Diesel vs. benzín ve Felicii - porovnání motorů
-
Diablo - FK
Diesel vs. benzín ve Felicii - porovnání motorů
http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... icle=11468 tak panove to si prectete. Zvlast o kategorii 1.9D ten cur.... stim nikdy nejel jen slysel blby keci od tech co maji 1.3 BMM LPG a zavistive nadavaji na diesla protoze v kopci porad jede a neodrazujeme az do dvojky. Panacek si asi koleduje, nema nekdo kontakt na nej? 
-
Zbysek - FK
Re: to me teda nasr..... rasisticky utok proti 1.9D
No jo, takových narážek všude je spousta. Hlavně že na 1,3 se věčně něco mění a na dieselovy vyměníš jednou za pár let žhavičky 
Jinak se vždy musím smát jak někteří kdo ty auta vůbec neznají napíšou, že strašně trpí přední náprava a brzdy, které nezvládají ohromnou váhu motoru. On je ten motor totiž o pouhých 30kg těžší než 1,6 a o 60kg těžší než 1,3. To samozřejmě každý rozumný člověk pochopí, že při takto miniaturním rozdílu opravdu nedochází na nápravě k většímu opotřebění a nemusíme tak každý rok měnit nápravy jak se často píše. Tedy podle filozofie těchto chytráků, kteří vůbec netuší která bije mají výhodu anorektici, kteří auto nezatěžují a vyrovnají tak těch pá kilo navíc
Jinak se vždy musím smát jak někteří kdo ty auta vůbec neznají napíšou, že strašně trpí přední náprava a brzdy, které nezvládají ohromnou váhu motoru. On je ten motor totiž o pouhých 30kg těžší než 1,6 a o 60kg těžší než 1,3. To samozřejmě každý rozumný člověk pochopí, že při takto miniaturním rozdílu opravdu nedochází na nápravě k většímu opotřebění a nemusíme tak každý rok měnit nápravy jak se často píše. Tedy podle filozofie těchto chytráků, kteří vůbec netuší která bije mají výhodu anorektici, kteří auto nezatěžují a vyrovnají tak těch pá kilo navíc
-
Diablo - FK
za tach 60tkm co feldu mam byli provedeny tyto opravy: vymena oleje + filtru, desticky .... tot vsechno 
jinak preventivne jsem vymenil 1. spojku behem zivota auta a to jsem 5. majitel a meli to 3 zensky predemnou a slouzilo to i jako sluzebak driv takze udrzba 0 a to upozornuju, ze jsem na feldu docela ras a jezdim stim mesto, dalnice, silnice 3. tridy (dost), v lese, polni cesty apod a ponacky na trojku uplne hrave...
AT mi nekdo ukaze vetsiho drzaka???? tak mu feldu daruju
jinak preventivne jsem vymenil 1. spojku behem zivota auta a to jsem 5. majitel a meli to 3 zensky predemnou a slouzilo to i jako sluzebak driv takze udrzba 0 a to upozornuju, ze jsem na feldu docela ras a jezdim stim mesto, dalnice, silnice 3. tridy (dost), v lese, polni cesty apod a ponacky na trojku uplne hrave...
-
bitmap - FK
Ale s tim ostatnim vcetne mizerne dynamiky nelze nez souhlasit, ne? 

Kdy si pro to tvoje chrochtadlo muzu prijet?

-
Zbysek - FK
Je jasné, že každý diesel bude vždy méně dynamický než benziňák, pokud je v základním nastavení. On ale nějak není problém ujet benzínové feldě, pokud není nějaká upravovaná. Nehlědě na to, že v provozu když potřebuju předjíždět, tak u benzínu abych podřazoval na feldě, jinak se nic moc neděje. U diesela prostě přišlápnu a jedu. Je to o tom jak kdo s tím autem taky je zvyklej jezdit, protože když sedne do diesela zapřísáhlý benzinář, tak pojede jako jouda.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
nema cenu abych psal to same jako zbysek, cili jen souhlasim 
ten kdo to psal je asi velky znalec felicii. pobavila me mimo jine tato veta : Od léta 1995 byl v nabídce řadový zážehový čtyřválec 1.6 MPI o objemu 1598 cm3 a výkonu 55 kW konstrukce OHC s vícebodovým vstřikováním Magneti Marelli, třícestným katalyzátorem, pro rok 1998 bez rozdělovače.
