emulze na víčku oleje

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
DuDe
Kontaktovat uživatele:

emulze na víčku oleje

Příspěvek od DuDe »

Zdravim, dneska jsem kontroloval auto a vsimnul jsem si, ze mam bilou emulzi na vicku od oleje.. tedka by me zajimalo jestli je vtom nejaky problem nebo je to zcela normalni.. voda se neztraci a ani olej (najel jsem 6Tis. km a je porad stejny, vody ubylo minimalne) te emulze jsem si drive nevsimnul (takze tam asi nebyla)... na vicku je toho opravdu jen malo... mam prasklou hlavu nebo tesneni pod hlavou ?????

diky za rady
Obrázek
Zbysek - FK

Re: emulze na víčku oleje

Příspěvek od Zbysek - FK »

Emulze v tomto chladném počasí vzniká docela automaticky, pokud s tím autem jezdíš spíše kratší trasy. Pokud ale jezdíváš pravidelně dlouhé trasy, pak by tam být neměla a mělo by se to stihat odpoařovat. Potom by to ukazovalo na závadu, ale musela by se ti právě ztrácet voda.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

:arrow: no takhle, spíše to tam nemá být ani při kratších jízdách. Někde je problém...
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
tomino - FK

Příspěvek od tomino - FK »

Priznaky praskuntej hlavy , alebo tesnenia su viacere: Tazko startuje , po nastartovani nabehne na 3 valce , po pridani sa vacsinou chyti aj stvrty, auto strati vykon. Skus vytiahnut meraciu tycku oleja a ak je tam tiez pena , tak moze byt problem.
Inak so mal to iste , tiez som sa zlakol a potom mi vysvetlili, ze ked jazdis velmi kratke trate, tak v takomto pocasi ,sa Ti moze na vicku vykondenzovat trochu vody. ja by som to videl na to.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 21. říj 2008 12:52:31, celkem upraveno 1 x.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Na virtu se to resilo, v zime pri jezdeny na kratke vzdalenosti se emulze na vicku objevuje zcela normalne.. ale pokud se ztraci voda , pribyva olej tak opravdu neco v poradku nebude...
i takhle to muze vypadat
Obrázek
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Tak tohle mám v zimě vcelku běžně.V motoru nakondenzuje voda,která udělá emulzi.Pokud se nestrácí voda,topí to a nepřehřívá se,tak není důvod mít obavy.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tohle je pravidelné téma každý podzim.
Jak se jezdí na krátké štreky se studeným motorem, tak to tam prostě je. Stačí to protáhnout 100km a bude to pryč a zase bude několik krátkých jízd trvat, než se to tam udělá.
Někde se taky uvádí, že záleží na oleji. Moc tomu ale nevěřím, že při použití některých olejů se to nedělá.

Dělalo mi to Favo. Dalají mi to obě Feldy. Nikdy se mi voda neztrácela a to Favo s tím jezdí skoro dvacet let.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Nikdy jsem to tam neměl :geek:
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No jak píše rafa.Přesně takhle mi to dělalo.Někudy mi šla voda do leje ale nikdy jsme nezjistily kudy.Pokud se ti ztrácí voda tak bych to začal řešit.Ujeď delší vzdálenost a uvidíš jestli to zmizí.Mě to nemizelo a skončilo to výměnou motoru protože při zjišťování příčiny jsme zjistily že mám motor na dvou válcích zadřenej na klikovce
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Mě se to objevilo v Létě: po přetěsnění hlavy se mi to do teď neobjevilo. Takže nevím :D
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Co by ste povedali na to, ze ziadnu penu nikde nemam, voda sa straca, startujem na 3 valce pri studenom motore, uz mi dokonca sam na 10 minut zhasol a nesiel nastarovat..
Vodny okruh mam kontrolovany, mal by byt ok, ale vody je tam vzdy po 200km na riske MIN..
Pri takom tazkom startovani mi strielal do vyfuku, potom som prisiel na to, ze musel vymenit vzd. filter a bolo ok, tak to spravim aj teraz. Pripisoval som to nespalenemu plynu v sani.
Ale tu vodu, tu si neviem vysvetlit a mam obavy, ci to spolu nesuvisi.

Diky za radu!
Tomas
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Mohlo by to mít spojistost , pokud by jsi měl proraženy těsnění pod hlavou , nebo ti může voda někde téct .Me se strácela voda pres vodní pumpu . . . Protíkala.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Naprosto spolehlivá metoda je natlakování chladícího systému. Odpojím tenkou hadičku od nádobky na chladící kapalinu. Hadičku zašpuntuju a na hrdlo nádobky nasadím hadici od malého kompresoru. Víčko na nádobce mi drží rozumný tlak, aby nedošlo k poškození hadic a chladiče.
Nikdy netrvalo moc dlouho a pod autem byla loužička. Je běžné, že voda teče jenom po zahřátí a natlakování systému. Takhle do doma nasimuluješ. Jestli zdrhne takové množství vody za několik hodin jízdy, tak se ti to musí po natlakování ukázat.

