Vrzání silentbloku konzoly řazení

Přední i zadní
Laky - FK

Vrzání silentbloku konzoly řazení

Příspěvek od Laky - FK »

caute nevim co to muze byt vrze to jen pri nizkych teplotach de to jakoby zespoda od vyfuku a smerem k motoru a dela to nejvic kdyz se rozjizdim a radim jako kdyz se hybne motor pri tom razeni tak to vrze zni to jak nejaka guma po zahrati to skoro prestane (asi 5 6 kilometru) nevite co to muze byt? diky za odpovedi
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: divne vrzani jen za zimy

Příspěvek od 103457 »

Mohly by to být silenbloky motoru a po výfuku se to nese dozadu.
Mě to zase dělají vnitřní plasty co jsou vzadu v kufru u combika, než se prohřeje auto, tak chrastí. V létě to vůbec nepozoruju, jen teď když je teplota okolo 0°C
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Spoustu let mi auto dělá podobnou věc. Jak začne zima, tak studené auto vydává podivný zvuk při každém přidání-ubrání plynu. Vychází to tak jako z řadící páky. Dodnes jsem na nic nepřišel.
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Jó mě to dělá taky, fakt bych chtěl zjistit co to je.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jestli to jde od výfuku, tak co třeba ten kroužek ve spoji svodů a příruby katalyzátoru? Nebo pružiny na šroubech, který ten spoj stahujou? I samotný šrouby toho spoje můžou vrzat v místě, kde prochází otvorem příruby a při pohybu výfuku (když motor zabere) dřou o přírubu...Zkus celej ten spoj i se šroubama prostříknout nějakým mazacím sprejem a uvidíš. Vlastně uslyšíš :D
A jestli to navíc po zahřátí přestane, jak píšeš, tak bych to opravdu hledal tady.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 16. lis 2008 0:06:09, celkem upraveno 2 x.
Laky - FK

Příspěvek od Laky - FK »

jj promazu co se da a pak dam vedet diky ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Taky to rádo dělá uložení konzoly řazení v karoserii, ten gumový špalek vzadu za řadicí pákou.
Dělalo mi to to samé, za studena při každém přidání nebo ubrání plynu z prostoru řazení něco kleplo. Projevovalo se to jenom v zimě, přes léto klid. Ve starém fóru někdo doporučoval ten špalek vyměnit. Zkusil jsem to a je pokoj.
Když při přidání nebo ubrání plynu podržíte řadicí páku (např.táhnout směrem nahoru), a ono se to neobjeví, je to na 100% ono.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo, tuhle gumu celá léta podezírám. Mám už tam dost velkou vůli. Bohužel taky mám zámek zpátečky a tak šrouby na téhle gumě musím odvrtat.

Spoj na výfuku to nebude, protože mám 1.6ku a tam je spoj nepohyblivý. Stoprocentně to je něco na mechanizmu řazení.
smazany clen - FK

tiez by som to odhadoval na to ulozenie ako napisal mikka
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Teď jsem vlezl pod auto, před zimou namazal zátěžák a zámek zpátečky. Při té příležitosti jsem to uložení v gumě pořádně stětcem napajcoval vazelínou. Má to už tak dva milimetry vůli, tak jsem jí dostal i dovnitř. Jestli bude alespoň týden ticho, tak je to jasné.
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Je to jasný, dneska ráno zase to cvakalo, tak jsem řadičku nadzvedl a byl klid. Koupim novej špalek, akorát Je těžký to vyměnit?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 19. lis 2008 12:54:55, celkem upraveno 1 x.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli tam máš normální šrouby, tak je to sranda. Vytočíš dva šrouby co gumu drží pod podlahou a je to venku.

Jestli máš ale zámek zpátečky jako já, tak musíš šrouby odvrtat. Jsou tam speciální - trhací. Když je dotáhneš, tak se utrhne šestihran a není to pak za co vyšroubovat. Zůstane tam jenom hladká hlava.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nechci to zakřiknout, ale jízda do práce proběhla bez jediného škrouknutí. Schválně to nechám, jak dlouho to jenom promazané vydrží. Až to začne dělat znovu, tak to zase zkusím máznout a když to zase přestane, tak už jdu najisto.
smazany clen - FK

Presne to robilo aj mne. A vzdy len ked klesla vonkajsia teplota. Vymenil som spodny silentblok prevodovky. Myslim, ze ho volaju spermia. Odvtedy klud.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mě stále nevrže, tak je to fakt tím zadním uložením mechanizmu řazení.
igorg - FK

klepanie

Příspěvek od igorg - FK »

Dobrý deň. Mám felíciu combi r. výroby 1996, má najazdené okolo 70 tis. km. Bol som aj v servise a nikto mi nemože s tým pomôct preto sa obraciam sem ak by mi niekto poradil. Keď začínam ísť tak mi vždy niečo klepe, ťažko sa mi to špecifikuje kde to je keď sedím v aute. Keď prídám urobí klep, uberiem urobí klep, idem do zatáčky urobí klep. Ak sa motor zohreje po pár kilometroch tieto zvuky prestanú. Robí mi to to len v zime keď sú teploty okolo 12-13 st. a nižšie. V lete je to ticho. Naposledy som bol minulý pondelok v jednom servise, prezrel kĺby, čapy, vôle a nič. Ale bol som tam keď už bol motor teplý. Mám strach isť na dlhšie cesty aby mi niečo nestalo. Dík za radu.
mikka

Re: klepanie

Příspěvek od mikka »

tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Pokud to dělá při přidání a ubrání plynu a na nižších rychlostech (nejvíce na 2. a 3. st.) tak to jsou vůle mezi koly a motorem. Neuděláš s tím nic, ale taky se toho nemusíš bát ;)
Konkrétně to bude s největší pravděpodobností pokud je to ono vůle v diferenciálu.
igorg - FK

Příspěvek od igorg - FK »

Ďakujem za rady. Bola to ako sa hovorí v čechách: "Správna trefa". Bol to silentblok na řadici páke, to by som nikdy nepovedal. Vymenil mi to jeden pán, lebo ja to nemám kde. Skontroloval mi aj kĺby a povedal, že sú všetky v poriadku, dnes som to odskúšal, auto neklepe a zdá sa mi také kompaktnejšie, neviem prečo. Ešte raz díky a želám Vám všetko dobré.
Odpovědět