podložky pod náboj
Re: podlozky
Jen pro jistotu foto že nekecám
sada 5 ,10,15 a 20 zatím mám nabroušený jen tyto sady zbytek bude postupně

Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
OK, děkuji. Dřív šlo asi o gumy a o pohodlnou jízdu. Dnes se k tomu přidává i trochu rychlost, tak se ubírají jiným směrem.
favo: Prosím jedny ??mm podložky s výkrojem na ABS včetně povrchové úpravy a šroubů s upravenou hlavou na ten menší klíč. 500,- na učet předem je jasný, jen mi jeho číslo pošli do SZ. Zatím Dík
SAKRA JSEM NAPSAL OBJEDNÁVKU NA 20mm A TEĎ KOUKÁM, ŽE TO JSOU HROZNÝ ŠPALKY. NEBUDE TO TROCHU MOC? ZVLÁDNEŠ I TEN VÝŘEZ NA ABS?
favo: Prosím jedny ??mm podložky s výkrojem na ABS včetně povrchové úpravy a šroubů s upravenou hlavou na ten menší klíč. 500,- na učet předem je jasný, jen mi jeho číslo pošli do SZ. Zatím Dík
SAKRA JSEM NAPSAL OBJEDNÁVKU NA 20mm A TEĎ KOUKÁM, ŽE TO JSOU HROZNÝ ŠPALKY. NEBUDE TO TROCHU MOC? ZVLÁDNEŠ I TEN VÝŘEZ NA ABS?
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Škoda že ses neozval o dva dny dřív protože teď to vykrojení pro ABS bude složitější kdybych to věděl udělal jsem ho přímo při výrobě a byl klid ale neboj není to neřešitelný ale já už to takto dodatečně nemám jak udělat čili musím oslovit kamarády co mají doma frézku a zkusím to u nich takže mi dej čas a já tě budu informovat. Bohužel nevím kdy budu mít zase možnost se dostat na mašinu abych je mohl vyrobit nový i s vykrojením a navíc jsem měl k dispozici jen 70 cm materiálu tak jsem to rozpočítal aby to vyšlo pokud možno beze zbytků čili mi nic nezbylo a sehnat další bude trochu složitější. Jinak jestli máš pocit že 20mm jsou špalky měl by jsi vidět těch 30mm pro Racemana
Já osobně bohužel nemám tušení kolik je tam vzadu místa ale jako rozumný kompromis bych viděl sady 10-15 mm proto jsem jich dělal víc. Bohužel jsem člověk kterýho zajimá jen motor a podvozek odbyde jen lepšímy tlumiči maximálně tvrdým uložením ale nějak rozšiřovat a upravovat na to jsem moc líný dokonce tak ,že než bych rozebral zadní brzdy a vyměnil zadní váleček (který mám mimochodem už rok a půl koupený) tak reději jednou za čas doliji brzdovou kapalinu
a omlouvám to tím že stejně tam někdy dám kotouče tak co.
Mimochodem když jsi zmínil povrchovou úpravu tak zvažuji že jí prostě udělám u všech dokonce jsem našel firmu co dělá kromě modrýho a žlutýho zinku i černý a to by bylo asi nejlepší nemlátilo by to tolik do očí když někdo vleze pod auto . Ovšem záleží na tom zda bude ta firma ochotná udělat i malou dávku.
Mimochodem když jsi zmínil povrchovou úpravu tak zvažuji že jí prostě udělám u všech dokonce jsem našel firmu co dělá kromě modrýho a žlutýho zinku i černý a to by bylo asi nejlepší nemlátilo by to tolik do očí když někdo vleze pod auto . Ovšem záleží na tom zda bude ta firma ochotná udělat i malou dávku.
Moje felda 1.4 MPi
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem srab
.
Prosím teda 10mm s výřezem pro ABS a šrouby. Kdyžtak mi pošly přes SZ učet a výslednou cenu a ja ti pošlu prachy ať mužeš objednat šroubky a máš jistotu, že si je vezmu a zbytečně nesháníš frézku nebo neděláš s výřezem. Dík A jestli by šla černá bylo by to úplně super.
