Ložiska alternátoru, výměna a repas
-
mosmi - FK
Ložiska alternátoru, výměna a repas
Zdravím Vás chlapi,chcel som sa spýtať aké su ložiská v alternátore,lebo sa mi zdá že su v prdeli a prv než to rozoberem ,by som si ich chcel kúpiť, aby som potom nemusel zháňať.A ešte som sa chcel spýtať ,ako sa zisťiť ,či je to naozaj asi ložisko v tom alternátore?
-
a1ex - FK
Re: Ložiská do alternátora
zrovna sem je kupoval v mototechne, rekl sem normalne loziska do alternatoru na feldu, magneton, a dala mi presne to, co sem potreboval. Obe vysli asi na 150kc. na tom mensim je napsany 6201RS (1 je mozna I, nevim) a na tom vetsim je 6303-2RS
-
smazany clen - FK
Nevíte někdo,jaká jsou ložiska do altíku Bosch,70A ?Dík. :)Jde mi o to,že bych je nekupoval v prodeji náhradních dílů,ale koupil bych nějaká lepší v prodejně s ložisky.
-
Zbysek - FK
Já je teda na Boscháku neměnil, protože je tam naprd sundávání a stejně jsem na něj chtěl komplet repas, takže mi soused udělal novej, ale měly by tam být 6203 taky. Jinak nějaký postup kdyby jsi potřeboval http://mondeo.fordclubs.org/clanky/opr_alter_bosch.htm
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
Ložiška doporučuji od firmy SKF.na bavoráka jsem je dával tyhle do altíku a byl jsme spokojen. 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
-
smazany clen - FK
Jo,já dával do své 1,6 do napínací kladky ložisko SKF za cca 180Kč a zdá se,že jsem udělal dobře.Vlada320 píše:Ložiška doporučuji od firmy SKF.na bavoráka jsem je dával tyhle do altíku a byl jsme spokojen.
-
mosmi - FK
Ložiská do alternátora
Zdravím,chcel by som poraďiť ohľadom ložísk do alternátora na feldu 1,3 MPi.V knihe od felície čo mám je predpísané ložisko 6303A-2RS/C-36 a neviem čo všetko znamenajú tie čísla za 6303 myslím toto A 2RS/C-36.V jednej predajni mi predalo ložisko s označením ABEG 6303 Z.Ževraj je ešte kvalitnejšie.Neviem či to ABEG je označenie dákej firmy,čo som ešte o takej nepočul ,alebo bohvie čo to znamená,tak ak dakto viete poraďťe či je vhodné do alternátora.Z odoch strán je uzavreté plechovými krytkami.Dík ža každú radu.Alebo poraďťe dáke dobré ložiská aby dačo vydržali,už keď to budem rozoberať.
-
leo487 - FK
pokud se nepletu, tak značka C-36 označuje typ ložiska se zvětšenou radiální vůlí, jež jsou určena pro montáž do ohřátych nábojů (uložení) a po vychladnutí celého celku se ložisko mírně stáhne v náboji (vlivem tepelné dilatace). Pro tento způsob montáže ložisek se právě používají ložiska se zvětšenou radiální vůli (C-36), kdy i po "stažení" jeho vnějšího kroužku (v řádech setin mm) je zaručen jeha životnost a funkčnost.