Fa vs Fe
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
Fa vs Fe
Zdravim vsechny, mam takovy dotaz je mozne ze favorit (1.3BBM - 50kW) je lepsi v tahu nez felicie (1.3MPi - 50kW). De o to ze s kamosem jezdime sprinty. Na startu vyrazime stejne a na jednicku a dvojku - drzime vedle sebe..jakmile preradim na trojku (ja mam felicii) tak ztracim v tahu a na rychlosti a facko me zacne predjizdet a ujizdi mi. Jak je to mozne? Oba dva ridici jezdime stylem plny plyn. Na autech mame stejne upravy (komplet sani a vyfuk. system). Auta sme si vymenily abychom posoudili jestli to neni ridicem a neni...auta mame v tip top stavu (tim myslim nove svicky, upravy, serizovani) . Ja mam narozdil od neho 14" kola (on ma 13" ) a kdysi mi to s 13" delalo taky. mam o neco horsi spojklu ale nově serizenou ( ale spojkou to neni jelikoz na jednicku a dvojku jedem stejne). Co myslite kde je chyba? ma facko jinou prevodovku oproti felde? Pozdeji sem dodam video ze sprintu pro posouzeni.
méně znamená někdy více...

- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fa vs Fe
A zkoušel jsi to s třináctkama kolama? U jedničky a dvojky se to tak neprojeví protože jsou silnější. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
ještě napiš přesně jaky máte oba na předku pneumatiky.
Myslím rozměry
Myslím rozměry
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
j prave ze zkousel... rozdil mezi 13" a 14" v zavode neni moc velky..ale jel jsem v tom favoritu tak se mi zdalo ze to brutalne taha na kazdy prevod a jako by fela uz ztracela na te trojce..facko: 165/70 fela: 175/60 -proste predpisove z technicaku..

- Macman
- Kontaktovat uživatele:
uz mam i video pro zkouknuti... http://www.youtube.com/watch?v=Sf5rodz22oU
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
a jake mate ty upravy sani a vyfuku? dalsi vec je ze favorit je lehci
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ty máč 14" s rozmerem jak jsi psal a on 13" s rozměrem jak si psal, tak rozdíl mezi obvodem kola máte jen 1,3cm (Fa má menší) což je si myslím zanedbatelný. Bohužel nevím jak je to s převodovkama, ale kolama to určitě nebude.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
oba dva mame sportovni filtr a rezonatory a sportovni tlumice vyfuku..akorat ze favorit nema stredovy dil (jenom trubka)..vahou to podle me neni...prtz se mi hodne zda ze facko taha odspodu kdyz to fela ma vely zaber az nekde od 3000-5000...uplne neco jineho kdyz jsem se projel v obou autech...s kolama si taky myslim ze to nebude ..vsak posudte z videa ztracim az prerazem na trojku...ale i tak jsem si myslel ze MPi bude mit lepsi zatah kdyz je to vicebod

- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
A pokud máš možnost nechte si oba změřit tlaky ve válcích.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
ze favorit napraska felde rozdilem tridy neni zas takovy problem viz video zde http://www.vican.name/sprint.avi 
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
blbe udelany sportovni filtr dokaze mpicku hodne uskodit. a mas urcite 50kw verzi? s puvodni prevodovkou?Macman píše:oba dva mame sportovni filtr a rezonatory a sportovni tlumice vyfuku..akorat ze favorit nema stredovy dil (jenom trubka)..vahou to podle me neni...prtz se mi hodne zda ze facko taha odspodu kdyz to fela ma vely zaber az nekde od 3000-5000...uplne neco jineho kdyz jsem se projel v obou autech...s kolama si taky myslim ze to nebude ..vsak posudte z videa ztracim az prerazem na trojku...ale i tak jsem si myslel ze MPi bude mit lepsi zatah kdyz je to vicebod
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Ale Vici ... tvuj favorit je oproti seriove feldě fakt jiná třída
... nebo to nebyl tvuj?
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
byl a nebyl. udelal jsem ho ja ale byl pritelkyne...
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jinak muj postreh z dob davnych - Favorit 93 s karbecem v uprave Sprint 75 (hlava+vacka) jel asi tak stejne jako MPI 50kW Felda s chipem..........
-
Jardin
Jednou jsme s kamosem davali sprinty,Ja Favorit r.v 1992 karbec,kamos Felicie 1.3mpi-50kw a na rozjezd nemel sanci vubec a napraskal jsem mu v pohode.p.s oba jsme nemeli zadne upravy.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
urcite to je mozne, ale pak to mpi asi nefungovalo jak melo. je to zdaleka nejlepsi 1,3 motor - v 50kW verzi - jaky kdy favorit nebo felda 1,3 mela.
-
smazany clen - FK
Taky si myslím, že to záleží kus od kusu.
Může být lepší favorit i felicie. Chtělo by to vzít sériové kusy aspoň po pěti z každého a udělat závody každý z každým.
Pak by to možná mělo nějakou vypovídací schopnost.
PS: Asi ty úpravy na MPI nějak nevyšly. Já to moc neupravuju, ono to někdy spíš uškodí.
Může být lepší favorit i felicie. Chtělo by to vzít sériové kusy aspoň po pěti z každého a udělat závody každý z každým.
Pak by to možná mělo nějakou vypovídací schopnost.
PS: Asi ty úpravy na MPI nějak nevyšly. Já to moc neupravuju, ono to někdy spíš uškodí.
-
Snehulak - FK
je to divný když srovnám jak mi jela felda a to sem měl 16" kola a strejdovo karbec fáčko 1991 47kw tak felda upalovala že neměl šanci. a to ten favorit nejede vůbec špatně. je fakt že sem měl svody a "chip"
být tebou tak vyndám to sportovní sání a dám tam z5 origo air box, a nevim jestli sem to přehlíd co katík máš ho? nebo je taky venku
být tebou tak vyndám to sportovní sání a dám tam z5 origo air box, a nevim jestli sem to přehlíd co katík máš ho? nebo je taky venku
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já mám kombíka 1,3mpi na lpg.dával jsem si závod na dálnici co vede od zličína směrem na nový butovice a kámoš s krátkym favoritem neměl šanci a to jsem jel na lpg.tak ať mi nikdo neříká že lpg nejde
a to on ještě k tomu má to auto odlehčený jak jen to jde včetně toho že tam nemá zadní sedačky.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Macmane jestli tě trápí že ti to napráskal favorit tak s kámošem přijeďte a já se za tebe pomstím 
Hele když pominu rozdíl v zpřevodování tak svoji roli taky hraje jak máte motory zajetý a tady pochybuji že oba stejně. Jak už tu někdo psal nechte si oba změřit tlaky ve válcích a potom bych porovnával. Druhá věc klidně ti může blbnout nějaký snímač lambda ,cokoliv, a hned auto nejede jak má. Poslední 3 týdný má moje auto stavy že jeden den by si to rozdalo i s ferari a druhý den by si to nechalo napráskat i od trabanta. Prostě elektronika je svinstvo a když vše nešlape jak má tak je to na prd. Hele třeba mě už to že auto nejede jak by mělo nasralo natolik že jsem v týdnu koupil výfuk z fáva a dnes jsem na svody navařil matici pro lambda sondu a co myslíš. Ještě jsem tam výfuk nedal ale cestou z garáže auto jelo jak vystřelený z praku a dokonce i spotřeba byla v pohodě. Ale když ti řeknu že v týdnu se ta mrcha sotva plazí a žere 9,1 tak je to na nasrání. No a tak je to s mým autem pořád když jsem se rozhodl postavit motor 1.4 a koupil vše potřebné jela ta původní 1.3ka jak nová a dokonce jela líp jak moje nýnější 1.4 sice neměla takový tah ale maximálka byla o 10km výš.
Viči to tvoje netvoje fávo hraje ale úplně jinou ligu
Hele když pominu rozdíl v zpřevodování tak svoji roli taky hraje jak máte motory zajetý a tady pochybuji že oba stejně. Jak už tu někdo psal nechte si oba změřit tlaky ve válcích a potom bych porovnával. Druhá věc klidně ti může blbnout nějaký snímač lambda ,cokoliv, a hned auto nejede jak má. Poslední 3 týdný má moje auto stavy že jeden den by si to rozdalo i s ferari a druhý den by si to nechalo napráskat i od trabanta. Prostě elektronika je svinstvo a když vše nešlape jak má tak je to na prd. Hele třeba mě už to že auto nejede jak by mělo nasralo natolik že jsem v týdnu koupil výfuk z fáva a dnes jsem na svody navařil matici pro lambda sondu a co myslíš. Ještě jsem tam výfuk nedal ale cestou z garáže auto jelo jak vystřelený z praku a dokonce i spotřeba byla v pohodě. Ale když ti řeknu že v týdnu se ta mrcha sotva plazí a žere 9,1 tak je to na nasrání. No a tak je to s mým autem pořád když jsem se rozhodl postavit motor 1.4 a koupil vše potřebné jela ta původní 1.3ka jak nová a dokonce jela líp jak moje nýnější 1.4 sice neměla takový tah ale maximálka byla o 10km výš.
Viči to tvoje netvoje fávo hraje ale úplně jinou ligu
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Favo : ono hraje stejnou ligu jako ty:-)))
jinak nejlepsi auto je "muj" pikap - (dedla vi
). to je nejlepsi auto co sem kdy jel. dnes vecer 30km tam 30 zpet (roznov-vsetin - pojebana cesta kdo zna ten vi) tam a zpet za 60 minut. ani nejakym 200kW autem bych to nezajel rychleji. v nafte je proste sila
. a rucicka palivomeru se ani nepohla 
jinak nejlepsi auto je "muj" pikap - (dedla vi
Někdy nejlepší tuningová úprava motoru na Feldě spočívá v seřízení ventilových vůlí a třeba i ve zkrácení dorazu plynového pedálu aby to jelo na plný plyn.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
Dik moc vsem za odpovedi a nazory.
Vici fakt vim co mam pod kapotou. Jsem 3. majitel fely a jako 1.majitel ji mel muj strejda kdyz ji kupoval v 97 roce. Takze fakt vim co se s autem vsim odehravalo. Pravda ale je ze misto katalyzatoru mam rezonator za rezonatorem mam originalni stred z facka a nakonec koncovy sporotvni tlumic. Favorit to ma jinak: misto katu trubku..misto stredu rezonator .. a koncovy tlumic. s tim sanim si nejsem jisty jestli by pomohlo dat pryc a zpet origo air box...prave mam pocit ze fela ma lepsi tah se sportovnim...fela ma najete 88000km a facko 170000km ... ale zase mi chrasti motor takze se chystam na rozvody a ventily....ale i tak se mi to nezda ze me porad porazi ve sprintech...
Vici fakt vim co mam pod kapotou. Jsem 3. majitel fely a jako 1.majitel ji mel muj strejda kdyz ji kupoval v 97 roce. Takze fakt vim co se s autem vsim odehravalo. Pravda ale je ze misto katalyzatoru mam rezonator za rezonatorem mam originalni stred z facka a nakonec koncovy sporotvni tlumic. Favorit to ma jinak: misto katu trubku..misto stredu rezonator .. a koncovy tlumic. s tim sanim si nejsem jisty jestli by pomohlo dat pryc a zpet origo air box...prave mam pocit ze fela ma lepsi tah se sportovnim...fela ma najete 88000km a facko 170000km ... ale zase mi chrasti motor takze se chystam na rozvody a ventily....ale i tak se mi to nezda ze me porad porazi ve sprintech...

