černá chladící kapalina..??
-
smazany clen - FK
černá chladící kapalina..??
Ahoj, před tejdnem, před zimou sem rači dával po koupil novou chladící kapalinu - jistota je jistota ikdyž tam něco nasládle vonícího bylo...
k mýmu velkýmu údivu z auta vytekla ČERNÁ KAPALINA z mírnejma usazeninama... jakoby takovej trošku "kal"
dle původní majitelky byl motor přetěsněnej - víc nevěděla ( gufera ? těsnění pod hlavou .. ? ) prej to žralo hodně olej
nyní olej nemizí vůbec, pěna se nedělá ani v expanzce ani v olejovym výku...
je to pozustatek původního nejspíš vadnýho těsnění pod hlavou a zahnojení chladící soustavy.. ?
( co tak vim dostaneli se olej do chladici soustavy, je problem to rozumně vyčistit do původního stavu )
nejspíš to "problém" nebude, ale celkem mě to vyděsilo...
na jaře, až bude hezky, tak vyleju kapalinu, dám tam vodu a za pár dní vyleju takhle to udělám víckrát až ne budou mrazy a budu moct pouzivat vodu at se to vyčistí a pak zas dám nějakou nemrzku...
případně jestli to může bejt způsobený něčim jinym ( nějaký těsnění co se rozpadá ) ale to snad ani neni možný aby to bylo fakt tak černý...
k mýmu velkýmu údivu z auta vytekla ČERNÁ KAPALINA z mírnejma usazeninama... jakoby takovej trošku "kal"
dle původní majitelky byl motor přetěsněnej - víc nevěděla ( gufera ? těsnění pod hlavou .. ? ) prej to žralo hodně olej
nyní olej nemizí vůbec, pěna se nedělá ani v expanzce ani v olejovym výku...
je to pozustatek původního nejspíš vadnýho těsnění pod hlavou a zahnojení chladící soustavy.. ?
( co tak vim dostaneli se olej do chladici soustavy, je problem to rozumně vyčistit do původního stavu )
nejspíš to "problém" nebude, ale celkem mě to vyděsilo...
na jaře, až bude hezky, tak vyleju kapalinu, dám tam vodu a za pár dní vyleju takhle to udělám víckrát až ne budou mrazy a budu moct pouzivat vodu at se to vyčistí a pak zas dám nějakou nemrzku...
případně jestli to může bejt způsobený něčim jinym ( nějaký těsnění co se rozpadá ) ale to snad ani neni možný aby to bylo fakt tak černý...
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Re: černá chladící kapalina..??
Když se ti teď nic neztrácí, tak to asi fakt budou nějaký usazený hnusy ještě z dříve.
Až to budeš čistit, tak někdo do té čisté vody přidává jedlou sodu. Prý se to krásně vyčistí. Už ale nevím kolik. Vím že mě to množství překvapilo, tak se zkus juknout po foru jestli to najdeš.
Až to budeš čistit, tak někdo do té čisté vody přidává jedlou sodu. Prý se to krásně vyčistí. Už ale nevím kolik. Vím že mě to množství překvapilo, tak se zkus juknout po foru jestli to najdeš.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
-
smazany clen - FK
tak co koukám po netu rači soda, ocet ani podobný dávat nebudu, po tom co někeřý pozorovali vyplavování a přicpávání chladiče vodním kamenem, kerej se uvolnil ale nevylez z chladiče, tak to asi rači propláchnu vícekrát obyčejnou vydou z kohoutku s kerou dycky pár dní pojezdim.. uvidíme... případně když tu někdo bude mít pozitivní zkušenost tak se i podělte, budu eště studovat po netu, uvidíme
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... oda#p39406
Tady se trochu rozebírá ta soda, nikdo nepíše, že by s tím měl problém.
Tady se trochu rozebírá ta soda, nikdo nepíše, že by s tím měl problém.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
- už taky vše pryč 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jojo dává se tam soda ale kolik taky nevím . Jen musíš vydělat termostal aby mu to neublížilo a pak propláchnout čistou vodou několikrát .Ta soda nějak působí na ten jiný materiál (oxidace )
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
smazany clen - FK
mnozstvi je v tom článku uvedeno, dám se do toho na jaře, až nebudou mrazy, čet sem to na foru s nějakejma starejma žigulama, a podobnym starym šrotem, možná to bude i tim...
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Špinavá voda v chladiči
Tak jsem chtěl vyměnit termostat a vypustil jsem chladič a voda špinavá (do černa), jak když máte vodu po umývání schodů. Žádná mastnota. Na měrce taky žádný emulze ani rosení. Čím to může být? Kamarád mechanik mě tvrdil, že to je příznak, že brzo odejde těsnění pod hlavou. Nebo to jen povolila špína po předloňské výměně a očistě chladiče a přechodu na červenou nemrzku?
