Nástupce felicie - PORAĎTE

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Re: Nástupce felicie - PORAĎTE

Příspěvek od Dedla »

favo píše: kdybych prý potřeboval někam jet tak aby se mi do kufru něco vešlo.
Pozor na Okinu1 combi! Když nepoužíváš v kufru "třetí patro",tak máš kufr menší!
Ale zato lepší komfort při nastupování a lezení za prckama na zadní sedačky. = rada do života.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vici píše:volovina..
Není. Mě stačí služební octa II s 96 kW PD. Proti třeba Stilu 85 kW, ale i Marei otravně duní. I starý MB 124 250D je tichý. Teď o víkendu jsem se vozil Superbem I 1,8T po ficeliftu a do nafty bych opravdu nešel. A o pohodlném cestování s octou se už nedá vůbec mluvit. D1 to je jak s trakařem.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tomas6 píše:No to je vážně volovina.v tom Passatu není motor ikdyž je to PD skoro slyšeta to PD značí za o něco málo většího rachoťáka jak rotačka.CR je taprv krátce.To se tepr ještě uvidí jak se jm vyvedlo.Pokud jak u Mercedesu,tak není jiné volby,ale pokud jak u Fiatu,tak radši BA a nebo koloběžku. :)
Máš pravdu, že v VW a Audi jsou ty motory líp odhlučněné oproti škkodovkám, ale furt to není tak tichý jak CR.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
favo

Příspěvek od favo »

Tak moje teta má fabii 1.9 TDi PD a jezdí to pěkně , náklady bohužel nemohu soudit páč provoz neplatím. Ale vím že na PD nadává skoro každý kromě lidí co použili spodek z PéDéčka a na něj narvali hlavu z rotaček a tahaly z toho neskutečný výkony protože PD má bytelný základ, tam se prostě nešetřilo.

Co jsem měl možnost se svézt v octavii I 66kw v kombi verzi tak svezení to bylo moc pěkný a jsem si přímo jistej že felda je v základu hlučnější a co teprve ta moje :D ale příjde mi že je to prostě málo těch 66 kw na rovinkách super ale kopce už znát byly. A se svou feldou napraskám jaké koliv seriové octavii 66kw bez většího namáhání. Ovšem otom to není , jde mi hlavně oto když bude auto naloženy aby stačilo šlápnout na plyn a bylo možný bezpečně předjet auto před vámi. A na to je 66 kw už slabá. Možná kdyby byla v šestikvaltu, ale takhle nic moc. Popravdě jediný co bych u okiny vyžadoval já jsou xenony, klima a slušný silný motor , zbytek se dá dodělat.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

favo: neříkej že bys tam těch 66kW nechal ...
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

favo píše:Ovšem otom to není , jde mi hlavně oto když bude auto naloženy aby stačilo šlápnout na plyn a bylo možný bezpečně předjet auto před vámi. A na to je 66 kw už slabá. Možná kdyby byla v šestikvaltu, ale takhle nic moc. Popravdě jediný co bych u okiny vyžadoval já jsou xenony, klima a slušný silný motor , zbytek se dá dodělat.
Dvě slova: Octavia RS
nebo Laurin s 1.8T

Každej ale máme jiný chutě :) já rád ticho v kabině a ještě jednou říkám že se v pohodě dá jezdit se stejnou spotřebou jako s Feldou.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 21. zář 2009 22:18:54, celkem upraveno 1 x.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Jo, ORS byla moje první volba. Pak jsem se o to začal pořádně zajímat a vlastně všichni co ji mají nebo měli mě od ní odradili. Vzhledem k tomu, že jsem měl možnost dělat na stavbě aut s motory 1,8T a 1,8T RS, tak se ani nedivím :D Každopádně pokud někdo nekouká na peníze za spotřebu, tak 1,8T je jasná volba. Motor se kterým nejsou problémy (moduly za pár kaček je schopen občas vyměnit každý) a pojezd je s tím slušnej. Na druhou stranu je pravda, že stejnej a většinou i o dost lepší pojezd je s jakoukoli upravenou tdi octou.
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

jako jestli vybiras mezi Octavii I a Octavii II tak urcite vezmi Octavii II, projet se s obema treba se stejnym motorem a vybavou i treba stejnym rokem vyroby a uvidis ze dvojka je nekde uplne jinde... to nemuzes spolu vubec srovnavat, to auto je vsim o 100% lepsi...

