podložky pod náboj
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
podložky pod náboj
Zdravim, chtel jsem se jen zeptat. Neumel by nekdo udelat popr nema nekdo ty podlozky co se davaji pod buben ale siri pouze 5mm? na netu (X1 shop) jsou nejmin 15mm a to nechci... myslite ze by to slo treba odrezat nebo na soustruhu...?
a jeste jedna mensi otazka.
Podlozky mam z duvodu toho aby se mi zadni kolo nedotykalo pruziny. Kdyz mam kolo bez podlozky tak pri spusteni z heveru se kolo opre o pruzinu a skrta. Vyresila to obycejna 5mm podlozka ale u techto podlozek je problem ze kolo pak nejde vycentrovat, nemaji totiz ten stred (nevim jak presne to rict)
takze otazka zni: Pokud bych dal 5mm podlozku pod buben, bude kolo stejne daleko od podlozky jako kdyz jsem mel obyc 5mm podlozku pod kolem? Dekuji moc
Podlozky mam z duvodu toho aby se mi zadni kolo nedotykalo pruziny. Kdyz mam kolo bez podlozky tak pri spusteni z heveru se kolo opre o pruzinu a skrta. Vyresila to obycejna 5mm podlozka ale u techto podlozek je problem ze kolo pak nejde vycentrovat, nemaji totiz ten stred (nevim jak presne to rict)
takze otazka zni: Pokud bych dal 5mm podlozku pod buben, bude kolo stejne daleko od podlozky jako kdyz jsem mel obyc 5mm podlozku pod kolem? Dekuji moc
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Re: podlozky
Tak řezat to, to bych určitě nedělal z toho důvodu že by bylo moc pracné udělat přesně tu dosedací plochu. Aby to sedělo celou plochou Jinak, určitě to půjde, protože je to obyčejná ocel v komaxitu. Jenže si myslím že na to aby jsi použil z podložky jen jednu třetinu, je to zbytečně drahé. Lepší je si to nechat udělat na soustruhu z kulatiny a díry označit a vyvrtat podle štítu bubnu. To vykrojení je pro feldy s ABS. Pro auto bez ABS je to normálně kulaté. Ale nezapomeň si sehnat o 5 mm delší pevnostní šrouby.stef99 píše:Zdravim, chtel jsem se jen zeptat. Neumel by nekdo udelat popr nema nekdo ty podlozky co se davaji pod buben ale siri pouze 5mm? na netu (X1 shop) jsou nejmin 15mm a to nechci... myslite ze by to slo treba odrezat nebo na soustruhu...?
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Není důležité vyhrát, ale nasrat toho kdo tě porazil.
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
mam bez ABS takze jednodussi...
a posledni otazka... kdo by mi to vyrobil?
popr neprodal by nekdo nejake starsi treba 15 nebo 20mm ze kterych bych ja vykouzlil tyto...? Diky moc
a posledni otazka... kdo by mi to vyrobil?
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Pokud na to nespěcháš tak já bych měl příští týden dostat komplet zadní kotouče na feldu a mohl bych to podle nového náboje proměřit a v práci ty podložky vyrobit dle potřeby , nebyl by ani problém to vykrojení pro ABS ale to bych potřeboval náboj pro auto s ABS.
Ale na rovinu říkám že mám moc práce a nevím kdy se k tomu dostanu ale přes zimu by to mohlo být.
Ale na rovinu říkám že mám moc práce a nevím kdy se k tomu dostanu ale přes zimu by to mohlo být.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
No tak fajn... to by bylo fajn urcite se dohodneme tak treba budes mit cas tak napis pres SZ,diky
koukam ze Favo,Zdenda a Ponman jsou tady jediny co se tady nehadaji a dokazi poradit. Zatim co ostatni resi porad a stale totalni nesmysli...
koukam ze Favo,Zdenda a Ponman jsou tady jediny co se tady nehadaji a dokazi poradit. Zatim co ostatni resi porad a stale totalni nesmysli...