Prosím teda 10mm s výřezem pro ABS a šrouby. Kdyžtak mi pošly přes SZ učet a výslednou cenu a ja ti pošlu prachy ať mužeš objednat šroubky a máš jistotu, že si je vezmu a zbytečně nesháníš frézku nebo neděláš s výřezem. Dík A jestli by šla černá bylo by to úplně super.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
- už taky vše pryč 
Tak pánové zkusím to trochu zrekapitulovat a udělat si tady malý seznam zájemců
Raceman - 30mm bez šroubů
stef99 - 10mm se šrouby
Tweety - 10mm se šrouby a ABS
Oncle 20-25 (ještě není rozhodnut)
Škury - 25mm se šrouby
Nonamed - 15mm s ABS a šrouby
Metiu - 15mm se šrouby
Bitmap - 15mm se šrouby
tequila_sierra - 15mm se šrouby
Hary - 15mm (10mm) se šrouby
bratranec - 25mm se šrouby
Takže jak koukám zatím je větší zájem o ty velký sady a já myslel že pujdou na dračku spíš 10-15 no co v nejhorším bych musel udělat další sady jen nemohu slíbyt kdy. Proto bych poprosil Ty co se ještě nerozhodli jaký rozměr aby to pokud možno upřesnili co nejdřív abych věděl zda budu mít dost sad pro všechny. Týká se to hlavně těch co chtějí 25-20 mm ty mám bohužel jen po dvou sadách. Kdybych tady napsal někoho špatně tak mě prosím opravte už se v tom pomalu strácím.
Raceman - 30mm bez šroubů
stef99 - 10mm se šrouby
Oncle 20-25 (ještě není rozhodnut)
Škury - 25mm se šrouby
Metiu - 15mm se šrouby
Bitmap - 15mm se šrouby
Hary - 15mm (10mm) se šrouby
Takže jak koukám zatím je větší zájem o ty velký sady a já myslel že pujdou na dračku spíš 10-15 no co v nejhorším bych musel udělat další sady jen nemohu slíbyt kdy. Proto bych poprosil Ty co se ještě nerozhodli jaký rozměr aby to pokud možno upřesnili co nejdřív abych věděl zda budu mít dost sad pro všechny. Týká se to hlavně těch co chtějí 25-20 mm ty mám bohužel jen po dvou sadách. Kdybych tady napsal někoho špatně tak mě prosím opravte už se v tom pomalu strácím.
Naposledy upravil(a) favo dne pon 09. úno 2009 21:42:31, celkem upraveno 10 x.
Moje felda 1.4 MPi
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja vezmem tie 15mm so srubami (alebo ine , ak niekto poradi ake by boli najvhodnejsie na seriove 14" alu disky)
Len skus zistit ako by to bolo so zaslanim na slovensko a platbou.
Len skus zistit ako by to bolo so zaslanim na slovensko a platbou.
-
bitmap - FK
Ja bych mel zajem o komplet sadu 15mm bez ABS vcetne upravenych sroubu, pripadne povrchovky.
Platba predem na ucet samozrejmosti
Platba predem na ucet samozrejmosti
Dobrá tak mi dejte ještě čas na zařízení povrchovky a objednání šroubů a můžeme to rozjet.
Moje felda 1.4 MPi
-
Nonamed - FK
hej hola mikovče, nezapomeň i na mě... 15mm včetně šroubů. jak jsme se domlouvali po SZ... a myslel jsem že na ABS máš všechny, teď ale vidím že ne... Takže kdybys měl sadu 15mm "ABS" a šrouby k tomu, jsem ochoten připlatit abys nemusel doma jíst jen chleba 
Fajn na tebe jsem úplně zapoměl čéče nějak se mi to ve schránce přemnožilo a už v tom mám hokej proto jsem to hodil sem.
Ale budeš muset teda připlatit ještě víc abych si mohl dát na chleba i máslo.