nejvic je to poznat v interieru kterej je tak o 20 let novejsi,kvalitnejsi a vsechno.. navic je bezpecnejsi,vetsi atd... urcite OII
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

tady máte benzín vs. nafta :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=thvJO4twQco

seat má výhodu startu díky 4x4 :D :D
Monstrak - FK

To se mi nezdálo moc spravedlivý :twisted:
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

luke.bean píše:tady máte benzín vs. nafta :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=thvJO4twQco

seat má výhodu startu díky 4x4 :D :D

neni to znamy RS killer :D :D :D
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

ka-spel píše:A o pohodlném cestování s octou se už nedá vůbec mluvit. D1 to je jak s trakařem.
Jo to nesmis vymetat pravej pruh :-D Jinak je to naprosto stejny jako s jakymkoliv jinym autem. V pravym mlati i novy bmw rady 7... U CR navic casto odchazeji vstrikovace.

Luke: no on taky vystartoval o chloupek driv :D
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Mě stačí služební octa II s 96 kW PD :?: :?: :?: CO :?: :?: :?:
ještě jsem neviděl OII s těma kilovatama :lol: :lol: :lol:
Raceman

Příspěvek od Raceman »

ať koukám jak koukám tak O2 s PD se dělá JEN 77 a 103 kW a CR je taky 77 kW v 1,6 ;)
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Luka: To že měla octa ve předu zimáky, to že ten kluk absolutně neumí řadit a hrabal asi 20metrů už neřekneš že? Ani to že slušnej řidič z O1Rs tě po 250metrech předjede protože má 4kola lepší odpich, ale víc už nic taky nikde napsané nevidím.. Počítám že se budeš ohánět Mimoní.. Tak trhnout mě co neumí pořádně fungovat s kovokeramikou a kluka co má o1Rs v combíku taky není moc velké vyznamenání..No ale proč by si se nepochlubil. O tom jak si pak odjel řádit na louku protože tě nebavilo být první jen prvních 500metrů sem taky nikde nečetl :D :D :D :D :D

steff: golf4 vs. octavia už tu jednou bylo nebudu reagovat :lol: Jinak říci že octa1 má o 20let mladší interiérje celkem vtipný, když je srovnáš je to krásná evoluce jedničky..Je pravda že ergonomicky je na tom líp, materiálově taky, ale vychází s jedničkové octy ;) ale není tak hezkej je taková moc rozpláclá a velká..to už spíš ten 5kovej golf..

Jak psali všichni: koncern s dieslem. RSo ani náhodou jen to žere a jede, má to některé atypické díly apod.. :lol: Ta 81kw verze octavie ve faceliftu je ideální.. časem se může udělat RS-look a úpravy na výkon RSa jsou taky za babku.. Golg je taky dobrá volba, jen nemá takový kufr a má hnusnej interiér, zase zpracování a výbavy jsou jinde.. 2ková octávka je bez debat máme jí v práci a taky to bude dobrá volba i ta 1,6 není marná..Jen bacha na klimatizace dost zloběj u všech nových škodovek...
luke.bean - FK

hele tholisi ty mě pořád bavíš.. dojel jsi mě ty ve 150,séirový RS zůstlo v dáli ... ale než pojedem 150,tak přijde první zatáčka a co? :lol: :lol: :lol:
na louku jsem jel proto,protože mám trošku rozum a nemám náladu na to aby mě někdo rozstřelil ve 200...navíc ten kombik mě předjel když já už jsem byl na louce :D :D :D

a už na mě čeká turbo,takže se hošánku připrav na popravu,bude to zlý :lol: :lol: :lol: :lol:
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

tholis, luke: Tak se nehádejte.... Nejlíp to stejně jede mně :P :D
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Raceman

Příspěvek od Raceman »

a to teprve počkejte až to zase pojede mě :D
Tholis - FK

luke.bean: :lol: :lol: :lol: Už mám lepší náladu tak si rád porejpu navzájem ;)
Kdybych měl na benzín, gumy a spojku tak se naučím řadit a dal bych si tě v 60ti jako Vršák, vzhledem k tomu že mi to jede stejně. :lol: :lol: :lol:
Jinak se nepovažuju za řidiče co umí jet na krev zatáčky apod. Nikdy jsem to o sobě ani netvrdil. Takže ty mluvíš o řidiči ne o autě. Vzhledem k tomu jakej mám podvozek věřím že dobrej řidič by ti asi tu prdel natrhnul :lol:

