Lambda sonda 1.3 MPI
- Mildacaso
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lambda sonda-výkon
urcite ano, vetsinou kdyz odejde tak odejde tim stylem ze dava uplne nesmyslne nebo moc zkreslene signaly, pri tomto stavu je lepsi kdyz je odpojena a ridici jednotka bere v uvahu ze lamdu nema, a tak si ji dosadi a jede podle preddefinovane mapy a casto mnohem lepe nez kdyby tam byla spatna lamba..
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, mě se to projevovalo při rozjezdu anebo když jsem pomalu odbočoval do zatáčky. Ztrácelo to výkon (prostě když jsem měl nohu až na podlaze to vůbec nejelo)) a po chvilce začalo auto cukat.
Za novou origo Bosh jsem dával do 1500kč
a je bez problému
Za novou origo Bosh jsem dával do 1500kč
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Můžeš se mrknout
-
tgfh - FK
Jízda bez lambdy - nouzový režim má jinou mapu, směs je více bohatší než s lambdou, pokud ti odejde lambda poznáš to na ručičce benzinu, klesá skoro 2x rychleji.
- MartinB
- Kontaktovat uživatele:
já s tím jezdil 2 týdny a v klidu, jen jsem měl trošku zvýšenou spotřebu jak píše TGFH
MartinB
a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout
Můžeš se mrknout
-
tgfh - FK
Nene, nestane se nic, stane se jen to, že auto nebude reagovat na styl jízdy, bude tam dávat pořád stejnou směs.Hadepe píše:cize ju mozem v pohode odpojit ? nic sa nestane ?
Auto pojede lépe, zato bude více papat.
-
Hadepe - FK
joooj
ale spotreba sa zvisi hej ? hmm... ale aspon skusim co to zrobi 
-
F
Nestane se nic, pokud tak nebudeš jezdit dlouho.
Lamba hlídá množství nespáleného paliva odcházejícího výfukem (resp. kyslíku).
Pokud ji teda odpojíš, bude dostávat katalyzátor docela na frak...
Lamba hlídá množství nespáleného paliva odcházejícího výfukem (resp. kyslíku).
Pokud ji teda odpojíš, bude dostávat katalyzátor docela na frak...
-
tgfh - FK
Přesně tak, i olej se bude více znečišťovat, je to logické, když se motor bez lambdy doslova proplachuje benzinem.
-
pepas
Ahoj když už se tu bavíme o lambdě tak felda má vyhřívanou když k ní vedou 4 drátky?
-
pig21 - FK
Re: Diagnostika
zdravim, nechce se mi otevírat novej topic tak to píchnu sem. vag mi nahlásil:
2 Nalezeny chyby:
00525 - Sonda lambda (G39)
05-00 - vstup otevren
28-10 - zkrat na plus - Sporadicky
a nevim co to znamená. lambda je nová asi 5 měsíců (se starou auto nejelo cukalo chcípalo fakt porod) a udivuje mě tedy že vag vyhazuje chyby. Můžete mi prosím tedy osvětlit co ty chyby znamenaji, případně jak je vyřešit a nebo mě aspoň někam odkázat, něco jako slovník pojmů?
děkuji
2 Nalezeny chyby:
05-00 - vstup otevren
a nevim co to znamená. lambda je nová asi 5 měsíců (se starou auto nejelo cukalo chcípalo fakt porod) a udivuje mě tedy že vag vyhazuje chyby. Můžete mi prosím tedy osvětlit co ty chyby znamenaji, případně jak je vyřešit a nebo mě aspoň někam odkázat, něco jako slovník pojmů?
děkuji
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A nejsou to chyby ještě z té staré sondy?Vymazal jsi je po výměně?
popis chybovýho kódu z VISu:
(G39)signal prilis maly
Příčina:
na vedeni zkrat na plus, lambda sonda vadna
Možné projevy:
nefunkční lambda - regulace
doporučený postup:
kontrola lambdy, regulace
takže buď lambda, nebo třeba upálenej přívodní kábl... nepřehřál se ti o svody?
