žárovky H4
-
Suchos - FK
žárovky H4
Chtěl bych dát do světel nějaké lepší žárovky... Poradte jaké. Jde mi o to aby to lépe svítilo, aby bylo v noci něco vidět:) a aby byly schválené pro provoz. Nevim do jaké míry je možné výrobcům důvěřovat v údajích o 80% větší svítivost atd. Ještě když jsem měl fáčko, tak jsem si koupil tyto: http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... kid=h4_732 Jediné jejich plus je, že ve světlech vypadají v kombinaci s bílýma parkovačkama pěkně, ale jinak svítěj na...
-
danny
Re: žárovky H4
Odporucam Osram Night Breaker, mam ich uz cca 10 mesiacov na svojej filcke a max. spokojnost, konecne v noci vidim a nepotrebujem ani dialkace, samo treba mat dobre nastavenu vysku svetiel, na filcke to ma tendenciu padat dole! A nezabudat ich zapinat iba pri volnobehu, vyssie otacky im skodia!
tu najdes viac, odporucam si to precitat...
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 718d7c4c7b
tu najdes viac, odporucam si to precitat...
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 718d7c4c7b
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Já slyšel ale nemám odskoušené, že špatně nesvítí žárovky od firmy Philips, ale co jsem se díval tak jsou poměrně drahé ty s xenonovým efektem s větší svítivostí cca 1000kč sada...
Jinak už jsem měl na autě asi 4 výrobce co psaly větší svítivost apod. xenonový efekt a svítili jakž takž dobře na suchu ale jak zapršelo tak i s dálkovými jsem viděl houby... teď mám žárovky od http://www.autokelly.cz s nádechem modré, plněné xenonovým plynem značky Osram - Cool Blue a pohoda, stály asi 350kč sada. Ve dne svítí normálně žlutě, za tmy Trochu víc do bílé než serióvé.
Jinak už jsem měl na autě asi 4 výrobce co psaly větší svítivost apod. xenonový efekt a svítili jakž takž dobře na suchu ale jak zapršelo tak i s dálkovými jsem viděl houby... teď mám žárovky od http://www.autokelly.cz s nádechem modré, plněné xenonovým plynem značky Osram - Cool Blue a pohoda, stály asi 350kč sada. Ve dne svítí normálně žlutě, za tmy Trochu víc do bílé než serióvé.
Naposledy upravil(a) RAIMMI dne úte 14. říj 2008 19:29:07, celkem upraveno 1 x.
-
mira
Ahoj,já osobně momentálně používám žárovky Philips,o 30 procent větší svítivost.V autě,co jsem měl předtím(Sierra),jsem měl daný žárovky Tungsram,o 50 procent větší svítivost,čtyři roky svítily krásně bíle a pak žloutly.Tenkrát jsem dával za jednu 100 Kč,narazil jsem na ně úplně náhodou na malý benzince. 
-
smazany clen - FK
Moje zkušenost:
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ram#p19507
Ale chtěl bych zkusit si Nightbreakery...
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ram#p19507
Ale chtěl bych zkusit si Nightbreakery...
-
Zbysek - FK
Já používal nějaký číny za 199,-, který měly být údajně plněny xenonem, což je samozřejmě blbost ale svítily fakt dokonale a vnoci jsem viděl jako ve dne. Prostě paráda, až na to, že po půl roce odešly skoro najednou. Co ale taky asi čekat. Teď tam mám Osram silverstar, které mi byly všude doporučovány, ale jsem hodně zklamán. Sice samozřejmě lepší než normální, ale proti těm čínám to houby svítí, takže nic moc. Zkoušel jsem Nightbreakery a ty jsou tedy lepší. Zase ale prd vydrží (většinou max. rok). Ty Philipsy jsem nezkusil sám, ale dle zkušeností známých fakt dobré.
-
stuky - FK
já mam philips xtreme power 80% víc světla a je to dosti znát... nemůžu si je vynachválit... můžu jenom doporučit... a za mokra je vidět taky dobře o proti jiným noname žárovkám..
-
RadekN70 - FK
Taky si myslím,že PHILIPS jsou dobré.Pokud by někdo chtěl nějaké žárovky od PHILIPSU,tak je dokážu sehnat za lepší cenu.
-
Jofinko - FK
Odporucam Osram Night Breaker(cca 370sk)-mam ich asi rok.Teraz si ich kupil kamos a bol z nich milo prekvapeny.