Prostě to srovnání co si dal není fér ;)
Měň si turbo,vstřiky, coolery a chipuj si :lol: To všechno můžu udělat u benzína taky..Prostě kdo chce ten si cestu k výkonu najde...Hold někomu to bude víc žrát a bude mít větší otáčky, ale menší krouťák ;) já mám zase auto ne seata a mám kufr kam dám víc jak spacák :lol:
luke.bean - FK

píšeš že srovnáni není fér,ale sám píše samý kdyby kdyby..

ti já KDYBYch neměl zadní pohon navíc,tak ti to auto zmizí jak pára nad hrncem i tak.. možná to má o 20ps míň,ale na ty to nejdede,jede to dopředu krouťákem kterej ani nebudu řikat protže by ji vypadal s tim benzínkem směšně :? 8-) :lol: :lol:

a vršáka nehodnoť,to je spřátelený palivo :P :P
favo

Příspěvek od favo »

Luke těch 66kw bych tam i nechal protože mi to auto nebude říkat pane. Je mi skoro 32 a do 45 se nemůžu po lepším autě ani podívat ,dokud nesplatím dluhy co mám na bydlení. O Golfu se taky chvíli uvažovalo ale za prvé nemá pořádný kufr a za druhé designu ionteriéru jsem golfům nikdy nepřišel na chuť. Jinak nic proti golfům z venku moc pěkný a zpracování nemá ani smysl komentovat, je to prostě ikona.
Co si budem nalhávat volba 1.8T nemusí být špatná ale kdo si takové vozy kupuje, ten kdo má rád rychlou jízdu a to znamená že určitě 1.8T dostávali víc na prdel než octávie 1.9TDi které si majitelé kupovali hlavně kvůlu nízké spotřebě a to znamená že to byli šetřílkové a předpokládám že s autem jezdili tak aby pokud možno nic nežralo . Z toho mi vychází že určitě najdu víc octávii 1.9 TDi v super stavu než octávií 1.8T. Ale je tu další problém a to že čech není němec a to znamená že každý kdo kupoval auto s úmyslem ušetřit bude šetřit i na údržbě v podobě místo značkového servisu nějaký pochybný opravář v garáži za rohem. V tomhle směru by byly super firemní auta tam se na servisu nešetří ale zase s nimi jezdí spousta lidí. Navíc si myslím že už to že s dieselem není problém nalítat 500 000 km je pro mě argument který stojí za zvážení. Pochybuji že 1.8T by byla něčeho takového schopná. A pokud ano tak jak ten motor pojede. Ovšem jak jsem psal , felda nalítala za 11 let 120 000km já s tou svojí najezdil za 6 let 140 000 km takže toho kolik motor vydrží se až tak bát nemusím protože nevěřím že by si otec nechal doma octávii dýl než 5 let.
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

Luke - tholisi vy jste jak malí kluci co se na pískovišti hádají kdo ho má delšího :D

S octou kterou chceme kopit stejně nikdo závodit nebude jednak proto že otec není ten typ a já když sednu do octy tak mě všechny tyto závodnický ambice přejdou , já mám tyto stavy jen ve své felicii
Naposledy upravil(a) favo dne úte 22. zář 2009 8:32:26, celkem upraveno 1 x.
Moje felda 1.4 MPi
Zbysek - FK

To kolik toho vydrží 1,8T je jediná věc, co mě od ní ještě stále odrazuje proti té naftě. Jinak by opravdu nebyla marná (tedy jedině v případě lpg, jinak je nesmysl to živit).
Tholis - FK

luke.bean:
Porovnáváš řidiče ne auta.. To auto má potenciál tomu tvému natrhnout prdel po 250metrech jen ho já neumím využít..Krouťák a 4kola ti pomáhá jen při rozjezdu.Toť vše ;) Vršákovi to jede úplně, ale úplně stejně..bez ohledu na palivo proto vím jak by mé auto fungovalo.. Mě to zase točí do vysokej a nechcípne to hned... Jinak se pochlub krouťákem ;) Kolem a kolem sprinty jsou prostě píčovina, stejně jako ějaké závodění ..Já si dám do kufru kočárek, ty možná tak střední nákup :lol:

favo: Nebereme to vážně. Luka už nic nebere vážně od doby co si koupil seata..