Co se té povrchovky týká tak vše závisý na tom kdo jí bude chtít a kdo né pokud by si to někdo jen doma stříknul nějakou barvou ve spreji a stačilo mu to tak povrchovku mu nutit nebudu a co se ceny týká tak pokud by platili ceny jako dřív když jsem si nechal věci zinkovat tak tehdy se to hýbalo okolo 20,-kč za kilo čili při této ceně bych to zatáhnul já ale pokud by to bylo dražší tak bych to s každým skonzultoval a popřípadě se na to vykašlal.
Ale budeš muset teda připlatit ještě víc abych si mohl dát na chleba i máslo.
Co se té povrchovky týká tak vše závisý na tom kdo jí bude chtít a kdo né pokud by si to někdo jen doma stříknul nějakou barvou ve spreji a stačilo mu to tak povrchovku mu nutit nebudu a co se ceny týká tak pokud by platili ceny jako dřív když jsem si nechal věci zinkovat tak tehdy se to hýbalo okolo 20,-kč za kilo čili při této ceně bych to zatáhnul já ale pokud by to bylo dražší tak bych to s každým skonzultoval a popřípadě se na to vykašlal.
Moje felda 1.4 MPi
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že je to jen proto, že zadní neřízená náprava (nedriftuješ-lifavo píše:Nevím zcela určitě proč přesně to tak škodovka dělala, ale naskytuje se mi jedno řešení a to je kvůli zatáčkám , přední kola natočíš a jedou jako by pořád rovně kdežto zadní to mají s opisováním kružnice težší a v podstatě se v zatáčce jako by dřou se silnicí (nevím jak to popsat) ale třeba u Roomstera mají zadek naopak širší a v testech si to strašně chválí jak se to podepsalo na jízdní stabilitě. Prostě do hlavy inženýrům člověk nevidí . Ještě bych pochopil že je zadní náprava užší ale proč musí být karoserie vzadu širší nebo stejně široká když tím jen umocňuje užší zadní nápravu a vypadá to potom jako stará škoda 120 u nás známá jako užovka.

- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem udělal chybu že jsem na auto dal 20 mm podložky a HP najednou. Tím pádem teď nevím jaký podíl má co na velkém zlepšení jízdních vlastností. Ale je to fakt super.

Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Zdenda19895-Takze jsi prisel o postupne vylepsovani podvozku.No holt si to vzal jednim vrzem.
Zase jsi si musel pripadat,ze sedas do ciziho auta-teda asi manzelky,asi.
;)Jinak ja jsem si poridil normal dural podlozky 2cm,takze na to asi prdim.Skoda,ze to Favo nenahodil trosku driv. 
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
TIWe tak takhle dalece moje znalosti roomstra nesahaji bohužel co mi nestojí před barákem a neříká mi pane mě nezajímá a i když třeba koktu bych si přál a její koupi jen odkládám tak o tom autě vím prd a začnu se zajímat až bude doma. Jinak si myslím že pokud za volantem bude lama nebo zbrklá ženská či slepý dědek tak ty by nazáchránil ani velorex
Ale jinak jsi to popsal moc hezky já vycházel jen z informací které jsem kdesi četl v článku který měl zrazovat rádoby tunery od přehnaného rozšiřování zadní nápravy. 
Moje felda 1.4 MPi
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
TIW: A co to teda udělá, když se to rozšíří. Třeba nějaký barevný dvě kružničky do toho obrázku pro nás(třeba jen mě) méně chápavé. Mně to přijde, že se jen zvetší rozdíl poloměrů opisovaných kružnic zadními koly. Levé opisuje trochu větší a pravé dokonce menší). V čem to teda pomáhá jízdním vlastnostem?
