prosim o pomoc
-
Moltician - FK
prosim o pomoc
Ahoj v audiu se absolutne neorientuju....mam hrozne dementni dotaz takze cekam kdo prvni me ukamenuje....
mam toto radio http://www.home-elektro.cz/autoradio-s- ... g-lac3700r baterii 44aH ve dverich jakysi 80w a v plate 120w,chtel bych lepsi audio,je potreba koupit v prvni rade lepsi radio a repro nebo by stacilo koupit SW a zesik?vubec nevim totiz co a jak.jsem z olomouce.prosim poradte co a jak diky moc...
-
smazany clen - FK
Re: prosim o pomoc
Rádio má 50W a repráky 80W a 120W.
Podle mně to je vyvážené, protože repráky mají mít vždy vyšší výkon než zesilovač. Pak se nemůže stát že ti budou chrastit a odrovnáš je.
Navíc nejvěrnější a nejčistší zvuk mají repráky asi pří 35%-tech svého výkonu.
Takže pokud chceš lepší tak si nechat poradit a koupit kompletně celou sestavu o vetším a vyváženém výkonu.
PS: Co ti konkrétně na této sestavě vadí? V čem se ti zdá špatná? Ono si totiž musíš ujasnit co vlastně chceš zlepšit.
Podle mně to je vyvážené, protože repráky mají mít vždy vyšší výkon než zesilovač. Pak se nemůže stát že ti budou chrastit a odrovnáš je.
Takže pokud chceš lepší tak si nechat poradit a koupit kompletně celou sestavu o vetším a vyváženém výkonu.
PS: Co ti konkrétně na této sestavě vadí? V čem se ti zdá špatná? Ono si totiž musíš ujasnit co vlastně chceš zlepšit.
-
Haja - FK
Jelikož jsi z olomouce tak je pro tebe nejvhodnější místní člen Fancarhifi www.fancarhifi.cz je tam i kontakt. On ti určitě poradí 
-
Zbysek - FK
Stoony máš velmi zajímavé názory, které ale vůbec nekorespondují s realitou.
Tedy postupně: rádio má výkon 4x50w, což je samozřejmě jeho maximální hodnota jaké ve špičce dokáže dosáhnout. V reálu má něco kolem 4x23W, jak bývá v této kategorii běžné.
Popis jakýchsi repro je docela málo informací, ale opět se jistě jedná o maximální hodnoty výkonu, které jsou na nich někde napsány a přitom reálný výkon je mnohem menší. Není se tedy čemu divit, že ti výkon nedostačuje.
Chtělo by to tedy v prvé řadě vědět jaké jsou přesně komponenty jaké jsou tam teď a podle toho vyřešit, zda je jen začít živit zesilovačem, aby konečně začaly pořádně hrát, nbo raději kompletně vyměnit.
Tvé rádio má 2xRCA, takže na něj půjde bez problémů připojit zesilovač. Záleží ale jaký styl hudby a jaký výkon požaduješ, protože podle toho lze potom teprve vybírat. Hlavním ale bude především cena kolik do toho chceš dát.
Potom není problém doporučit například čtyřkanál na repra a monoblok na zesilovač, samozřejmě pokud možno vše s větším výkonem než repro a sub, aby to dokázaly mít zesíky pod kontrolou a nedocházelo ke zkreslování.
Napiš tedy co by jsi chtěl a dala by se postavit velice zajímavá sestava za rozumný peníz dle tvých představ. Jako pro člena Felicia Klubu by se pro tebe samozřejmě dala udělat nějaká sleva na sestavě.
Tedy postupně: rádio má výkon 4x50w, což je samozřejmě jeho maximální hodnota jaké ve špičce dokáže dosáhnout. V reálu má něco kolem 4x23W, jak bývá v této kategorii běžné.
Popis jakýchsi repro je docela málo informací, ale opět se jistě jedná o maximální hodnoty výkonu, které jsou na nich někde napsány a přitom reálný výkon je mnohem menší. Není se tedy čemu divit, že ti výkon nedostačuje.
Chtělo by to tedy v prvé řadě vědět jaké jsou přesně komponenty jaké jsou tam teď a podle toho vyřešit, zda je jen začít živit zesilovačem, aby konečně začaly pořádně hrát, nbo raději kompletně vyměnit.
Tvé rádio má 2xRCA, takže na něj půjde bez problémů připojit zesilovač. Záleží ale jaký styl hudby a jaký výkon požaduješ, protože podle toho lze potom teprve vybírat. Hlavním ale bude především cena kolik do toho chceš dát.