Debaty o výdržích motorů jsou úplně někde mimo mísu. Motory trpěj stejně..66kW je držák to bez debat, ale ty novější mají stejnou výdrž jako 1,8T.. A je celkem směšné tu číst že 1,8T nic nevydrží :lol: U toho motoru je právě výhoda že je to držák a kdo si čte fóra může si to přečíst..Teda pokud někdo nesprchuje moduly wapkou :lol: Ale od začátku tu tvrdím že pro normální ježdění je benzín blbost :D Jinak mlaďas si radši koupí TDI když mu chip a pár změn udělá mnohem víc..A krom nechlazení turba a točením za studena(to je jak u dieslů) tomu motoru nijak ubližovat nemůže, to spíš podtáčením ty motory trpí..tím že jezdí jak hovado motoru neškodí..to spíš tlumičům, brzdám a spojce..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. zář 2009 8:39:05, celkem upraveno 2 x.
favo

Příspěvek od favo »

Dřív kdyby mio někdo nabídl Seata tak ho s tím španělským traktorem pošlu někam ale od doby co začali dělat Seaty Toledo 1M jsem změnil názor ovšem ty další modely už zase stály za prd. Dokonce jeden čas byl můj sen Seat Leon

Já to otci taky říkal že on nikdy nevyužije potenciál motoru 1.8T protože není žádný závodník , náfta pro něj bude akorát.
Moje felda 1.4 MPi
luke.bean - FK

Prolém ale je že auto bez řidiče daleko nedojede.. :lol: :lol:

A když jsme u toho,tak já taky neumim řadit,rozjížďet se a dávat tomu :D :D

tholis prostě nemže přežít že ho předjede smradlavej seat :D :D

mě tak napadlo,co zkusit pak sprinty na sněhu :lol: :lol: :lol:

jo a až budu chtít vozit kočárek,tak si koupím sharana amám vyřešeno - ale to asi bude za raketu dlouho .. a na nákupy nejezdím,nejsem magor :lol: :lol:
Tholis - FK

favo: 1,9TDI 81kW.. ideál

Luke: Ty nejezdíš na nákupy já jo, já to auto netrápím jak ty..Baví mě mít výkon při předjíždění, občas se rychle projet po dálnici, vzít zatáčku rychleji.. Nemusím už ale zkoumat limity toho auta.

Můžu to přežít, jen tu neříkáš jak to bylo doopravdy..
luke.bean - FK

říkám,ujel jsem ti,sice jen do 150,ale koho to zajímá,v CZ můžeš jet 130 nejvýš :D :D
Tholis - FK

luke.bean: no trošku si přidáváš, ale co z toho :lol: Seš nejlepší ;) :D
Zbysek - FK

Jé, já se spletl, chtěl jsem na feliciaklub a tohle bude nějakej web školky, kde se hádají děti :D

Nevím proč tu stále řešíte, že diesel ujede benzínu. Vždyť to ví každý, že výkonný, nebo trochu poladěný diesel trhne benzín bez větších problémů. Pokud to dobře chápu, tak jelikož má Luka teď tedy leona 4x4, bude to patrně topsport, tedy 110kw v základu. Jestli je tam ještě něco poladěno, je jasné že to pojede solidně. Výhoda u koncern diesel motorů je v tom, že není problém se dostat někde k 200-220ps / 400 - 600Nm bez újmy na zdraví, což bohužel u RS motoru nejde, protože ten se při jakýchkoli pokusech dostat ho nějak vysoko začíná zbytečně moc srát. Jenže prostě pořád je to rs se super vlastnostmi a proto si ho lidé kupují a já je chápu, protože jsem ho taky chtěl. Jak jsem ale už psal, raději bych koupil 1,8T a udělal rs look s vylepšením podvozku + to celé do plynu a bylo by to optimální vzhledem k výdrži normálního 1,8T motoru. Ovšem i tak nevidím moc reálně, že by ten motor najel třeba půl mega, ale asi bude mít hranici tak na 300-400tkm.
Jinak aby se tu Luky i někdo zastal: taky počumuju po leonovi, protože z něj jde udělat moc pěkné auto, jenže to má kufr jak felda a to už fakt nepotřebuju. Ale je mi jasný, že jelikož ty vyměníš auto klidně několikrát do roka, tak tohle řešit nemusíš. Já tohle následující chci mít aspoň na pět let, abych si ho stihl vůbec užít a vymazlit :)
Monstrak - FK