- už taky vše pryč 
-
Snehulak - FK
tweety jel si někdy s traktorem a valníkem nebo delším transitem? když uřízeneš zatáčku a předním kolem pojedeš při krajnici, tak zadní kola ti půjdou škarpě.
u feldy když to rozšíříš tak se suprově sedí v zatáčkách
u feldy když to rozšíříš tak se suprově sedí v zatáčkách
Tak to nakonec udělám takto v pondělí zajdu do kšeftu objednám pevnostní šrouby pro všechny co tady projevili zájem o koupi a aspoň Vám mohu zdělit hned cenu šroubů mezi tím snad dořeším zinkování pro ty co jej chtějí a jakmile budu mít šrouby doma tak napíši všem celkovou cenu a po zaslání peněz budu podložky rozesílat. Pro celkové urychlení nejspíš zvolím stejné šrouby co nabízeli i v X1 a to s nízkou imbus hlavou jen v případě že nebude k dispozici potřebná délka vezmu se standartní hlavou a popřípadě by se zkrátila. Ale Jyrgen zde psal, že má standartní hlavu na imbus a vešla se v pohodě. Takže případné zkrácení bych už nechal na Vás. Protože potřebnou délku hlavy bych zjistil pouze tak že rozeberu zadní brzdy a to se mi opravdu v tomto počasí nechce pokusy už nechám na Vás. Předpokládám že každý kdo se pustí do rozebírání zadních brzd a nápravy disponuje potřebným nářadím a bruskou taky.
Zinkování bylo poptáno tak uvidím jak rychle se ozvou a zda to pro mě udělají a hlavně jaká bude cena.
Tak do zinkovny pojedu asi 16.2. a po dohodě s majitelem budu vědět víc , musí kusy vidět.
Zinkování bylo poptáno tak uvidím jak rychle se ozvou a zda to pro mě udělají a hlavně jaká bude cena.
Tak do zinkovny pojedu asi 16.2. a po dohodě s majitelem budu vědět víc , musí kusy vidět.
Moje felda 1.4 MPi
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jj. Na jízdní vlastnosti to bude stejné. Ale ty od fava neuvidí polda na první pohled.Ponman píše:Jinak ja jsem si poridil normal dural podlozky 2cm,takze na to asi prdim.Skoda,ze to Favo nenahodil trosku driv.
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Ponmane skoro bych to mohl vzít jako lichotku protože toto téma se řeší už 4 měsíce a teprve teď jsem se dostal k výroběPonman píše:Skoda,ze to Favo nenahodil trosku driv.
Zdendo ale trochu bych si dovolil oponovat protože pokud použije 4 podložky tedy pod každé kolo tak docílí jen toho že auto bude širši to samo osobě bude určitě znát ale zadek bude pořád stejně uzký proti předku.
Moje felda 1.4 MPi
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Myslel jsem jestli dá jen na zadek, pod kola nebo pod buben. 
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
[quote="favo"]Ponmane skoro bych to mohl vzít jako lichotku protože toto téma se řeší už 4 měsíce a teprve teď jsem se dostal k výrobě 
Nj,takhle to dopada,kdyz chce clovek vsechno hned no.
Mel jsem chvili pockat.Ty podlozky mam jen na zadku.Pro Zdendu-mam je nabarveny do barvy bubnu,aby to pri pripadne kontrole organ naprastil do oci. 
Nj,takhle to dopada,kdyz chce clovek vsechno hned no.
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Tak pánové pokud mi nikdo z vás co už napsali že mají zájem necukne tak 15 mm podložky jsou všechny zamluvený čili zbývají rozměry 5 , 10 ,20,25 a tady u těch 20-25 nevím jak se dva zájemci rozhodnou stále čekám na odpověď.
A jedny 25 mm už jsou taky pryč čili zbývá 1x 25mm a 2x20mm 2x10mm a 2x5mm zbytek se zatím nerozhodnul čili to beru tak že jsou pořád volný.
A jedny 25 mm už jsou taky pryč čili zbývá 1x 25mm a 2x20mm 2x10mm a 2x5mm zbytek se zatím nerozhodnul čili to beru tak že jsou pořád volný.
Moje felda 1.4 MPi
Jj vím neboj mám Tě už na seznamu ale k internetu se doma dostanu až se na počítači vyblbne syn po něm manželka teprve večer je čas na mě. Občas mohu odpovědět z práce ale mám tak málo času že sem sotva nakouknu a hned už zase musím makat.
