Barvení tapeců a stropnice
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Re: bude to stačit? Nátěr tapeců
palubka se stříká... v pravo nahoře je čudlík hledat... určo by to dalo na knihu co už je tady napsáno o stříkání interieru

bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
-
raduzo22 - FK
Nechci nikoho z vás odrazovat od natírání tapeců ale dneska na Brněnským srazu FK sem koukal jak to vypadá u RE5ECTA a je to hodně drsný na omak,celkem nepříjemný a když si na to položíte loket a přejedete pěkně to škrábe,takže doporučuju to přetáhnout nějakou jinou látkou nebo vyřešit jinak. Ale pokud to někdo chce vyzkoušet tak prosím, nový tapeci seženete na vrakovišti za pár stovek.
-
RE5PECT - FK
Já už bych to nenatíral, hodím to do floku jak to má rex bylo to příjemný a pěkný!
-
lumik
Zdravím
Tak sem se rozhodl si taky tapeci natřít
včera sem koupil žlutej balakryl a pustil se do práce.
Bohužel se mě nepovedlo samotný tapeci oddělat, vše co se dalo sem odšrouboval (madlo, klička i ten šroub nad poličkou) ale zaboha nevím jak sundat právě tu polici s reprákem.
Po vyhnutí tapecu je vidět že drží na šroubech .. ale jak se knim dostat ? nechtěl sem to nějak páčit šroubovákem abych si ty plasty neomačkal.
Předem dík za odpověď.
Tak sem se rozhodl si taky tapeci natřít
Bohužel se mě nepovedlo samotný tapeci oddělat, vše co se dalo sem odšrouboval (madlo, klička i ten šroub nad poličkou) ale zaboha nevím jak sundat právě tu polici s reprákem.
Po vyhnutí tapecu je vidět že drží na šroubech .. ale jak se knim dostat ? nechtěl sem to nějak páčit šroubovákem abych si ty plasty neomačkal.
Předem dík za odpověď.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kapsa s reprákama je na tapecu přišroubovaná zezadu vrutama, je to vidět
Balakryl nařeˇˇd v poměru 1 : 1 pokud chceš docílit sytou žlutou, budou potřeba nejméně dva nátěry.
Tapecy musíš před natíráním hodit do vany nebo sprchy a kartáčem a saponem pořádně vydrbat, budeš se divit, jaká černá voda z nich jde.
Tapecy vhodné k natírání jsou jen z modelu Lx od r.97 a vejš, takové ty látkové, ty mají osnovu a po natření se musí kartáčovat po osnově a tapecy opět změknou a jsou téměř shodné, jako před natíráním. Nevím, jestli je to dobře na fotce vidět, udělal jsemtam čárky, jak osnova jde.

Balakryl nařeˇˇd v poměru 1 : 1 pokud chceš docílit sytou žlutou, budou potřeba nejméně dva nátěry.
Tapecy musíš před natíráním hodit do vany nebo sprchy a kartáčem a saponem pořádně vydrbat, budeš se divit, jaká černá voda z nich jde.
Tapecy vhodné k natírání jsou jen z modelu Lx od r.97 a vejš, takové ty látkové, ty mají osnovu a po natření se musí kartáčovat po osnově a tapecy opět změknou a jsou téměř shodné, jako před natíráním. Nevím, jestli je to dobře na fotce vidět, udělal jsemtam čárky, jak osnova jde.

-
smazany clen - FK
Tak i já už mám krásný modrý tapec a snad hezkou palubku
Člověk investuje pár korun a auto vypadá těměř jak nové 
-
lumik
Takže tapec by měl jít už vyndat ? zkoušel sem snad vše možný, tapecem jde pohybovat ale uplně ven se mu nechce.
Jinak mám GLXi 95, povrch takové nakrátko střížené vousy, zkoušel někdo natírat i tyto ?
Proto sem se hrozně divil že to někdo natírá normálně štětkou, tadíte tedy sehnat novější tapecy a nebo natřít tyhle ?
Kapličku palubovky + kastlík mám lakovanej do bíla (auto chci mět v bíložlutém provedení)
Jinak mám GLXi 95, povrch takové nakrátko střížené vousy, zkoušel někdo natírat i tyto ?
Proto sem se hrozně divil že to někdo natírá normálně štětkou, tadíte tedy sehnat novější tapecy a nebo natřít tyhle ?
