Tak už mám taky podsvícen kličky. Použil jsem zelené diody, aby to pěkně korespondovalo s originálním podsvícením auta, rádiem atd. Diody měly sice rozptyl 110°, ale stejně jedna byla málo na to, aby dokonale vykryla celou oblast toho prolisu pod kličkou, takže tam jsou nakonec tři na jednu kličku. Pokud někdo použije nějaká vysoce svítivá hovada, pak by to bylo určitě moc, ale já používal právě takové, které svítí jen málo a co nejvíce doširoka. Protože se ve dveřích docela často hrabu když třeba testuju audio nebo cokoli jiného, tak jsem je nechtěl mít na tapecu a přišlo tak ke slovu umístění do prolisu samotných páček zevnitř. Tedy tapecy můžu kdykoli sundávat bez omezení a kličky si svítí samy. Jak jsem původně řešil že by to měnilo svítivost podle vnějšího osvětlení, tak jsem to pak zavrhnul, protože byse to neustále měnilo a asi by to tahalo oči jak by to upoutávalo. Takže nakonec je to spínané přes světla, pak ještě přes svůj vypínač, abych to mohl úplně vypnout když by se mi to nelíbilo někdy a poté je v cestě ještě potenciometr, kterým si můžu nastavit přesnou hladinu jak moc to má svítit. Takže prozatím spokojenost a uvidím jak se mi to bude íbit při ježdění vnoci.
Diody mají před sebou 5W odpory, které se samozřejmě díky tomu ani nezahřejí a hlavně tam slouží jako ochrana proti přepětí.
podsvícení vnitřních kliček
-
Návštěvník
Re: podsvícení vnitřních kliček
jelikož jsem uplný laik ani nevim co to odpor pořádně je mohl by mi někdo popsat jak co zapojit a kam chci si to dát jednoduše na světla a jěště pak na vypínač tak by to nemuselo být tak složité, mohl by mi to někdo vysvětlit, děkuji
-
Zbysek - FK
Pokud jsi opravdu až takový laik, že by jsi nevěděl kam a jak to zapojit, nebo dokonce proč a jaký dát k diodě odpor, pak se do něčeho takového raději vůbec nepouštěj, nebo ti auto ještě vyhoří až to někde uděláš blbě.
-
Dejmal - FK
Zbysek píše:Tak už mám taky podsvícen kličky. Použil jsem zelené diody, aby to pěkně korespondovalo s originálním podsvícením auta, rádiem atd. Diody měly sice rozptyl 110°, ale stejně jedna byla málo na to, aby dokonale vykryla celou oblast toho prolisu pod kličkou, takže tam jsou nakonec tři na jednu kličku. Pokud někdo použije nějaká vysoce svítivá hovada, pak by to bylo určitě moc, ale já používal právě takové, které svítí jen málo a co nejvíce doširoka. Protože se ve dveřích docela často hrabu když třeba testuju audio nebo cokoli jiného, tak jsem je nechtěl mít na tapecu a přišlo tak ke slovu umístění do prolisu samotných páček zevnitř. Tedy tapecy můžu kdykoli sundávat bez omezení a kličky si svítí samy. Jak jsem původně řešil že by to měnilo svítivost podle vnějšího osvětlení, tak jsem to pak zavrhnul, protože byse to neustále měnilo a asi by to tahalo oči jak by to upoutávalo. Takže nakonec je to spínané přes světla, pak ještě přes svůj vypínač, abych to mohl úplně vypnout když by se mi to nelíbilo někdy a poté je v cestě ještě potenciometr, kterým si můžu nastavit přesnou hladinu jak moc to má svítit. Takže prozatím spokojenost a uvidím jak se mi to bude íbit při ježdění vnoci.
Diody mají před sebou 5W odpory, které se samozřejmě díky tomu ani nezahřejí a hlavně tam slouží jako ochrana proti přepětí.
A nějaký foto toho umístění diod a přívodů v kličkách nemáš??? Asi bych to potřeboval vidět než se do toho pustím. Díky
-
Peterecek - FK
páánové moc pěkné plány taky to mám v plánu ael nikde bohužel nevidím fotky