Cukání motoru na volnoběh

AEF
Pantheria - FK

Re: Śkubání motoru

Příspěvek od Pantheria - FK »

Zbysek píše:Však ti to dělá stejně hlavně na ty rozjezdy jak říkáš, tak s tím se dá popojíždět i na parkovišti.
Tak já to trochu rozvedu. On původní projektant v roce 1960 nepočítal s tím, že takový luxus jako auto bude jednou normální. Takže před panelákama je místo pro cca 15 aut na tři vchody. Každý vchod má cca 40 bytových jednotek. Tak je to docela mazec. Fakt si s tím netroufnu tam jet. Ale neva. pár kiláků dál je letiště.

PS: Už v roce 1960 to vlastně projektovali jako sociální byty. :D
Pantheria - FK

Příspěvek od Pantheria - FK »

Diablo píše:jo znam znam :D Zachyt reakce v cudu a taky potentak klasika :lol:
Diablo, zkus mi to prosím popsat trošku šířeji. Nejde mi to dekódovat. Dík
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

potenciometr ti popise zbysek, to je nas expert pres elektro a cerpadla, zachyt reakce je dole pod motorem v miste kde se spojuje motor s prevodovkou tim, je to trojuhelnikovy plech, na kterem je kruh vyplnen tlumici gumou a uvnitr je sroub ktery je spojen pres drzak pripevnen ke kastli, pokud mas tu gumu vymlacenou a pridas plyn tak to nema vcem propruzit a narazi to na stenu a proto se ti zachveje auto. proste misto toho aby to tlumilo ty razy, tak je to prenasi, ale bud v klidu me to dela taky :lol:
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Jen tak mimochodem, pokud někdo vymění reakční vzpěru ale zdá se mu při pohledu, že se to v ní stejně může zbytečně moc hýbat a mohl by tam být pohyb menší, pomůže silikon.
Diablo - FK

pokud mozno bily sanitar aby ferdik z toho neco nechytnul :lol:
Zbysek - FK

No a aby to tam krásně zářilo :D
Diablo - FK

aspon neco fungl novyho ne kdyz je ten silentblok uz 4x po smrti :D
Zbysek - FK

No dnes když jde člověk tu reakčku koupit, tak je to stejně jakési takové nic moc. Sice je na ní psáno že je na 1,9d, ale vypadá jako by to ani neměla udržet v tom silentbloku, když jím dokážeš pořádně zahýbat i rukou
Diablo - FK

TAK tam nabouchej dreveny kolicky do tech mezer a je to
Zbysek - FK

To už je právě moc hovadské a vibrace se pak přenášejí o to více. Silikon je výhra
Diablo - FK

to bylo mysleno ironicky taky :D
Zbysek - FK

Já vím,a le víš jak to tu chodí a nakonec tam zase fakt někdo narve ty klíny.
Diablo - FK

jo to znam dobre z prace, rejpnes si a uz to nekdo bere vazne :D
Zbysek - FK

No právě, proto raději nic neříkat a o opičích kapkách na zvýšení výkonu se taky raději nešířit, nebo to nějaké hovado naleje v poměru 1:1, aby to jó jelo a pak nám sem napíše že se mu odporoučel motor :D
Diablo - FK

no bud v klidu, ja si do spoluzaka mechanizatora repnul at si do 120 da bombu z autogenu s kyslikem a da si ji pred karbec a za jizdy at si slehne davku kysliku a uvidi, ten vocas to sezral a stodvaca zarvala plamenem :D je teda pravda ze prisel vytlemenej jak kazdymu ujizdel
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

I mala davka eteru uděla své :lol: :lol:
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mám podobný problém. Při jízdě na kterýkoliv rychlostní stupěň auto klepne. Při přidání plynu a sundání nohy z plynu. Samozřejmě čím nišší rychl. stupěn
tím hlasitější projev.
Myslíte že by to mohlo být reakční vzpěrou? A potom jakou koupit, origoš podle etky 458Kč, 200Kč turecko.
Zbysek - FK

Když vzpěru, tak určitě origoš. Napodobeniny zachvíli budeš měnit, protože mají jakousi divnou gumu. Jinak stejná metoda odhalení jako jsme tu už psali, tedy zkus to s otevřenou kapotou, jestli se opravdu tolik vychýlí motor, že by to kleplo. Většinou tohle dělá spíše rozvodovka a poloosy.
Diablo - FK

Lars1 píše:I mala davka eteru uděla své :lol: :lol:
ale i to laka me do diesla kdyz nema turbo, ale felda v plamenech to uz nee :D
smazany clen - FK

Je zajímavý, že to moje klepání dělá víc za studena. Například včera za mrazu o mnoho víc než dnes kdy
bylo nad nulou. Že to snad nejsou poloosy a diferák soudím podle toho, že to stejně tak zaklepe když vypnu motor.
Vím, že toto by mohl dělat vejfuk, ale snad ne ten jsem prohlížel.
Mylen

Příspěvek od Mylen »

kastr píše:Mám podobný problém. Při jízdě na kterýkoliv rychlostní stupěň auto klepne. Při přidání plynu a sundání nohy z plynu. Samozřejmě čím nišší rychl. stupěn
tím hlasitější projev.
Myslíte že by to mohlo být reakční vzpěrou? A potom jakou koupit, origoš podle etky 458Kč, 200Kč turecko.
mne to klepalo pri kupe auta, a bolo to v pake, bola vybita a strasne lietala a presne pri pridani ci ubrani plynu to tak lupkalo..... nemas volnu radiacu paku ?
Felicia 1.3MPi LX ;-)
smazany clen - FK

Tak jsem dnes koupil reakční vzpěru převodovky originál za 346,50Kč. Myslíte že jí mám opravdu vyplnit silikonem?
Rukou s ní jde hejbat fakt hodně lehko!
Zbysek - FK

Záleží co od ní čekáš. Aby silentblok fungoval, samozřejmě se v něm musí díl pohybovat volně, protože jinak veškeré malé nepříjemné vibrace jdou do auta a je to fakt hnus. Na druhou stranu ale může motor někdy až moc cestovat.
vityjan
Kontaktovat uživatele:

Re: Cuklání motoru

Příspěvek od vityjan »

Zajímalo by mě jestli se ti povedlo to vyřešit?
I pád na hubu je pohyb dopředu!
Jenda - FK

Re: Cukání motoru na volnoběh

Příspěvek od Jenda - FK »

Zdravím,
potřeboval bych poradit. Nš ropáček začal mlátit při při přidání či ubrání plynu. Vyměněné silenbloky převodovky to vyřešili, ale teď řeším jiný
problém. Jakmile se auto ohřeje a otáčky spadnou cca na 950 (dle rafičky otáčkoměru, takže jen odhad),tak auto duní.
Před tím to nedělalo, takže předpokldám špatný nový silenbloky? např ten reakční vzpěry jsme vyplnovaly navíc lepidlem na autoskla, neb ta čínská guma se netvářila kvalitně, tak jsme jí pomohli :)
Nevíte někdo, co by to mohlo dělat?
Jde nějak přesně změřit otáčky motoru? Jestli to nechce hodit volnoběh malinko níž.

Děkuju
Odpovědět