Kapličku palubovky + kastlík mám lakovanej do bíla (auto chci mět v bíložlutém provedení)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Odšroubuješ madlo 3 šrouby
nad koncem kapsy vyloupneš záslepku a vyšroubuješ 1 vrut
odšroubuješ kličku na okna 1 šroub
vyšroubuješ kolíček zamykání
a tapec už je jen zacvaknutý, takže jemně od jednoho dolního rohu odtrhávat
ty tvoje tapecy nejsou vhodný k natírání, budou po natření tvrdý. Ten chloupek po nasátí barvy ztvrdne a už nejde vyčesat tak, jako látka. Nech si je, jako rezervu a na natírání si sežen nějaký z novýho modelu.
nad koncem kapsy vyloupneš záslepku a vyšroubuješ 1 vrut
odšroubuješ kličku na okna 1 šroub
vyšroubuješ kolíček zamykání
a tapec už je jen zacvaknutý, takže jemně od jednoho dolního rohu odtrhávat
ty tvoje tapecy nejsou vhodný k natírání, budou po natření tvrdý. Ten chloupek po nasátí barvy ztvrdne a už nejde vyčesat tak, jako látka. Nech si je, jako rezervu a na natírání si sežen nějaký z novýho modelu.
-
smazany clen - FK
Zas tak bych se toho nebál.Já taky teď natřel starý typ tapeců a můj názor na to je dost pozitivní,ale je pravda že já se o ně moc neopírám,takže pro toho kdo je rád že si o tapec opře ruku to může být ze začátku nepříjemné.
-
lumik
Takže šrouby mám oddělané všechny (včetně kolíčku pro zamknutí) tapecem šlo hýbat ale bál sem víc zabrat abych ho nějak nezničil.
Když už mám barvu, tak zkusím natřít i tyhle tapecy, v nejhorším seženu jiné) Ani tak mě nejde o tvrdost, bojím se spíš že se chlupy slepí a budou trčet všema směrama.
Pokusím se to nějak při natírání učesat.
Přihodím pak nějaké fotky až to bude hotové.
Děkuju tedy za rady.
Když už mám barvu, tak zkusím natřít i tyhle tapecy, v nejhorším seženu jiné) Ani tak mě nejde o tvrdost, bojím se spíš že se chlupy slepí a budou trčet všema směrama.
Pokusím se to nějak při natírání učesat.
Přihodím pak nějaké fotky až to bude hotové.
Děkuju tedy za rady.
-
smazany clen - FK
Že budeš mít pankáče ti myslím nehrozí,ale chce to nechat pořádně proschnout,protože mě z toho i p 24hodinách ještě ze spoda tekla barva.Výsledek ale předčil moje očekávání,takže doufám že budeš stejně spokojený.
-
Hazi - FK
Já osobně spokojen nejsem, je to o dost tvrdší. Vracim se k oroginal a budu flokovat.
-
RE5PECT - FK
rači flokuj! podívej se na mou feldu mám to bílí , je to pěkný to jo ale tvrdý! rači flok já bych už balakryl nepoužil tot můj nároz 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim s Respectem a Hazim...radeji flock
na prvni upravu tapecu je balakryl dost dobry, nic to nestoji a vypada to pekne, ale s flockem se to neda vubec srovnavat...hlavne dotykove
jinak flock na jeden tapec stoji 400kc
na prvni upravu tapecu je balakryl dost dobry, nic to nestoji a vypada to pekne, ale s flockem se to neda vubec srovnavat...hlavne dotykove
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
barva na jeden tapec stojí 15,-Kčxmorfeuz píše:Souhlasim s Respectem a Hazim...radeji flock![]()
Každej si bude hájit to svý, úprava barvou je jednoduchá, levná, provedeš si doma sám a kdykoliv to můžeš předělat podle toho, jakou máš náladu.
Čistit se to dá běžně vodou a saponátem, naprosto bez problémů.
Nevím, jaké je čištění u flocku, ale měl jsem s ním ve fávu udělanej středovej tunel, chytal se na to bordel a držel prach, a cca po 10 tis, km se mi ošoupal bok vedle pravé nohy.
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
vsak ja mam tez tapecy natrene, ale mam tu nevyhodu ze hned vedle tapecu mam palubovku ve flocku
a ten rozdil tam proste je
a ten rozdil tam proste je
-
Hazi - FK
A já to mam též natřené, ale prostě mi to nevyhovuje, je to tvrdé, z dalky pěkné zblizka už to takové štěstí neni
-
RE5PECT - FK
To já to mám pěkný aj zblízka ale na omak se mě to nelíbírači flok ale bal. nikomu neberu já to taky dělal a jako super až na tu tvrdost! ale pustte se do tohokdyž se vám to nebude líbit poflokujete =) 
-
Ahmed - FK
chlapci dostali jste mě na vážky, teď nevím jestli natřít nebo flockovat... asi prvně zkusím tu barvu a pokud to nebude podle mých ppředstav můžu poflockovat kdykoliv... radši bych tady viděl nějaké fotky barevných variací nejlépe červeného auta a ................. tapeců.. 
