Kam zapojit pozičky ve dveřích?

Kalfa - FK

Kam zapojit pozičky ve dveřích?

Příspěvek od Kalfa - FK »

Ahoj, včera jsem dával do feldy pozičky do dveří jako má třeba GOLF IV (když se otevřou dveře, tak se rozsvítí ve dveřích červenobílé světlo) ale za boha nevím jak to zapojit aby to svítilo jen při otevřených dveřích, ale nemělo na to vliv střešní světlo jestli je vyplé, zaplé nebo jen na dveře... díky moc za rady
RE5PECT - FK

Re: Kam zapojit pozičky ve dveřích?

Příspěvek od RE5PECT - FK »

U obouch předních dveří sou čidla,napoj to přes to.je na to napojený aj to horní světlo!
Kalfa - FK

no do čidel vedou tři dráty, ale je problém, že nevím jak to napojit aby to fachalo... :(
RE5PECT - FK

já se na to ted podívám a napíšu ti
Kalfa - FK

Dík moc :-) mám tam světla originál VW... když bys to mohl vyfotit byl bych Ti vděčný :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jo,jak píše kolega nad tebou,zapoj to na dveřní spínače,je to hnědobílý drát (spínané mínus).Ale nezapomeň že ten dveřní spínač je dělaný jen na 3A,nevím jaký konkrétně světýlka tam máš (dole je fotka mých a v těch jsou 10W žárovky) pokud tam máš nějaký děla doporučuju dát relátko.A ještě jednu věc ti radím...dej si tam nějaký vypínač,aby když třeba budeš mít otevřený dveře delší dobu,aby sis zbytečně nevybíjel baterku.

ObrázekObrázek
Kalfa - FK

Ivarek: mám tam úplně stejný světýlka jako Ty :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tak jeden drát z toho světýlka zapoj někam na plus (doporučuju přes pojistku) a druhý drát z toho světýlka na ten hnědobílý u dveřního spínače.
RE5PECT - FK

No udělej to tak že vezmeš mínus vod teho spínače povedeš to na světýlka a pak jen dotáhneš plus do dveří, v případě mezi to vlož ten vypínač jak radil kolega,já to mám taky na vypínač.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ivarek : Vypadá to pěkně , ale jak to vypadá zevnitř toho kastlíku ? Neměl bys foto ? dik
RE5PECT - FK

Ivarek píše:Tak jeden drát z toho světýlka zapoj někam na plus (doporučuju přes pojistku) a druhý drát z toho světýlka na ten hnědobílý u dveřního spínače.
Seš rychlejší =)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

DuDe píše:Ivarek : Vypadá to pěkně , ale jak to vypadá zevnitř toho kastlíku ? Neměl bys foto ? dik
No to světýlko tam je samozřejmě vidět,ale mám přes to daný hadry na utírání okna tak to netluče do očí.

ObrázekObrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jo a ještě jedna věc...v tom světýlku je naimplantovaná dioda,už si nepamatuju jak je tam zapojená,ale doporučuju jí vyhodit a propojit to napřímo.Aby ti tam ta dioda nedělala nějakou neplechu.
Kalfa - FK

Ivarek: já mám jen tělo světýlka a držák žárovky, dráty jsem si tahal sám :-) Díky moc za rady, vozkouším to zase :-)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ja bych to svetílko ,radši komplet překopal na LEDky . . . Kuli spotřebě a nemusel bych řešit pojistu. A potom by se nemusel ani řešit vypínač , pač at si ty ledky svítí kolik chcou když jsou otevřeny dveře dlouho . Dal bych tak 3ledky do každyho a bylo by to v cajku . . .
Kalfa - FK

hm, to je nějak moc práce na mě. To by člověk musel řešit odpory atd
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

DuDe píše:Ja bych to svetílko ,radši komplet překopal na LEDky . . . Kuli spotřebě a nemusel bych řešit pojistu. A potom by se nemusel ani řešit vypínač , pač at si ty ledky svítí kolik chcou když jsou otevřeny dveře dlouho . Dal bych tak 3ledky do každyho a bylo by to v cajku . . .
Jo,ledky jsou jisté řešení,zkoušel jsem je tam ale nějak se mi to s nima nelíbilo,svítilo to,to ano,ale ne jako se žárovkou.Stejně tak se mi třeba ledky neosvědčily ve stropním světýlku z O2.Prostě v některých věcech ledky nesvítěj tak jako žárovky.No a ten vypínač to je na každým jestli si ho tam dá.Já dávám vypínače na skoro všechny dodělávaný elektrověci,prostě chci abych si to mohl vypnout.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Ivarek : Jj s tim souhlasim , žarovky jsou v některých věcech lepší . Ale ledky na usporu energie .

Možná bych to místo toho vypínače pořešil tak ,že bych to ovladal tím stropním světlem . Pac stopní světlo mužeš dát do polohy 0 a je vše vypnuto . Pak že by to fungovalo na otevření dveří a nebo trvale svítilo . To by se mi líbilo asi víc . Ale asi by to bylo pracnější . . .
IvoR - FK

Re: Kam zapojit pozičky ve dveřích? - dveřní spínače

Příspěvek od IvoR - FK »

Ahoj všem.
Před pár dny se mi při mytí "povedlo" nešetrně přejet přes gumovou krytku dveřního spínače, a ten se vylomil. Krytku jsem sundal, vysypané vylomené vnitřnosti vyhodil a krytku vrátil, takže se mi při otevření pravých dveří stropní světlo nerozvěcí. Zatím jsem to neřešil, ale hodlám si také do dveří dát červené pozičky, takže koupě nového spínače bude aktuální. Při nedávné návštěvě Auto Kelly jsem se mimo jiné na spínače ptal, ale elektriku tam prý nevedou. Prosím pěkně, dáte mi někdo tipy na kamenné obchody v Praze kde vedou elektriku, a tím pádem tam spínače mohli mít?
Děkuji předem i zadem a přeji krásný nejen dnešní den.
Ivo v.r.n.k.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Ja jezdim sem a spokojenost http://www.2r.cz/
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Bernto - FK

Příspěvek od Bernto - FK »

Na kolik vyjfe par tech svetel? nevite nahodou.. si je chci taky uz delsi dobu poridit ale nevim kde.. :) takze kdyby mi nekdo byl schopnej rict kde se daj sehnat byl bych mu vdecnej... :D
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No já je koupil za 300kč na Aukru.Mrknul bych na třeba http://forum.skodahome.cz občas to tam někdo nabízí.
Kalfa - FK

hele jen tak ještě pro zajímavost, čím jste dělaly díry do dveří? Já to vybrušoval pomocí vrtačky, ale bohužel mi to fest ujelo tak musím koupit nový kapsy na dveře, tak to nechci zkurvit ještě jednou... díky moc
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já pistolovou pájkou a takovým tím malý zalamovacím nožem.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Já dělám všechny tyhle srandy přímou bruskou malou. S tím množstvím nástavců co k tomu mám s tím udělám vlastně cokoli.
Odpovědět