Hloupé dotazy
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hloupé dotazy
NF má minimálně hranatý 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kua neříkej, že je víc výrobců kapot??
Já mám na obou feldách kulatý
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
To co bylo v odkazu mam já v kapotě 
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
To je snad jedno kdo jaké má, je to jen detail. Díky všem za pomoc, už sem si to sepsal a jak se stavím v obchodě, tak se na to zeptám.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Joo, je ti jedno, co maj ostatní v kapotě, hlavně koukni co tam máš ty, aby ti ty čudlíky pak pasovaly. 
já furt dumám, proč někdo kupuje to co tam bylo v základní verzi??? já to nemám poškozené ani po 14ti letech
Jo. To su ja.Člen číslo 374
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty jsi taky jeden z mála co je prvním majitelem své feldy 
Někomu to může rozkousat kuna co tam vleze ... nedejbože praskne řemen a roztrhne ... vylítne voda z nádobky ... atd
... takovejch věcí se tomu koberci může stát 
Někomu to může rozkousat kuna co tam vleze ... nedejbože praskne řemen a roztrhne ... vylítne voda z nádobky ... atd
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
To se bavíte o tom koberci na kapotě? Za mě tam ten koberec nikdy nebyl. No jelikož předešlí majitelé byli lesáci, tak ta kuna je dost pravděpodobná.
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
jestli se koberec nedaval za priplatek... protoze znam par lidi co ho taky nema
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
určo ne. na NF to bylo na kapotě dycky. možná na OF to bylo jako příplatková výbava odhlučnění. to už by byl sakra masakr chtít prachy za kousek papíru s hadrem
Jo. To su ja.Člen číslo 374
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Stačilo to někde jen ťuknout a v lakovně ten hadr sundavaj, jelikož z něj při stříkání leze prach. Zrovna tak pokud někdo dával novou haupnu, tak na hadr už většinou nedošlo.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
na of to nebylo v základu , stejně jako není na všech of přední guma těsnění kapoty
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
of má díry kulatý , nf hranatý
asi ano, mam OF sundaval sem koberec z druhý OF kapoty a díry mi neseděli103457 píše:Kua neříkej, že je víc výrobců kapot??Já mám na obou feldách kulatý
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Neví někdo, kde sehnat úhlový kroužek (6° nebo 10°) pod parkovací senzor rozměr 22 mm? Instaloval jsem na Feldu old face parkovací senzory a potřebuji je naklopit, ale v sadě žádné kroužky nebyly. A ty co jsem našel na webu nemají vnitřní průměr 22mm...
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Dneska sem dobíjel autobaterii, tak sem rovnou zkontroloval stavy kapalin a co nevidím. Chladící kapalina na minimu a při kontrole oleje jsem to měl plné, ale šel z něj cítit benzín (na fóru jsem našel, že to jde přes pístní kroužky). Potom jsem si všiml, že zepředu je motor jakoby potečený olejem a začínám se opravdu bát někam vůbec jet. Olej byl naposledy měněn v květnu 2013 v servise (no nebylo by to poprvé co něco podělali - třeba je špatně dotažený olejový filtr?). Co by se s tím dalo dělat? Je to na rozebrání motoru nebo je to na menší opravy? Mám možnost to dát ke známému, který si hraje s autama, no není vyučený. Nějakou dílnu má, ale výbavově to není jako v servise.
A ještě k tomu dobíjení (dělal sem to prvně), normálně jsem nabíjel a nechal to tak 4 hodiny. Udělal jsem kontrolu měřákem a na baterce bylo 20.8V (
) a postupně to klesalo. To se mi povedlo baterku přebít během 4 hodin nebo co to má znamenat? Podotýkám, že baterie je 6 roků stará a 5 roků skoro nic nedělala - mamka najezdila s autem cca800km/5let a v autě není nic co by baterku využívalo za klidu.
A ještě k tomu dobíjení (dělal sem to prvně), normálně jsem nabíjel a nechal to tak 4 hodiny. Udělal jsem kontrolu měřákem a na baterce bylo 20.8V (
Naposledy upravil(a) Arkis dne čtv 02. led 2014 14:30:00, celkem upraveno 1 x.
ono je fuk jestli auto stojí, nebo jezdí, baterie nevydrží věčně.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Ještě dodám, že mám promáčklou olejovou nádrž, no už mám koupenou novou a čekám na jaro na výměnu. Ale to s tím nemá asi nic společného.
nejhorší je smrt z vyděšení ...