Přece se teď nebudeš smažit 15let v dieslovi :lol: , kup 1.8T 110KW v Laurinovi. Do diesla budeš rvát prachy za chip, climatrona, xenony atd... pokud tam nebudou a tohle už bude hotový. (Samozřejmě můžeš koupit Laurina s dieslem)
Jo co se týče toho že dostávali na prdel. Z vlastní zkušenosti znám pár ať už 110KW nebo RS a většina lidí ho nehonili (samozřejmě jednou za čas jo), měli ho pro ten luxus hodit tam 5tku a jet v klidu domu kopec nekopec město neměsto. Moje sestra jezdila jednu trasu tam a zpět za 5.8L/100Km (na okreskách 90 ve městě 50) sám jsem tomu nevěřil za kolik se stim dá jezdit. A to neříkám kvůli tomu že jsem zapřísáhlej benzíňák (ale jednu 1.8T doma máme skoro 4 roky, tak jsem k ní přilnul), dízl žere míň, ale nevim jestli tě ten litr vytrhne, když zas tolik nejezdíš. Švagr s koupil OCT2 s 77KW dieslem, říká že neni co to bejvalo a trochu toho lituje, auto těžký a do kopce s naloženym autem za kamionem už nejde předjíždět. Stejně si koupíš to, k čemu tě srdce táhne :lol: ať už béňo nebo ropu, pojede se ti pěkně v obojim.
Zbysek - FK

Jo ještě dotaz na Luku:
Nějak se v těch španělech nevyznám - leon topsport je vždy 4x4 ARL 110kw? Nebo je toho nějak více variant, či dokonce 4x4 je jen cupra? A jak je tam řešena ta čtyřkolka? to je jako quatro, nebo haldex? A za kolik to tak jezdí s tou čtyřkolou?
Neboť pokukuji po očku i po čtyřkolkách, jenže tam pouze v 1,8T motorizaci u škodovek, jelikož se dávaly po face už je s pd motory. Pokud by ale ten leon měl nějak dobře řešenou tu čtyřkolu, spolehlivý motor (což 110kw snad trochu je) a jezdilo to za rozumný litry, tak by se možná dal překousnout i ten malej kufr.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

se trošku OTčknu :D najděte mi solidního leona :)
mám pouze 3 podmínky :lol:
1. černá barva
2. 5 dveří
3. cena okolo 100 tis

je to auto pro ženskou 31 let s 8-mi letým klukem takže "imidžovka"
luke.bean - FK

tholis: to jem opřesně chtěl slyšet :idea: :lol: :lol:

zbyšek: sám v tom mám hokej,ale 4x4 byla jedině v TDi 110Kw , Top Sport byl dřív a pak z toho udělali Cupru,pak už je jen rozdíl co si kdo do toho navykládá za výbavu a na sedačkách přibily loga Cupra

ale zase na topsportu je když je to 4x4 , tak je označení LEON 4 Cupra a na výrobním štítku top sport,tak teda sám nevím :D :D :D
Tholis - FK

Tak teď mi někdo vysvětlete co se na benzínových motorech 1,8T RS sere? Máš to něčím podložené tyhle fakta? :lol: 1,8T RS v základu snese 270HP, po výměně tuším ojnic 320? Po větších investicích se dá skákat od 350 do 500..je to už zbytečnost na tohle auto, ale blok to vydrží! Co jsem viděl ty vaše chrochtáky nikde jsem neviděl víc jak 256 koní po mírných úpravách a 280 po velkých úpravách.. Tady po mostě nám tu jezdí 500koňová edice co má potenciál na 700koní.. Takže mi tu nevykládejte o dieslech.. Ano levně se dá diesel hodit na výkonostní úroveň RS, možná trochu více, ale pak už je to za ranec a přes 300Hp se dostává velice těžko..1,8T ty limity má o hodně dál..Stojí to nemalé peníze, ale jde to..Jen čipem se dá dostat na 250HP bez výrazné ztráty živostnosti!!