Tak to u moji 1,6 2000 udelali soudruzi asi nekde chybu ze mi tam rozdelovac dali a diky tomu motor dokonce funguje
)
jinak - nejsem uz nijak moc fanousek do aut, motorsportu a podobne jak jsem byval driv. a ani ameriky jsem nikdy nestudoval. ale ted jsem se prichomejtl k manikovi co si koupil lincoln navigator mk4, dovoz california, rok 73. a to auto ma a ted se drzte ! el okna, klimu, el kozene sedacky, central..... a to jen to ceho jsem si behem par minut vsiml. konstrukci tanku o 2,5t s motorem 8V 7,5l nechme stranou.... tomu ja rikam auto!
ten kdo to psal je asi velky znalec felicii. pobavila me mimo jine tato veta : Od léta 1995 byl v nabídce řadový zážehový čtyřválec 1.6 MPI o objemu 1598 cm3 a výkonu 55 kW konstrukce OHC s vícebodovým vstřikováním Magneti Marelli, třícestným katalyzátorem, pro rok 1998 bez rozdělovače.
Tak to u moji 1,6 2000 udelali soudruzi asi nekde chybu ze mi tam rozdelovac dali a diky tomu motor dokonce funguje
jinak - nejsem uz nijak moc fanousek do aut, motorsportu a podobne jak jsem byval driv. a ani ameriky jsem nikdy nestudoval. ale ted jsem se prichomejtl k manikovi co si koupil lincoln navigator mk4, dovoz california, rok 73. a to auto ma a ted se drzte ! el okna, klimu, el kozene sedacky, central..... a to jen to ceho jsem si behem par minut vsiml. konstrukci tanku o 2,5t s motorem 8V 7,5l nechme stranou.... tomu ja rikam auto!
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
smazany clen - FK
Lincoln navigator?
To je šílené hranaté dvřevěné atuo, jak ne něm vezl Chevy Chase ve filmu "Bláznivá dovolená" tu mrtvou babičku na střeše?

Diablo:
Že ty máš zrovna dobrý kus auta neznamená, že v průměru ty motory byly dobré. Já mám zrovna 1,3 MPI, ale abych do kopce podřazoval to se mi stává vyjímečně. Na 4. rychlost a cca 2500 otáček mi to normální kopce vyjede v pohodě. Rovné úseky kde je povolena větší rychlost jezdím normálně do kopce na pětku a vůbec nepodřazuju. Ne že by to nějak extra do kopce táhlo, ale rychlost si to dokáže udržet.
Při předjíždění při rychlost 60 km tam musím hodit trojku a při rychlost 80 a více tam musím hodit čtyřku. Ale to je normální pro všechny benzíňáky.
Když se to auto zahřeje a rozjede tak nemám v kopci problém. Ale nikdy bych netvrdil že jsou na tom všechny felicie stejně, protože vím jak to doopravdy je. Některé netáhnou do kopce ani na trojku.
To je šílené hranaté dvřevěné atuo, jak ne něm vezl Chevy Chase ve filmu "Bláznivá dovolená" tu mrtvou babičku na střeše?

Diablo:
Že ty máš zrovna dobrý kus auta neznamená, že v průměru ty motory byly dobré. Já mám zrovna 1,3 MPI, ale abych do kopce podřazoval to se mi stává vyjímečně. Na 4. rychlost a cca 2500 otáček mi to normální kopce vyjede v pohodě. Rovné úseky kde je povolena větší rychlost jezdím normálně do kopce na pětku a vůbec nepodřazuju. Ne že by to nějak extra do kopce táhlo, ale rychlost si to dokáže udržet.
