ako nastavit klapku bez VAG

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
smazany clen - FK

ako nastavit klapku bez VAG

Příspěvek od smazany clen - FK »

prosim Vas, viete niekto ako sa da nastavit skrtiaca klapka bez toho aby isla na pristoje?
dik:-))))
Bolthorn - FK

Re: ako nastavit klapku bez VAG

Příspěvek od Bolthorn - FK »

No já vždy po vyčištění klapky nechám 30s před nastartováním zapnuté zapalování... Během těch 30s se škrticí klapka sama nastavuje do základní polohy... Ale někdy je to k ničemu a musíš na vag...
smazany clen - FK

no ja tam chcem skusit dat uplne inu klapku, ci sa to nejak neda bez VAG.
dik
Bolthorn - FK

No myslel jsem to obecně... Tohle zkus i s tou novou... Jinak pak žádný jiný způsob neexistuje... Leda najezdit několik set km, než si RJ přepíše staré adaptační hodnoty na nové...
smazany clen - FK

niekde som cital, ze sa to da aj bez VAG, len neveim uz kde to bolo, tak preto zistujem.
smazany clen - FK

BMM nastavovat přes VAG nemusíš. Systém je narozdíl od MPI adaptabilní a sedne si to samo - stačí odpojit baterku na několik minut a po připojení a nastartování se to naučí -např. na volnoběh kolísají otáčky nahoru a dolu, po ujetí určité vzdálenosti je to hotovo.
Na starým foru o tom bylo megavlákno, kde se snad polovina členů FK do sebe pustila - dva tábory, kde jedni tvrdili že to je pravda a druzí zase že nee. Já výše uvedenou zkušenost nabral na dvou vozech favorit BMM a prostě mi to tak vždycky fungovalo. BMM je v tomhle lepší než MPI.
Bolthorn - FK

moony, tohle není pravda!!! :lol: ne vážně, na tohle vlákno si pamatuju moc dobře... byla to sranda...

sorry za OT
smazany clen - FK

S těma adaptačníma hodnotama máte pravdu,ale těžko si nová klapka sama určí,kde má podle údajů z potenciometru krajní polohy.Takový údaj musí v paměti řj zůstat i po odpojení baterie.Takže to bude zapsáno jinde,než jsou adaptační hodnoty.Ale berte to jako názor. :)
smazany clen - FK

Já osobně jsem klapku sundal, vyčistil a dal nový těsnění. Pak jsem nastartoval a málem mě omyly když jsem viděl co ty otáčky dělaj , málem to na volnoběh chcíplo. Ujel jsem s tím cca 100m a už přede jako kotě.... jen přihazuju svůj názor :ugeek:
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

mám dotaz ohledne diagnostiky, jakej program mam pouzit kdyz mam 1,3 bmm? Za dalsi, co tím vlastně můžu zjistit nebo opravit nebo nastavit? A není někde nějakej návod? Jsem v tomto úplněj amatér, kabel jsem si sehnal a nechci s tím jezdit někam do servisu, když můžu něco udělat sám :-)
dík moc
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

No ono hlavne zalezi jakej kabel si sehnal predpokladam ze je to nejakej noname neoriginal takze podle toho si musis najit soft.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

je to diagnostickej kabel na usb koncovku do pc
Odpovědět