OSRAM H4 CoolBlue nebo SilverStar nebo NightBraker???

karoserie, narazniky, skla atd.
smazany clen - FK

Re: OSRAM H4 CoolBlue nebo SilverStar nebo NightBraker???

Příspěvek od smazany clen - FK »

tak, pilně jsem studoval forum oktavia klubu kde se resil stejny problemy jako tady...cca 15 lidi zkouselo ruzny zarovky od Osramu, Philipsu, Elty a doslo se k jednoznacnemu zaveru...nejlip sviti Osram NightBreaker a Philips Extreme Power, s tim rozdilem, ze Osram vydrzi v prumeru rok v lepsim pripade, Philips vydrzi asi rok a pul...a celkove zkusenosti uzivatelu tíhly k tomu, že Osram svítí opravdu dobře, ale prd vydrží...samou chválu jsem registroval jen na Philips NightGuide...jinak Philipsy prodavaji v globusu a ted nevim na jaky typ se vztahuje zaruka 2 roky, tzn ze do ty doby urcite praskne, takze vam ji hned vymeni (koupite je jen jednou a pak se jen reklamuji :D )...proto moje pristi zarovky budou urcite neco z Philipsu

btw: Philips NightVision sviti pry skvele kdyz je sucho ale díky bilemu svetlu jsou za deste a mlhy zcela nepouzitelny :(
Peedr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peedr »

Co jsou za typ ty Dewjwisovy žárovky? Kde se dají sehnat?
smazany clen - FK

ty bych ti moc nedoporučoval..když jsem viděl co to uděla za bordel ve světlech a co vydrží, tak i moje uvažování o nich hned zkončilo ;) takhle vypadají po chvilce provozu
http://img217.imageshack.us/my.php?image=zarovkyzv6.jpg
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 27. říj 2008 14:32:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

**** takhle vypadají po chvilce provozu
http://img217.imageshack.us/my.php?image=zarovkyzv6.jpg[/quote]

tohle se mi nestalo, ted jsem koukal a po roce to mám trošičku, a ve světlech nic není. Ty žárovky jsou tyto:

http://www.cartechgroup.cz/?detail&did= ... kid=h4_732
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

žárovky jsou v pohodě mam je rok a pohoda... a za 300? to si klidně každej rok koupim nový
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Já mám ty Elty modrý 100/80W taky rok a pohoda... :)
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

mr.Freak píše:když jsem viděl co to uděla za bordel ve světlech a co vydrží, tak i moje uvažování o nich hned zkončilo ;) takhle vypadají po chvilce provozu
http://img217.imageshack.us/my.php?image=zarovkyzv6.jpg
Kde jsi tuhle fotku našel že tě přesvědčila o tom je nepoužívat? Takhle se totiž tyto žárovky oloupou POUZE při použití v novějších autech, nebo tedy starších s jinou elektrikou. Na feldě se sice taky loupou, ale do takovéhoo stádia nedojdou za svou životnost ani náhodou.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

na oktacia klubu...kolik ma napeti felda ve svetlech?
Naposledy upravil(a) Maty dne sob 27. zář 2008 20:23:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Viz. pravidlo č.4
Návštěvník

jeste otazecka...kdyz se ty zarovky tak loupou, daji se pak ty svetla nejak vycistit od toho? uz sem mel vybrany zarovky ale bohuzel je nemeli tak asi zkusim ty Dawisovo
Zbysek - FK

Když světlo vyděláš, normálně to vytřepeš ven. Je to jen taková jakoby fólie.
Návštěvník

a když bych to tam nechal, stalo by se něco? ze by odešly, dal jsem nový žárovky, ale nevyklepal ty paraboly...treba jestli to vadí odrazu světla nebo tak
Naposledy upravil(a) Maty dne sob 27. zář 2008 20:23:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Viz. pravidlo č.4
Zbysek - FK

