Rány/bouchání/vibrace/klepání od kol
-
a1ex - FK
Rány/bouchání/vibrace/klepání od kol
mam problem s pravym prednim kolem. Kdyz vjedu ostre do levotocivy zatacky, tak slysim klepani u pravyho kola. Dalsi problem je, kdyz jedu rychlosti 100-120, tak se vuz klepe a hlavne volant se celkem trese. kdyz sem jel dneska jako spolujezdec, tak sem cejtil, ze to jde zase od toho pravyho kola.
Maji tyhle dva problemy nejakou souvislost? klepani muze byt spatnym vyvazenim, ty rany do kola muze byt zase spatnej homokinetickej kloub, ze? mam trochu vuli v cepech rizeni, ty se ted chystam vymenit, tak me zajima, jestli muze bejt chyba i v tom kloubu. Nekde sem cetl, at skusim zatahat za poloosu. Ma maly vule do stran (kolo <-> prevodovka - vule na strane prevodovky) a pri pohybu nahoru-dolu.
Maji tyhle dva problemy nejakou souvislost? klepani muze byt spatnym vyvazenim, ty rany do kola muze byt zase spatnej homokinetickej kloub, ze? mam trochu vuli v cepech rizeni, ty se ted chystam vymenit, tak me zajima, jestli muze bejt chyba i v tom kloubu. Nekde sem cetl, at skusim zatahat za poloosu. Ma maly vule do stran (kolo <-> prevodovka - vule na strane prevodovky) a pri pohybu nahoru-dolu.
-
Kuladmin
Re: prave predni kolo boucha a pri 100-120km/h se auto klepe
No zacal bych temi cepy rizeni pak prosichr nechat prevazit kola a myslim ze by to mohlo byt i ok.
-
a1ex - FK
Re: prave predni kolo boucha a pri 100-120km/h se auto klepe
oki diky, ten kloub bych teda moc menit nechtel. pristi tejden udelam ty cepy a uvidi se
-
nemik - FK
Rány od kol...
Kluci zdravím. Chtěl bych se zepat. Při přejetí přes nerovnost či výmoly atd..se ozývají od předních kol, strašlivé rány. Podle mě je jasné, že to nemůže být ničím jiným než špatnými tlumiči. Přesto bych se vás chtěl zeptat na váš názor, jestli to může být ještě nečím jiným. Čepy řízení jsou v pořádku. Připadá v úvahu snad ještě něco jiného?? Auto má najeto 115 000 km. Nechce se mi zbytečně vyhazovat peníze za zkoušku tlumičů. Chystám se na výměnu tlumičů. Chci levné tlumiče, poradíte které jsou nejlevnější a zároven jdou dobré? Mám zvolit originál, nebo něco jiného? V cenové relaci zhruba 750 kč/ kus.
-
lukecb - FK
Re: Rány od kol...
Taky jsem něco takového slyšel od zadních kol. Nakonec jsem zjistil, že mě to dělá vejfuk. Při kontrole jsem zjistil, že gumy co drží vejfuk úplně odešly, tak drnčel o podvozek
. Oprava pár desitek korun 
-
smazany clen - FK
Mam stejny problem. Pry by pomohlo vyměnit horní uložení tlumiče. Je to otazka par korun.
-
Jurka - FK
Tlumiče sami osobě nemlátí, ale jestli máš třeba vepředu vymlácenej ten silentblok v horním uložení těch tlumičů, tak to potom mlátí...já to tak měl taky...vyměnil sem to a hned se líp jezdí přes koleje atd.... Ale ten čep to může být taky podle toho odkud to de a jakej ten zvuk je...mrkni na všechno pro jistotu uložení ramen uložení stabilizátoru a všechno kde je guma kolem kol a uvidíš
-
nemik - FK
Kolik vás stála výměna uložení tlumičů?Mám pocit že to dělá právě to. Ještě jsem ale auto pořádně nekontroloval.
-
nemik - FK
To je v celku slušná cena. Nechám to v týdnu vyměnit a napíšu sem moji cenu a jestli to pomohlo. 
-
a1ex - FK
bochání v předním pravém kole
DD, pri levotocive zatacce pri prutsim prujezdu mi celkem dost boucha v pravem kole. driv to delalo jen trochu, ale ted se mi to uz celkem zhorsilo. Co to muze byt? lozisko? komokloub?
druha vec, pri cca 90-120km se auto klepe. muze to mit spojitost? jde to i do volantu a pocitove to jde prave od toho pravyho predniho kola. nejaky napad?
druha vec, pri cca 90-120km se auto klepe. muze to mit spojitost? jde to i do volantu a pocitove to jde prave od toho pravyho predniho kola. nejaky napad?