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
A vis proc?Protoze jsme zralejsiho veku a hlavne jsme vsichni tri byci,takze klidni,rozvazni,ale beda tomu kdo nas nas..estef99 píše:koukam ze Favo,Zdenda a Ponman jsou tady jediny co se tady nehadaji a dokazi poradit. Zatim co ostatni resi porad a stale totalni nesmysli...
-
luke.bean - FK
víš co bude nejjednodušší? kup plech (nebo spíš už plocháč..) požadovaný tloušťky,opracuj ho na rozměr flexou.. třeba ho udělej hranatej podle dosedací plochy nápravy,vyvrtej polde náboje 4 díry a máš hotovo,ne?
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
ok dobrej napada,stvim se u tebe

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi bych obětoval kilo nebo flašku a dal to nějakýmu soustružníkovi, jednak to udělaj vzhledově perfektní, díry budou přesný a co je důležitý, tyhle lidi mají a znají materiál, takže to udělá z nějakého kvalitního materiálu a ne z nějaký žvejkačky, která se vymačká a budou šmajdat kola, či se povolovat šrouby.luke.bean píše:víš co bude nejjednodušší? kup plech (nebo spíš už plocháč..) požadovaný tloušťky,opracuj ho na rozměr flexou.. třeba ho udělej hranatej podle dosedací plochy nápravy,vyvrtej polde náboje 4 díry a máš hotovo,ne?
Pokud by jste mi poslaly nějakej vzorek, byl bych schopnej to ve fabrice nechat udělat.
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Ponman píše: A vis proc?Protoze jsme zralejsiho veku a hlavne jsme vsichni tri byci,takze klidni,rozvazni,ale beda tomu kdo nas nas..e![]()
![]()
![]()
Nikdy neříkej že něco nejde. Vždy se najde nějaký blbec který neví že to nejde a udělá to.
Já jsem střelec ale né že tady budu číst, že spíš střelenej než střelec
Jinak já ty podložky budu vyrábět určitě je jen otázkou času kdy se k tomu dostanu a budu mít k dispozici mašinu abych to na ní udělal. Určitě budu dělat minimálě tři sady , když už budu kvůli tomu psát program a chystat stroj tak ať to k něčemu je. Jinak celou podložku včetně otvrů pro šrouby jsem schopný udělat na jednou takže zaručím i rovnoběžnost čel. Uvažuji i o povrchové úpravě , nejspíš zinek ať to k něčemu je.
Jinak já ty podložky budu vyrábět určitě je jen otázkou času kdy se k tomu dostanu a budu mít k dispozici mašinu abych to na ní udělal. Určitě budu dělat minimálě tři sady , když už budu kvůli tomu psát program a chystat stroj tak ať to k něčemu je. Jinak celou podložku včetně otvrů pro šrouby jsem schopný udělat na jednou takže zaručím i rovnoběžnost čel. Uvažuji i o povrchové úpravě , nejspíš zinek ať to k něčemu je.
Moje felda 1.4 MPi
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že zinek je super. Lepší než Komaxit. Hlavně na dosedací plochy.favo píše: Uvažuji i o povrchové úpravě , nejspíš zinek ať to k něčemu je.
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
Strelec jo,tak jsi peknej cholerikfavo píše:Já jsem střelec ale né že tady budu číst, že spíš střelenej než střelec![]()
![]()
![]()
Konkrétně to budu nejspíš dělat na osmi osém CNC soustruhu a galvanovnu k dispozici nemám, ale není problém to nechat kdekoliv udělat, po Brně a okolí takových firem je co berou i drobné zakázky. Už jsem si pár věcí zinkovat nechal a zatím bez problémů.
Moje felda 1.4 MPi
Čéče cholerik ani né, spíš bych se označil za flegmošePonman píše:Strelec jo,tak jsi peknej cholerik![]()
![]()
Jinak ty podlozky budes delat na NCcku?Nebo klasika freza,stojanovka?mimochodem bezva masina.No pokud mas take k dispozici galvanizovnu,tak neni co resit
Moje felda 1.4 MPi
- Ponman
- Kontaktovat uživatele:
No,ted docela lituji,ze jsem nezustal u sveho puvodniho remesla-obrabec kovu.Ve fabrice bylo vse po ruce,material,stroje i povrchova uprava.Kde jsou ty doby co jsem si vyrabel treba okrasnou radicku na zigula a bezel si to dat k zenskejm na galvanizovnu pochromovat a jine a jine.Melo to sve vyhody. 