(G39)signal prilis maly
Příčina:
na vedeni zkrat na plus, lambda sonda vadna
Možné projevy:
nefunkční lambda - regulace
doporučený postup:
kontrola lambdy, regulace
takže buď lambda, nebo třeba upálenej přívodní kábl... nepřehřál se ti o svody?
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
pig21 - FK
dělali mi to v servise tak předpokládam že to smazali, spíš mi šlo o to jestli tadle hláška znamená zase zničenou lambdu, (i když zatim projevy nepociťuju) a tudíž jesli nemam hledat co jí zase zničilo, a nebo jen ňákou blbost co nic neznamená. Myslíte že vadná zapalovací lišta (v dešti mi to jakoby poblafává na volnoběh jako kdyby sem tam vynechal válec) mohla lambdu zničit?
dík
dík
-
tgfh - FK
Vymazal bych paměť závad a pojezdil několik dní a pak ji načetl. Uvidíš co uvidíš. Nespálená směs dokáže poničit kat, lambdu nevím. Dobíjí ti to dobře?
-
JirkaV
Je to tak a jestli ji budeš vyměňovat tak se podívej na výfuk. Mě jí měnili nedávno a dali jí do starého výfuku, který mi za pár měsíců odešel. Musel jsem měnit i sondu nešla vyšroubovat a po nahřátí se zničila. Tak jsem ji platil ještě jednou. Jirka
Já jsem v roce 2006 platil ve Škoda servisu za výměnu lambda sondy 5064 Kč! Taky jim nešla povolit, měnili i přední část výfuku.
Novou sondu jsem hned vyšrouboval a závit namazal pastou s Molykem. Od té doby jsem ji několikrát zkusmo vyšroubovával, zatím vždycky šla dobře.
Novou sondu jsem hned vyšrouboval a závit namazal pastou s Molykem. Od té doby jsem ji několikrát zkusmo vyšroubovával, zatím vždycky šla dobře.
Jedině NTK Japan. Origo nová asi 2500,-kč. +-Keke píše:kolik tak stojí originál lambda fungl nová?
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
-
drv.Astor - FK
Jaká je nejlepší lambda
Je nejaka lambda na 1.3 MPi vhodnejsi nez org. Bosch? Slysel jsem, ze jsou dobre NTK nebo tak nejak se jmenovalo... Prehodil jsem konecne favo svody a stred a protoze vsechno slo moc hladce, tak se musel naskytnout nejaky zadrhel - lambda nejde vysroubovat z org. svodu, nepomaha ani nahrati autogenem...
Re: Jaká je nejlepší lambda
Ano,nejlepší jsou NTK JAPAN.V tvém případě LSH 25 E.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Bosch ani nekupuj to je náladová lambda , mesiac chodí super mesiac blbo http://www.autobyznys.cz/detail19019/la ... 1/99-orig- toto by mala byť tá správna NTK .
-
drv.Astor - FK
Jeste se pokusim nejak vypreparovat tu moji starou, ale jestli to nepujde, tak pujdu nejspis do te NTK
NTKáčko 6U0 906 265 E = nejlepší volba. 
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
Poradte pls navou lambdu na 1.3MPI 50kw 2001
Ahoj,
myslel jsem ze to je diravym strednim dilem, ale ten jsem vymenial a porad vidim v diagnostice chybu lamby. Jedna se o 1.3MPi 50KW z roku 2001, nalitano cca 140tis KM.
Takze ji asi vymenim za novou. Nicmene nevym za jakou. Na internetu je spostu typu, napr LAMBDA SONDA LSH 25 MPI,6U0 906 265 C, 6U0 906 265 E, prvovyroba, druhovyroba, china, atd.
Diky za pomoc a popr. za odkazdy na eshopy
myslel jsem ze to je diravym strednim dilem, ale ten jsem vymenial a porad vidim v diagnostice chybu lamby. Jedna se o 1.3MPi 50KW z roku 2001, nalitano cca 140tis KM.