Tu atrapu výfuku co máš vyhoď ven a dej tam první díl z fáva a druhý díl taky z fáva. Žádný dinamizér či co to má být. Toto je asi jediná levná úprava výfuku co skutečně funguje . Jediný co musíš udělat je vyvrtat do jedné větve díru a navařit tam matici pro lambda sondu a pak ještě předělat jeden ze závěsů u středového dílu z fáva za felďácký kvůli jinýmu gumovýmu závěsu co používá felda. Cena celé úpravy je 1000,- kč a máš něco co opravdu funguje.
Moje felda 1.4 MPi
-
smazany clen - FK
ja myslel ze ten umělohmotný doraz pod plynovým pedalem je danej na maximumDedla píše:Někdy nejlepší tuningová úprava motoru na Feldě spočívá v seřízení ventilových vůlí a třeba i ve zkrácení dorazu plynového pedálu aby to jelo na plný plyn.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jo za predpokladu ze ted kdyz mas spravne serizene lanko plynu a pedal v podlaze je jeste na klapce vule (da se otevrit vic) tak odpovidajicim zkracenim dorazu ji dovolis se vic otevrit...
-
smazany clen - FK
tyjo tak to az budu menit gumy zkusim trosku fiknout...za zkousku nic nedam a otestuju to..dík za radu
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 27. říj 2008 14:27:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Jak píše Vici.
Klapka prostě musí chodit do polohy "Full Gas" s plynovým pedálem na dorazu.
Klapka prostě musí chodit do polohy "Full Gas" s plynovým pedálem na dorazu.
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
-
smazany clen - FK
s tim filtrem se ti to jen zdá, protože to akorát hučí do kabiny...já mám seriovej filtr, vejfuk serii akorát bez katu, motor zhruba po GO, dělanou hlavu (vlastní návrh i provedení) a do kopečka natrhnu BMM favorita s MPI motorem...gumy serie 165/70 R13...jo a jezdim na LPGMacman píše:Dik moc vsem za odpovedi a nazory.
-
smazany clen - FK
to já mám zas opačnej problém, zdá se mi že ta moje felda je až "moc" živá...žádný úpravy nemám a Opel Tigra (66kW) mi neujede na zrychlení (takový menší závod po E55 z Dubí nahoru na Cínovec), 206 HDi (nevím jaká verze) taky ne...bych jí chtěl nechat odbrzdit ale takový prachy za to zase nedám
..ale je to jak uz tu nekdo rekl, asi bude holt dobře zajetá
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jasně. Každé auto je jiné.
Hodně záleží na tom jak je zajeté a jak se s ním zachází. Jsou dost velké rozdíly ve výkonu u stejných aut a se stejnou úpravou.
Neznamená že když tvoje auto například jede hůře že jedou hůře všechny. 
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
-
Návštěvník
a jeste otazka...je nejaka doporucena délka, o kolik to tak maximalne zkratit ten doraz? abych pak treba moc neseslapl plyn. pedál a nezpusobil tim neco 
-
smazany clen - FK
moje felda jela s tezi 140 po koupi a po tom co jsem ji slapal 3 mesice po krku se rozjedila a tachometr v ,,pytlu¨ ukazal temer 190,jel sem za fabii,j mel sem jen filtr vyfuk a 1.6 mm snizenou hlavu
Jestliže by to bylo nutný,tak se jedná o cca 10mm.Návštěvník píše: o kolik to tak maximalne zkratit ten doraz?
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska s kamosem experimentoval s tim dorazem na plynu jak na Fa tak na FE a nikde to nepomohlo..u Fe jsem mel dokonce cely ten doraz venku ale vubec to pedalu neprida..navic pri plnem plnu i s dorazem uz nejde klapkou ani otocit o mm.mel jsem to napichli na diagnostice a ta pri plnem otevrenim klapky rekne ze je otevrena na 93,5° tak mi nerikejte ze se to jeste zkracuje at de plyn vic dolu ...to by uz pak ztracelo ne?Dedla píše:Někdy nejlepší tuningová úprava motoru na Feldě spočívá v seřízení ventilových vůlí a třeba i ve zkrácení dorazu plynového pedálu aby to jelo na plný plyn.