Na 1,8T odpadávají moduly a váhy vzduchu..většinou z důvodu nešetrného čištění..modul=1500kč/ks, váha se dá sehnat tuším za 2500ks..

Vše je to samo zbytečné, protože táta potřebuje auto co nežere a celkem i jede..

Luka: tak a teď jen čekám jak mi omlátíš hlavu krouťákem :lol:
Tholis - FK

fabia RS 1,9TDI: základ 140HP: úpravy: hybridní turbo, cooler s lancera, chip, spojka=195Hp=50-70000
octavia RS 1,8T RS= základ 170Hp: chip= 250HP..=15000

Ceny na trhu jsou takřka stejné...Pro fabii mluví věk, pro octávku výbava a prostor..Pokud koupíte octávku bude to podobné, ale dával jsem úprav o kterých vím a které opravdu jsou..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. zář 2009 10:54:10, celkem upraveno 1 x.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

stačí se podívat při kolika kW je maximální krouťák a pak mlátit argumentama
luke.bean - FK

nojo,ty lukasovi teoretický koně mě taky dostávají.. akorát jsem to auto nikdy neviděl že by s ním jezdili... nejdřív to bylo 300+ , oak najednou 400 a teď už je z toho 500 ? akorát teda na motoru nic nedělali od zimy,tak nevím jak se najednou dostali z 300+ na 500 a s potenciálem 700 :D :D :D kráááso tady ty koně lítaj
asi se bojí že se jim to rozletí :D :D

mvolesko má teď 1.9TDi se 450ps na sériovej blok a vnitřnosti :D :D :D heh :lol: :lol:

až budeš mí v RS těch 270,tak ti ojnice brzo podají ruku :D :D

já jsem ze svýma 150oslíkama spokojenej :lol: :lol:
luke.bean - FK

tholisi,ty jsi fetoval,ne?? :lol: :lol: :lol:

chip za 15 talířů na 250 koní :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
luke.bean - FK

nehledě na to že nevíš ani u jednoho auta kolik má v sérii PS :D :D :D :D
Tholis - FK

Luke.bean: Proč by to ojnice nemohli vydržet? Prostě uznej že ten motor má výkonostní potenciál mnohem výše než TDI..Akorád se do toho musí rvát..mvoleska neznám a hodně by mě zajímalo kde to vzal, že mu to drží.. Za kolik dělá sportmotor chip? ;)

ty koně jsem si převáděl s kW... :oops:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. zář 2009 10:59:07, celkem upraveno 1 x.
Zbysek - FK

Tholis: není to zbytečné, protože jsem se sem defakto přivtěřil i já a tak mě tohle zase naopak zajímá. Samotná 1,8T moc problémů nemá a je to opravdu o modulech a váhách, což je v klidu. Ovšem na druhou stranu málokterá RS jezdí bez problémů s otáčkami, starty, atd., které většinou neřeší ani tyhle základní věci. Po čipu s tím má většina problémy ještě větší, takže si nedovedu představit co ten motor předvádí při nějakém vyšším zvedání výkonu. Možná to není samotným motorem (nemělo by vzhledem k 90% shodných dílů) , ale spíše uživateli, ale prostě stačí se podívat na rs klub a z každého tam postupně vylezlo, že má menší či větší problémy s motorem.

Jinak jak je tedy řešena ta čtyřkolka na leonovi? Na pevno torzní jako passaty staré, tedy defakto quatro, nebo je to nějak spínané jako haldex?
Jinak co jsem jen tak zhruba kouknul, tak to většině lidí v 110kw verzi bere kolem 8 litrů, takže to už je pak lepší ten benzín vzhledem ke spolehlivosti. Na druhou stranu pokud já nakonec přesedlám po těch letech do benzínu, tak mi asi bude neskutečně chybět nafta.
Každopádně jak už jsem psal, 4x4 mě docela zajímá a nebyla by to špatná volba. Ovšem asi právě ty leony budou dost vylítané, takže nemá cenu se tím směrem v dané cenové relaci ubírat a raději zakotvit u oktule s pěknou výbavou ať už v rotačce, nebo benzínu.
Tholis - FK

Zbysek: Většina problémů, je zpuchřelýma hadicema, tou vahou, neodborným tuningem..Ty auta už mají věk.. Jinak spotřeby u těhle upravených dieslů se pohybují dost podobně co u benzínů..Luko to sám musíš uznat.. Jinak chtěl bych vidět mvoleska jak si jede 250 v zátahu hodinu...se mu to rozletí..což u octy fakt nikdo neřeší..Ty auta ten výkon neudrží dlouhodobě..

Seat má haldex..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. zář 2009 11:03:07, celkem upraveno 2 x.
Zbysek - FK

Tak jestli to má taky jen haldex, tak to pak raději octu skrz větší prostor. Zajímavé by to bylo právě při trvalé čtyrkole.
luke.bean - FK

nejdo o to za kolik,ale že výší na 250PS :D :D :D :D

a na přepočet máš asi jiný jednotky,ale udělal jsi to fikaně,aby TDi mělo víc PS tím pádem větší nárůst a 1.8T míň aby mělo naopak nárust bruntální :D :D

jinak 1.9TDi 433PS a 787 Nm :lol: :lol: :lol: občas padne píst,ale sériovej,takže nic špatnýho :D :D
Tholis - FK

Zbysek: Je pravda že to auto funguje špičkově..soudě tedy podle toho jak ho luka řídil..Oproti octě nemá převisy, je lehčí..jako závodnička je to lepší než těžká octávka s půlmetrovými nárazníky ve předu a v zadu.
Tholis - FK

luke.bean..počkej 1kW je snad 1.3 koně ne? 1.8 má v sérii 132kW*1.3=172 koní zhruba.. a 1,9 v RSu má 110kW ne?=110*1,3= 143kW

Představa že mi padne píst je pro auto na denní ježdění celkem nepříjemná ne?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 22. zář 2009 11:07:35, celkem upraveno 1 x.
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Tholis píše: steff: Jinak říci že octa1 má o 20let mladší interiérje celkem vtipný, když je srovnáš je to krásná evoluce jedničky..Je pravda že ergonomicky je na tom líp, materiálově taky, ale vychází s jedničkové octy ;) ......

Coze? na tos prisel kde? ty delas snad ve vyvoji Skodovky ze nosis tyhle "zaruceny" informace ze palubka z Octavie II vychazi z jednicky...
tak bych te chtel jen upresnit. Palubni deska z Octavie II vychazi z Felicie. Oni inzenyri v Boleslavi setri,takze vezmou vzdycky starou palubku z minulyho modelu,daj ji do novy formy a je to.... snazi se to utajit,ale vzdy se najde nekdo kdo to odhali.. treba dnes Tholis...

Na ty palubce neni snad jediny dil stejny z OI. Je sirsi,vyssi,delsi,z jinyho materialu,hezci,kvalitnejsi ma ovladani vseho uplne jinak nez OI takze total OUT
Tholis píše: Jen bacha na klimatizace dost zloběj u všech nových škodovek.........
za posledni rok u nas v servisu pokud nepocitam obyc naplneni ani jedna
Tholis - FK

steff: myslím designově, nikde nepíšu o schodných dílech!!..Neřeš..mrkni třeba na kliky, jen prodloužený z oc1 je tam prostě ta inspirace jedničkou, třeba rámeček kolem středového panelu atd. nemám to teď před sebou, ale je tam patrné že vycházeli z předchozího modelu..o materiálech jsem psal že jsou někde jinde tak tu neútoč ;) , díly shodný nejsou.. nám ve firmě odpadli 3 oct2 a nám osobně fabie..s podobným problémem se mi svěřili dalši 3lidi.. U všech byli problémy s médiem.. ve firmě jsou 2x 3roky starý a 1x2roky a my máme fabku rok.
Začíná mě to tu bavit :lol: :lol: stef brání octávku no to mě poser :lol:
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

jeee, tj jednou jedna pani povidala...

Favo - Klimatizaci se bat opravdu nemusis. Chapu ze Tholis,ktery dela ve vyvoji tak ma vetsi prehled ale u nas se v servisu vystrida behem jednoho tydne pres 100 Skodovek a jeste zadna problem nemela...
Odpovědět