Při předjíždění při rychlost 60 km tam musím hodit trojku a při rychlost 80 a více tam musím hodit čtyřku. Ale to je normální pro všechny benzíňáky.
Když se to auto zahřeje a rozjede tak nemám v kopci problém. Ale nikdy bych netvrdil že jsou na tom všechny felicie stejně, protože vím jak to doopravdy je. Některé netáhnou do kopce ani na trojku.
-
Zbysek - FK
No co já jezdil s několika benzínovými feldami, tak 40kw verze vůbec raději neřeším, protože to fakt vůbec nejede. 50kw už je aspoň trochu lepší a na rovince nebo z kopce se to slušně rozjíždí. Jak to ale potká kopec, dokáže to přinejlepším ryclost udržovat, ale že by to umělo do kopce zrychlovat, to teda fakt ne. To se mi zase právě líbí na feldě, kdy tomu do kopce přidám a ona krásně stále zrychluje. Ale tohle téma už jsme tu probírali dříve a každému vyhovuje něco jiného.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
ale s nalozenym autem asi moc nejezdis ze ?Stony píše:Lincoln navigator?
Diablo:
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
spis jde o ten mytus ze trpi predni naprava a podobne. tech 30kg u 1,6 a 60 u 1,9D navic prd znamena jak psal zbysek. je to asi takovy rozdil jako by za volantem sedel snb-rider a nebo ja 
-
bitmap - FK
Co tam mas za prevodovku? Ja kdyz predjizdim, tak trojku pouzivam tak od 80 do 120 a ctyrka tam vydrzi nez se rucicka dosplha lehce za 170, vi buh kolik je to ve skutecnostiStony píše:Při předjíždění při rychlost 60 km tam musím hodit trojku a při rychlost 80 a více tam musím hodit čtyřku. Ale to je normální pro všechny benzíňáky.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
a jezdis jiste za 5,5 litru benzinu 
-
bitmap - FK
Nejezdim, ale dokud se vejdu pod 10 na sto, tak me spotreba nepali.
Zas nejsem zadnej kolenovrt, abych si poridil nejakou tresouci se zdechlinu jen proto, abych se mohl kasat, ze do kopce s peti ukrajinci za zady vyjedu aji na petku a pritom mi to zere jen 5l na 100 km
Zas nejsem zadnej kolenovrt, abych si poridil nejakou tresouci se zdechlinu jen proto, abych se mohl kasat, ze do kopce s peti ukrajinci za zady vyjedu aji na petku a pritom mi to zere jen 5l na 100 km
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
tresouci se zdechlinou jsi asi nemyslel 1,9D feldu ze ne? 
-
bitmap - FK
To by me ani ve snu nenapadlo 
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
a proto jedes do kopce s ukrajinci na trojku 
-
bitmap - FK
Ukrajince jsem nikdy nevezl a za tu dobu co auto mam, tak vzadu nekdo sedel snad 2x, kazdopadne na ctyrku do kopce podrazuju jen tehdy, kdyz je treba svizne predjet loudajici se, na plny plyn do kopce tezce se splhajici Feldu 1,9D 
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
no jo MPicko jede pekne kdyz jezdis sam. ale to naftak taky. nicmene jak mpi nalozis tak konci.....
-
Zbysek - FK
No já jezdívám každý týden tam a zpět Šumperk - OStrava spodem, tedy přes Olomouc, Hranice, Příbor a co potkám za tu cestu pár kopečků, tak mi musejí uhýbat většinou o dost lepší auta než nějaké benzinové feldy
Přece jen ten nafťáček má kopce opravdu rád a jede kopec nekopec, takže tam opravdu nemám proč podřazovat na něco nižšího a jezdí si to do těch kopečků těch 150. Víc už tam většinou nejedu, protože tam všichni jistě znají příjemná středová lanová svodidla a přece jen z nich mám v těch kopcích trochu respekt, když se tam každej v pravým pruhu vlní jak ještěrka. Jinak u mě felda jezdí v jednom člověku tak z garáže ven
, jinak jezdím vlastně pořád ve čtyřech lidech s naládovaným kufrem až po vrch.