-
breta1 - FK
není lepší použít levnější H4 s příkonem 100/80W než se honit za drahými superžárovkami? Vím že to sice není povolené a ptám se - nemáte s tím prosím zkušenosti?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
breta1
určitě ne, shoří ti všechno, co půjde. Nestačí se to uchladit při běžném popojíždění a ani elektrika na to není stavěná.
určitě ne, shoří ti všechno, co půjde. Nestačí se to uchladit při běžném popojíždění a ani elektrika na to není stavěná.
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl,že je lepší si připlatit na BI-XENONY a je na dlouho pokoj,nehledě na poloviční spotřebu a trojnásobnou svítivost.
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
A ještě bych dodal, že není taky od věci sundat ze světel skla a pořádně je zevnitř umýt a pak se najednou divíte že to svítí mnohem víc i s originál žárovkama. 
-
RadekN70 - FK
Já jsem kámošovi obědnával PHILIPSKY a můžu konstatovat,že to svítí hezky...
-
sigmen - FK
Mě taky hezky svítěj Philipsky,a fakt to chce-mejt pořád světla!!! 
-
Josh123456 - FK
Já svýma pokusama s H4 bych měl pomalu, kdybych ty pokusy nedělal na bixenony
Na jaře je tam stejně plánuju dát a nebo možná i už přes zimu-ještě nevim... Samozdřejmě musí být naštelovaný, aby někoho - teda spíš nikoho neoslňovali, když pojedu, ale jinak asi fakt s H4 končim...
Jinak ty H4, co jsem zkoušel tak asi jedy z nejlepších byly Cool Blue a taky Bluevison nejsou špatný a Night Breakery taky nejsou zlý, ale asi nejlepší jsou Cool BLue.
Jinak ty H4, co jsem zkoušel tak asi jedy z nejlepších byly Cool Blue a taky Bluevison nejsou špatný a Night Breakery taky nejsou zlý, ale asi nejlepší jsou Cool BLue.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Souhalsím mám též Cool Blue a i teď jak jsou mlhy tak viditelnost super... Nemužu si je vynachválit, a jsou to už několikáté žárovky, tyhle fakt super 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano, můžu potvrdit, umýt světla zevnitř hodně pomůže a taky je mít seřízený, pokud máte origo hydroštely, tak většinou jsou světla spadlý dolů a nic není vidět.
-
Josh123456 - FK
JJ máš pravdu, taky jsem je myl ty skla světel zevnitř a hned to bylo znát. Byly takový přestárlý uvnitř prachem, tak jsem je umyl+vyfoukal paraboly a ok:-) Fakt to pomohlo a jinak ty hydroštely, tak ty já neřešim, protože to mám přes kolíček a matici díky svému výmyslu na pevno a tím pádem na fůrt103457 píše:Ano, můžu potvrdit, umýt světla zevnitř hodně pomůže a taky je mít seřízený, pokud máte origo hydroštely, tak většinou jsou světla spadlý dolů a nic není vidět.
-
Diablo - FK
pokud otocite krabicku s osramka NB tak si vsimnete, ze maji napsanou polovicky zivotnost, kvuli vyssi svitivosti, je to ten pul cifernicek 
-
Zbysek - FK
To mají vesměs všechny lepší žárovky. Přece jen ten lepší výkon tam nejde nacpat bez újmy a tedy čím výkonější žárovku kupuješ, tím menší dobu bude svítí (velmi obecně řečeno, protože záleží ještě na dalších věcech).
Mimochodem dnes jsem komunikoval s dodavatelem xenonů a HID sad a bylo mi řečeno že u běžného uživatele je životnost HID výbojek tak jeden rok. Teď jde o to co je běžný uživatel, na což mi snad brzy odpoví. Každopádně jak u žárovek, tak hlavně u hidek a xenonů jsou nejhorší starty žárovek a stání se zapnutými světly někde v horku.
Mimochodem dnes jsem komunikoval s dodavatelem xenonů a HID sad a bylo mi řečeno že u běžného uživatele je životnost HID výbojek tak jeden rok. Teď jde o to co je běžný uživatel, na což mi snad brzy odpoví. Každopádně jak u žárovek, tak hlavně u hidek a xenonů jsou nejhorší starty žárovek a stání se zapnutými světly někde v horku.