Potom není problém doporučit například čtyřkanál na repra a monoblok na zesilovač, samozřejmě pokud možno vše s větším výkonem než repro a sub, aby to dokázaly mít zesíky pod kontrolou a nedocházelo ke zkreslování.
Napiš tedy co by jsi chtěl a dala by se postavit velice zajímavá sestava za rozumný peníz dle tvých představ. Jako pro člena Felicia Klubu by se pro tebe samozřejmě dala udělat nějaká sleva na sestavě.
- fancarhifi
- Kontaktovat uživatele:
...zastav se...něco vymyslíme...LG opravdu není to pravé ořechové...mám tam i telefon takže mi brnkni...nebo na ICQMoltician píše:Ahoj v audiu se absolutne neorientuju....mam hrozne dementni dotaz takze cekam kdo prvni me ukamenuje....mam toto radio http://www.home-elektro.cz/autoradio-s- ... g-lac3700r baterii 44aH ve dverich jakysi srace 80w a v plate 120w,chtel bych lepsi audio,je potreba koupit v prvni rade lepsi radio a repro nebo by stacilo koupit SW a zesik?vubec nevim totiz co a jak.jsem z olomouce.prosim poradte co a jak diky moc...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
-
Moltician - FK
to: Fanhificar- ok diky, ja se ti k v veceru ozvu na icq jo?
-
AudioLama
Ahoj nevím jestli to mám vyvážené já, autorádio mám 4x70W Sencor (limited edition), repro ve předu mám 450W a vzadu mám 850W. Když to pustím na 18 (volume) tak mi to chrčí. Myslíš že se mi neodpálí repro? Repro mám značky Rockefeller Fastongate, myslíš že jsou dobré? Mám taky subofr 3000W a zesík Narcotic, s tím sem spokojený protože to jako tlačí pěkně, to měnit nechci. Ale jak říkáš, zdá se mi to nevyvážene.. Díky za odpověď..Stony píše:Rádio má 50W a repráky 80W a 120W.
Zbyšek: Proč se do Stornyho obouváš, rozumíš tomu jak koza petrželi, měl by ses od něj učit a ne ho tady shazovat hovadinami. Prej autorádio má 4x23 v reálu
-
Snehulak - FK
nu sice nejsem fancar, ale jsem si jist že ti že řekne abys toho sencora vyhodil a dal tam autorádio ane to co tam máš....
a že má rms 70w
tomu snad nevěříš

-
AudioLama
Snehulak: nevím kdo to je fancar, ale tohle je Sencor (limited edition) 4x70W, jako není to žádný obič rádio... Má to bluetooth, USB, čtečku, 3x RVA, interní paměť, špičkový tuner, MP3, WMA,.. Zkrátka špička, ani kamarádův Panasonic nemá to co já a to za něj dal víc.. Na reklamaci bylo jen jednou, ale jinak je kvalitní mám ho už 3 měsíce a zpokojenost. Jako ten zvuk je na jiný urovni, jako fakt super.. Jako nekdy přijedu na sras a uvidíš. Myslím si že mám hodně dobrou muziku v autě.
-
Snehulak - FK
promiň myslel jsem Fancarhifiho
tak pokud to srovnáváš s panasonicem tak se moc nedivím. ale pokud jsi spokojený tak v poho, to je důležitý...
-
Haja - FK
to AudioLama: spíš by jsi se neměl ty obouvat do Zbyška on tomu rozumí hodně a jedinej kdo tomu tady rozumí jak koza petrzeli jsi ty podle toho co tady píšeš
....a autorádio má opravdu 4x23W v reálu(samozřejmě max 4x50W)...a ty výkony co ty tady píšeš máš napsaný tak možná na krabici nebo na papíře ale skutečný výkony máš daleko menší. A pokud si myslíš že je Sencor špičkový radio tak se pleteš a sám to tady v podstatě potvrzuješ tím, že píšeš že ho máš už tři měsíce a už jednou jsi ho měl na reklamaci...nevím jak ty ale já čekám od radia, že nebude na reklamaci ani jednou 
-
AudioLama
Haja: Já mám tyhle komponenty z ameriky, ty údaje sedí.. Když tomu nerozumíš, tak nepiš.. Chtěl jsem poradit od někoho znalého a ne od tebe kterej má v autě repra z gramofonu..
