Technickáááá-emise:(

MPi 1AV
AEE
TomakecTD

Technickáááá-emise:(

Příspěvek od TomakecTD »

Zdravím všecky,dnes jsem šel na stk,z kere jsem měl strach,nejprve na emise,ty sem bral jako ze začátku hotovou věc,jenže ejhle,vím,že mám něco s motorem divně,páč na volnoběh se mi otáčky neustále přidávají a ubírají(dycky to začne chcípat,řj. přidá plyn,zvýší se otáčky a tak to kolísá pořád dokola,neřešil jsem)dnes jsem byl na emisích a při tomto chodu motoru mi naměřili téměř 2,5x násnobné normální emise CO,co s tím,nevíte?:( vůbec netuším,čím to může být,jen mi řekli,že to musí žrát jako tank a nejet:(
tomakecTD

Re: Technickáááá-emise:(

Příspěvek od tomakecTD »

jinak,u plynu je to ještě horší,to za mnou jde bílej kouř 2metry daleko :lol: ,prostě kde je problém? že by byla vadná lambda?něco do motoru láduje tolik paliva,že to není potřeba.....nebo fakt netuším co to je,ještě s tím nepravidelným chodem...
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

U plynu je to uplně normální . V zimě to kouří celkem fest . . .
favo

Příspěvek od favo »

tak v první řadě bych si zjistil zda nemám prasklý těsnění pod sáním a nebo dokonce sání samotný. Pokud to totiž saje falešný luft jinudy než přes klapku tak si stím ŘJ samozřejmě neví rady a proto dělá co dělá. A pokud nude sání a těsnění OK koukal bych nechat zkontrolovat klapku samotnou.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Klasicky 1.6ky neprocházejí při nefunkční lambda sondě. Řídící jednotka je pak v nouzáku, směs je bohatá a dělá to psí kusy. Většinou ale neblbne volnoběh.
Pak by to mohlo být zapalováním. Jestli ti například špatně pálí jedna svíčka, tak to emisema neprojde (rozdělovač, kabely, svíčky).
Může být problém i se vstřikem. Jestli neuzavírá, tak jsou emise v háji v celém rozsahu.
Poslední co mne napadá je nějaká mechanická závada motoru. Podpálený ventil, nebo jiný podobný důvod pro ztrátu komprese jednoho válce. Výsledkem je špatný volnoběh a špatně to samozřejmě spaluje a má špatné emise.

Na nějakou tu netěsnost bych moc nesázel. Být díra v sání (např. hadice k posilovači) tak bude blbnout volnoběh, ale že by to tak rozhodilo emise, tomu moc nevěřím. Díra ve výfuku před lambdou by problém s emisema způsobit mohla, ale zase by asi neblbnul volnoběh.

Nemáš hodnoty, které ti naměřili? Jestli mleli o dvaapůlnásobku normálních, tak by to pořád mělo projít.
normální CO je 0.01
mizerné je 0.1
ale limit je 0.3

i když by jsi měl dvojnásobek toho co se považuje za mizerné, tak pořád projdeš

Sám s tím nic nenaděláš. Musíš to dát někomu, kdo má diagnostiku a mašinu na měření emisí.
Jarda28praha

Příspěvek od Jarda28praha »

:hlava:
Naposledy upravil(a) Jarda28praha dne stř 06. lis 2013 17:55:12, celkem upraveno 1 x.
Jarda28praha

Zdravim,
mam takovy dotaz jak nejlip poznat jestli je katak v haji nebo ne ?? Dnes jsem byl na technicke a na aute 1.6 zas nevysli emise Co2 a to nehorazne a to same se mi stalo pri minule stk a to jsem dal komplet novy dil s katakem a landou a na aute nebylo najeto ani dvatisice km a je mi divny, ze by byl zas v loji znovu ?? Jinak olej se vubec neztraci a voda taky nemizi, tak fakt nevim cim to muze byt a analyzator doma bohuzel nemam a vago taky ne? Muze byt zas v loji katak nebo landa ( nikde neufukuje pred katakem, ale lehce az v poslednim dilu, ale to asi nema vliv).
Nemate nekdo podobne zkusenosti ci napad co by to mohlo zpusobovat ( moc bohata smes atd??). A jeste jsem zapomel, ze je obcas slyset takovy kovovy zvuk jak nekde od svodu ci kataku jak kdyby drncel snad vyfuk ci co pri zarazene jednicce a vyjizdeni do kopce na hlavni z dvora pri pridani plynu.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

CO2 se na autech neměří. Měří se CO. Když je špatné CO, tak to jede na špatnou směs, nebo to má špatnou kompresi.