Macmane ale nikdo neříkal že když to povolíš ještě víc že to líp pojede. Tato úprava je účiná jen tehdy máš li moc dlouhé plynové lanko a díky tomu se ani při sešlápnutí plynu až na podlahu klapka úplně neotevře. Potom nezbyde nic jiného než posunout doraz pokud už seřízení na lanku u klapky není možné. Jo jinak 93,5° už je klapka částečně zavřená
vrchol je přece 90° nebo ne ?
Moje felda 1.4 MPi
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
to uz prave preslo pres 90 takze s plnym plynem to prave o ty 3° ztraci...takze prave by se naopak mel nejak ten doraz upravit at to nejde nejak na podlahu o ty 3° .. podle me je to cela nejaka blbost s tim dorazem

Já to myslel tak, že už jako by klapku zase zavíráš, ne že to tak daleko nejde, ale pochopili jsme se dobře, 90° a dost, víc je už nesmysl a k ničemu to není, spíš naopak. 
Moje felda 1.4 MPi
tak já jsem byl vcera na letiští s kámošem a ten mé polo clasic 1.6i 55kw 125 Nm, najeto 190000 , a daval sem s nim sprint s 1.3mpi50kw najeto 110000 a dojel jsem asi o třičvrtě auta před nim.Jinak muj motor naprostá série myslíte ze by to mohlo být tím že mam MPI a on Jednobod?
- mako
- Kontaktovat uživatele:
1,6 byla jednobod?

VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
JJ je to jednobod není to stejný motor jako ve feldach to polo je rv.96 a ma to jednobod
- DonSalieri
jo umi dobře ma to auto dobře v ruce viděl bych to jedině v tom vstříkování
-
tgfh - FK
Macmane nic kámošovi neříkej a před sprintem odpoj lambdu
hned to s přehledem vyhraješ.
Podle mě to není velký rozdíl. Jestli co tak vyndej rezervu a o 20cm se zase dopředu posuneš
Jde o to v jakém je auto stavu, třeba ty na srazech s tím děláš velké psí kusy, jestli to děláš jen na srazech tak to beru, pokud tomu ale dáváš na frak často a nenecháš to po agresivní jízdě aspoň minutku běžet na volnoběh mohlo by to taky být tím.
Jinak Fáčko má vidím najeto 170 tis. km tohle mohlo taky ovlivnit. Neznamená čím méně km tím lépe.
Jak psal favo, elekronika je svinstvo, nejlépe si kondici auta ověříš na spotřebě, vážně. Nedělal bych několik úprav najednou, každou bych dělal aspoň s odstupem jednoho měsíce a mezitím bych kontroloval spotřebu, třeba na určité trase. Když tam nahodíš lauf může se ti zdát, že to jede lépe, můžeš být ale ovlivněn subjektivním pocitem, může tě ovlivnit to dunění apod.
Jinak vičiho Fáčku velká poklona! Vypadá/jezdí nádherně.
Podle mě to není velký rozdíl. Jestli co tak vyndej rezervu a o 20cm se zase dopředu posuneš
Jde o to v jakém je auto stavu, třeba ty na srazech s tím děláš velké psí kusy, jestli to děláš jen na srazech tak to beru, pokud tomu ale dáváš na frak často a nenecháš to po agresivní jízdě aspoň minutku běžet na volnoběh mohlo by to taky být tím.
Jinak Fáčko má vidím najeto 170 tis. km tohle mohlo taky ovlivnit. Neznamená čím méně km tím lépe.
Jak psal favo, elekronika je svinstvo, nejlépe si kondici auta ověříš na spotřebě, vážně. Nedělal bych několik úprav najednou, každou bych dělal aspoň s odstupem jednoho měsíce a mezitím bych kontroloval spotřebu, třeba na určité trase. Když tam nahodíš lauf může se ti zdát, že to jede lépe, můžeš být ale ovlivněn subjektivním pocitem, může tě ovlivnit to dunění apod.
Jinak vičiho Fáčku velká poklona! Vypadá/jezdí nádherně.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
tohle uz davno neresim...nakonec sme usoudili ze favo je o 150kg lehci a lepe zabehane...

-
tgfh - FK
Tak ať tam vezme kámoš 2 lidi do auta a zkuste potom kolik bude rozdíl.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
fa je dneska uz v uplne seriovem stavu ne-li horsim...ale jak jsem rikal uz to neresim...auto nemam na zavody

-
thepromise - FK
trošku to tu zase otevřu, měl sem favorita 43 kw, po něm sem jezdil 46 kw a feldou 55 kw, v práci mám 50 kw mpi, ted vlastním 50 kw mpi a občas si pučím kámošovu 1,3 bmm 50 kw
suveréně nejlíp jela 55 felda 1,6
potom pracovní 50 kw felda, pak kámošovo bmm, pak můj favorit 43, pak pučený 46 kw a nejhůř jede moje 50 kw
vše je jen o zajetí a jak se s motorem zacházelo:) navíc motory co sem jmenoval jako první už dávno nejsou... protože auta jsou slisovaná, proto něco pravdy asi bude na tom, že motory před smrtí jedou nejlíp:D...
suveréně nejlíp jela 55 felda 1,6
vše je jen o zajetí a jak se s motorem zacházelo:) navíc motory co sem jmenoval jako první už dávno nejsou... protože auta jsou slisovaná, proto něco pravdy asi bude na tom, že motory před smrtí jedou nejlíp:D...
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No to ne teda
To mi ani neříkej, když jsem dneska nakopal mladíkovi s Bravou (sledoval mě až na parkoviště a prej: "Otevři kapotu"
Já debil se nezeptal co tam má on
) tak mi to jelo dost dobře. Nerad bych aby mi umřel motor 
Naposledy upravil(a) Honza_t dne čtv 30. zář 2010 11:18:13, celkem upraveno 1 x.
-
thepromise - FK