Takze ji asi vymenim za novou. Nicmene nevym za jakou. Na internetu je spostu typu, napr LAMBDA SONDA LSH 25 MPI,6U0 906 265 C, 6U0 906 265 E, prvovyroba, druhovyroba, china, atd.
Diky za pomoc a popr. za odkazdy na eshopy
Re: Poradte pls navou lambdu na 1.3MPI 50kw 2001
NTKáčko 6U0 906 265 E = nejlepší volba. 
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
Diky za odpoved Dedlo.
Chtel bych se zeptat, jaky je rozdil v lambda sondach pro 1.3MPi do rv 99 a od 99 ? tj. 6U0 906 265 C vs 6U0 906 265 E
Cenovy rozdil je jako prase a pritom to ma stejne motory, ridici jednotky a predpokladam, ze i vyfuky
Chtel bych se zeptat, jaky je rozdil v lambda sondach pro 1.3MPi do rv 99 a od 99 ? tj. 6U0 906 265 C vs 6U0 906 265 E
Cenovy rozdil je jako prase a pritom to ma stejne motory, ridici jednotky a predpokladam, ze i vyfuky
No,já měl za to,že s C na konci byly Bosch a ty s E na konci byly NTK Japan,které jsou kvalitnější. 
-
tgfh - FK
Mám Boschku už 2 roky a funguje perfektně (r. v. 1999). Stála mě zde přes fórum tehdy 1000Kč (nová), jinak tehdy stála normálně v obchodě 1600Kč.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
tgfh - Bosch síce u mňa fungovala , ale u kamoša mesiac áno týždeň nie potom si ju prevetral a zase išla proste divočina , zlatá NTK , čína nemá zmysel vôbec tej po mesiaci odišlo vyhrievanie a druhý mesiac celá ...
-
pig21 - FK
no tak jsem to smazal, a jezdil, připích a zase hlásí vstup otevřen sporadicky.. tak sem to smazal nastartoval a okamžitě tam bylo zase vstup otevřen... jak sem říkal lambda je nová ani rok stará, nevíte co ta hláška znamená? neni to jen ňáká blbost jako nezapojenej drát nebo co (sem laikpig21 píše:zdravim, nechce se mi otevírat novej topic tak to píchnu sem. vag mi nahlásil:
2 Nalezeny chyby:
05-00 - vstup otevren
děkuji
díky za odpovědi Lukáš
-
MOD - FK
A mas opravdu ogigos Lambdu, ty polsky nahrady dělaly tyhle problemy ..pig21 píše: no tak jsem to smazal, a jezdil, připích a zase hlásí vstup otevřen sporadicky.. tak sem to smazal nastartoval a okamžitě tam bylo zase vstup otevřen... jak sem říkal lambda je nová ani rok stará, nevíte co ta hláška znamená? neni to jen ňáká blbost jako nezapojenej drát nebo co (sem laik)? případně nemáte někdo nějakej slovník nebo výpis různých chyb a řešení z vagu a nebo třeba popis těch kanálů abych viděl co tam je a co tam asi má bejt třeba ve vag scope?
díky za odpovědi Lukáš
-
robin1 - FK
pig21:
Treba skontrolovať vodiče, na tom štvorpólovom konektore (v schéme označený ako T4) v kábelovom zväzku, ktoré idú do lambdy.
Odpoj T4 od lambdy. Odpoj konektor T52 od riadiacej jednotky. Na T4 z nejakého drôtiku sprav prepojku medzi pinom 3 a 4. V konektore T52 na piny 25 a 26 pripoj ohmmeter. Musí ukazovať odpor okolo 0 Ohm. Ešte lepšie sa to prekontroluje zvukovým testerom (na multimetri). Musí to pískať. Zároveň treba hýbať vodičmi (kábelovým zväzkom) a sledovať, či sa okruh niekedy nepreruší.
Pozri sa aj v akom stave sú jednotlivé kolíky v tých konektoroch. Či nie sú zoxidované.