-
Haja - FK
No tak když těm svým komponentům tak věříš tak ti to nebudu vymlouvat...máš někde aspoň nějaký fotky tvojí instalace???Jinak repra z gramofonu v autě rozhodně nemám to tě můžu ujistit, ale zajímalo by mě z čeho tak usuzuješ 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 19. říj 2008 19:03:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: pravidlo č.4
Důvod: pravidlo č.4
-
AudioLama
Haja: Fotky mám ale nedavam je zasadně na net. Nechci abi si mě nekdo vytipoval a ukradl mi to.. No usuzuju to z toho že se diviš mim údajům o výkonu, protože asi maš jen nějake šmejdy co neumí zahrát, kdyby si měl to co ja, tak mluvíš jinak. Já do toho dal těžký prachy, ty tolik určitě nejsi schopný dát do toho co já.
-
Haja - FK
No když píšeš že máš 4x70W radio, repro ve předu 450W a vzadu 850W basák 3000W tak se asi bude divit každej tvým výkonům....a kolik že jsou u tebe těžký prachy(nebo to taky nechceš říct aby si tě někdo nevytipoval???A můžu se zeptat co jsi používal za tlumící materiál aby ti nedrncelo celý auto pri takových výkonech :)A na takový výkony to chce určitě i pořádnou baterku a kabely že???
-
Zbysek - FK
Mohl by někdo z adminstva kouknout kdo si tu dělá srandu? Protože audiolama je jasný srandista (teda doufám), protože pokud ne, tak jsme tu potkali asi největšího blbce jakého jde. Ale jsem si téměř jist, že si někdo pouze dělá srandu, protože některé věci jsou prostě totální perly nad kterými musí i ten kdo to psal přemýšlet aby to za něco stálo.
-
AudioLama
Haja: Tlumil sem to jednim materialem tlumicím až z Holandska, kupoval sem to přes ebay až. Jinak jestli si nečetl tak mám na zesíku jen subofr. Tudiž ty vykony u repro prozatim nevyuziju.. Ale sou tam, mám k těm reproduktorům i certifikáty jakosti od institutu hifi reprodukce v USA..
-
AudioLama
Zbyšek: Proč mi nadáváš do blbců? Chtěl jsem jen poradit abych vyvážil mojí hifi sestavu. Místo toho aby jsi poradil, tak mě urážáš!! Asi tomu fakt nerozumíte tu..
-
smazany clen - FK
Já myslel, že to rádio má 2x50 a né 2x25....
Mám doma knihu Abeceda NF techniky. Je to odborná kniha o stavbě repro a zesilovačích a sestavách. Podle toho jsem už pár repro sestavil.
To co jsem psal je pravda.
Tnz. Že pokud máš rádio 2x25 Tak ideální je mí repro okolo 2x 40W. Na řečičky o celkových výkonech vám kašlu, stejně to jsou nesmysly.
Je vždy třeba porovnávat každý audio výstup a každou reprobednu zvlášť.
Repro co mají udaný maximální výkon 40W jsou stavěny na dlouhodobý výkon okolo 25 v pohodě. Těch 40 by neunesly. No a zesilovač 25W zase při zesílení nad takových 15W mrví zvuk. Takže v reálu ti bude 15W zesilovač hrát na 25W reprácích. Což je dobré, protože ty repro mají vlekou výkonovou rezervu a tím pádem lepší zvuk.
Já nevím co kde čtete, ale já vždy porovnávám reálný výkon a ne ty součtové nebo co to jsou za nesmysly.
Pokud máte rádio třeba 4x100 W, tak je dobré mít repro které utáhnou v pohodě 150W (každé zvlášť)
To vám řekne každý odborník.
PS: Kombinace rádia s malým výkonem a repro s obrovským výkonem je na prd. Je potřeba tam dát mezizesilovač.
Mám doma knihu Abeceda NF techniky. Je to odborná kniha o stavbě repro a zesilovačích a sestavách. Podle toho jsem už pár repro sestavil.
To co jsem psal je pravda.
Tnz. Že pokud máš rádio 2x25 Tak ideální je mí repro okolo 2x 40W. Na řečičky o celkových výkonech vám kašlu, stejně to jsou nesmysly.
Je vždy třeba porovnávat každý audio výstup a každou reprobednu zvlášť.
Repro co mají udaný maximální výkon 40W jsou stavěny na dlouhodobý výkon okolo 25 v pohodě. Těch 40 by neunesly. No a zesilovač 25W zase při zesílení nad takových 15W mrví zvuk. Takže v reálu ti bude 15W zesilovač hrát na 25W reprácích. Což je dobré, protože ty repro mají vlekou výkonovou rezervu a tím pádem lepší zvuk.
Já nevím co kde čtete, ale já vždy porovnávám reálný výkon a ne ty součtové nebo co to jsou za nesmysly.