Re: bochání v předním pravém kole
Ahoj a co povolené kolo? no asi to bude chtít přizvednout a vyzkoušet jestli tam není nějaká vůle a zjistit jak je na tom ložisko! To cukání kolem té 90 by mohli dělat i kola, nevyváženost, ale v tomto případě si myslím že to bude spíš nějakou vůlí nebo ložiskem
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ložisko by ti hučelo a ne bouchalo, ty vypadá na kulák nebo homokloub.
-
Návštěvník
Mas ci nemas stabilizator? Pokud ano jeste jeho ulozeni zda neni utrhle apod.
-
a1ex - FK
stabik nemam, ted budu menit ty kulaky, tak uvidime
-
Legolas19 - FK
Pruser bouchání
dneska sem zaznamena silné udery od kola leveho při vytočenem rejdu do prava a dělá to již při pomale jizdě prosim o radu a co mě to bude stat na opravě sem z toho cely špatny
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Pruser bouchání
Pokud to bouchá v závislosti na točení kola a ne jenom při přejezdu nerovnosti, tak to bude homokloub, cca 500,-Kč - 1.500,-Kč, záleží na kvalitě.
-
Legolas19 - FK
jen při jízdě s vytočenymi koly klidně na rovne bezhrbolate cestě a je to hodně velke bouchaní a chtěl bych original žadnou druhovyrobu nic
-
lojzik
tipuju levý vnější homokinetický kloub
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/klou ... de625ef22f
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/klou ... 9e09cff2a2
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/klou ... de625ef22f
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/klou ... 9e09cff2a2
-
Zbysek - FK
Mě když to takhle bouchalo, tak jsem si taky hned řekl že je to homouš. A on to byl tlumič. Nechtěl jsem tomu ani věřit, ale bylo to tak. O otáčku kola to vždy bouchlo a nehorázně to i tahalo volantem.
-
lojzik
Zkus se rozjet na jednicku s plnym rejdem na jednu a pak na druhou stranu... pokud je vada v nekterem kloubu, bude v tom lupat (klepat...) 
Já bych se homokloubů za 5-6 stovek nebál. Těm mega lacinejm bych se vyhnul,ale ta zmíně cena není špatná. Já sám jsem kupoval homoklouby v Kelly v sadě se vším kus za cca 590 korun. Koukal ,jsem jestli je ještě mají,ale už maj jen Starline za 350 a Spidan za 1100. Ale jak říkám, kloubů za pěťo bych se fakt neštítl, já mám na těch svejch ujeto už přez 47OOO km a jsou v pohodě. Akorát jsem měnil manžety páč ty co tam byly se mi už nezdály ok.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
Zbysek - FK
Ty ceny v Kelly neberte raději vůbec vážně, protože jsou krutě předražené.
Vnější kloub za 690,- Kč s DPH original SPIDAN
Vnější kloub za 690,- Kč s DPH original SPIDAN
-
Legolas19 - FK
no děla to kloub zvedl sem auto a když sem točil s kolem sak v tom lupalo a sem tam se zaseklo a když sem zabral tak v tom pořadně luplo a zase to jelo jinak zavezu to do servisu at se na to kouknou stejně potřebuju na tyč řazení dat kus construktu
-
Legolas19 - FK
tak mě asi ojebali v servise nebyl sem doma a otec mi to hodil do servisu napřed mu prej řekli že novy kloub s pracou 3000kč a te že poloosa neni origo a že ten kloub nepasuje dali novou a vyšlo to na 8000kč je to normalní nebo si mega nahodili cenu ?
-
Zbysek - FK
To je cena jak za dvě polosy
. Originál Spidan poloosa se dá oficiálně koupit za zhruba 3500,-. Jestli mají zbytek za práci, tak pak to sedí, ale asi by na tom s takovou museli dělat tak dva dny.
-
Legolas19 - FK
ne 7000 je za poloosu hrube co fakt škodovka
no bohužel asi tady maji cenu jak prace za praci si řekli necele pětikilo
-
Zbysek - FK
No,tak to mají pěkné ceny tedy. To ti jednu dali na auto a druhou poloosu za tu cenu sobě snad.
-
Legolas19 - FK
no vypada to tak ale viděl sem je v autokelly a tam ji měli přes 5 tisic tak ja hlavně doufam že to něco vydrží a nebudu to už měnit
-
Zbysek - FK
Jojo, autokelly je hrozně předražený na tyto věci. No tak hlavně aby ti tam dali alespoň opravdu ten originál za ty prachy, protože ten by měl vydržet hodně dlouho.