Pri kontrole vo VAGu musí byť na lambde do 1V, pokým sa motor nezohreje. Po ohriatí musí napätie kolísať medzi cca 0,1 až 1V.
Treba skontrolovať vodiče, na tom štvorpólovom konektore (v schéme označený ako T4) v kábelovom zväzku, ktoré idú do lambdy.
Odpoj T4 od lambdy. Odpoj konektor T52 od riadiacej jednotky. Na T4 z nejakého drôtiku sprav prepojku medzi pinom 3 a 4. V konektore T52 na piny 25 a 26 pripoj ohmmeter. Musí ukazovať odpor okolo 0 Ohm. Ešte lepšie sa to prekontroluje zvukovým testerom (na multimetri). Musí to pískať. Zároveň treba hýbať vodičmi (kábelovým zväzkom) a sledovať, či sa okruh niekedy nepreruší.
Pozri sa aj v akom stave sú jednotlivé kolíky v tých konektoroch. Či nie sú zoxidované.
Pri kontrole vo VAGu musí byť na lambde do 1V, pokým sa motor nezohreje. Po ohriatí musí napätie kolísať medzi cca 0,1 až 1V.
-
pig21 - FK
MOD:
No na krabici bylo bosch a stála 2700,- je pravda že co mi tam namontovali nevim, ale ten servis je docela důvěryhodnej.
robin1:
dik za vycerpavajici navod, mrknu na to!
No na krabici bylo bosch a stála 2700,- je pravda že co mi tam namontovali nevim, ale ten servis je docela důvěryhodnej.
robin1:
dik za vycerpavajici navod, mrknu na to!
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Problémy s lambdou
Zdravím. Nedávno jsem dával do feldy 1. díl z favorita bez katu. Závit na lambda sondu měl až u příruby kde se trubky sbíhají, tak jsem musel dráty od lambdy prodloužit. Z nedostatku času jsem tam hodil svorkovnice, i když to je dost bastlířské řešení. Všechno fungovalo jak mělo, jelo to supr. Nevím co mě to napadlo, ale minule jsem vlezl pod auto a vyšrouboval lambdu, že to udělám trochu profesionálněji. Dráty jsem spájel, dal na to smršťovací bužírky a výsledek skoro jako z fabriky. Jenže to od tý doby jede hůř a jednou za čas když sešlápnu plyn tak to zdechá, tak ani nepřidávám a motor jen tak tak udrží volnoběh a pak zase dobrý. Tak jsem myslel, že tam mam studeňák, tak jsem tam zase vrazil svorkovnice ale dělá to pořád. Napíchl jsem to na VAG a napětí na lambdě to píše 1,56 a je stále stejné ať dělám co dělám, dokonce i když odpojím konektor lambdy. Takže už nevím.
Je možný že odešla lambda? Je ale nanejvýš podezřelé, že to dělá od chvíle kdy jsem vyházel svorkovnice. Případně, mohla odejít, kdybych přitom spojil její dráty? Dával jsem si pozor, ale už nevěřím ničemu. Případně, může to stále být vedením?
Napětí je z VAGu na blokových hodnotách na adrese 01 v poli 3, podle DP by to mělo být ono, ale radši mě opravte. Je mi totiž divné, že i po odpojení konektoru lambdy stále ukazuje 1,56V. Měla by tam bejt nula, když zdroj napětí není zapojen(lambda). Nebo se mýlím?
V paměti závad se objevuje "výstup otevřen" - prakticky okamžitě po vymazání chyb a "nesmyslný signál" - jednou za čas, asi až po zaškubání motoru, jednou se objevila "hodnota dorazu", akorát už nevím jestli horního nebo dolního.
A měřim vůbec správnou veličinu(správnou adresu ve VAGu).
Jedná se o feldu 1.3 MPI 50 KW r.2000
Tak jestli mě někdo nasměruje na vedení k sondě, nebo rovnou do mototechny, budu rád.