-
Hazi - FK
tak balakryl jsem tušil kupoval za nějakejch 169Kč, tak tim nic nezkazíš a flock na to dát pak jde 
Tak a konečně po registraci
(dříve lumík)
Koukám že se to tu pořádně rozjelo
Tapecy sem dneska konečně z auta odmontoval, ve vaně vydrhnul kartáčem s jarovou vodou (koupelna pak připomínala koupel v bahně
)
Barvu už mám koupenou, takže se do natírání stejně pustím. V nejhorším případě dám místo tapeců plechy a pustím se do kit car feldy
Natírat tapecy budu asi jen jednou, chtěl bych tmavší odstnín než kanárka co mám v plechovce.
Až to pořádně proschne tak to natřu a hodím nějaký fota (včetně bílej kapličky a kastlíku co sem tenhle vejkend lakoval)
Tak ať to jezdí.
B.
Koukám že se to tu pořádně rozjelo
Tapecy sem dneska konečně z auta odmontoval, ve vaně vydrhnul kartáčem s jarovou vodou (koupelna pak připomínala koupel v bahně
Barvu už mám koupenou, takže se do natírání stejně pustím. V nejhorším případě dám místo tapeců plechy a pustím se do kit car feldy
Natírat tapecy budu asi jen jednou, chtěl bych tmavší odstnín než kanárka co mám v plechovce.
Až to pořádně proschne tak to natřu a hodím nějaký fota (včetně bílej kapličky a kastlíku co sem tenhle vejkend lakoval)
Tak ať to jezdí.
B.
BoboAUG - První vozítko ala závoďák - http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 97#p204397
-
smazany clen - FK
Tak,teď na to můžete pánové odborně kouknout a napsat co si o tom myslíte
http://lion24.rajce.idnes.cz/Felda/
Lione, no to je krása
doufám že se mě to povede jako tobě.
Já sem dneska natíral první vrstvu, zatím je to trochu flekatý .. ale to se doufám zlepší druhou vrstvou.
Jinak docela to žere barvu, ředil sem 1:1 a na dva tapecy zmizlo 1/4 litru. Taky škoda že na tej světlej žlutej sou vidět oděrky co udělal předchozí majitel
Já sem dneska natíral první vrstvu, zatím je to trochu flekatý .. ale to se doufám zlepší druhou vrstvou.
Jinak docela to žere barvu, ředil sem 1:1 a na dva tapecy zmizlo 1/4 litru. Taky škoda že na tej světlej žlutej sou vidět oděrky co udělal předchozí majitel
BoboAUG - První vozítko ala závoďák - http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 97#p204397
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Lion24
Dobrý, jsou tam trochu mapy, ale OK, ve skutečnosti to není tak vidět, jako na fotce, to už mám vyzkoušené
Chce to hooodně roztírat všema směrama, vetřít do látky, ale nesmí se dělat pěna, ta by po zaschnutí udělala hladkej flek.
Dobrý, jsou tam trochu mapy, ale OK, ve skutečnosti to není tak vidět, jako na fotce, to už mám vyzkoušené
-
RE5PECT - FK
Lion: jo máš to moc pěkný, povedlo se ale nevadí ti jak to je tvrdý?? =) jinak proč ten červenej volant jakpšst na voko! nic ve zlím jen mě to prásklo do vočí 
-
smazany clen - FK
Volant je červený,protože jsem to chtěl původně do červena,ale pak padla volba na modrou.Zřejmě dám taky ještě jednu vrstvu barvy.Jinak na mě to ani moc tvrdé není.Lhal bych kdybych psal že to je měkké,ale tak zlé jak se tu občas píše to není.Barvu to ale papá taky hezky,ale za těch pár korun to za to stojí,protože jedete na chalupu a po víkendu máte úplně nové auto
Jsem rád že se líbí
-
Hanz - FK
Já to ted dělal, 3/4 plechovky na jeden tapec. Zkoušel jsem to ředit ale bylo to ještě horší...
