Výměna palivového filtru

Simos 2P
135M, 136M
smazany clen - FK

Výměna palivového filtru

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravim, chtěl bych vás poprosit o radu, jestli je potřeba nějak vypouštět nádrž, nebo jí mít aspoň vyježděnou po rezervu při výměně filtru? Nerad bych, aby mi na xicht vytekla celá nádrž :)
Jinak filtr nebyl zřejmě 200tkm měněn, tak to bych ho už asi moh vyměnit, že jo? :mrgreen:
Collin - FK

Re: Výměna palivového filtru

Příspěvek od Collin - FK »

Ano to už je dobré na výměnu. A v nádrži mužeš mít kolik chceš.
smazany clen - FK

Takže je tam nějaká záklopka, která ten benzin zastaví? To by bylo super :D
Collin - FK

Něco málo ti vyteče tak se nelekni :)
smazany clen - FK

Jo tak s tím počítám, že něco z filtru a něco i z potrubí :) Jinak jak je to potom se startem, budu normál točit dokaď se celý palivový systém znovu nenaplní, nebo to musím nějak odvzdušnit?
A díky ;)
Collin - FK

Normálně startuj...
smazany clen - FK

Ještě jednou moc díky ;) Že se takhle rychle všechno dozvím jsem nečekal :)
favo

Příspěvek od favo »

Ani není potřeba nádrž úplně vyndávat , stačí povolit šrouby co jí drží a nádrž jen lehce posunout směrem dolů a potom ti nevyteče vůbec nic protože na straně kde je napouštěcí hadice není potřeba nádrž snižovat.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

já jsem jí svěsil trochu dolů ale nakonec jsem měl co dělat tam dostat zpátky novej filtr a dát tam nový svorky a utýhnout takže jsem tu nádrž uplně povolil a svěsil dolů.nic nevyteklo ale měl jsme v ní jen asi cca 10litrů benzínu no a pak jí tam pod tím autem sám dostat zpátky do těch popruhů bylo něco.šlo to ale bejt ta nádrž plná tak to tam nedám :D
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
sigmen - FK

Příspěvek od sigmen - FK »

Tak jen pro pobavení.Zanedbávání výměny palivového filtru není zřejmě jen zvyklostí našich servisů.I soudruzi ze SRN na to pečou.Jak to tady procházím,tak jsem si řekl,že se na něj taky kouknu.Byl tam,ale neměněnej :lol: :lol: :lol:
smazany clen - FK

Ještě jednou díky za rady, filtr už mám vyměněnej... Šlo to dobře, ani chytnout nádrž nebyl nijak zvlášť velký problém, ale je důležité nemít v ní skoro nic, já v ní měl asi 5 litrů :)
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Ještě dodám pro případné následníky - dá se i bez manipulace s nádrží. Vyhákl jsem pouze a spustil výfuk a tím vznikl prostor. Zvolil jsem po shlédnutí stavu upevnění mé nádrže - ještě bych si přivodil nějaké problémy...
Crossbiker - FK

Příspěvek od Crossbiker - FK »

Netreba odpájať nádrž a pod. Stačí vyklopiť zadné sedadlá na podlahe otvoriť ten gulatý plech, povoliť svorku odvodovej hadičky od nádrže(výstup z palivového čerpadla) a potom zospodu auta vytiahnúť ten filter aj s tou hadičkou. Nahodiť ju na nový a potom vsunúť na miesto a z vnútra auta zas tu hadičku zapojiť na miesto. Dobré je upchať si ten otvorený koniec hadičky pri spätnom nasádzaním napr. vsunutím skrutky aby sa tam nedostal sajrajt s podvozku keď sa to tam posúva späť.
mikka

Příspěvek od mikka »

jj, to je dobrý fígl.
Já jsem si to ještě vylepšil - delší novou hadičku jsem kobercovkou nahoře přilepil k té staré, po napojení na nový filtr se pak nemusí nic strkat kolem nádrže zpátky. Připevnit filtr na své místo a pak uříznout hadičku podle potřeby.
Odpovědět