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Josh123456 - FK
Re: Špinavá voda v chladiči
jo, tak to má mechanik nejspíš pravdu... Proč vlastně měníš termostat? máš malou teplotu motoru stále? - ono se to dá poznat i po "čuchu", jestli to je taková nasmrádlá spálená voda a nebo jen černý fridex.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Připadalo mě od léta, že se to pomalu ohřívá. V létě to dosáhlo max. na půlku stupnice. Jak se ochladilo, tak trvalo dlouho cca 5 km než se to dostalo k půlce. Možná to byl jen zasraný chladič. Jak se vypustily 3l té špíny a dolil to 2l destilky a 1l nemrzky Agip, tak se to zlepšilo. Jinak smrdí to furt stejně, takový smrad pomalu jak voda z vázy od kvítek.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Josh123456 - FK
tak je možné, ež si to měl fakt hodně špinavý jen.. Zkus jezdit a uvidíš
-
tgfh - FK
Načernalá voda => špatné těsnění pod hlavou. Kamarád má pravdu. Nech si ho vyměnit co nejdříve, zbytečně to neoddaluj.
-
Pato - FK
Ked som mal fataka tak som mal taku spinavu vodu az sa penila
, bola uplne hrdzava. Asi 3x sme museli preplachovať cistou vodou, prebehnut, a dookola. Od vtedy bol pokoj.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Jenže to jsi měl vodní kámen. To je pak rezevá. Já jsem to prohnal čističem, několikrát propláchl. Teď je to spíš do černa.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Josh123456 - FK
jedinný, co mě napadá je ještě zkusit jinej chladič-jestli neni náhodou zanešenej a nebo, jestli se z něj něco netrhá. 
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
No připadá mě, že to asi bude fakt to těsnění. Motor poslední dobou dost špatně chytá a pod víčkem je hrozná světle hnědá kaše, které je daleko víc než běžně.
ex nebožka 1,6 lpg 

Nevite nekdo odkud se v chladici soustave bere rez? Nebo neco na ten způsob ma to takovou barvu a je tim prolezla cela chl. soustava. Daval sem ocet, potom jeste 2x sem jezdil s destilkou a vzdycky jak to vypustim zacne tect ta hnusna rezava voda. Dal jsem novy chladic a expanzku a uz je zase prolezle oboje, takze zbytecna prace. Tedka sem jeste menil hadice od termostatu do chladice a na kazde strane v te hadici byla 2mm vrstva a je to vsude i v termostatu. Odkud se to tam muze brat??
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
tak ještě topení ,a co takhle olej neubývá ,není to náhodou mastnota ?
Těsnění pod hlavou ?
Těsnění pod hlavou ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

olej to neni, mastne to taky neni, je to proste jak by nekde v te soustave bylo neco zrezleho jinak si to neumim predstavit. Tohle sem vypustil po 100km od cisteni octem a destilkou. http://imageshack.com/a/img40/7477/2b1x.jpg http://imageshack.com/a/img547/911/0zvo.jpg
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Voda teče okolo vložek pro písty
můžou být chycené 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
a to udela takovou barvu jako je na te fotce ?? pak nechapu jak se to muze drzet v hadicich, mastnota by prece nemela chytat nebo jo ?
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
to je destilka co tam máš ? nebo to je voda z vodovodu .
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
to co vyteklo je fridex s destilkou, vodou jen proplachuju, jinak jezdim vzdycky destilka nebo fridex, tedka momentalne na destilku, protoze uz sem ji po 3 menil behem par mesicu a porad z toho tece ten samy sajrajt
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Idealni pro tebe asi bude kdyz vyndas termostat a cele to na miste proplachnes ruzne pres hadice nadobku apod. normal tlakem ,,zahradni hadici,, dokud to nepotece ciste.
-
kousek - FK
Nevite nekdo nahodou co je toto za problem jel jsem autem asi 20km pak sem zastavil sel neco zaridit a kdyz sem se vracel tak jsem vydel pod autem malou louzi tak sem otevrel motor a pres vicko chladici kapaliny vyteklo trochu kapaliny a kdyz sem ji otevrel tak voda varila ale nejhorsi je ze jsem zjistil ze je vevnitr nejaky hnedy sairait ktery zasvinil i celou nadobku jak vytekal napadlo me ze by to mohl byt olej nevite nekdo co by to znamenalo
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
těsnění pod hlavou
To jo docela dobrá kravina otvírat víčko expanzky na teplým motoru.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm