Rozšířená ramena Škoda Felicia
-
RedmeX - FK
Re: Rozšířená ramena Škoda Felicia
hromy: jj, to mi hovoril aj Dedla, používať len origo, preto ponúkam svoje zhodené z auta 
-
bitmap - FK
Ja kupuju origo ramena na vrakaci za 500,- par a muzu si z hromady naprav vybrat ty nejzachovalejsi, takze 30E za par + nejaka doprava, to uz by se mi dost nevyplatilo.
Jinak, souhlasim s hromym, ze dnesni druhovyroba je otres, nektere veci jako prave strihajici se ramena jsou uz dokonce i zivotu nebezpecne.
Za upravena a kvalitne svarena ramena me budou na STK tepat az do vycerpani, ale tyhle druhovyrobni smejdy, ktery se rozpadaj za pochodu jsou dokonale legalni, ach jo
Jinak, souhlasim s hromym, ze dnesni druhovyroba je otres, nektere veci jako prave strihajici se ramena jsou uz dokonce i zivotu nebezpecne.
Za upravena a kvalitne svarena ramena me budou na STK tepat az do vycerpani, ale tyhle druhovyrobni smejdy, ktery se rozpadaj za pochodu jsou dokonale legalni, ach jo
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
hromy neni blbej a ví co je dobry i pro racingare 
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
RedmeX - FK
u nás sú ceny na vrakáčoch také, že mi je lacnejšie nechať si veci posielať z ČR...
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
a ja tech ramen vyhazel tak 15-20 párů
a zakaznici vzdycky chteli ty fajnovy druhovyroby 
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
-
Reedooo - FK
Delší spodní ramena
Zdravím není tu náhodou někdo kdo se zaobírá odklonem předních kol?Nebo náhodou jestli tu někdo nedělá delší ramena aby se dal stavit odklon vpředu.Jsem otevřen všem úpravám.Jezdím rally a potřebuji stavitelný odklon a nikdo to u nás nemá tak se nemám koho zeptat tak to zkouším tu.Díky
-
RedmeX - FK
Je pár možnosti ako meniť odklon. Ide o to čo presne chceš.
Ak chceš jednorázovo nastaviť odklon, tak:
1) necháš upraviť ramená pre zmenu záklonu rejdového čapu a tým sa zvýši aj odklon na cca 1,5°
2) necháš upraviť diery v ktorých je uložený čap v ramene, aby boli viac oválne. Ja som tak získal cca 0,5°odklonu, ale ide aj viac
2*) necháš predĺžiť ramená, neskúšal som, avšak vzhľadom k tomu že ide o rozdiel v mm musí to byť veľmi presné, aby si nemal šialený odklon...
3) Skombinuješ to. Takto to mám a odklon je cca 2°
Chceš mať možnosť jednoducho meniť odklon podľa potreby:
1) zmeníš horné uloženie tlmičov za unibalové, tak aby si mohol meniť odklon, resp. aj záklon
2) prekopeš komplet tehlici, na A-čkové uloženie tlmiča s "trojuholníkmi" namiesto objímky. Tam ide excentrickými šrubami nastavovať odklon. Ale je k tomu treba aj A-čkové tlmiče, napr. HP
3) Skombinuješ úplne všetko...
ramená robí napr. MotorExcel http://motor-excel.cz
unibaly, ramená a iné napr. http://skoda-virt.cz/cz/clanky/nabidky- ... a-felicia/
Ak chceš jednorázovo nastaviť odklon, tak:
1) necháš upraviť ramená pre zmenu záklonu rejdového čapu a tým sa zvýši aj odklon na cca 1,5°
2) necháš upraviť diery v ktorých je uložený čap v ramene, aby boli viac oválne. Ja som tak získal cca 0,5°odklonu, ale ide aj viac
2*) necháš predĺžiť ramená, neskúšal som, avšak vzhľadom k tomu že ide o rozdiel v mm musí to byť veľmi presné, aby si nemal šialený odklon...
3) Skombinuješ to. Takto to mám a odklon je cca 2°
Chceš mať možnosť jednoducho meniť odklon podľa potreby:
1) zmeníš horné uloženie tlmičov za unibalové, tak aby si mohol meniť odklon, resp. aj záklon
2) prekopeš komplet tehlici, na A-čkové uloženie tlmiča s "trojuholníkmi" namiesto objímky. Tam ide excentrickými šrubami nastavovať odklon. Ale je k tomu treba aj A-čkové tlmiče, napr. HP
3) Skombinuješ úplne všetko...
ramená robí napr. MotorExcel http://motor-excel.cz
unibaly, ramená a iné napr. http://skoda-virt.cz/cz/clanky/nabidky- ... a-felicia/
-
Zaki
- Kontaktovat uživatele:
Hosi mam jednu otazku. Ramena mam spocitane, rozrezane a riesim ich zvarenie. Staci ked to doma zvarim COckom, alebo mam vyhladat nejakeho profesionalneho zvaraca? Neviem totiz jak moc je ten spoj namahany. Prosim o nejaky fundovany strojarsky nazor
Ja na toto nemam to spravne vzdelanie 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
namáhaný je to dost - na tah při průjezdu zatáčkou, na ohyb/střih při akceleraci a brždění. Jestli si netroufáš tak bych to dal nějakýmu svářeči, já to chtěl taky udělat, ale nemám COčko a vařit to elektrodou by asi byla sebevražda (spíš určitě
), radši jsem odklon/záklon pořešil šišatýma dírama a posunutým silentblokem ramene - efekt asi není takovej jako u úpravy ramen, ale taky dobrý a nebojím se o život
Jinak by mělo stačit vyříznout a vevařit klínek (tam co chybí materiál) a pak ještě přeplátovat z vrchu a z boků, ale taky nejsem odborník, jen tlumočím co jsem na fóru kdy četl. Od oka pak vypadaj sakra bitelně
Jinak by mělo stačit vyříznout a vevařit klínek (tam co chybí materiál) a pak ještě přeplátovat z vrchu a z boků, ale taky nejsem odborník, jen tlumočím co jsem na fóru kdy četl. Od oka pak vypadaj sakra bitelně
-
Jeby - FK
Lidi jak docílim Áček na zadní nápravě? Dík za odpověd kdyžtak sz nebo mail dík moc:)
-
RedmeX - FK
vzadu cez podlozky pod naboj s vstavenym odklonom, tj. hrubka na vrchu je mensia ako na spodku. Zvysok zavisi od konkretnej predstavy o vyslednom odklone...