Napětí je z VAGu na blokových hodnotách na adrese 01 v poli 3, podle DP by to mělo být ono, ale radši mě opravte. Je mi totiž divné, že i po odpojení konektoru lambdy stále ukazuje 1,56V. Měla by tam bejt nula, když zdroj napětí není zapojen(lambda). Nebo se mýlím?
V paměti závad se objevuje "výstup otevřen" - prakticky okamžitě po vymazání chyb a "nesmyslný signál" - jednou za čas, asi až po zaškubání motoru, jednou se objevila "hodnota dorazu", akorát už nevím jestli horního nebo dolního.
A měřim vůbec správnou veličinu(správnou adresu ve VAGu).
Jedná se o feldu 1.3 MPI 50 KW r.2000
Tak jestli mě někdo nasměruje na vedení k sondě, nebo rovnou do mototechny, budu rád.
Re: Problémy s lambdou
Jestli máš možnost tak si někde puč lambdu a skus jak se to bude chovat 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No, kdybych tu možnost měl, tak věřím že by bylo po problému. Jenže pak nezjistím jestli je tahle KO a nebo jestli tomu jen vadí ty prodloužený kabely, který třeba mají jen nějaký větší odpor. Zejtra změřim multimetrem odpor okruhu vyhřívání a napětí na výstupu, pak se uvidí. Doufám, že není mrtvá, jinak to bude peněz. Ale 1,56V, když má být od 0 do 1V je divná cifra 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No a jinak, už je vyřešeno, mohly za to kabely, kterými jsem nastavoval lambdu. Vyměněny, jede to jak má, ani jedna chyba v řj 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Pokles síly v nižších otáčkách
Už asi 14 dní si všímám, že mi nějak poklesl kroutící moment v nižších otáčkách. Asi do 2500ot. je to slabší než dřív, pak se ve 2500ot. najednou probudí a táhne jako dřív. Takhle se moje felda nikdy nechovala. Nevíte někdo čím to může být? Je to docela otravný 
-
real - FK
Re: Pokles síly v nižších otáčkách
Tohle mi posledni dobou zacla felda delat taky
ale zajimavy je ze to dela jenom na 2 rychlostnim stupni jakmyle seslapnu plyn pod 2t tak zacne lehce skubat a jakmyle se to pretahne pres 2500 tak jede jako sip. Nedavno sem nechal serizovat ventily, vycistil skrtici klapku, vymenil vzduchac a motorovej olej. Kdyztak sem napis cim to byli predem dik 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec to dělala lambdasonda. Po výměně OK
Já měl ty samé příznaky mezi 2500 - 3500 ot/min.
Vyměnil jsem skoro všechno s čím by to mohlo souviset - nic nepomohlo. Nakonec jsem vyměnil lambdu a Felda jede zase jako za mlada.
Vyměnil jsem skoro všechno s čím by to mohlo souviset - nic nepomohlo. Nakonec jsem vyměnil lambdu a Felda jede zase jako za mlada.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
ondraoh - FK
lambda sonda
ahoj mám takový dotaz koukal sem se na blok naměřených hodnot a lambda faktor je 1,00 a to pořád jak za studena tak pří provozní teplotě i při přidaní plnu ptám se proto že my houpají otáčky na volnoběh asi takhle 2s normál 2s cuká škrtící klapku mám vyčíštěnou a nastavenou do zkp na diagnostice nám 1 chybu snímač tlaku v sacim potrubý to je všě prosil bych někoho o radu díky.
-
real - FK
tak sem dneska vytah ten kabel od lambdy profouknul sem ho a najednou jede felda bezproblemu
uvidime az pojedu ve stredu rano do prace jestli to bude delat nebo ne
-
JAWAEVO - FK
Re: lambda sonda
tak skontroluj kontakt na snímači ak nepomôže premeraj kable do RJ ak nie tak kúp nový, lambda neni taká rýchla abi to robila a nemá na to ani taký velký vplyv
-
ondraoh - FK
Re: lambda sonda
kabely sem proměřil a konektor prostříkal kontaktolem a furt nic