-
Diablo - FK
Tady chteji benzinaci dostat nadrzku
jamo BMM je Bosch Turbo Racer o tom ani zadna, to i z kopce musis krmit jinak se to zastavi, MPIcko uz je o necem jinym, ale takovej pikap a 100KG na korbe tak ENDE a ty co remcaj na naftovy feldy, ty jen solidne zere to ze ty blby kamna na kolech do kopcu jedou i nalozeny aniz by podrazovali a pritom to nezere i travu ve skarpe
Tak ted mi reknete kdo ma mindraky vetsi jestli nase odmastovace ci kamna na kolech 
-
smazany clen - FK
Ano tady uznávám, že nízká spotřeba a ještě slušný výkon při plném naložení nebyl můj požadavek u koupi vozu.Vici píše:no jo MPicko jede pekne kdyz jezdis sam. ale to naftak taky. nicmene jak mpi nalozis tak konci.....
Kupoval jsem to hlavně pro přepravu dvou osob a něco málo zavazadel. Tzn. maximálně celkovou zátěž vozu mám okolo 200 kg. Průměrnou spíš okolo 130 kilo.
Nevím sice jak to jezdí plně naložené. Ale už jsem jel delší vzdálenost i se 4 lidmi a zavazadly a bohužel se mi spotřeba nezvedla. Možná to bylo tou jízdou na delší vzdálenost, ale pořád to bylo za 6L/100km. Pokles tahu do kopce jsem taky pozoroval, ale nebylo to nic tragického. Určitě jsem provoz nebrzdil.
Že jezdí Diesl líp to veřím, ale já vždy když na nějakého narazím tak ho raději předjedu. Protože ten smrad co z toho vychází se opravdu nedá dýchat.
bitmap píše:
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Hlavně že ten váš nasládlej smrad se dejchat dá,viď. Teda pokud jste ti movitější a máte katík novej a ne vykuchanej. To je potom taky pocuc. Ani se ti nedivim, že se za Liazkou nechceš táhnout,to je opravdu smrad no.Stony píše:Protože ten smrad co z toho vychází se opravdu nedá dýchat.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
smazany clen - FK
Spotřeba 6l s jakoukoliv benzínovou fildou je možná opravdu jen na dálky. Městskej provoz se do 10l vejde jen ztěží.
O 1.6 nemluvě, tam je to ještě horší. Měl jsem i octu 1.6 a na spotřebu katastrofa.
Naftová felda si brumlá na 1500 až 2000ot. aje v poho. Jízda s naftou se absolutně nedá srovnat s benzínem, nafták
díky již zminovaným pár kilům navíc sedí jak přišitý a servo dodá své.
O smradu za benzínem či naftou, když nepočítám Avii a Š 120 se snad nabudem dohadovat.
O 1.6 nemluvě, tam je to ještě horší. Měl jsem i octu 1.6 a na spotřebu katastrofa.
Naftová felda si brumlá na 1500 až 2000ot. aje v poho. Jízda s naftou se absolutně nedá srovnat s benzínem, nafták
díky již zminovaným pár kilům navíc sedí jak přišitý a servo dodá své.
O smradu za benzínem či naftou, když nepočítám Avii a Š 120 se snad nabudem dohadovat.
