Prosakujicí olej
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Prosakujicí olej
Mám jen takovej menší dotázek.Kamarád za mnou dneska byl že mu strašně teče olej u felicie a když jsem na to koukal tak to vypadá že to teče z pod těsnění vany,ale problém je v tom že to teče na přední hraně a vypadá to že i u místa kde je spoj mezi motorem a převodovkou.a mě napadlo jestli to neteče spíš z gufera na matoru u strany kde je spojka.jaká je podle vás pravděpodobnost že to teče z gufera nebo z pod vany.jaké jsou zkušenosti?tu vanu mu přetěsním o víkendu to není problém.toho oleje teče opravdu dost.když přijel tak po nějakejch 5minutách bylo pod autem tak 3-4kapky oleje a když jsme to zvedli a nastratovali tak bylo vidět jak to prosakuje na přední hraně tý vany ale na tom boku si právě nejsem jistej jestli je to z vany nebo z gufera.je kdyžtak i nějaká rada jak se to dá poznat jestli je to z gufera?díky moc vláďa
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosakujicí olej
Zkus tu vanu přitáhnout,nebo přetěsnit.Každopádně jestli je volná jako každá tak to poteče z vany.Ale může i z gufera.Ale to moc časté nebývá...Jo a bývají nejvíc volné šroubky za poloosou.A z tama to ztěká po tom plechu co kryje setrvák.Zkus ho sundat a uvidíš jestli setrvák není od oleje.
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
jasný.díky já to budu dělat o víkendu.už jsem přetěsňoval vanu na svym autě a je zatím uplně suchá.já jsme člověk kterej se ve všem rád hrabe a ničeho se nebojí takže tak
to je fakt sundám ten kryt a sáhnu tam a hned poznám jestli to neteče i kolem gufera.díky moc.pak dám vědět jak jsem dopadl

Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Ok.Ať se daří.Z kterého jsi kostelce?U zlína?
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
v kostelci jsem převážně protože tam mám přítelkyni al jinak jsem pražák.a je to kostelec nad labem.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je dál než ten u zlína...
-
Josh123456 - FK
těsnění pod vanou na 99 %. Gufero těžko-to by taky záleželo, kolik má nalítáno kmVlada320 píše:Mám jen takovej menší dotázek.Kamarád za mnou dneska byl že mu strašně teče olej u felicie a když jsem na to koukal tak to vypadá že to teče z pod těsnění vany,ale problém je v tom že to teče na přední hraně a vypadá to že i u místa kde je spoj mezi motorem a převodovkou.a mě napadlo jestli to neteče spíš z gufera na matoru u strany kde je spojka.jaká je podle vás pravděpodobnost že to teče z gufera nebo z pod vany.jaké jsou zkušenosti?tu vanu mu přetěsním o víkendu to není problém.toho oleje teče opravdu dost.když přijel tak po nějakejch 5minutách bylo pod autem tak 3-4kapky oleje a když jsme to zvedli a nastratovali tak bylo vidět jak to prosakuje na přední hraně tý vany ale na tom boku si právě nejsem jistej jestli je to z vany nebo z gufera.je kdyžtak i nějaká rada jak se to dá poznat jestli je to z gufera?díky moc vláďa
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
najeto má jen asi 140tisíc ale stejně to padá prtože mi dneska volal že to zkusil dotáhnout a vypadá to prej že olej už neteče.no já nevim no ale myslím si že pokud už jednou to těsnění prosakuje tak když se pak dotáhne tak je to jen otázka času kdy žačne zase týct.ale to je jeho boj
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já mu to řek a hlavně že má doma nový těsnění