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Lukoo88 - FK
Caute, jak nalepit boční ochranné lišty dveří co pouzit atd ? Dík
Dotáhnout víko vahadel (nad olejákem) očistit motor od té hmoty a sleduj jestli teče, jestli ne si kingArkis píše:Dneska sem dobíjel autobaterii, tak sem rovnou zkontroloval stavy kapalin a co nevidím. Chladící kapalina na minimu a při kontrole oleje jsem to měl plné, ale šel z něj cítit benzín (na fóru jsem našel, že to jde přes pístní kroužky). Potom jsem si všiml, že zepředu je motor jakoby potečený olejem a začínám se opravdu bát někam vůbec jet. Olej byl naposledy měněn v květnu 2013 v servise (no nebylo by to poprvé co něco podělali - třeba je špatně dotažený olejový filtr?). Co by se s tím dalo dělat? Je to na rozebrání motoru nebo je to na menší opravy? Mám možnost to dát ke známému, který si hraje s autama, no není vyučený. Nějakou dílnu má, ale výbavově to není jako v servise.
A ještě k tomu dobíjení (dělal sem to prvně), normálně jsem nabíjel a nechal to tak 4 hodiny. Udělal jsem kontrolu měřákem a na baterce bylo 20.8V () a postupně to klesalo. To se mi povedlo baterku přebít během 4 hodin nebo co to má znamenat? Podotýkám, že baterie je 6 roků stará a 5 roků skoro nic nedělala - mamka najezdila s autem cca800km/5let a v autě není nic co by baterku využívalo za klidu.
zasloužily by na..at na ruce a nepustit k vodě
Co pak to máš za nabíječku? 20,8V to nějak hodně přebíjí 
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli mizí chladící kapalina, je potřeba natlakovat chladící systém a najít netěsnost.Arkis píše:Dneska sem dobíjel autobaterii, tak sem rovnou zkontroloval stavy kapalin a co nevidím. Chladící kapalina na minimu a při kontrole oleje jsem to měl plné, ale šel z něj cítit benzín (na fóru jsem našel, že to jde přes pístní kroužky). Potom jsem si všiml, že zepředu je motor jakoby potečený olejem a začínám se opravdu bát někam vůbec jet. Olej byl naposledy měněn v květnu 2013 v servise (no nebylo by to poprvé co něco podělali - třeba je špatně dotažený olejový filtr?). Co by se s tím dalo dělat? Je to na rozebrání motoru nebo je to na menší opravy? Mám možnost to dát ke známému, který si hraje s autama, no není vyučený. Nějakou dílnu má, ale výbavově to není jako v servise.
A ještě k tomu dobíjení (dělal sem to prvně), normálně jsem nabíjel a nechal to tak 4 hodiny. Udělal jsem kontrolu měřákem a na baterce bylo 20.8V () a postupně to klesalo. To se mi povedlo baterku přebít během 4 hodin nebo co to má znamenat? Podotýkám, že baterie je 6 roků stará a 5 roků skoro nic nedělala - mamka najezdila s autem cca800km/5let a v autě není nic co by baterku využívalo za klidu.
Olej v benzínovém motoru je normálně cítit benzínem.
Když to někde teče, většinou pomůže to přetěsnit, nebo se na to vybodnout a občas kouknout kolik je tam oleje. Kde to teče na dálku opravdu nepoznáme. Chce to očistit a sledovat kde ta netěsnost je.
Nevím proč nabíjíš baterku a když už máš ten pocit že musíš, tak to chce nějakou pořádnou nabíječku, nebo to hlídat. Netuším jaký proud tekl do baterky před ukončením nabíjení, ale tak vysoké napětí naznačuje, že už má velký vnitřní odpor, nebo jsi do baterky ládoval nesmyslně velký proud, nebo ... možností je víc.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Chladící kapalina unikla najednou (určitě během 2 týdnů, kdy kontroluju stav kapalin), budu ji sledovat jestli mizí dál a zkusím něco najít.
S tím olejem se podívám na to co mi radil Dudy a když tak to dám tomu známému ať to přetěsní.
Baterku jsem musel nabít, protože jsem nemohl nastartoval. Na první pokus se párkrát protočil a pak už jen cvakal a nehl se. Nabíječka je samodomo ještě z dob praotců na 5A.
S tím olejem se podívám na to co mi radil Dudy a když tak to dám tomu známému ať to přetěsní.
Baterku jsem musel nabít, protože jsem nemohl nastartoval. Na první pokus se párkrát protočil a pak už jen cvakal a nehl se. Nabíječka je samodomo ještě z dob praotců na 5A.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zkusit něco najít nemá smysl. Jestli to někde zjevně neteče (například kolem víčka), tak je potřeba to natlakovat a netěsnost bude na světě za pár minut.
Tak takovou nabíječku je potřeba hlídat. Baterce jsi ale už asi nemohl ublížit.
Tak takovou nabíječku je potřeba hlídat. Baterce jsi ale už asi nemohl ublížit.
Nabíječka je samodomo,tak tím by sedalo vysvětlit to velké napětí. Doma mám něco podobného,nějaký selenový usměrnovač nebo co to vlastně je,taky po praotci
,ale už jí několik let nepoužívám právě kvůli tom dost zvýšenému napětí při nabíjení. Tak jsem si kdysi dávno koupil BOSH batmax 12 a spokojenost,takže být tebou jdu do nové nabíječky.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Ono dost pravděpodobně pujdu i do nové baterie, protože tohle je podruhé během 2 měsíců co mě takhle nechala doma...