Jednou jsem hledal netěsnost na VW Sharanu na Makarské v Chorvatsku ruční pumpičkou. Stačilo párkrát fouknout a už voda stříkala.
Cowly - FK

Šlem ve víku ventilů

Příspěvek od Cowly - FK »

Dobrý den ,mám problém u svojí feldy 1,3bmm ve víku ventilů se mi objevil šlem(voda s olejem),ktery jde ze sání
( odvětrání ventilů),setkal jste se s tím někdo?Je to na sundání hlavy a nové těsnění?Při jízdě občas cuká.Dík Cowly
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Šlem ve víku ventilů

Příspěvek od emilio52 »

A neztrácí se náhodou voda ? Jestli jo tak je to jasný .
jinak do Hledat napiš šlem a uvidíš co toho tu o tom je . Stačí hledat !!
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Cowly - FK

Podle všech indícií se voda neztrácí.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak pak teda asi jezdíš krátký trasy a kondenzuje se tam vlhko .Po delší cestě by se to mělo ztratit .
Jestli se voda neztrácí tak bych to asi neřešil.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Cowly - FK

Jezdim většinou kolem 10km,ale šlem a cukání se objevilo až když jsem ujel 60km v zátahu.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

DuDe píše:Na virtu se to resilo, v zime pri jezdeny na kratke vzdalenosti se emulze na vicku objevuje zcela normalne.. ale pokud se ztraci voda , pribyva olej tak opravdu neco v poradku nebude...
i takhle to muze vypadat
měl sem to míň jak na fotce a do auta sem dal 8 litru oleje ročně (12 000km)(ztrácela se i voda), jezdil sem 3km do prace, pak po jednom až dvou kilometrech během dne a večer 3km domu...Ted mi volal URNA že válce nemaj přesahy, že je potřeba vyměnit pistni kroužky, těsnění pod hlavou a ostatní věci. takže to co tady ukazuješ na víčku je docela masakr :O

edit:Pravidlo č.4 Rovněž není žádoucí citace příspěvku spolu s vloženými obrázky.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 10. úno 2011 21:38:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: obrázek v citaci.
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

ja jezdim spise kratke trasy (do 10km) prez tyden a kasi na vicku nemam, motor zevnitr mam svetlounce hnedy (pokut prejedu prstem a utru tak olej tak je skoro stribrny - ted jsem menil vanu). filtr pouzivam zasadne mann nebo fram, olej polosyntetiku 15W40 od paramo M7ADSIII. jezdim jak na plyn tak benzin, fridex G48 a nedolivam, vydrzi celou sezonu, oleje doliju mezi vymenou (menim pri 8000) zhruba pul litru a slem nikde

nemel by se delat vubec

PS: karton pred chladic v zime vubec neresim, mel jsem stesti a termostat je dobry, v zime se zaplym topenim na 2 do peti minut na 90-ti a nehne se
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

závidim... tiše závidim :)
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

jo, motor je fajn, taky za ty prachy :D jinak nevim jestli bys zavidel kastli, dura v levem podbehu, uhnite predni celo, prahy zespod dirave apod... no ostuda, v lete do karoserie vrazim asi hooodne penez... ted postupne, prvni brzdy, podvozek a motor.. ale to uz je ot
Meverick - FK

Příspěvek od Meverick - FK »

Kaše pod víčkem je běžná .... dělá se hlavně v zimě .. kondenzuje voda .. a tim to vzniká ... mě se to dělá u 1.6Mpi .. a voda se neztráci jen ročne doleju zhruba 3 litry oleje a to je běžný i výrobce udává že u 1.6tek se může ztratit až litr oleje na 1000 km .. záleží na motoru .. počkej do léta a kaše zmizí :)
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

muj osobi nazor je, že běžné to neni....(to že to dělá každá druhá felda je jiná věc) znám dvě feldy a žádná z nich emulzi nemá ani v zimě při krátkých trasách až se mi auto vráti od Urny tak po pár týdnech vám řeknu jestli se dělá dál nebo ne
Stoupa1980 - FK

Příspěvek od Stoupa1980 - FK »

U felície se mi v menším množství vyskytuje, nic se mi neztrácí nic nepřibývá neřešit a jezdit.
xCobra - FK

Příspěvek od xCobra - FK »

Zdravím všechny věrné, vnutím se se zajímavým postřehem:
DVAKRÁT, slovy dvakrát jsem sundaval hlavu u své eF Combi 1.3 BMM za účelem výměny těsnění. Ztrácela se voda, vařilo to, kouřilo.... prostě k nas...í! ALE: minulý týden jsem zjistil značné výkyvy na teploměru až posléze začala padat hladina v nádržce. Krve by se ve mě nedořezal. Když mi navíc moje "tříčtvrtinka" lakonicky oznámila, že se Berča "pochc.la", páč má pod čumákem louži, začal jsem na Google v mapách hledat pořádnej krpál, ze kterýho bych Barču pustil na výlet bez návratu. Pln totální rezignace jsem během absolutně zoufalých pokusů najít příčinu úniku modré moče z chladícího okruhu stále doufajíc že to nebude těsnění pod hlavou, jsem si asi u všemohoucího vymodlil odpuštění a při zaquedlání spodní hadicí na výstupu z chladiče do pumpy se pod autem objevila malá loužička.
Příčina? Na propojovacím trubkovém mezikusu došlo k naklepaní (nebyl pevně přišroubován - šroub uhnil) povrchu trubky a vzniku pórovitosti, která způsobovala občas přisávání falešného vzduchu, občas průnik kapaliny. A když se okruh natlakoval tak to byl slušnej gejzír. Páč se na spodním plechování shromažďuje safra humus, nejni průsak tak snadno zjistitelný. Kdo má občas problémy s chladícím okruhem, zkuste zkontrolovat i tuto variantu. Může vám to ušetřit spoustu černých chmur.
Teď už ven nejdu, ale zítra nafotím "pachatele" a nahodím fotku sem. Ad emulze: U seriovky provozované bez nějakého zvláštního ošetřování, je výskyt emulze na víčku normální (kondenzují vodní páry během změn teploty - desítky stupňů!) - nesmí to být kedr jako pěst. Kyblík burákového másla je na rozhození motoru.
Odpovědět