-
Diablo - FK
no jasny vsichni ze smrad smrad, ale to jen mozna tak za vylagrovanou tatrou ci avii, jinak ty vase slavny dvoutakty, trabanty, wartaly, stodvaci, 1.3 apod mrchy to je taky naloz pro nos, rekl bych ze smrdite i pres plynovou masku, jinak nejvetsi humac je to vase LPG to by prerazilo i mrtvyho
Nevím co se čertíte vždyť řekl pravdu na ten obsah motoru je dinamika opravdu podprůměrná a v té době byli na trhu mnohem lepší TD nebo už i TDi. Měl jsem možnost s tímto autem jet a je to jak píše ale svý zastánce si jistě najde jak píšete spotřeba pořád stejná životnost snad nekonečná a údržba takřka nulová ale když šlápnete na plyn tak se skoro nic neděje. Ovšem musím připustit že tyto motory si nevybírali řidiči jako já ale spíš pohodoví lakomci co koukali na každou spálenou korunu 
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
KecášVici píše:no jo MPicko jede pekne kdyz jezdis sam. ale to naftak taky. nicmene jak mpi nalozis tak konci.....
Moje felda 1.4 MPi
-
Zbysek - FK
No u tebe se favo vůbec nedivím že ti připadá 1,9d líná, protože tobě zrovna musí připadat proti tvým autům samozřejmě líná jakákoli 1,3 ba dokoncei 1,6 felda. Takže tohle je zcela mimo nějaký rozumný úsudek. A že by se nic nedělo u diesela, to se zrovna říct nedá, protože jeho větší krouťák ho rozhýbe velmi pěkně a jednatrojky se ztrácí v zrcátku. Samozřejmě je ale pravda, že z rozjezdu je diesel felda o poznání pomalejší, protože nejlépe reaguje právě až v těch vyšších rychlostech na akceleraci.
Jinak o zastaralosti vůči jiným autům té doby se tu ani nemá cenu bavit, protože to je otázka celé feldy a ne jen tohoto motoru. V té době byly 1,3 motory ve feldách také otázka pravěku proti ostatním automobilkám.
Jinak o zastaralosti vůči jiným autům té doby se tu ani nemá cenu bavit, protože to je otázka celé feldy a ne jen tohoto motoru. V té době byly 1,3 motory ve feldách také otázka pravěku proti ostatním automobilkám.
-
Diablo - FK
hele tak at nejaky panacek od 1.3 vysvetli proc po dalnici ve 165 s nami nedrzeji tempo? 
-
Zbysek - FK
Protože pro ně nejsou dálnice s tak dlouhým úsekem z kopce nebo po rovince 
-
Diablo - FK
jako na to rce: ze museji stat na plynu i z krpalu aby to nezastavilo asi neco bude 
-
Lars1 - FK
Zbyšku trošku s tebou nesouhlasim neni diesel jako diesel. V turbu je to zcela něco jinyho. Je sice pravdou že na rozjezd je benzín živějši ale u diesla nehrozi v tahu do kopce aby hodně stratil. Diesel je velkej tahoun ostatně o tom mluvi kroutici moment motoru nema na něj ani 1,6 benzín ta sice ma o kousiček větši krouťak ale nema vydrž a o 1,3 vubec nemluvim.Zbysek píše:Je jasné, že každý diesel bude vždy méně dynamický než benziňák, pokud je v základním nastavení. On ale nějak není problém ujet benzínové feldě, pokud není nějaká upravovaná. Nehlědě na to, že v provozu když potřebuju předjíždět, tak u benzínu abych podřazoval na feldě, jinak se nic moc neděje. U diesela prostě přišlápnu a jedu. Je to o tom jak kdo s tím autem taky je zvyklej jezdit, protože když sedne do diesela zapřísáhlý benzinář, tak pojede jako jouda.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 23. lis 2008 0:50:22, celkem upraveno 1 x.
- Mc Cali
- Kontaktovat uživatele:
Ať si kdo chce co chce řiká....ať si máma slzy utírá........ale nafta je nafta.
Dodnes lituju, že jsem koupil tu dejchavičnou 1,6. Mohl jsem si v klidu vychutnávat kopečky a při min. údržbě pomalu šetřit na jiné auto. Bohůžel ale mam jen to co mam, takže do toho cpu pořád prachy...ono to ještě pořád nejede..... a já jsem nakonec rád, že to vůbec jede.
