Zadní plato-výroba

vybavení a úpravy interiéru atd.
smazany clen - FK

Re: Zadní plato-výroba

Příspěvek od smazany clen - FK »

medwed píše:No podle me je lepsi si vyrobit nove plato za cca 200kc nez si nicit origo ktere se da kdykoli pouzit a pak kupovat za zmrseny novy kdyz novy origo plato stoji kolem 1500kc se mi zda co jsem ho zhanel onehda :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Plato do feldy jsem před týdnem viděl v prodejně za 460 kč, tak já jsem to svoje rád zničil.
Já tam asi do těch prohlubní z hora na montuji nějakou hrubší překlížku, celé plato potáhnu na černo a do toho dám ty repráky. Plato bude vyztužené a taky bude působit dojmem jednoho celku.

Ale co to vlastně přesně udělá se zvukem?
Ravo
Kontaktovat uživatele:

Re: plato ? jak na to?

Příspěvek od Ravo »

Jak na plato? Já bych na to šel asi takhle (moje plato ;-) :
http://www.autohificlub.cz/forum/9/4239 ... ykonecne/0

Prostě celý udělat znova z MDF, zakřivení plata není problém, deska bude nakloněná a dole vyřízneš oválný nožky-bočnice, který pěkně zapadnou do rádiusu toho plastu. S MDF se pracuje krásně, takže to určitě každý průměrný kutil zvládne.

K osazení:
dej tam jen ovály, freeair SW nestojí za nic...pokud chceš SW, tak uzavřenou bednu do kufru, ale pak pozor na ty ovály, protože je budeš s tím SW zespodu tlačit (uvnitř ozvučnice oválů (= kufru) se nachází další generátor tlaků (=SW)) takže hrozí jejich likvidace. Zamezit lze tomu jen buď vytvořením uzavřené ozvučnice pro ovály (=uzavřené kapsy zespodu oválů), vůbec neosazovat ovály, nebo nedávat SW ;-)
Moje rada:
Buď nedávat SW (chci mít volný kufr a spokojím se s basy z oválů = praktické a levné), nebo dát jen SW a mít tam jen kvalitní komponentní repro vepředu (kufr bude plnej a nic do něj pořádně nedáš, lepší basy....a pak není ani třeba tvořit plato ;-)
Felicia 1.6 GLX - Old Face Hot Chilli Metalista
Obrázek
Montii

Příspěvek od Montii »

Stony tak by mě zajimalo jestli jsi udělal s tim platem co jsi řikal?? Protože to same mě už taky napadlo.
smazany clen - FK

No já asi nemůžu s tím platem nic dělat. Já tam mám teď v zadu namontované 2x 15w repro a asi právě díky rezonanci celého toho plata mi to dělá vzadu slušné basy. Kdybych to vyztužil, tak by asi by po sradně :lol:
Ono to celé dohromady tvoří takový levný subwoofer. Napomáhá tomu i tlačítko loud na rádiu. Bez něj by to bylo prd. Jako mít pořádné basáky tak to asi vyztužím, ale takhle 8-)
Hadepe - FK

Příspěvek od Hadepe - FK »

Stony píše:Já tam asi do těch prohlubní z hora na montuji nějakou hrubší překlížku, celé plato potáhnu na černo a do toho dám ty repráky.
preeesno to sa chystam urobit aj ja :)
Montii

Příspěvek od Montii »

Tak až to uděláš tak dej pak vědět. Zajimalo by mě jak to bude hrát a jestli to plato to vydrží. ;)
Hadepe - FK

vydrziiii :lol: preco by nemalo ? no a dufam ze to bude hrat v pohode :)
Montii

Příspěvek od Montii »

No když si vezmeš váhu repráku a vahu těch dvou desek co dáš do těch děr, tak mám trošku strach, aby to třeba uprostřed neprasklo.
smazany clen - FK

No tak toho se nebojím protože to mám v zadním pravém a levém rohu, abych na to plato mohl občas taky něco položit.
Hadepe - FK

momemntalne riesim veeeelku dilemu :| zohnal som velku dosku z ktorej som povodne planoval vyrezat 2 casti a dat ich do tych priehlbin v plate ... ale teras uvazujem ze ani to cele nove plato neni zle a ta deska je dost velka nato .... neviem co mam robit :roll:
Hadepe - FK

tak ze nakoniec som sa rozhodol pre komplet nove plato :) asi teke :
Montii

Příspěvek od Montii »

Tak co jak jde víroba plata?? ;)
Hadepe - FK

aaaale teras to stoji :( nemam cas skola tlaci ... este ani ovaly nemam kupene oooch :roll:
Montii

Příspěvek od Montii »

A ty si to plato budeš teda dělat rovny jo??
Hadepe - FK

noo... ano ked som tam dal celu tu desku tak sa mi to viac pacilo ako to lomene :P dam nato nejaky sivy koberec a pohodka... len prve ti ovaly musim kupit
Montii

Příspěvek od Montii »

Tak co jak seš teda natom stim platem?? ;) :)
DarthVader - FK

Příspěvek od DarthVader - FK »

Ja jsem tedka delal taky novy plato z MDF desky. Nebo spis kamos stolar, nejdriv jsme se dohodli, ze to udela rovne a ty prohlubne jen vypodlozim takovejma nohama ktere tam pasnou akorat.. no nakonec jsem si pro plato dojel a byl jsem prekvapenej, udelal to pres nejake sablony a normalne to ohnul. Pasuje tam naprosto presne a za ty prachy, rozhodne jsem se dostal pod cenu noveho origo plata.. Akorat mam tedka strach s tim jak je to tezke, asi pisty pujdou dohaje z toho zachvilku :)
Montii

Příspěvek od Montii »

Myslíš že bys mohl sem hodit nějakou fotečku??
DarthVader - FK

Příspěvek od DarthVader - FK »

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zatim to jeste nemam idealne hotove, kabely pujdou jete pod koberce a ta zasuvka ke konektoru pujde do tech plastu naboku, takze se to bude dat krasne odpojit.. jen si na to nemuzu najit volnej cas a nechce se mi s tim hrat v te zime :) nemam garaz no.. Jeste pak musim dodelat ten koberec a snad to bude v pohode :)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

mohl by nekdo nahodit nejake fotky pro inspiraci? Dekuju
Hadepe - FK

tak to mam ja :)

Obrázek
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

budu muset nejake plato udelat a resim jak si co nejjednoduseji vyporadat s tim zaoblenim na konci
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

já si to plato taky nechám udělat rovný nebo počkám co na to řekne truhlář...co říkáte na tenhle potahový matroš? http://www.prohifi.cz/montazni-material ... ive-lt-red
bude 150x100 stačit na plato?
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Máte někdo dělané plato i v combíku?já ho chci dělat už mám desky,ale nevím jeslti se mám snažit ho ohýbat nebo udělat rovinu :scratch:
Odpovědět