Pokud máte rádio třeba 4x100 W, tak je dobré mít repro které utáhnou v pohodě 150W (každé zvlášť)
To vám řekne každý odborník.
PS: Kombinace rádia s malým výkonem a repro s obrovským výkonem je na prd. Je potřeba tam dát mezizesilovač.
-
AudioLama
Fajn kluci, uhodli jste, jen jste tu ukázali svoje znalosti v autohifi a to chcete radit druhým. Slyšel jsem o tom foru od kamaráda, tak jsem se sem mrknul a nemohl jsem tomu tady uvěřit.
Haja: Chceš znát moji sestavu? O těch penězích jsem nelhal, asi jsem jiná liga než ty, i když se můžu mýlit.. Radio Alpine IVA-D310RB, kompa Morel Hybrid Ovation 6, zes. Hifonics XXV Sampson 2, sw Ground Zero GZPW 18SPL,... Jinak tlumící materiál je Dynamat.. Jo a tohle není hlavně ve Feldě.. A co máš ty?
Haja: Chceš znát moji sestavu? O těch penězích jsem nelhal, asi jsem jiná liga než ty, i když se můžu mýlit.. Radio Alpine IVA-D310RB, kompa Morel Hybrid Ovation 6, zes. Hifonics XXV Sampson 2, sw Ground Zero GZPW 18SPL,... Jinak tlumící materiál je Dynamat.. Jo a tohle není hlavně ve Feldě.. A co máš ty?
-
Zbysek - FK
Stoony píšeš to velice dobře, ovšem pro domácí audio a ne autohifi. To je dost velký rozdíl. Na homehifi se upřednostňují zesilovače s nižším výkonem než mají repra, protože by to ty repra ani nevydržely. V autohifi naopak ti kteří to myslí s audiem vážně upřednostňují zesilovače s vyšším výkonem než repra, jelikož není problém na zesilovači omezit výstup na to co repra zvládnou a zesilovač přitom pouští do měničů pouze čistý nezhreslený signál a ne koncové zkreslení, kterým lze velice lehce odrovnat repro i zesík.
-
smazany clen - FK
hmmm 
No jo, ale pokud máš jen obyč rádio + repro, tak stejně platí co jsem psal.
To co říkáš je jen pro namakané sestavy s nastavitelným mezizesilovačem, ne?
No jo, ale pokud máš jen obyč rádio + repro, tak stejně platí co jsem psal.
To co říkáš je jen pro namakané sestavy s nastavitelným mezizesilovačem, ne?
-
AudioLama
Jo a kompa krmím Hifonicsem ZXi 9002, jsem zapomněl dodat.. Sorry...
-
Zbysek - FK
Ano, to co jsem psal platí pro slušné sestavy. Většina lidí má pouze rádio a na tom kdejaká repra a pak se právě strašně diví, že někde nad třičtvrtě hlasitosti se to nedá poslouchat, protože zesík rádia už dávno nestihá a zkreslení co jde do repráků vyvozuje jen nekoordinovaný pohyb membrány.
-
smazany clen - FK
No já taky nevidím důvod si dát do auta zesilovač.
Mně úplně stačí obyč kazetové rádio panasonic 2x25W a k tomu obyč felda repro. Má to tlačítko "loud", které mně vždy dokáže přivést do extáze.
Mně úplně stačí obyč kazetové rádio panasonic 2x25W a k tomu obyč felda repro. Má to tlačítko "loud", které mně vždy dokáže přivést do extáze.
-
Haja - FK
Máš pravdu podle toho co jsi napsal za sestavu tak jseš jiná liga než já ale já jsem reagoval na příspěvky kde je radio sencor 4x70W a nějakej zesilovač narcotic, k tomu basák s 3000W a tlumici material z holanska...promiň ale když mi tohle někdo napíše tak nevěřím jeho výkonům(ještě když jsi psal jak 10-ti letej)...když by jsi hned napsal že máš Hifonics XXV Sampson 2AudioLama píše:Fajn kluci, uhodli jste, jen jste tu ukázali svoje znalosti v autohifi a to chcete radit druhým. Slyšel jsem o tom foru od kamaráda, tak jsem se sem mrknul a nemohl jsem tomu tady uvěřit.
-
Zbysek - FK
Stony píše:No já taky nevidím důvod si dát do auta zesilovač.
-
smazany clen - FK
Zbysek:
V autě je mi to jedno. Ale i ta to hraje obstojně.
Zato doma jsem si to vynahradil
V autě je mi to jedno. Ale i ta to hraje obstojně.
Zato doma jsem si to vynahradil