Slabý ťah palivového čerpadla

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
smazany clen - FK

Slabý ťah palivového čerpadla

Příspěvek od smazany clen - FK »

zdar. v poslednej dobe sa mi stáva, ze na prvykrat mi motor nenaskoci a len ho pretaca dlhsiu dobu. na druhe startovanie uz naskoci bez problemov. som presvedceny ze je to palivovym cerpadlom. nema niekto rovnaky problem? popripade postrehy na opravu/vymenu samotneho motorceka v cerpadle?
smazany clen - FK

Re: Slabý ťah palivového čerpadla

Zkus před startem třeba pětkrát vypnout a zapnout zapalování a poslouchej čerpadlo,aby vždycky zapnulo a vypnulo,aby se systém natlakoval.Pak startuj.Jestli chytne napoprvé,bude to čerpadlem nebo palivovým filtrem.
smazany clen - FK

no ked sa mi to vzdy stane, ze nechce chytit na prve startovanie, tak potom vvypnem a zapnem kluc znova a chyti hned, takze to bude tym cerpadlom :(
pred nedavnom som ho mal rozobrate lebo sa mi zapchali sitka od bordelu a ked som ho pripojil na nabijacku tak sa mi zdalo, ze taha nejako slabo, ked som prilozil prst k otvoru nsavaciemu. :?
a palivovy filter mam novy
smazany clen - FK

Tak to bude stoprocentně u motorku čerpadla komutátor zahnojený uhlíkem.Vyčistit a dát nové uhlíky.Teda jestli se ti to podaří rozebrat.Přeju hodně štěstí. ;)
smazany clen - FK

tak to ho radsej kupim cele nove ako sa s tym piplat. na to mat nervy nebudem :-) nema s tym niekto skusenosti?
smazany clen - FK

Člověče,já mám pocit,že se ten motorek dá koupit zvlášť.Celé čerpadlo bude pěkná pálka! :o
smazany clen - FK

no lenze ja mam obavy ze nevymenim ani ten motorcek...tie plasty co su na jeho koncoch tam fest drzia a bojim sa ze ich polamem
smazany clen - FK

nema niekto nejaky navod alebo dokumentaciu k oprave alebo rozobrati toho cerpadla?
smazany clen - FK

to co tam riesia mi pripada ako zo serialu A je to ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

1. sklopit zadní sedačky, vydloubnout kulaté víčko nad hrdlem nádrže. Je dobré si poznačit orientaci víčka a dávat je zpátky ve stejné poloze.
2. odpojit konektor elektriky a hadičky výtlaku i zpětného vedení
3. Odšroubovat převlečnou matici, u aut do 09/96 otočit čerpadlem trošku doleva, aby se uvolnilo z bajonetového zámku. U novějších aut bajonet není, čerpadlo jen visí na přírubě
4. sundat těsnicí manžetu hrdla nádrže, čerpadlo opatrně vytáhnout, nepoškodit plovákové zařízení ukazatele paliva.
Montáž je obrácený postup demontáže. Těsnicí manžetu hrdla nádrže navlhčit benzínem. Nepoškodit plovákové zařízení ukazatele paliva. Pozor na správné natočení příruby čerpadla, šipka na přírubě musí směřovat na šipku na nádrži.
Odpovědět