Nene, nevadí to vůbec, protože to stejně sjede z paraboly až dolů do plastu ve světle a tam to je. Mě se je taky nechtělo vyklepávat a tak tam mám trošku binec.
xTom

Příspěvek od xTom »

No tak jestli můžu doporučit tak do feldy jedině ty Night breaker, koupil sem je tatíkovy do feldy a je to sakra rozdíl, felda má malý světla a ty žárovky dělají opravdu dost, já mám favorita a tam mám cool blue od osramu a stěma to svítí taky krásně, ale tam sou velký světla
xTom

Příspěvek od xTom »

a pokud chcete mít světla ala xenony (což by osram cool blue měly být) tak kupte Osram cool blue H4 a cool blue i do parkovaček, svítí to jinak než obyč žárovky, takovým hodně jasným bílým světlem (do xenonů to má hodně daleko ale rozdíl je vidět) a sou to všecko homologovaný žárovky-takže bez problémů, mám i cool blue H3 v mlhovkách (na fávu) ty H3 už ale byly dosti drahý (kus za 255,-) ale mě šlo o vzhled
Zbysek - FK

Jojo, cool blue jsou pěkně bílé. To je pak paráda hlavně v těch mlhovkách :D :P to pak aspoň plní tu svou funkci :D
xTom

Příspěvek od xTom »

tak já za dobu co fávo mám, tak sem v mlze ještě nejel, ale mlhovky sem využil dvakrát když mi zhasly potkávačky a zustaly svítit jen parkovačky, jednou to bylo v noci (dost nepříjemný) tak sem dojel na mlhovky a jednou ve dne, no byla to pojistková skřín a studený spoje, prvně sem propájel obvody těch potkávaček a podruhé už celou desku, od té doby je klid (asi rok) takže mlhovky sem měl jako nouzovku, sice to svítí asi 5 metrů před auto ale v nouzi se s tím dá dojet
Zbysek - FK

Já to jen poznamenal, že kdyby jsi někde narazil na mlhu, tak jsou ti vlastně k ničemu. Ale tak pokud člověk v mlhách nejezdí, pak si tam může dát cokoli.
xTom

Příspěvek od xTom »

no nevim, stejně si myslí že do mlhovek sou nejlepší nějaký spešl žárovky, jak býval dřív takový ty žlutý, teď taky nějaký dělají myslím že osram all seasons a mají být takový žlutofialový ty by měly být do mlhy nejlepší, ale i stěma cool blue nebo obyč H3 bude snad taky něco vidět, ale v mlze by člověk mel jet opatrně, stejně tema mlhovkama si moc do dálky neposvítí a je ho spíš z dálky vidět
Zbysek - FK

Ano, v mlhovkách má být právě co nejžlutější světlo, což má většina obyčejných žárovek do mlhy. Ty Allseasons jsou na to dobrý i do normálních světel.
Návštěvník

Já svítím s OSRAMkama Nightbreakr,myslím,že o proti obyč žárovce jasnej rozdíl ;) .Odešly mi cca po půl roce a odsvítily si tak 20t km.Pro ty kdo jezděj za dne je to fakt zbytečnej přepych :? .Mám je i ve fabce a tam je ten rozdíl ještě znatelnější.A jinak co se týče mlhovek-ty jsou podle mě jen na parádu :!: :?: .Když jedu mlhou a zapnu je,tak stejně vidim prd. :arrow: Zbynda
Josh123456 - FK

Tak mlhovky na parádu pouze fakt si myslim nejsou, jelikož osvítí krajnici + příkop a to za takové mlhy, kdy člověk může potkat chodce je fakt dobrý. Já jsem spokojenej, že je na autě mám :-)
Naposledy upravil(a) kejzi1 dne pon 27. říj 2008 13:41:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necitujte bezprostředně poslední příspěvek
Zbysek - FK

