čidlo v zámku 5. dveří
-
smazany clen - FK
čidlo v zámku 5. dveří
Zajímalo by mě, jak je řešené čislo otevření zadních 5. dveří u modelů 98+ ...v těchto modelech po otevření kufru se automaticky rozsvítí světlo v zavazadlovém prostoru... jelikož mám ikonku na liště v přístrojovce na otevření zadníhch dveří rád bych toto využil, ale bohužel nemám zámek s čidlem (r.v. 95) zajímalo by mě jestli půjde do tohoto zámku čidlo přidělat nebo zda musím vyměnit celý zámek za nový ??? pokud vím, tak spínač je v zámku který je na dveřích..neníliž pravda?
Re: čidlo v zámku 5. dveří
vyměnit zámek, taky sem to praktikoval 
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
smazany clen - FK
ok a od toho povede 1 kabel k tomu světýlku?? opět se bude přerušovat GND (minus) že ano? jako je tomu u dveřních kontaktů atd..
no, nevím jak to maj modely 98-, ale u našich starších si budeš muset natáhnout dozadu stálý plus, protože tam nikde není
a přerušovat můžeš buď kostru, nebo plus. jak si vybereš, nebo třeba podle zapojení alarmu - co vyžaduje.takže výběr je pouze na tobě 
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
-
smazany clen - FK
Jo aha no to je fakt stálej plus.. a nebo by to šlo ponecaht takto, ale s tím, že by se světlo rozsvěcovalo pouze za předpokladu že by byly zapnuty světla... (jako je to ted akorát místo vypínače na světle by se použil spínač na dveřích)
no uvidím jak to půjde do přístrojovky potřebuju (-) takže nejspíš budu rozpojovat ten...
no uvidím jak to půjde do přístrojovky potřebuju (-) takže nejspíš budu rozpojovat ten...
-
Zbysek - FK
Od kdy by vlastně měly feldy mít rozsvěcování světýlka v kufru při otevření pátých dveří bez závislosti na zapnutých světlech? Protože já mám feldu 96 (podle VINu teda 97) a světýlko v kufru mi normálně funguje prostě podle otevření pátých dveří a je mu fuk jestli je něco dalšího zapnutý. Já na něj jen nahodil spínač, protože mám stát často auto s otevřeným kufrem v garáži, tak aby to furt nesvítilo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ten spínač v zámku chceš použít na indikaci otevřených pátých dveří na palubní desce, tak tě musím zklamat. Nebude to fungovat tak jak si představuješ.
Spínač je sepnutý jenom když jsou páté dveře opravdu otevřené a to vidíš na první pohled. Stačí páté dveře jenom přivřít a už se spínač rozepne. Nemusíš je ani zabouchnout, stačí opravdu jenom je položit dolu.
Spínač je sepnutý jenom když jsou páté dveře opravdu otevřené a to vidíš na první pohled. Stačí páté dveře jenom přivřít a už se spínač rozepne. Nemusíš je ani zabouchnout, stačí opravdu jenom je položit dolu.
-
smazany clen - FK
aha tak to je blbe takze musim dat ještě jedno čislo navic:( co treba pouzit to od ruční brzdy?|??? a kam ho mam dat? máte nějaké nápady ? napadlo me spise na plato ale jinam nevim
-
P.E.T.R - FK
Já to mam teda na Fávu, ale určitě to pude udělat stejně. Je to asi spínač na ručku, protože ve dveřích sou o dost kratší, kupoval sem ho u Tomana a vybral sem si ten nejdelší, co měl. U Fáva je v platu přímo díra a je v ní takovej gumovej doraz, tak ten sem vyndal a místo něj dal spínač.
to je pravda, jakmile nejsou dveře úplně zvedlé, tak je to čidlo k ničemu. To chce takovouhle variantu, ale u feldy se to dává do místa úplně vlevo/vpravo dole vedle toho obdélníku pod světlem. Pokud někdo máte alarm monotvanej dodatečně, tak to tam určitě budete mít. ALe nevím jaký čudl přesně používaj, ale určitě spíná kostru.
Zbysek: no to asi tězko říct od kdy to začli dělat jinak, asi z příchodem MPi, takže 6/96 (snad píšu dobře ten měsíc)
Zbysek: no to asi tězko říct od kdy to začli dělat jinak, asi z příchodem MPi, takže 6/96 (snad píšu dobře ten měsíc)
-
smazany clen - FK
Takze v pristrojovke ak som spravne pochopil je uz zabudovana nejaka ziarovka pre indikaciu otvorenych dveri, len nie je zapojena? Tak preco je potom tam? A ako ju zapojit? Je to vyvedene na nejakom konektore, alebo akym sposobom to treba vyviest? Spina sa to teda na zem? Da sa to nejako jednoducho pripojit aj na dvere? A ako?
Kto to ma hotove a odfotene ako to vlastne vyzera hotove a ked to svieti na pristrojovke?
Je tam este nejaja indikacia niecoho co nie je zapojene?
Vopred vdaka za vela odpovedi na vela otazok
Kto to ma hotove a odfotene ako to vlastne vyzera hotove a ked to svieti na pristrojovke?
Je tam este nejaja indikacia niecoho co nie je zapojene?
Vopred vdaka za vela odpovedi na vela otazok
-
smazany clen - FK
nene v serii není... já mam budíky i s lištami dělané na zakázku a ikonku pro indikaci otevřených dveří a otevřenýc 5. dveří tam mám přidávanou je místo indikace ABS (kter= nemam) a Airbagu (který taky nemam) ...
rozpíná se kostra takže se přivede na příslušný kabel do budíků (na žluté a nebo bílé svorkovnici (podle toho místo čeho ikonku máš) a pak při sepnutí se ti rozsvítí žárovička pod ikonkou;))
rozpíná se kostra takže se přivede na příslušný kabel do budíků (na žluté a nebo bílé svorkovnici (podle toho místo čeho ikonku máš) a pak při sepnutí se ti rozsvítí žárovička pod ikonkou;))
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 20. říj 2008 19:13:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Posle schémat zapojení el. se osvětlení kufru přes spínač otevření 5. dveří montovalo od října 1996.
-
smazany clen - FK
A keby som chcel pridat, respektive vymenit len tieto dve kontrolky, co k tomu potrebujem? Treba vymenit celu tu listu s kontrolkami, alebo aj s budikmi? Alebo sa daju vymnit len jednotlive kontrolky?GoodDj píše:nene v serii není... já mam budíky i s lištami dělané na zakázku a ikonku pro indikaci otevřených dveří a otevřenýc 5. dveří tam mám přidávanou je místo indikace ABS (kter= nemam) a Airbagu (který taky nemam) ...
Nema niekto foto ako to potom vyzera s novymi kontrolkami?
-
smazany clen - FK
budeš potřebovat jednak novou lištu s jinými ikonkami (těmi co bys chtěl) ... kontaktuj phexyse...on je dělá
potom budeš muset najít příhodný kabel do svorkovnice které jdou ze zadu do přístrojovky...
foto ti pošlu večer až budu doma
potom budeš muset najít příhodný kabel do svorkovnice které jdou ze zadu do přístrojovky...
foto ti pošlu večer až budu doma
-
Ziberek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, od phexyse mam novou listu s indikaci otevrenych zadních dveří místo kontrolkjy ABS , tak bych potřeboval poradit jak a kam privest do svorkovnice za pristr deskou napetí + a - aby to po sepnutí kostry svitilo .Dik