-
Hanz - FK
taky to nechápu...
http://imb.lide.cz/big/4A1AF5241D4CB50B ... ?#65328548 je to hrubý jak kráva, mam z toho škrábance
. Těch 16cm repro si nevšímejte, ještě tam pujde MDF kroužek a přidělá se to ke dveřím, a pak se to překituje...
http://imb.lide.cz/big/4A1AF5241D4CB50B ... ?#65328548 je to hrubý jak kráva, mam z toho škrábance
-
Hazi - FK
Jj tak jsme na tom Hanzi stejně. Kašlu na tadytobarvičkovani a pujdou na flock. Ted zkoušim jezdit stim hrubym, tak jseem to rukou už trochu vyhladil, a je to strašný vuči tomu co neni vyhlazený a to nemluvim o tom, že jsem to nechal párkat přímo na slunci a je to flekaty.
Zdravím zdejší osazenstvo
Bohužel s nátěrem taky nejsem moc spokojený, ani tak mě nevadí drsnost ale spíš to že po natření žlutou barvou vylezly drbance co udělla první majitel.
Na kráse ani nepřidají ošoupaná místa u skla.
Vše to ale spíš vinou zničených tapeců než toho že by to byla špatná metoda, na to co to stojí je to úprava dobrá.
Nakonec to dopadne tak že pořídím nové tapecy a ponechám je takové jaké sou (do budoucna nechám přečalounit látkou do žluta.
Bohužel s nátěrem taky nejsem moc spokojený, ani tak mě nevadí drsnost ale spíš to že po natření žlutou barvou vylezly drbance co udělla první majitel.
Na kráse ani nepřidají ošoupaná místa u skla.
Vše to ale spíš vinou zničených tapeců než toho že by to byla špatná metoda, na to co to stojí je to úprava dobrá.
Nakonec to dopadne tak že pořídím nové tapecy a ponechám je takové jaké sou (do budoucna nechám přečalounit látkou do žluta.
-
Hanz - FK
já to plánuju nechat poflokovat na bílo i s palubkou... a bude vymalováno 
-
Ahmed - FK
otázka, nemám možnost si to u někoho osahat tak mě zajímá jestli to tou barvou ztvrdne jako nějaký plast anebo jestli to je pořád jako nějaká tvrdší látka...
-
Hanz - FK
je to uplně tvrdý a ostrý. jako omítka na zdi taková ta strukturová. Aspon u mě.... několikrát jsem se o to nehezky odřel...
-
RedmeX - FK
Hazi: ako si to myslel s tým, že si tapec nechal na slnku a vyliezli ti fľaky? Nechal si to schnúť na slnku, alebo je to citlivé na slnko aj po zaschnutí 
-
Hazi - FK
Nene, až když to bylo v provozu. Když stojim na zahradě, tak auto otevřu at se vyvětrá a jak do dtoho pralo slunce, tak je to flekatý.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A ty se divíš, když jsi napatlal na jeden tapec 3/4 plechovkyHanz píše:je to uplně tvrdý a ostrý. jako omítka na zdi taková ta strukturová. Aspon u mě.... několikrát jsem se o to nehezky odřel...
Znovu a naposledy pro všechny zájemce:
1. použijte k barvení tapecy z new face Felicií z modelu LX, takové ty látkové co mají osnovu, ty tolik netvrdnou
2. tapecy dobře kartáčem a odmaš´´tovacím saponem vydrbejte. Budete se divit, co z nich poleze za špínu, pokud je důkladně nevyčistíte, tak barva rovnoměrně nechytne a udělají se mapy. Po vyčištění ještě důkladně propláchnout vodou, aby v látce nezůstal saponát. Nebojte se to namočit, je to plast a neuškodíte jim.
3. Balakryl mat ředit v poměru 1 : 1 a pečlivě vtírat do látky, všema směrama, nesmí se na látce udělat pěna z barvy
4. nechte barvu dobře proschnout, ideální je na sluníčku, sluníčko vám za hodinu nebo dvě žádné mapy neudělá
5. tapec trochu ztvrdne, nebude už, jako před tím, ale nikoliv tolik, aby jste se odřeli. Pokud ano, něco jste udělali blbě.
Klidně se přijedte přesvědčit.
-
Hazi - FK
Mno tak nevim, ale tapecy řádně omyty a očištěny od saponu, barva v poměru 1:1, na 4 tapece pul plechovky zhruba, nepěnilo to, schlo to přes noc doma v teple, vypadalo to stejnoměrný a pěkný, jen na dotek hruby, uplně na odření to neni, ale ani nijak moc příjemný na dotek. Fleky mě to udělalo asi až po nějakém tydnu, kdy to stálo delší dobu na slunci.