Návštěvník píše:.A jinak co se týče mlhovek-ty jsou podle mě jen na parádu :!: :?: .Když jedu mlhou a zapnu je,tak stejně vidim prd. :arrow: Zbynda
Pokud ti mlhovky v mlze nepomohou, pak máš někde problém. Buď tam jsou špatné žáovky, nebo je máš špatně seřízené. V takové situaci ti samozřejmě pomoct nemohou. Pokud je vše správně, pak jsou v mlze k nezaplacení.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Mlhovky jsou skvělá věc. Když jedu po lese tak si je zapínám (tedy zapínal) i když mlha nebyla
Zbynda - FK

Příspěvek od Zbynda - FK »

Nebudu se s váma přít.Je možný,že je mám špatně nastavený(ikdyž pochybuju),jen jsem měl na mysli,že to není tak znatelnej rozdíl.A zadní skvělá věc.Zapínám je i za hustýho dešte nebo když je silnice mokrá a za vámi to tak krásně mží.Nerad bych,aby se mi někdo podíval do kufru. :arrow: Zbynda
smazany clen - FK

když zapnu mlhovky tak svítí hlavně víc do boku a na zem, takže je víc vidět do pangejtu, na lesní cestu ideální :D
Zbynda - FK

Příspěvek od Zbynda - FK »

no když je zapneš jen tak na večír když není mlha,tak je krásně vidět,že svítí víc do boku.Ale když pak padne pořádná mlha,tak je to stejný jako když je nezapnu.Spíš mi příjdou jen jako přídavný světla.Tzn.4 světla svítí líp než 2.Radši si ale koupím pořádnou H4 nightbraker,páč ty obyč.šumítka co se prodávaj svítí děsivě. :arrow: Zbynda
smazany clen - FK

jo to mas naprostou pravdu...kdyz je šero nebo tma tak je hezky vídet i pangejt...ale v mlze je to opravdu spis jen aby te ostatni videli
Naposledy upravil(a) kejzi1 dne pon 27. říj 2008 13:41:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necitujte bezprostředně poslední příspěvek
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Sem línej se podívat a tak se zeptám... Jaký žárovky sou v předních mlhovkách na feldě? A jak se to tam vůbec mění ta žárovka? Jinak jakou značku by ste doporučili do mlhovek?
breta1 - FK

Příspěvek od breta1 - FK »

Josh123456 píše:Já mám ty Elty modrý 100/80W taky rok a pohoda... :)
Prosím, napiš, jestli se ti při tom příkonu 100/80W trochu neškvaří parabola a jak dlouho už je tam máš. Na tomto foru totiž někteří před těmi žárovkami strašili...
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Jurka píše:Sem línej se podívat a tak se zeptám... Jaký žárovky sou v předních mlhovkách na feldě? A jak se to tam vůbec mění ta žárovka? Jinak jakou značku by ste doporučili do mlhovek?
H3
http://www.feliciaklub.cz/?id=mie_zarovky
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
-mm-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -mm- »

Zkoušel jsem modrý "noname" 100/90W, raději v zimním období. Krásný bílý světlo, za sucha bylo vidět skoro jak ve dne, ale jak byla silnice mokrá, tak všecho světlo "sežrala" a bylo vidět prd... Navíc reflexní značení dost oslňovalo. Parabolu to naštěstí neseškvařilo.
Taky jsem zkusil od Osramu SilverStary, CoolBlue a nakonec od Philipsu BlueVision, ty jediný ze všech uvedených by si koupil znovu (když nebudu řešit cenu).
Bohužel světlo feldy (zlášť původní před faceliftem) je snad nejhorší co kdy Škodovka pustila do světa a to žádná žárovka nenapraví... :cry:
Mylen

Příspěvek od Mylen »