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se byl podívat na ten olej a Dudy měl pravdu, ty matice tam byly volné, že se s něma dalo točit jedním prstem. Každopádně celkem byla sranda je utahovat obyčejným klíčem 
-
Kubason - FK
ještě jeden hloupej dotaz ohledně dvoutónovýho klaksonu. dá se rozdvojka z auta k jednotlivejm famfárám koupit, nebo si jí budu muset nějak vyrobit?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jde o to jakou rozdvoku potřebuješ , jestli na vzduch nebo elektriku ,. obojí se dá koupit
-
Kubason - FK
na elektriku, ale chlápek v obchodě mi řekl, že o takový neslyšel, a že bude potřeba si jí vyrobit 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No a kde je problém? Nejedná se o rozdvojku v pravém slova smyslu, ale o pokračování vodiče za prvním konektorem do druhého. Můžeš použít i konektr s odbočkou, ale je to další spoj navíc, kterej bude oxidovat.
-
Kubason - FK
napadlo mě to zapojit přes čokoládu a zaizolovat, to by mohlo jít, ne?
promiňte mi moje hloupý dotazy, jsem přes elektriku slabej
promiňte mi moje hloupý dotazy, jsem přes elektriku slabej
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych spoj zaletoval cínem a přetáhnul smršťovasí bužírkou .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Je to další spoj navíc. Proč konec kablíkuu neoholíš cca 5mm a nenamáčkneš konektor. Pak asi za 20cm kablík oholíš asi 10mm, ohneš v půlce oholení a namáčkneš další konektor, s kablíkem pak pokračuješ dál až k relé. Tím získáš na jednom vodiči 2 konketory za sebou, tak jak potřebuješ. A jestli si na elektriku slabej, tak si to nech udělat.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
-
Ziberek
- Kontaktovat uživatele:
Muzete mi nekdo vysvtetlit,jak zjistím, kdyz si seženu hlavu na 1.3 Mpi, o kolik je hlava snižená(pokud byla).Jde mi o to,jestli je dana nejaka celkova delka od ktere to jde domeřit.Vím že je tam vystupek po ktery je možne hlavu snižit.Chystam si dát na motor hlavu 50kw a tu snižit o -1mm(mám 40kw verzi.). Prave abych třeba tu hlavu nesnižil o 1 mm a ve finale by to bylo od serie třeba o 1.4mm.
Našel sem tu akorat obrazek na 1.6 http://www.rajce.net/f725208511/400px Díky za vysvětlení.
Našel sem tu akorat obrazek na 1.6 http://www.rajce.net/f725208511/400px Díky za vysvětlení.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
u 1,6 je to kvůli rozvodu ,
u 1,3 je to "nedoměřitelný" , co jsem zjistil (136) tak rovina spalovacího prostoru v ose středů ventilů měřená kolmo k dosedací ploše hlavy je 9,9mm
z knihy ABY JEZDILI I V ROCE 2000
u 1,3 je to "nedoměřitelný" , co jsem zjistil (136) tak rovina spalovacího prostoru v ose středů ventilů měřená kolmo k dosedací ploše hlavy je 9,9mm
z knihy ABY JEZDILI I V ROCE 2000
-
Ziberek
- Kontaktovat uživatele:
Díky Ferdo.Tak to jedine sehnat hlavu u ktere budu mit jistotu,že je v origo stavu. Jinak pochopil jsem to správně? viz obrázek http://ziberek1.rajce.idnes.cz/nastenka ... port-1.jpg
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jj , udělám sken , je tam snížení o Xmm a výsledný kompresní poměr
-
Ziberek
- Kontaktovat uživatele:
Budu vděčnej za každý info.Nerad bych po uprave hlavy nějak odepsal motor.Přeci jen mám teprve 67t.
Chlapi, sú toto elektrické okná z felície? V téme kde je návod na ich opravu vyzerajú úplne inakšie.

Vďaka.

Vďaka.
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
tyhle mam doma pripraveny v krabici... takze jo. a nejsou plastovy tak nehrozi praskani
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
Potřebuji poradit je tato manžeta do LaK ? děkuji
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fe ... 4273.eshop
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fe ... 4273.eshop
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Není, tato je koženková, ale půjde ti do auta, jen to není kůže. 
Edit, tak jsem koukal do etky a tam vůbec není vedená manžeta pro L&K, takže asi měl obyč koženkovou a jen řadičku v kůži.
Kožená pro Old tunel vůbec není v nabídce.
Edit, tak jsem koukal do etky a tam vůbec není vedená manžeta pro L&K, takže asi měl obyč koženkovou a jen řadičku v kůži.
Kožená pro Old tunel vůbec není v nabídce.
Děkuji za informace, já to právě v interiéru dělám do LaK, rukojeť mám a myslel jsem že i je manžeta, tak nevadí koupím tuhle má skoro stejnou barvu