NARAZ DO PREVODOVKY - UNIKA OLEJ, PROSIM POMOC!!!!!!!!!!!!!!

vše okolo převodovek
smazany clen - FK

NARAZ DO PREVODOVKY - UNIKA OLEJ, PROSIM POMOC!!!!!!!!!!!!!!

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ahoj,

kape mi z prevodovky olej

podarilo se mi narazit o vec kamennou do prevodovky a sedrit jeji spoj s motorem zespoda, srouby sice drzej (ten jeden spodni ma jakoby zespoda urvanej ten tunylek), ale vypada to podle toho ze ten spoj nesedi, jestli to tak neni normalne, ze se cela prevodovka od motoru dole trochu hnula, tedy, potreboval bych to pravdepodobne odsroubovat, pretesnit a prisroubovat zase zpet.

je to slozity? mam to nechat radsi servisu nebo to zmaknu? kolik to asi tak muze stat v servisu?

predem mockrate diky!

jinak, kdyz jsem to uplne ocistil tak prave vidim jakmile zacne prosakovat olej ten hnutej spoj motoru a prevodovky (zacina prosakovat v tom spoji, ze by to prosakovalo tim sroubem jsem si nevsim). Zalepili jsme ten spoj zespoda epoxidem, ale nepomohlo to, asi je tam moc velkej tlak a nebo se mi nepodarilo zalepit celou cast toho spoje kde to tece...
smazany clen - FK

Re: NARAZ DO PREVODOVKY - UNIKA OLEJ, PROSIM POMOC!!!!!!!!!!!!!!

Musím říct, že máš zajímavý styl psaní ;)
Jestli jsem tě správně pochopil, tím si ale nejsem moc jistej, tak ze spoje motoru a převodovky nemá co vytékat, vevnitř je jen suchá spojka, tudíž žádná náplň, ani tlak a tak ten spoj ničím nelep.
Ale může do toho prostoru prasakovat olej špatným simeringem z motoru, nebo převodovky, což je špatně. Jestli je toho oleje hodně, tak bude muset převodovka ven a pak zjistit kudy to teče.
Ale jestli to byla taková pecka, že se převodovka oddělila od motoru, tak to bude asi průser a něco bude hodně špatně. Ale snad ne.
smazany clen - FK

jakoby z tohodle mista (podle mne spoj prevodovky a motoru) to tece a jakoby to na tom miste uplne nesedi - okraj jednoho dilu vuci okraji druhyho dilu posunuty treba tak o pul milimetru.

pouzil jsem neci obrazek co sem tu nasel a jen jsem to na nem cervenou sipkou vyznacil, tohle neni fotka primo ode mne, mam debilni zrcadlovku ktera to neni schopna ted ve tme pod autem zaostrit...

Obrázek
Kip

Příspěvek od Kip »

No tak pokud je to tam jak ukazuje šipka tak bude muset převodovka ven a rozpůlit, a pokud s tím nemáš zkušenosti tak se do toho radši nepouštěj nebo uděláš víc škody jak užitku, no a kolik si za to servis vezme? To si myslím že je různý, záleží jestli se budou muset měnit kartry a tak dál.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To že o půl milimetru nesedí odlitky, to nic neznamená. Přesnost odlitků je sice slušná, ale půl milimetru není žádný míra.
Takhle mokrá může být převodovka od gufera poloosy, nebo řazení. Napřed bych převodovku pořádně očistil a sledoval, kde to fakt teče.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tak nějak protože z týhel fotky to spíš vypadá na dlouhodobej unik kterej se tam usazuje všude možně už dlouho a proto je to tak zanesený všechno.taky bych nejdrřív vše očistil a sledoval odkud to opravdu teče. ;) pak až si budeš jistej odkud tak bych to řešil a na množství oleje v převodovce by ses měl podívat též.práce na pár minut ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Kip

Příspěvek od Kip »

critter ale píše že tento obrázek převodovky není jeho, použil ho jen orientačně a také v prvním příspěvku píše že zjistil kudy olej přesně uniká
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

to je bída. rozdělat převodovku není sranda. ale pokkud znáš automechanika tak rozhodit a zkontrolovat. zřejmě bude možná prasklá.

už i z toho důvodu mám vespod lyžinu.dobrá investice
smazany clen - FK

mas pravdu, vypada to tak. je to teda rozpuleni prevodovky a ne prevodovka a mator. vysrouboval jsem kolecko pravdepodobne otackomeru a vedle toho jeste odsrouboval sroub a vysunul plisek co tam byl, ale nevim jak tu vec vyndat, poradite mi nekdo prosim jak to oddelat abych mohl zmerit/dolejt ten olej, pripadne byl by nejaky servisni manual k tyhle felde (1.3MPI) ?
Kip

Příspěvek od Kip »

no musí se nejdřív vyndat převodovka z auta a pak rozpůlit, a to co si odšrouboval je náhon tachometru a pokud už máš vyndaný ten zajiťovací plech tak to vysuneš ven, někdy to dobře drží tak to s tím chce pootáčet, hlavně bacha na to ať ti nespadne plastové ozubené kolečko do převodovky až to vytáhneš, no a tam u takového nálitku musíš vidět hladinku oleje
Odpovědět