Stěrače - sekání

karoserie, narazniky, skla atd.
Peca - FK

Stěrače - sekání

Příspěvek od Peca - FK »

Zdravím chci se zeptat když dám aera na feldu tak se mi sekají po okně.když sem měl normální stěrače tak se mi sekaly tak po 15 setření.nevíte čím by to mohlo být? táhla nevim potože to by dělalo od začátku tak právě nevim :? :(
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Stěrače - sekání

Příspěvek od emilio52 »

Zdvihni ramínka a pusť stěače . Dělá to taky nebo ne ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Peca - FK

Příspěvek od Peca - FK »

jo dělá ,přesně tak jak sem popisoval :(
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

promázni hřídelky
Vaclav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaclav »

Nežli začnete měnit díly tak si utáhněte všechny šrouby u stěračů. Třeba i motorek stěračů. Tři šrouby m5.

Nepomohly mi ani nové stírací lišty.
Jestli se ti trochu sekají stěrače na okně tak by to mohlo třeba být volnější maticí na raménku.
Hlavně to, ale je vůlí v ramínku, kde je čep. Koupit nový ramínko, nebo ho zrepasovat.
Ještě někdy pomůže otřít okno přípravkem, aby stěrače neposkakovaly po skle.
To vydrží, když se stírá asi 1 hodinu. Když jsem dával auto do škodováckýho servizu tak mi okno něčím potřeli.

Dneska jsem ho repasoval.
Nejlépe se mi osvědčilo provrtat pouzdro v držáku ramínka na průměr 7, nebo ho přestružit výstružníkem 7 H7.
Do vnitř dát pouzdro, délka pouzdra asi o 1 mm širší nežli je držák ramínka.
7 kulatinu jsem získal třeba z nevyválcovanýho 8 šroubu, nebo šroubu do dřeva, který má ne jednom konci 8 závit.
Do vnitř vyvrtat 4 otvor.
Dále je potřeba vypouzdrovat na jedné straně ramínka otvor pr. 6. 4 podložkou a vnější průměr obrousit tak na průměr 6,3-6,4 mm. Podložku upevnit na 3 delší šroub a zajistit jí maticema M3 z obou stran.

Dále tam dát 4 šroubek dlouhý 30 mm a na obě strany dát větší podložky, třeba s otvorem 4 mm.
Mohlo by se na jednu stranu ramínka vysoustružit pouzdro, aby se zmenšil průměr ze 6 na průměr 4 mm.
Pokuď by pouzdo o průměru nešlo do vystruženého otvoru tak obrousit pouzdro třeba glaspapírem. Nespěchat, raději uložení vyrobit těsnější.

13 šestihran si můžete snížit tak na 2 mm a obrousit šestihran.

U fábie u stěračů vůle skoro nejsou.

Nový ramínko stojí asi 300 kč.

Gumičky do stěračů už škodovka nedodává. Dodávají celé stírací lišty.
Samotné gumičky rády spuchřily.
Odpovědět