Zápach benzínu v autě

:)
smazany clen - FK

Zápach benzínu v autě

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mám kombíka Felíciia při otevření okna mi v autě strašně smrdí benzín.Když okno zavžu tak je po zápachu. Již jsem prolezl celé auto a nikde jsem žádný unik nenašel.
Nevíte náhodou někdo čím by to mohlo být?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zápach benzínu v autě

Příspěvek od ka-spel »

Řešil jsem ve starém fóru. Loni v létě byl furt cítit po ránu benzín v autě a nikde jsem nic nenašel. Absolvoval 5500 km (Bulharsko a zpět) a akorát mě děsilo, že to i na štrekách furt žere benál. Pak jsem dojel domů a jednou při cestě z chalupy se stavil hned pár set metrů u kamaráda automechanika. Už jak jsem se blížil, tak začal haltovat a ukazoval pod auto. Z auta za chodu vyloženě chcal benzín. Pomyšlení na dovču s rodinkou mě omylo. :shock: Po vypnutí motoru opět nic nenašel a v létě se hned vše vypařilo. Pak jsem to dal do jednoho většího servisu a tam, že kecám, že kdyby tekl benzín, že to bude vidět pod autem. I když jsem vyloženě chtěl vyměnit všechny gumové hadičky od vstřiků. Nakonec mě to udělal jeden lpg servis a řekli mě, že při sundávání se ty hadičky úplně rozpady jak byly ztrouchnivělé. Podle všeho to teklo jen krátce po startu, když to bylo natlakované. Takže radím vyměnit ty hadičky a bude klid. Je to za pár stovek i s prací.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
smazany clen - FK

No kdyby měl člověk měnit vše co by se mohlo pokazit, tak si musí vzít úvěr :D
sigmen - FK

Příspěvek od sigmen - FK »

Zkus ještě kouknout k palivovému filtru,u jednoho auta mi to utíkalo kolem něj,byl načatej od koroze. ;)
smazany clen - FK

Hadičky to bylo to první co mě napadlo a co jsem vyměnil.Měl jsem auto na rampě nastartované nikde nic neteče.Řekl bych že to smrdí přímo někde v kufru a tím jak otevřu okno tak se to rozvíří po celém autě a nedá se tam vydržet.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Jo,muzou to delat ucpany odvetravaci hadicky od nadrze ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
sigmen - FK

Příspěvek od sigmen - FK »

Jo,to teda můžou,jestli ti to foukne,když otevřeš víčko nádrže,tak by to mohly bejt.-Ponman :mrgreen:
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak jsem před časem viz. první příspěvek měnil komplet hadice ke vstřikům, ale teď už 14 cítím zase benzín. Sundal jsem kryt víka, vyčistil sání a klapku, kde to bylo kolem těsnění zasrané a všiml si asi čím to je. Podle všeho je to hadička k liště, která je kolem spony dost rozežraná a vlhká. Nevíte jak je dlouhá a kam se až napojuje, průměr atd. Nemá někdo obrázek z etky?

Obrázek

Sorry je to špatně (slabě) na foto vyznačené - je to uprostřed vlevo od plynového lanka.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Ta hadička je dost náchylná mě časem zlobila taky,když si na ni šáhneš a budeš posunovat rukou po ní za motor tak nahmatáš konec.Je asi cca 20cm dlouhá-nevím přesně.Jetli se nepletu tak je to 6mm vnitřní průměr.--Doporučuju změřit trubičku nasazenou v ní.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

No tak tam nenahmatám bohužel asi nic. Jedině, že bych k tomu přinutil děcka. Tam je tam málo místa kvůli klimě, že nevím jak se tam dostat.
burdda - FK

voní /smrdí benzín v autě

Příspěvek od burdda - FK »

ahoj kluci mohly by jste mi říct řím by to mohlo být přemejšlel jsem že by to mohla bejt nádobrka s aktivním uhlí ale koukal jsem tady na forum a někde jsem tu našel že felda má něaký větrací hadičky ale newím kde :-(
poradte
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 24. srp 2011 21:17:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přípěvek sloučen, viz pravidlo č. 3
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Nedávno jsem opět zacítil v autě benzín a byla to uvolněná spona po výměně palivového filtru. Hadička pod nádrží byla kolem spony vlhká.
Odpovědět