Tak jen pro oživení , náboje už mám změřený a mám i hotový výkres včetně vybrání pro čidlo ABS takže už zbývá jen čas a volný stroj a mohu se do toho pustit takže je docela možný že při vhodné konstalaci hvězd to bude ještě do zimy. Předběžně mám domluvený i zinek ale tam to bude krapet horký protože člověk co to u nás zařizuje končí takže bych to musel stihnout než odejde.
Moje felda 1.4 MPi
- stef99
- Kontaktovat uživatele:
no tak fajn... budes rychlejsi nez to vyrabej v tom shpu X1 
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
To na 100%.
A to ještě nepočítám kolik jsem protelefonoval a zničené nervy.

Ono by bylo víc zájemců ?
Moje felda 1.4 MPi
vyrobíš mi 3 sady? chtěl bych 3 různý šířky 20, 25, 30 mm
díru na ABS nepotřebuju a zinek taky ne 
Tak v tom problém nevidím , jediný co budeš muset je sehnat si tak dlouhý šrouby ale to by zase neměl být takový problém.
Moje felda 1.4 MPi
šrouby mi problém nedělají vůbec 
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
Favo pokud máš ten výkres třeba v *.dwg, nebo jakoliv jinak (zvládnu i červeně počmáranou fotku v malovánífavo píše:Tak jen pro oživení , náboje už mám změřený a mám i hotový výkres včetně vybrání pro čidlo ABS takže už zbývá jen čas a volný stroj a mohu se do toho pustit takže je docela možný že při vhodné konstalaci hvězd to bude ještě do zimy. Předběžně mám domluvený i zinek ale tam to bude krapet horký protože člověk co to u nás zařizuje končí takže bych to musel stihnout než odejde.
thx předem

-
smazany clen - FK
Taky uvažuji o podložkách, ale z jiných důvodů. Nelíbí se mi jako jsou zadní kola u felicie schované. Vypadá to jak koza 
-
smazany clen - FK
kua já bych spíš potřeboval vyrobit podložky na předek...15mm z duralu
a zadek taky tak 15mm.....co bych byl dlužnej?
Takže pánové pokud vše dopadne dobře tak tento týden bych se měl konečně pustit do výroby čili bych potřeboval vědět kolik by bylo vážných zájemců abych věděl kolik jich udělat a jaké šířky. Jen chci pro jistotu upozornit že zadarmo to dělat nebudu ale kdo ví jak drahý taky nebudu cena u X1 byla u 15mm 899,- já bych si představoval cenu tak 200,- kč za kus tedy 400,- za sadu a dopředu říkám že na dobírku to posílat nebudu po špatných zkušenostech s některými členy. Takže jedině platba předem a ihned po připsání peněz na účet bych je odeslal zájemci.
Moje felda 1.4 MPi
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Včetně pevnostních dlouhých šroubů?
Pak se hlásim o jednu sadu 20-25mm. Ďakujem...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
myrafell - FK
kdyby to bylo s těma pevnostníma šroubama...taky bych měl možná zajem 
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
Tiez by som mal (seriozny) zaujem , ak by to bolo so srubami. Aku sirku by ste odporucali na originalne 14" hlinikove disky ?
Co se týká šroubů tak tam jsem původně psal že to bude bez nich a musel by si každý sehnat sám ale zkusím se poptat u nás v prodejně se spojovacíma materiálama zda by tam něco pevnostního měli.
Moje felda 1.4 MPi
Tak jsem prostudoval katalog a neměl by být problém šrouby koupit teď už jen jaká bude cena akorát zájemce o podložky o síle 5 mm a 25 mm musím zklamat budou si muset šrouby o něco zkrátit pokud by vadilo že budou delší o 5 mm v potřebném rozměru se dělají jen s imbus hlavou a ta se musí ještě zkrátit a to má bohužel vliv na životnost 6ti hranu takže bych volil šrouby s vnějším 6ti hranem.
