontak 15 na te spinacce.Mrknul bych na to ale nevi.
-
Zbysek - FK
Stačí mrknout na spínačku zespod. Stejně tam ale nic moc neuvidíš. Kontakty se upalují vevnitř v ní a ne zvenku. Je to tam myslím i popsané ty čísla přímo na ní.
-
kahy
Po výměně elektrické části spínací se tento problém zatím neobjevil.Děkuji všem za jejich rady.Dovolil jsem si toto poradit i na foru elektrika,jako případnou možnost poruchy.
-
kahy
Zdravím opět majitele těchto vozidel.Po necelém měsíci od výměny elektrické části spínací skříňky,se tato závada objevila znovu.Diagnostikování tohoto vozidla neobjevilo v paměti žádnou závadu a to ani z předchozích poruch.
-
kahy
Závada se objevuje neustále a to v nepravidelných intervalech.Přeruší se pravděpodobně napájení svorky 15.Nemá někdo schéma zapojení 1.9D?Děkuji.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 11. čer 2009 17:09:20, celkem upraveno 1 x.
-
Lars1 - FK
Nevíte náhodou někdo jestli je rozdíl mezi spínací skříňkou pro benzín a pro naftu??? Ví o tom někdo něco??? Ptám se protože mám problém se spínací skříňkou prvně to šlo blbě vypnout a teď po nastartovaní musím kliček vrátit na provozní místo ručně - normálně se o to stára pružina.
-
shadow - FK
Člověče soused měl tu samou závadu, sice na BMW, ale myslím, že to bude ta samá závada. Jemu to dělal přívod +od baterky do skříně s pojistkama a relátky. Je tam šroubek na který je přišroubované očko s kabelem. Ten šroubek je kontramatkou chycenej k tišťáku, když se ta matka povolí, může se v extremním případě stát, že dojde k rozpojení obvodu. Jemu to dělalo přesně to co tobě. Nevím jak je to u našich dehetů, ale myslím, že dost podobně. Tak zdar a pevné nervy.