Objem ozvučnice

dotazy a rady na vše kolem hudby
Martin

Objem ozvučnice

Příspěvek od Martin »

Ahoj, vite nekdo jak se spocita objem ozvucnice? znam obsah v litrech,takze normalne V=a*b*c v dm3?? diky.....;)
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Re: Objem ozvučnice

Příspěvek od fancarhifi »

...potřebuješ rozměry boxu..?...kolik má mít L když je znáš...?...má být BR nebo uzavřená...?
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ravo »

tedáááá, jeslti si tady někdo nedělá srandu, tak jsme ve Fyzice na druhém stupni základní školy...tzn. už výše zmiňovaný vzoreček V=AxBxC (ale pozor, musíš brát vnitřní rozměry, tzn. vnější mínus tloušťka konstrukčního materiálu)

Ale pokud budeš mít komplikovanější tvar, nemůžeš použít vzoreček na kvádr...a pak se na to můžeš vrhnout třeba trojným intergrálem přes funkce popisující jednotlivé křivky hran (třeba polynom n-tého stupně... ;-)
Já osobně bych ale asi zbouchal klasickou bednu, jsem moc línej tvořit nějáký tvary a pak to počítat, i když bych měl tohleto psycho umět (zkoušku jsem za to dostal :)

Nicméně doufám, že víš jeslti má být ta ozvučnice uzavřená, band-pass nebo bassreflex (a samozřejmě pak případně znáš parametry basreflexového kanálu...)
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...Ravo...na to je PGM ;) do kterého zadáš jestli to má být krychle, kvádr nebo z úkosem (na opěradlo) a pak jestli počítáš +materiál...jeho tloušťku v mm a pod...
Martin

Příspěvek od Martin »

vim kolik ma mit litru i to,ze to je BR,ale potrebuju malinko zmenit ty rozmery bedny,tak si to potrebuju prepocitat.... Na to je nejakej program??
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

...kdyby jsi mi to napsal...tak už jsi to mohl mít... ;)
Martin

Příspěvek od Martin »

Aha...:) material 20mm .objem 37 litru, BR-natrubek 75*170mm a potreboval bych bednu s tim skosenim. a jeste jeden pozadavek,nevim,jestli to tam jde zohlednit: spodni cast bedny podstava,potreboval bych aby to bylo max 300mm...??
Odpovědět