P.S. Doufám, že teď mě všichni nafťáci budou mít rádi.
Dodnes lituju, že jsem koupil tu dejchavičnou 1,6. Mohl jsem si v klidu vychutnávat kopečky a při min. údržbě pomalu šetřit na jiné auto. Bohůžel ale mam jen to co mam, takže do toho cpu pořád prachy...ono to ještě pořád nejede..... a já jsem nakonec rád, že to vůbec jede.
Naposledy upravil(a) Mc Cali dne čtv 13. lis 2008 19:21:47, celkem upraveno 1 x.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Mc Cali:No myslím že tě budou přímo milovat 
-
Diablo - FK
ano pasujeme Mc Caliho na " verneho pritele Dieslu " 
A komu se to nelibi at si prdel polibi
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
az se zas stavis tak te svezu pikapem, pak budes mluvit jinakfavo píše:
Kecáš
-
Lars1 - FK
Sám bych to jinak neřeklDiablo píše:ano pasujeme Mc Caliho na " verneho pritele Dieslu "
-
Sigy - FK
Nádherný proslovMc Cali píše:Ať si kdo chce co chce řiká....ať si máma slzy utírá........ale nafta je nafta.
Na příkaz božstva z Libochovic odemčeno.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
-
Diablo - FK
jestli si chces tady vylejvat vztek a delat urazenyho, tak si to laskave tady zamkni, smaz, me dej ban a budes mit svatek pokoj a ja vas tady nebudu dal srat, spokojen?
-
Lars1 - FK
Chlapy
těm hadkam nějak moc nerozumim. Jde nam všem o Felicie a ne že se tu budeme hadat.
No asi se pletu 
-
Snehulak - FK
jj ten kdo nadává na naftu tak závidí, že když člověk před ním sešlápne plyn tak vidí jen černýho bubáka a auto co bylo před ním je pryč
sice sem jel do itálie ve 4 a hodně naložený za 8 litrů, ale mít ropu tak.....no nedá se to srovnat
sice sem jel do itálie ve 4 a hodně naložený za 8 litrů, ale mít ropu tak.....no nedá se to srovnat
-
Zbysek - FK
Hele hošánku, nevyskakuj siDiablo píše:jestli si chces tady vylejvat vztek a delat urazenyho, tak si to laskave tady zamkni, smaz, me dej ban a budes mit svatek pokoj a ja vas tady nebudu dal srat, spokojen?
-
Diablo - FK
ja to nehodlam dal cist ty terminy moderatoru (a) jak z dob minulych. Bohuzel jak psal, ze nechce byt jak estebak tak se bohuzel tak chova. Uz vime kdo koho volil
.....jako za starých dob...člověk po nich chlebem a oni po mě kamenem.....jen tak dál chlapci.
-
Snehulak - FK
notak lidi, klídek pohoda, na co se pořád dohadovat 
-
Lars1 - FK
Dělat moderatora je věc nevděčnaKovi píše:.....jako za starých dob...člověk po nich chlebem a oni po mě kamenem.....jen tak dál chlapci.
-
Snehulak - FK
není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem
kdysi někdo řekl a je to pravda
kdysi někdo řekl a je to pravda
-
ing5
Felicie 1.6 bez problémů ujede 1.9D,kopec nekopec!má menší obsah a přesto větší výkon i kroutící moment
!a to jsou tovární hodnoty níž než skutečnost.ani Octavia 1.9 TDi v 66 Kw verzi nemá navrh a to má větší obsah a ještě turbo!takže jedinou výhodu dieselu vydím ve spotřebě,prostě benzín je a pořád bude lepší než nafta!ale pochopitelně,každý si hájí to své, pro každého je něco jiného přednější.pokud si kdokoliv myslí,že mi ujede s 1.9D, tak ho rád přesvédčím o opaku!nafta patří do kamen!