-mm- píše:Bohužel světlo feldy (zlášť původní před faceliftem) je snad nejhorší co kdy Škodovka pustila do světa a to žádná žárovka nenapraví... :cry:
tak to "trochu" prehanas.... zrejme si este nesedel vo Facku v noci a vobec nepovedal by som, ze v tom je taky rozdiel, isiel som v nejednej felde za tmy a lepsie svetla facelift nemal, zrejme tam boli "noname" ziarovky... a ziarovkami robis povedal by som ze dost vela... spravna geometria ziarovky robi vela aby to svietilo tam kde ma a nie aby to "len" svietilo...
Felicia 1.3MPi LX ;-)
Josh123456 - FK

breta1: tak před 6 měsíci jsem čistil skla parabol světel a praboly byly naprosto ok. Schválně se podívám teď někdy, jak vypadají, ale podle toho, jak to svítí, tak tam problém nebude si myslim. Ono záleží jaký tam člověk dá, jestli fakt nějaký "jamamuto" a nebo nějaký o něco aspoň lepší. Každopádně v noci neni problém až na ten déšť, ale to si člověk zvykne. Stejně plánuju Bixenony, takže mě to nějak extra netrápí. Kdyby si chtěl ještě něco vědět, tak písni.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Já jsem si objednal tyto: http://www.autozarovky-philips.cz/index ... ecord=4477

Už jsou na cestě, tak jsem na ně zvědavý. Bixenony sice do budoucna také plánuju, ale nejdřív po technický, která mě čeká na jaře, tak do té doby mi (snad dobře) budou sloužit tyto. Nemáte je někdo?
Obrázek
Josh123456 - FK

George: já taky buď počkám až po technický a nebo to pak zase budu přehazovat znova zpět před technickou-nevim ještě.
-jinak možná, že budeš zklamaný z těch philipsů :(, ale nechci tě nějak rozptylovat.. Třeba budeš spokojený, ale já jsem nebyl.
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Josh: v čem konkrétně ses zklamal? Životnost? Svítivost? No, možná jsem se měl já blbec nejdřív zeptat, ale co, příště budu chytřejší :)
Obrázek
Josh123456 - FK

GeorgeWWW píše:Josh: v čem konkrétně ses zklamal? Životnost? Svítivost? No, možná jsem se měl já blbec nejdřív zeptat, ale co, příště budu chytřejší :)
no jestli ti nejde o barvu (do modra), tak je to jedno, ale i ta svítivost nic moc. To cool blue jsou nej podle mě, i když jsou levnější.
Zbysek - FK

Nejlepší Philipsky (nebo teda celkově žárovky) jsou ty jejich Extreme. To svítí opravdu hovadsky. Ale zase moc nevydrží za ty prachy.
smazany clen - FK

cus,
tak jsem sel do silverstaru..hmm..az tak silver to teda neni, oproti tomu co tam bylo tungsram klasika je to o poznani lepsi..myslim, ale ze ty nightbrakery nebo dejwisovo zarovky na cartechu budou lepsi volbou. Philipsy za 700 bych si nekoupil ani nahodou..to radsi setrit na bixenony...btw. vy kdoz setrite na bixenony po technicky:) od kamose jsem slysel ze se muzou rezteci paraboly...to neni uplne plus:-/
crazyduke - FK

Příspěvek od crazyduke - FK »

Já osobně vyzkoušel mraky žátovek, ale nejvíc mi vyhovují OSRAM H4 CoolBlue cca 350,- pár /baumarkt/ koupil jsem je v roce 2003 do škody rapid měl jsem je tam do 2007!!!!!! Pak jsem ho prodal a žárovky jsem přendal do Octavie 1 r.v. 99 a tam mi fachaly ještě rok, pak jsem koupil H.I.D Bixenony. Teď jsem koupil ženě felinku, tak jsem jí je tam koupil a večer mi žena říká: ty jsi dělal něco se světlama?? Že to líp svítí????? :D Tak doporučuji OSRAM H4 CoolBlue světlo do bíla..... než koupím i do felinky H.I.D.ky :lol: :lol: :lol:
danny

Příspěvek od danny »