Jo abych nezapoměl dnes jsem byl v obchodě se šrouby ale bohužel vedoucí tam nebyl ale dali mi na sebe meil s tím že mám meilem napsat co potřebuji a oni mi dají vědět zda to mohou objednat a za kolik. Takže jak tady skončím hned jsu psát seznam šroubů co potřebuji.
Tak šrouby byly poptány a snad zítra budu chytřejší. Jinak jak jsem psal nakonec to urychlím a šrouby koupím na svoje náklady a Vám pak dodatečně napíši cenu i se šrouby.
Jinak možná dobrá zpráva na konec dnes jsem studoval katalog jiné firmy a tam měli i ceny a šrouby normy 12.9 se hýbaly kolem 6,-kč tak uvidíme , pokud by to vyšlo mohla by být cena za šrouby poloviční, ale raději počkám, až mi odepíší.
Tady je aktuální seznam zájemců:
Raceman - 30mm se šrouby
stef99 - 10mm se šrouby
Oncle - 20mm se šrouby
Škury - 25mm se šrouby
Metiu - 15mm se šrouby
Bitmap - 15mm se šrouby
Hary - 15mm se šrouby
Jo abych nezapoměl dnes jsem byl v obchodě se šrouby ale bohužel vedoucí tam nebyl ale dali mi na sebe meil s tím že mám meilem napsat co potřebuji a oni mi dají vědět zda to mohou objednat a za kolik. Takže jak tady skončím hned jsu psát seznam šroubů co potřebuji.
Tak šrouby byly poptány a snad zítra budu chytřejší. Jinak jak jsem psal nakonec to urychlím a šrouby koupím na svoje náklady a Vám pak dodatečně napíši cenu i se šrouby.
Jinak možná dobrá zpráva na konec dnes jsem studoval katalog jiné firmy a tam měli i ceny a šrouby normy 12.9 se hýbaly kolem 6,-kč tak uvidíme , pokud by to vyšlo mohla by být cena za šrouby poloviční, ale raději počkám, až mi odepíší.
Tady je aktuální seznam zájemců:
Raceman - 30mm se šrouby
stef99 - 10mm se šrouby
Oncle - 20mm se šrouby
Škury - 25mm se šrouby
Metiu - 15mm se šrouby
Bitmap - 15mm se šrouby
Hary - 15mm se šrouby
Naposledy upravil(a) favo dne úte 10. úno 2009 8:18:24, celkem upraveno 3 x.
Moje felda 1.4 MPi
tak mě napadla ještě jedna věc... takový malý vylepšení 
bylo by možný uprostřed tý podložky udělat přiměřeně velkou díru kvůli snížení hmotnosti?
je mi jasný že u těch 5mm je to celkem zbytečný ale u 20mm a víc by to nebylo na škodu
myslím že na zadní straně příruby toho čepu kola je malý vybrání tak bych tu díru udělal přibližně stejně velkou
bylo by možný uprostřed tý podložky udělat přiměřeně velkou díru kvůli snížení hmotnosti?
je mi jasný že u těch 5mm je to celkem zbytečný ale u 20mm a víc by to nebylo na škodu
myslím že na zadní straně příruby toho čepu kola je malý vybrání tak bych tu díru udělal přibližně stejně velkou
-
Nonamed - FK
zas to nehroť, na tý šílený nápravě co je vzadu na feldě těch pár gramů zas takovej vliv asi mít nebude 
no ona díra cca 45 mm v tloušťce 30 mm pořádnýho železa nehodí jen pár gramů 
Fajn takže kus železa odvrtám , udělám to podle náboje , jak píšeš ten je na středu taky odlehčený. Problém by to být neměl.
Takže jestli dobře počítám tak mi zbyli
2x sada 5mm
1x sada 10mm
1x sada 20mm
a to je vše víc zatím nemám a asi už mít nebudu ale možný je všechno........jen nevím kdy.
Takže jestli dobře počítám tak mi zbyli
2x sada 5mm
1x sada 10mm
1x sada 20mm
a to je vše víc zatím nemám a asi už mít nebudu ale možný je všechno........jen nevím kdy.