-
Legolas19 - FK
takže to přeně vyšlo na 7530kč z toho174 oprava Construktu 319 za montaž a demontaž hřídele a 5810 za hřídel zbytek je dan taky doufam že to bude original nerad bych tam jel zase sand ta druha strana se nepoděla
-
smazany clen - FK
buchot napravy pri jazde rovno
zdravim. viem ze sa tu riesilo milion veci typu: "buchanie napravy" atd ale nenasiel som taky, ktory by mi viacej objasnil moj problem.
pred rokom som nechal menit na prednej naprave tlmice a capy (riadenia aj ten spodny) a teraz cim dalej, tym viac pozorujem ze ked idem rovno aj po mensich nerovnostiach, tak pocujem taky tichsi dutejsi klepot v zavislosti na nerovnostiach. v podstate viem o dvoch zavadach alebo pricinach, ktore by to mohli byt a potrebujem radu, ktora je pravdepodobnejsia:
1. ked na mieste pohybem volantom dolava a doprava tak pocujem buchot - odhadujem ze to je klbmi co su v prevodovke riadenia - PLS poradte, chcem to dat zajtra menit
2. ked zdvihnem prave predne koleso do vzduchu tak s nim dokazem pohybat vo vertikalnom smere - hore dole - odhadujem, ze asi horne ulozenie tlmica.
napiste mi prosim vase nazory a skusenosti, nech mam v tom jasnejsie a nech viem co mam kupit a vymenit. Ďakujem.
pred rokom som nechal menit na prednej naprave tlmice a capy (riadenia aj ten spodny) a teraz cim dalej, tym viac pozorujem ze ked idem rovno aj po mensich nerovnostiach, tak pocujem taky tichsi dutejsi klepot v zavislosti na nerovnostiach. v podstate viem o dvoch zavadach alebo pricinach, ktore by to mohli byt a potrebujem radu, ktora je pravdepodobnejsia:
1. ked na mieste pohybem volantom dolava a doprava tak pocujem buchot - odhadujem ze to je klbmi co su v prevodovke riadenia - PLS poradte, chcem to dat zajtra menit
2. ked zdvihnem prave predne koleso do vzduchu tak s nim dokazem pohybat vo vertikalnom smere - hore dole - odhadujem, ze asi horne ulozenie tlmica.
napiste mi prosim vase nazory a skusenosti, nech mam v tom jasnejsie a nech viem co mam kupit a vymenit. Ďakujem.
-
Návštěvník
Re: buchot napravy pri jazde rovno
Tak jestli se ty takhle hybe kolo tak zacni tam todle se blbe radi vse kde je uloueni v pryzi nebo cepu tam muze byt ten problem. Vypisovat to vsechno asi nema smysl todle chce zvednout auto nahoru a se vsim zahybat a vse obhlednout.
-
smazany clen - FK
asi to bude najlepsi sposob. ale len ma zaujimalo ci je velka zavada, ked na mieste hybem rychlejsie volantom dolava-doprava a bucha to.
-
smazany clen - FK
Ahoj.Člověče možná máme stejnej problém.Když jedu po rovině,tak na sebemenších nerovnostech slyšim tlumený bouchání.Úplně stačí,aby byla trošku zvlněná silnice a bouchá to.Jenže u mě to při zatáčení na místě nebouchá.Auto jsem koupil v létě po staršim řidiči,najeto 31500km a když sem to měl čerstvě,tak sem si nějakýho klepání nevšímal až tak po 1000 ujetých km a zdá se mi,že je to furt horší.
Tendle víkend zvednu auto,sundam ramena,prohlídnu silentbloky a čepy a když to bude špatný,tak je vyřešeno.Vyměnim to a bude klid.Akorát je mi divný,že když to má najeto teď už necelejch 35 tisíc by bylo uložení v trapu.I když,jak známo,pryž na autě stárne i když auto nejezdí,takže je to možný.Přeci jen je to auto z r.1997.
Když to nezabere,přijdou na řadu tlumiče a horní uložení.Mam o zábavu postaráno.
Tendle víkend zvednu auto,sundam ramena,prohlídnu silentbloky a čepy a když to bude špatný,tak je vyřešeno.Vyměnim to a bude klid.Akorát je mi divný,že když to má najeto teď už necelejch 35 tisíc by bylo uložení v trapu.I když,jak známo,pryž na autě stárne i když auto nejezdí,takže je to možný.Přeci jen je to auto z r.1997.
Když to nezabere,přijdou na řadu tlumiče a horní uložení.Mam o zábavu postaráno.