Moje felda 1.4 MPi
-
Nonamed - FK
včera jsem na to koukal a nemám výtek... Ale jak nad tím tak uvažuju, tak když už to budeš vyrábět - kdybys dělal 20mm, tak si od tebe jedny vezmu, vyjde to jednoduššeji než shánět matroš 
Takže zatím mám hotový :
2 sady po 5 mm
3 sady po 10 mm
2 sady po 15 mm
1 sadu po 25 mm
Bohužel víc jsem nestihnul udělat, ale jakmile bude čas a volný stroj, tak mohu dodělat i sady po 20 mm. Ještě je teda nechám zbrousit aby obě čela spolu běželi a zkusím se zeptat zítra na krámě zda mají šrouby patřičné normy a rozměrů a uvidíme co dál.
2 sady po 5 mm
3 sady po 10 mm
2 sady po 15 mm
1 sadu po 25 mm
Bohužel víc jsem nestihnul udělat, ale jakmile bude čas a volný stroj, tak mohu dodělat i sady po 20 mm. Ještě je teda nechám zbrousit aby obě čela spolu běželi a zkusím se zeptat zítra na krámě zda mají šrouby patřičné normy a rozměrů a uvidíme co dál.
Moje felda 1.4 MPi
-
Nonamed - FK
Tak to je fuk, netušil jsem že by byly i patnáctky.. Jedny 15mm si tedy beru, jsi ochoten posílat poštou anebo musím až do brna ?
kdyžtak do sz číslo účtu a cenu
Takže pánové se šrouby se to má tak že se musí objednat a čeká se na ně cca týden. Druhá věc je ta, že jsem zvolil ještě pevnější šrouby než jaký doporučuje výrobce a to jen pro jistotu přeci jen jsou delší než origo a jejich cenu zatím přesně neznám, ale je možné podle informací na prodejně, že se budou hýbat někde kolem 12,-kč +- za kus tedy za celou sadu 8 kusů je to skoro 100,- kč plus podložky. Navíc se šrouby prodávají s hlavou SW 17 tedy na 17 mm klíč ale tato hlava ,dle informaci od Dedly ,bude vadit a musí se přefrézovat na rozměr SW 14.
Takže Vám dávám na výběr šrouby si koupíte sami (neměl by to být problém sehnat a pevnostní normu nechám na Vás jakou si zvolíte) a já dodám pouze podložky patřičné šířky.
A nebo já koupím šrouby, ale jistě pochopíte ,že při této ceně si je nechám zaplatit a zdarma Vám udělám úpravu na klíč 14mm, ovšem v tomto případě se dodání prodlouží o týden, který budu čekat na potřebné šrouby plus čas potřebný na úpravu šroubů. Samozřejmě platí platba předem a teprve potom jak příjdou peníze ,půjdu šrouby objednat a hned po obdržení šroubů je v práci přefrézuji a zasílám podložky se šrouby a podložkama a účtem za šrouby na Vaší adresu.
Doufám, že můj postup pochopíte , je to běžný postup na Aukru a funguje . Kdybych neměl s některýmy členy z tohoto klubu špatný zkušenosti nebránil bych se ani dobírce, ale bohužel zkušenosti jsou špatné a když uvážím, že cena dobírky je kolem 100-120kč tak netoužím potom, aby se mi balíčky vraceli zpět jen proto, že si to někdo rozmyslel.
Pokud by Vás zajimalo o co tehdy šlo tak jsem tady některým členům vyráběl tolik zháněné duralové kroužky na budíky a ani za cenu 200,- kč za vše si je někteří nebyli schopni vyzvednout na poště a dál už nekomunikovali.
Další špatná zkušenost z tohoto klubu je že dokud se nemluví o ceně tak je spoustu zájemců ale jakmile se začne mluvit o penězích tak najednou zájem upadá a všichni jsou v tu chvili bez peněz. Bohužel tuning něco stojí a když vezmu že X1 je prodával za cenu 800 - 900,- tak si myslím že cca 500,- za komplet v potřebném rozměru který ani X1 nedodával je slušný.