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Na dotek je to trochu tvrdsi,ale neni to nic tak strasneho.Jako na odreni to opravdu neni.A kdo je opravdu cimprlich,tak at si tam nalepi treba kuzicku ze zaloudka,to je kazdeho vec.
Ty fleky ze slunicka to je zajimave..... 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Neřekl bych, že ty fleky jsou ze sluníčka, spíš bych řekl, že vylezla nějaká nečistota zespod.
-
Hanz - FK
ředil jsem to a bylo to uplně k ničemu... vubec to nekrylo ani po dvou vrstvách.103457 píše:A ty se divíš, když jsi napatlal na jeden tapec 3/4 plechovky![]()
![]()
![]()
![]()
Je to stejný, jako kdyby jsi to potahoval látkou a tu látku nasytil lepidlem. Ta hmota ztvrdne, to musí být každýmu jasný. Když neumíš číst, že se to musí naředit.
Znovu a naposledy pro všechny zájemce:
1. použijte k barvení tapecy z new face Felicií z modelu LX, takové ty látkové co mají osnovu, ty tolik netvrdnou
2. tapecy dobře kartáčem a odmaš´´tovacím saponem vydrbejte. Budete se divit, co z nich poleze za špínu, pokud je důkladně nevyčistíte, tak barva rovnoměrně nechytne a udělají se mapy. Po vyčištění ještě důkladně propláchnout vodou, aby v látce nezůstal saponát. Nebojte se to namočit, je to plast a neuškodíte jim.
3. Balakryl mat ředit v poměru 1 : 1 a pečlivě vtírat do látky, všema směrama, nesmí se na látce udělat pěna z barvy
4. nechte barvu dobře proschnout, ideální je na sluníčku, sluníčko vám za hodinu nebo dvě žádné mapy neudělá
5. tapec trochu ztvrdne, nebude už, jako před tím, ale nikoliv tolik, aby jste se odřeli. Pokud ano, něco jste udělali blbě.
Klidně se přijedte přesvědčit.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jsou tři možnosti
1: málo promíchaná barva
2: špatná hustota barvy ( už od výrobce )
3: bíla blbě kreje i u obyčejných emailů
1: málo promíchaná barva
2: špatná hustota barvy ( už od výrobce )
3: bíla blbě kreje i u obyčejných emailů
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsi je blbě umyl a jsou mastný. Zejména to bývá kolem kličky a na opěrce. Jednou jsem takhle nedokázal vyčistit tapec nad kapsou, asi tam někdo něco rozlil nebo se tam mohlo něco odpařovat co bylo v kastlíku, iron, rozmrazovač ap., po natření vylezl flek, ničím mi to nešlo odstranit ani přebarvit, musel jsem tapec vyhodit.Hanz píše: ředil jsem to a bylo to uplně k ničemu... vubec to nekrylo ani po dvou vrstvách.nevim proč....
-
Goddzilla - FK
jakej presně balakryl puživate ?? je jich vic druhu.. na interiery na plasty atd..
a muzu natirat hned po te co tapec umeju nebo mam pockat az uschne??
a muzu natirat hned po te co tapec umeju nebo mam pockat az uschne??
-
Moltician - FK
balakryl uni mat.....ale ja tedka natrel barvou ETERNAL a rekl bych ze dle meho je to lepsi....a aji levnejsi
no musis ocistit tapec,pockej az to uschne pac by ta barva s tim saponatem z umytych tapcu nedelala dobrotu asi...pak nared barvu s vodou 1:1 (ja to teda redil od oka..) no a natirej jak chces.....
no musis ocistit tapec,pockej az to uschne pac by ta barva s tim saponatem z umytych tapcu nedelala dobrotu asi...pak nared barvu s vodou 1:1 (ja to teda redil od oka..) no a natirej jak chces.....
-
papa.smurf - FK
Pročítám diskuzi a zaráží mě jedna věc. Když je to po natření Balakrylem tvrdé nebo tvrdčí, proč nevyzkoušet barvu na textilie. Na netu jsem našel i ve spreji, kdy 150 ml výjde na 126,- Kč.
Když se s tím barví oblečení, proč by nešly i tapecy ? Viz. např. http://www.davona.cz/tvoreni/234-barvy- ... ve-spreji/
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Stříkat lze jen hladkou látku bez chloupků, hedvábí, bavlnu ap.