-
smazany clen - FK
potom daj vedet ako to dopadlo a co si presne pomenil. ja som auto tento tyzden zobral od mechanika a zda sa mi ze stale pocujem ten slabucky buchot. menil mi horne ulozenia tlmicov, pretoze sa mi kyvalo cele koleso a uz sa mi nekyve ale aj tak ten buchot. inak mam v podstate nove capy aj tlmice. daj vedet 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 31. led 2009 12:22:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace viz:pravidla č.4
-
smazany clen - FK
Tak jsem v sobotu sundal ramena.Silentbloky byly naprosto v pohodě,přesto jsem je vyměnil.Spodní čepy jako nový,takže jsem je nechal.To znamená,že jsem závadu neodstranil.Zatim.
Nejspíš to bude v tom hornim uložení.Zatim se nezdá,že to je něco nebezpečnýho,takže to necham nějakej čas,možná se něco projeví.Kolo mi snad neupadne.
Dneska jsem schválně naložil kamaráda,aby poslouchal se mnou,odkud by to mohlo jít.On tvrdl,že se mu zdá,jakoby to bylo odněkud s kastle.Takže je možný,že to od nápravy vůbec nebude
.
Nejspíš to bude v tom hornim uložení.Zatim se nezdá,že to je něco nebezpečnýho,takže to necham nějakej čas,možná se něco projeví.Kolo mi snad neupadne.
Dneska jsem schválně naložil kamaráda,aby poslouchal se mnou,odkud by to mohlo jít.On tvrdl,že se mu zdá,jakoby to bylo odněkud s kastle.Takže je možný,že to od nápravy vůbec nebude
-
smazany clen - FK
hm tak to je zaujimave.aj ja pocujem stale nieco take.bohvie co to je. ale radio hlasnejsie to isti

-
PavelZ - FK
To já posledních pár dní pozoruju takové tlumené klepání jakoby od nápravy. Zvláštní je, že se to ozývá na rovné silnici, kdy ani necítím, že by byla na silnici nějaká nerovnost. Myslel jsem si, jestli do něčeho nenaráží výfuk, ale když jsem velzl pod auto, tak jsem zjisitl, že výfukem to není. Zdálo se mi, že je trochu volnější stabilizátor. Nestalo se vám něco podobného?
-
smazany clen - FK
aj ja som rozmyslal ci to neni niecim inym, pretoze mam pocit, ze ked idem dolava tak to pocujem trocha silnejsie.ale stabilizator nemam, mam taky pocit
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 31. led 2009 12:23:28, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
Já taky stabík nemam.Ale tak nějak už to neřešim.Na nápravách všechno drží a až bude teplo,tak budu teprve řešit 
-
smazany clen - FK
tak nejako...ktovie co to moze byt. mozno motor bucha o karoseriu, mozno su to brzdy, fakt netusim. ale kaslem na to.ako som uz niekolkokrat povedal, najlepsie riesenie je zapnut radio 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 31. led 2009 12:24:04, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
zistil som (teraz na snehu), ze ked idem smykom (prednymi kolesami samozrejme) tak pocujem taky divny buchot ale z lavej strany mam taky pocit.taky divny, ako keby strunovy alebo aky. fakt tazko identifikovat 
-
Piskot
Měl jsem něco podobného. Při točení volantem na místě bylo slyšet že něco bouchá ale v převodce to nebylo. Měl jsem vymlácené futro na hřebenu. Stačilo přejet pár vlnek na silnici a bylo cítit ve volantu jak to mlátí.
-
stifler1 - FK
Tak mne robi to iste staci ze je cesta trocha viac zvlnena a uz mi to bucha, a aj ked som stal na mieste a otocil volantom do strany tak sa ozvala rana, prve som si myslel ze to bude capmi pretoze boli uz aj tak vybite tak som vyminl spodny cap gulovy aj zvysli, a ked bol na zdvyhaku tak mi automechanik povedal ze horne ulozenie tlmicov je v poriadku pretoze sa mi koleso ani vobec nehybalo, nemal som volu, lenze teraz po vymene capov mi to stale robi, vraj to moze byt poloos. Tak neviem co s tym dufam ze niekto to vyriesi. Teraz som si v zime vsimol ze ked zabrzdim tak mi trocha buchne naprava ako keby som mal ulozenie napravy v haji lenze nemam.
-
Mekule
Nekdy to muze delat i vule v brzdovych trmenech, resp. v tech dvou kolickach co spojuji trmen s brzdicem. Zjistis to tak se kdyz zabrzdis treba na kostkach tak to prestane. Pokud ne tak je to neco jineho. Me to taky boucha a nevim cim to je. Akorat jsem zjistil ze na te delsi ose je takova objimka, kterou mam celou spuchrelou a uvolnenou. Nevim k cemu to tam je.
-
peleech - FK
Mě to dělaly brzdové destičky..byly tam hodně volný a takový ty pružinky byly ulámaný..takže sem koupil nový trw a přestalo to:) takže pozor i na to