A aby jste neřekli že jsem zloděj tak pokud bude rychlá komunikace a platba jsem ochotný slevit 50,-kč na sadě, tedy podložky za 350,- plus případný zbytek (šrouby a pod. )
Jakmile budu znát přesnou cenu šroubů (záleží na potřebné délce) budu Vás tu hned informovat.
Takže Vám dávám na výběr šrouby si koupíte sami (neměl by to být problém sehnat a pevnostní normu nechám na Vás jakou si zvolíte) a já dodám pouze podložky patřičné šířky.
A nebo já koupím šrouby, ale jistě pochopíte ,že při této ceně si je nechám zaplatit a zdarma Vám udělám úpravu na klíč 14mm, ovšem v tomto případě se dodání prodlouží o týden, který budu čekat na potřebné šrouby plus čas potřebný na úpravu šroubů. Samozřejmě platí platba předem a teprve potom jak příjdou peníze ,půjdu šrouby objednat a hned po obdržení šroubů je v práci přefrézuji a zasílám podložky se šrouby a podložkama a účtem za šrouby na Vaší adresu.
Doufám, že můj postup pochopíte , je to běžný postup na Aukru a funguje . Kdybych neměl s některýmy členy z tohoto klubu špatný zkušenosti nebránil bych se ani dobírce, ale bohužel zkušenosti jsou špatné a když uvážím, že cena dobírky je kolem 100-120kč tak netoužím potom, aby se mi balíčky vraceli zpět jen proto, že si to někdo rozmyslel.
Pokud by Vás zajimalo o co tehdy šlo tak jsem tady některým členům vyráběl tolik zháněné duralové kroužky na budíky a ani za cenu 200,- kč za vše si je někteří nebyli schopni vyzvednout na poště a dál už nekomunikovali.
Další špatná zkušenost z tohoto klubu je že dokud se nemluví o ceně tak je spoustu zájemců ale jakmile se začne mluvit o penězích tak najednou zájem upadá a všichni jsou v tu chvili bez peněz. Bohužel tuning něco stojí a když vezmu že X1 je prodával za cenu 800 - 900,- tak si myslím že cca 500,- za komplet v potřebném rozměru který ani X1 nedodával je slušný.
A aby jste neřekli že jsem zloděj tak pokud bude rychlá komunikace a platba jsem ochotný slevit 50,-kč na sadě, tedy podložky za 350,- plus případný zbytek (šrouby a pod. )
Jakmile budu znát přesnou cenu šroubů (záleží na potřebné délce) budu Vás tu hned informovat.
Naposledy upravil(a) favo dne ned 22. bře 2009 16:44:22, celkem upraveno 1 x.
Moje felda 1.4 MPi
favo: já si myslím že tendle postup je naprosto v pořádku vzhledem k tomu, že ty jsi ochotný obětovat svůj volný čas a možnosti pro potřebu nejen svou, ale i ostatních a ti kteří mají opravdu zájem tak na tudle variantu opravdu přistoupí
já mám na autě verzi 15mm od chlapíka tady z Brna, který si je vyrobil před x lety, to ještě X1tuning ani neexistoval
a moje auto je asi 3. v pořadí které je vozí
šrouby sem kupoval ve Feroně (Brno slatina) a pevnostní třídu mám stejnou jako origo, ale mám teda hlavu na imbus, řezat se nemusela padlo to tam dobře. akorát vhodnou délku sem nekupoval, měli skladem jen xx mm (teď z halvy netuším kolik to bylo) a já si je pak za pomocí pilky a závitníku zkrátil aby byly akorát.