Koukni diagnostikou na lamdu, změř tlaky ve válcích a uvidíš.

Kolik naměřili CO a HC?
Jarda28praha

Preklep no stim CO. A spatnou smes mas namysli spatny benzim ci smes do motoru ?? A hodnoty si z hlavy nepamatuji , ale technik na Stk pronesl neco o tom, ze se ti hodnoty nevejdou ani do zigulika jak byli hrozne a tak za dve kilca to poupravil v protokolu jako, ze ok. Ale, ze by za dva roky odesel zas katalyzator je trochu divne, protoze jsem najezdil sotva cca 2500 km od montaze noveho komplet se sondou a to bylo ok na technicke. Tak nevim prave cim by to mohlo jinak byt , ze jsou zas vloji ty emise. Je tedy fakt, ze mi neni znamo kolik ten motor ma ve skutecnosti nabehano a rekl bych, ze je trochu slyset, ze asi ma uz nalitano par stovektisicu kilaku a puvodni asi taky nebude. A viditelne na dile vyfuku s katalyzatorem neni nikde videt, ze by to ufukovalo ( neni ocouzen nikde). A kdyby nekde prisaval vzduch navic, tak to asi nepoznam co? A posledni tankovani vychazelo zhruba cca 12l/100 coz je moc, takze neco asi bude blbe ( moc bohata smes???) . Da se nejak laicky vyzkouset katit i bez namontovani do auta a co sonda ( zmerit???) . Pocitac bohuzel s vago nevlastnim, ale nekde sem kdysy videl napsane co se da zmerit na sonde merakem a podle toho urcit zda je ok ci ko.
Jarda28praha

Ale jestli si vybavuji, tak volnobeh byl snad CO 0,4 a HC neco pres 200 a zvysene myslim HC pres 100 , landa tesne nad 1 a CO kolem 0,5 myslim. No, proste podobne jako posledni technickou, ale auto moc nejezdilo prave zas moc, tak nevim. Bud je motor uz za zenitem a nebo je neco v kelu ( a taky jsem si vsimnul, ze to posledni mesic trvaha hrozne dlouho nez se to ohreje - asi termostat). Nemuze to byt pricina, ze by to jelo dlouho na sytic a tim to zkurvilo emise a pripadne zas katak?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tak to jsou trochu zvýšené hodnoty. Rozhodně žádná katastrofa. Prověř zapalování, tlaky ve válcích a řízení směsi. Někde tam bude nějaká zrada. Nebude od věci kouknout i na nastavení rozvodů a na těsnost sacího a výfukového potrubí. Prostě komplet diagnostika motoru. Dobrý mechanik musí mít do hodiny jasno.

Jestli se to neohřeje na alespoň osmdesát stupňů, tak to stále jede v režimu částečně zahřátého motoru. To už sice jede lambda regulace, ale možná to tam láduje ještě trochu bohatší směs. Nikdy jsem to neřešil.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Dnes jsem byl na emisích a STK s jednou Felicií. Dva roky zpět měla hodnoty, že jen tak tak prošla. Dal jsem nové svíčky, nové zapalovací kabely a nový termostat (starý držel necelých 80st). Auto jsem padesát kilometrů protáhnul, aby se vypálila lambda a katalizátor a hle, emise jako na novém motoru.
CO 0.005
HC 30
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Všechno jsem si, co je tady psané prošel se svou feldou, kolísající otáčky,většinou na neutrál KO. Výměna klapky,lambdy,snímače ot. atp. nic neřešilo.Dokonce ani v autoriz. servisu Škody nic. Objednal jsem se u p. Jandy z CIMBU,napojil PC a hned zjistil problém a to vůli v rozdělovači,nahrál novej soft a bylo po problému,jen mi sdělil abych si pak někdy nechal rozdělovač vyměnit,že by to po čase mohlo zlobit zas. To jsem učinil a téměř 2 roky OK.
Odpovědět