Moje felda 1.4 MPi
-
luke.bean - FK
nechal bych to tam.. zrovna v zadní části auta to nebude mít absolutně žádný vliv.. je to pod ložiskem,takže jemu to neublíží a ani to nní rotační část.. tkže bych byl v klidu a nic neodlehčoval.. ale já bych to ještě pro jistotu dovařil k nápravě.. 
-
RedmeX - FK
luke.bean: ty si odborník na race úpravy: aký je efekt takejto podložky- 20 mm, na jazdné vlastnosti. V čom ich zlepší? Nebude vadiť dodatočná (a nie malá) hmotnosť na náprave?
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Každá věc, čím má širší základnu, tím hůř se naklání a převrací. 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Favo:Mám dotaz,je to jednorázová akce,nebo by se to dalo zařídit i třeba na jaře,momentálně toho mám na placení nějak moc 
- xmorfeuz
- Kontaktovat uživatele:
Kejzi: a jaké budeš chtít ?
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
No já tam nacpu max 10mm,takže 10mm
Kejzi nevím kdo z nás má větší štěstí ale 10 mm sadu ještě jednu volnou mám takže pokud napíšeš že je vezmeš za dva měsíce budou na tebe čekat dva měsíce , pokud napíšeš 4 budou čekat 4 mě je to fuk já můžu být jen rád že je o ně zájem a nebudou mi doma ležet nevyužitý.
Ještě mě napadlo řešení že bych to Racemanovi odvrtal ale né úplně zkrz takže základna na nápravu by byla plná a strana pod náboj by byla odvrtaná.
Jestli je to jednorázová akce těžko říct zatím to vypadá že jo a snad jsem uspokojil všechny zájemce ,ale jestli se budou někdy do budoucna ještě vyrábět ? To s určitostí nemůžu říci , možná pokud by o ně byl pořád velký zájem a bylo by dost nových zájemců tak snad by se zase nějaká chvilka a kus materiálu našla aby se mohli vyrobit další ale zatím je to ve hvězdách.
Ještě mě napadlo řešení že bych to Racemanovi odvrtal ale né úplně zkrz takže základna na nápravu by byla plná a strana pod náboj by byla odvrtaná.
Jestli je to jednorázová akce těžko říct zatím to vypadá že jo a snad jsem uspokojil všechny zájemce ,ale jestli se budou někdy do budoucna ještě vyrábět ? To s určitostí nemůžu říci , možná pokud by o ně byl pořád velký zájem a bylo by dost nových zájemců tak snad by se zase nějaká chvilka a kus materiálu našla aby se mohli vyrobit další ale zatím je to ve hvězdách.
Moje felda 1.4 MPi
jen mi to hezky provrtej celý 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
favo:Tak v tom případě je beru.Možná by to vyšlo už příští měsíc,ale radši počítej ty dva měsíce,to ještě upřesním,ale beru je určitě
Takže 10mm pro mě i se šroubama
Takže 10mm pro mě i se šroubama
-
RedmeX - FK
lidi: ako je to s tými podložkami a kolami. Chcel by som 20 mm, ale v lete chcem kúpiť kola- 185/55 r14 s nejakým bežným ET a šírkou ráfku 6-6,5".
Nebude mi to škrtať o nerozšírené lemy?
Nebude mi to škrtať o nerozšírené lemy?
Dobrá provrtat celý jak si přeješ. RedmeX jak jsem psal v SZ já si myslím že vejít by se mohli ale ruku do ohně za to nedám ale každá podložka se dá bez problémů zmenšit.
Moje felda 1.4 MPi
Takže dnes jedu řešit zinek a zhánět šrouby jinde tak kde jsem je poptával sice něco mají ale né to co bych si představoval jako nejlepší volbu.