Ahojte,
Tak pisem po roku skusenosti s H4 Osram Night Breaker, vydrzali presne rok a to cca 10000km z toho ratam tak 5000-6000km svietenia...cize co sa tyka vydrze nic moc (zapinam aj vypinam svetla pri volnobehu, bohuzial jazdim skor mesto), ale co sa tyka svietivosti - tak klobuk dole, skutocne za kazdeho pocasia skvele osvetlena vozovka, pekne biele svetlo (pri dialkovych do modra) a jeho dostatok uz pri stretavackach. svetla mam zostelovane presne podla steny a predpisanych sklonoch a uhloch, a obcas sa stalo ze oproti mi bliknu dialkovymi ze maju pocit aj u mna dialkovych ale to len tak skvele svietia Night Breaker ziarovky - skoda tej vydrze, Osram Silverstar vydrzali ovela viac, ale nesvietili tak skvele,tam som nemal az taky pocit velkej zmeny oproti seriovkam...ak by sa podarilo spravit daco s tou vydrzou tak su skvele...lepsie od nich uz su snad len Xenony
Daniel
smazany clen - FK

tak som pred nedavnom vymenil ziarovky, presiel som od serioviek ku nightbreakeru od osramu a rozdiel neni ktovie aky....pravdupovediac cakal som lepsiu svietivost....asi musim prejst na bixenony :)
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Jako takový obyčejný H4-ky jsem si oblíbil tohle: Viz foto.
Proti nějakým typům 140/160W apod. to svítí na nic,ale aspoň to tolik netopí a neutavuje patice žárovek....

Obrázek
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
IvoR - FK

Příspěvek od IvoR - FK »

Také se mi nechtělo jít do nějakých stowattovek, bylo mi líto parabol a patic. Před pár dny jsem koupil SilverStar a včera večer s nimi poprvé jel za tmy. Proti obyčejným "nounejmkám" nebe a dudy, vřele je doporučuji.
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

Dedla píše:Jako takový obyčejný H4-ky jsem si oblíbil tohle: Viz foto.
Proti nějakým typům 140/160W apod. to svítí na nic,ale aspoň to tolik netopí a neutavuje patice žárovek....

obrazek
kolik km ti tak vydrží? Osramy jsou kvalita ale třeba ty NB jsou ani ne za rok v čudu :(
Naposledy upravil(a) Maty dne ned 28. pro 2008 10:40:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

ještě taková otázka...to označení 55/60W je svítivost nebo příkon?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

W → Watt je hlavní jednotka výkonu ( lidově příkonu nebo spotřeby ) = 1 watt je výkon, při němž se vykoná práce 1 joulu za 1 sekundu
cd → Kandela je jednotkou svítivosti = je to svítivost světelného zdroje
lx → Lux je jednotkou osvětlení = světelný proud připadající na jednotku plochy = lumen/m2 ovšem v běžné praxi se nepoužívá a defacto pro obyč člověka nic neříkající
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Dneska jsem dal Feldě nové H4 od Ježíška, dostal jsem žárovky které jsem si vybral, jedná se o Phillips Extreme Power (80%) - za dobu co jsem zkoušel a viděl jiné žárovky, tohle teprve svítí! Svítí to kvalitně, neoslnuje, krásně to svítí do stran, není tam ta díra uprostřed, kde většina žárovek nedosvítí. Prostě krásně vidět. Žárovky vypadaj oproti jiným velice kvalitně. Na silnici jasné bílé světlo. DOPORUČUJI - později hodím dyžtak foto....
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

já sem ženě dal do jejího pežota 306 Nightbreaker a jen si chrochtá,a ten kdo si tu stěžuje na světla feldy by se měl projet v jiných typech zrovna ten pežot svítí naprd,pro info mám nový komplet světla a seřízený. Já s feldou musíme chvíli počkat,jéžíšek donesl nářadí :-)
octavan - FK

Příspěvek od octavan - FK »

Já mám nejlepší skušenost s nightbraker.Před týdnem jsem si ale koupil bixenony a všem vřele doporučuji.viditelnost lepší o 100% oproti jakýkoliv H4 žárovkám.
Odpovědět