PS: kdyby náhodou si to přece jen někdo rozmyslel a nějaká sada 25mm by ti třeba zbyla, tak bych se o ni asi přihlásil, uvidíme. (to jen abys věděl kdyby náhodou)
já mám na autě verzi 15mm od chlapíka tady z Brna, který si je vyrobil před x lety, to ještě X1tuning ani neexistoval
PS: kdyby náhodou si to přece jen někdo rozmyslel a nějaká sada 25mm by ti třeba zbyla, tak bych se o ni asi přihlásil, uvidíme. (to jen abys věděl kdyby náhodou)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já je chci, ale ještě nevim, jestli 20 nebo 25mm... Minimálně 20mm určitě místo podložek. Jestli bude možnost i za měsíc, tak je vezmu. 
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
- Metiu
- Kontaktovat uživatele:
Ziadny problem , moj zaujem pretrvava.
Si ochotny poslat aj na slovensko ? Platba vopred na ucet (neviem aku banku mas) , alebo na paypal (pre mna lepsia volba).
Bol by zaujem o podlozky s uz upravenymi srubami.
Vie este niekto poradit aka je idealna sirka na 14" seriove hlinikove disky ? Vdaka.
Si ochotny poslat aj na slovensko ? Platba vopred na ucet (neviem aku banku mas) , alebo na paypal (pre mna lepsia volba).
Bol by zaujem o podlozky s uz upravenymi srubami.
Vie este niekto poradit aka je idealna sirka na 14" seriove hlinikove disky ? Vdaka.
Ještě mrknu na variantu použít šrouby s imbus hlavou a změřím o kolik by se hlava musela zkrátit a zda by to nemělo vliv na životnost vnitřního šestihranu , přeci jen ten je náchylnější na zničení víc než vnější šestihran ten můžete v případě nouze obrousit na menší rozměr ale u vnitřního už máte po zničení smůlu. Vycházel jsem z informací který mi podal včera odpoledne Dedla přeci jen má s těmito úpravami bohaté zkušenosti tak je dobré si nechat poradit od odborníků. No a ten právě upřednostňuje upravený vnější šestihran , ale pokud by někdo chtěl jen šrouby imbus tedy vnitřní šestihran dají se objednat také dokonce je tam větší výběr z délek které jdou po 5 mm kdež to u šroubů s hlavou SW17 není v této pevnostní normě k mání rozměr 55 mm a 35 mm proto jsem psal výše že při použití podložek 5 mm a 25 mm je nutné mít delší šrouby a popřípadě je zkrátit. No a pokud tady Jirgen píše že použil delší šrouby a s normou kterou uvádí výrobce tedy 10.9 a ještě hlavu zkracoval a stále žije tak potom není co řešit a nejspíš bude stačit i tato norma a nebude nutné použít šrouby s normou 12.9 ale já se držím hesla, že jistota je jistota.
Co se týká toho kdy kdo a tak , zhrnuto asi takto dnes budu dodělávat rozměry co mi ještě schází tedy nějaký 20 mm a ještě 25 mm a pak podle zbytku materiálu a kdy si o ně napíšete nechám na Vás budou ležet prostě doma zakonzervovaný a budou čekat na svého majitele.
Jak je to s odesláním na Slovensko budu muset nejprve zjistit a dám vědět a co se týká platby tak bohužel se musím přiznat že o platbě PAYPal jsem jen slyšel ale to je tak vše o co tomto způsobu platby vím
P.S. Tím co jsem napsal výše jsem nechtěl nikoho z Vás urazit nebo se někoho nějak dotknout jen jsem popsal svoje důvody a zkušenosti které mě k tomuto postupu vedli. Pokud by měl někdo zájem mohu mu případně podložky vystavit na aukru a můžeme obchod uzavřít tam.
Co se týká toho kdy kdo a tak , zhrnuto asi takto dnes budu dodělávat rozměry co mi ještě schází tedy nějaký 20 mm a ještě 25 mm a pak podle zbytku materiálu a kdy si o ně napíšete nechám na Vás budou ležet prostě doma zakonzervovaný a budou čekat na svého majitele.