Zatím se to má tak že všechny podložky jsou pryč kromě dvou sad po 5mm
Raceman - 30mm se šrouby
stef99 - 10mm se šrouby
Oncle - 20mm se šrouby
Škury - 25mm se šrouby
Metiu - 15mm se šrouby
Bitmap - 15mm se šrouby
Hary - 15mm se šrouby
kejzi1 - 10mm se šrouby
RedmeX - 20 mm se šrouby
Zatím se to má tak že všechny podložky jsou pryč kromě dvou sad po 5mm
Raceman - 30mm se šrouby
stef99 - 10mm se šrouby
Oncle - 20mm se šrouby
Škury - 25mm se šrouby
Metiu - 15mm se šrouby
Bitmap - 15mm se šrouby
Hary - 15mm se šrouby
kejzi1 - 10mm se šrouby
RedmeX - 20 mm se šrouby
Moje felda 1.4 MPi
Pánové byl jsem dnes ve firmě Fabory poptat šrouby a to co mi řekli mi vyrazilo dech já sehnal u nás pevnostní šrouby za cca 7,-kč/kus včetně DPH a ve faborech si za stejný nebo horší řekli 20-22,- kč ale bez daně. Takže jdu udělat objednávku šroubů u nás a potom se bude muset počkat na úpravu na klíč 14mm a vzhledem k tomu že firma kde dělám je bez práce a nejspíš budu doma na60% netuším kdy se k tomu dostanu. Takže bych Vás poprosil o trpělivost , popřípadě pokud někdo z Vás má možnost si případně šrouby nechat upravit můžu mu poslat balíček s neupravenými šrouby. Bohužel zinkování jsem dnes nevyřídil protože jsem si v Brně uvědomil že jsem zapoměl doma adresu kde firma sídlí a těžko jí hledat když nevíte kde že jo. Ale dostal jsem další tři kontakty na firmy co zinkují které mám na štěstí mnohem blíž od domova takže v pondělí je zkusím obvolat a zjistit popřípadě cenu u nich.
Moje felda 1.4 MPi
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Já na to rozhodně nespěchám,takže klidně počkám
K té práci:Taky koukám že je to u vás blbý
K té práci:Taky koukám že je to u vás blbý
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Já na to taky nespěchám, takže žádný spěch
Koukám, že s prací je to teď blbé
. Vůbec vám to nezávidím. Doufám, že až dodělám školu bude už po krizi a něco splaším.
Koukám, že s prací je to teď blbé
- už taky vše pryč 
Tak jsem dnes koupil na zkoušku od každého tipu šrouby a podložky a zkusím to smontovat na zkoušku u kotouču co doma mám myslím si že by měli být úplně stejný jak bubny takže pokud by nějaký ze šroubů něčemu zavazel bubnům tak bude zavazet i kotouči. No a pak se rozhodnu který šrouby hned v pondělí objednám.
Moje felda 1.4 MPi
Šrouby vyzkoušeny a závěr je tento. Pokud nepoužijete pérovou podložku tak lze v pohodě použít šrouby s Imbus hlavou a místo pérové podložky bych volil lepidlo na šrouby , stejný efekt ale dle mého účinější , stejné lepidlo jaké se používá na šrouby u předních třmenu. Třeba od Loctite . Pokud se bude trvat na pérové podložce je třeba použít upravené šrouby se šestihranem 14mm 17mm se vleze taky v pohodě ale nelze jej dotahovat oříškem z gola sady protože už se tam nevleze ale obyč klíčem by to šlo ale gola je gola.
Takže závěr bych viděl asi tento pochybuji že bude každý z vás ochotný strkat nemalý prachy do lepidla Loctite (malá tubička stojí asi 250,- kč a je v ní opravdu prd) a to nemluvím otom ho zhánět takže já objednávám raději šestihran a bude to.
Moje felda 1.4 MPi
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
šestihran je lepší než imbus
, jen jsem nějaký natvrdlý a nepochopil jsem jestli to bude ta 17 nebo 14 
- už taky vše pryč 
já bych raději ty imbusy už tak nějak i proto že skoro všechyn šrouby jsem nahradil imbusama, torxem a nebo M-tisícihranem
Tak teď nevím šrouby už jsem objednal takže jedině ještě přiobjednat šrouby s imbusem pro Racemana ale jak jsem psal imbus tam jde dát jen za předpokladu že se nepoužije žádná podložka.
Moje felda 1.4 MPi