Jak je to s odesláním na Slovensko budu muset nejprve zjistit a dám vědět a co se týká platby tak bohužel se musím přiznat že o platbě PAYPal jsem jen slyšel ale to je tak vše o co tomto způsobu platby vím
P.S. Tím co jsem napsal výše jsem nechtěl nikoho z Vás urazit nebo se někoho nějak dotknout jen jsem popsal svoje důvody a zkušenosti které mě k tomuto postupu vedli. Pokud by měl někdo zájem mohu mu případně podložky vystavit na aukru a můžeme obchod uzavřít tam.
Moje felda 1.4 MPi
Varianta "B" je 25mm a pokud se nebudou líbit tak každý zručný soustružník může bez problémů zkrátitŠkury píše:Já je chci, ale ještě nevim, jestli 20 nebo 25mm... Minimálně 20mm určitě místo podložek. Jestli bude možnost i za měsíc, tak je vezmu.
Moje felda 1.4 MPi
za 1. malej detajl Jyrgenfavo píše:No a pokud tady Jirgen píše že použil delší šrouby a s normou kterou uvádí výrobce tedy 10.9 a ještě hlavu zkracoval a stále žije tak potom není co řešit a nejspíš bude stačit i tato norma a nebude nutné použít šrouby s normou 12.9 ale já se držím hesla, že jistota je jistota.
za 2. hlavu sem nezkracoval
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
OK omlouvám se Jyrgene špatně jsem četl. 
Tak jen pro doplnění nyní mám k dispozici :
5mm - 2 sady
10mm - 3 sady
15mm - 3 sady
20mm - 2 sady
25mm - 2 sady
30mm - 1 sada (tu chtěl Raceman)
Tak pokud bude zájem stačí napsat a zbytek dořešíme přes SZ nebo meil.
Tak jen pro doplnění nyní mám k dispozici :
5mm - 2 sady
10mm - 3 sady
15mm - 3 sady
20mm - 2 sady
25mm - 2 sady
30mm - 1 sada (tu chtěl Raceman)
Tak pokud bude zájem stačí napsat a zbytek dořešíme přes SZ nebo meil.
Moje felda 1.4 MPi
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, měl bych zájem o 15 nebo 20(potřebuju radu, který budou lepší). Přijdou pod náboj z golfa 3 s kotoučema. Nevím jestli to nebude hubenější, když tam dám ty kotouče, tak aby to aspoň trochu vylezlo, ale aby to se 185 kolama nedrhlo. Prosím o radu těch kdo už tam kotouče mají nebo o tom ví více než já
. Dík
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport
- už taky vše pryč 
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
super díky zájem samozřejmě trvá takže zbytek dohodneme po SZ nebo po ICQ
s kotoučema je to úplně stejný jako z bubnama a pokud chceš aby to bylo stejně široký s předkem tak dej 20Tweety píše:Zdravím, měl bych zájem o 15 nebo 20(potřebuju radu, který budou lepší). Přijdou pod náboj z golfa 3 s kotoučema. Nevím jestli to nebude hubenější, když tam dám ty kotouče, tak aby to aspoň trochu vylezlo, ale aby to se 185 kolama nedrhlo. Prosím o radu těch kdo už tam kotouče mají nebo o tom ví více než já. Dík
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Super, dík Race.
Ještě drobnost, ono jo to v serii vzadu užší než vpředu
. To je divný ne? To má nějaký technický důvod?
Ještě drobnost, ono jo to v serii vzadu užší než vpředu
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
- už taky vše pryč 
Nevím zcela určitě proč přesně to tak škodovka dělala, ale naskytuje se mi jedno řešení a to je kvůli zatáčkám , přední kola natočíš a jedou jako by pořád rovně kdežto zadní to mají s opisováním kružnice težší a v podstatě se v zatáčce jako by dřou se silnicí (nevím jak to popsat) ale třeba u Roomstera mají zadek naopak širší a v testech si to strašně chválí jak se to podepsalo na jízdní stabilitě. Prostě do hlavy inženýrům člověk nevidí . Ještě bych pochopil že je zadní náprava užší ale proč musí být karoserie vzadu širší nebo stejně široká když tím jen umocňuje užší zadní nápravu a vypadá to potom jako stará škoda 120 u nás známá jako užovka.
Moje felda 1.4 MPi