snad mi poradite...neda mi to spat ale o vikendu se mi stala zajimava vec...v plate mam 2 koax. repraky (pravda maji neco za sebou ale to je jedno)...diky tomu ze mam v kufru subwoofer tak mi ty repraky kazily poslech tak jsem je odpojil...casem sem ale zjistil ze "duneni" basaku pohybuje i s membranou vypnutych repraku...pri zapojeni repraku hraly normalne az ve vyssich obratkach jeden skvrcel...
nedavno jsem je znova zapojoval kvuli toho ze jsem mel vytahnuty sw a blbec jsem si nevsim ze je zapnute radio ale volume na 0...z repraku "penklo" a uz nikdy nehraly...nejzajimavejsi je ze jsem vytah tatranku a pri opetovnem zapojenim zadnich repraku v nich vzdycky praskne a po zapnuti nehrajou...ted jsem je vytah z plata a vyzkousel v jinem aute ze zajimavosti tak jeden byl KO a druhy jakztakz hral ale aspon hral...kdyz jsem misto puvodnich repro zapojil jiny tak se z neho bez zapnuti radia zaclo kourit a uz taky nehral...
newite v cem je chyba? mam strach jestli se neco nepos*alo v radiu jako zadni vystup...potom mam podezreni na kabely ale v nich by nemel byt problem neni mi totiz jasne jak muze reprak neco delat pri vypnutem radiu..nemate s tim nekdo zkusenosti?
info: radio mam Pioneer DEH-3000MP
nejake foto: http://www.feliciaklub.cz/forum_new/dow ... &mode=view a zbytek u me v profilu
problem s repro/zapojenim
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
problem s repro/zapojenim
méně znamená někdy více...

-
smazany clen - FK
Re: problem s repro/zapojenim
No to že se Ti pohybovala membrána při zapnutí sw je jasný, protože v uzavřeném prostoru je tlak, který tohle dělá. A neškrtnul jsi někde těma konektorama? Máš tam OEM, nebo fastony? Máš konce odizolované? Jestli ne, tak je to jasný. Někde se to dotklo a mohl se Ti odpálit kanál na koncáku. Chtělo by to přepojit na jiné rádio, nebo změřit výstupy na repro. A co se týče těch repro, tak se Ti mohl uklepat drátek u konektoru. Jen hypotetický odpovědi, je to těžký, když to není vidět.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
jj s tim tlakem jsem to uz tady resil a sw mi je pekne vymlatil viz toto video http://www.youtube.com/watch?v=HbwJVG3N ... annel_page
konektor na repraky byl samozrejme oem...je to vyrvany z compu 4-pin...je to dobre izolovany a nemelo by to kde drhnout tak mi furt nejde do hlavy jak muze v repracich praskat kdyz je vyple radio a tudiz do nich nic nejde?...budu muset nekdy na to mrknout ..vim blbe se to popisuje a jeste hur chape to se musi videt...ja jen kdyby nekdo nevedel ale i tak dik za nazor
konektor na repraky byl samozrejme oem...je to vyrvany z compu 4-pin...je to dobre izolovany a nemelo by to kde drhnout tak mi furt nejde do hlavy jak muze v repracich praskat kdyz je vyple radio a tudiz do nich nic nejde?...budu muset nekdy na to mrknout ..vim blbe se to popisuje a jeste hur chape to se musi videt...ja jen kdyby nekdo nevedel ale i tak dik za nazor

-
smazany clen - FK
Kdyby jsi nebyl tak z daleka, tak bych se Ti na to kouknul.
A není možný že máš někde u kabelu směrem k rádiu prodřenou izolaci a nedotýka se Ti někde +12V. Že by to dávalo impulzy? Ale Tím by jsi si asi odpálil i konec na rádiu.
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
ty to tezko..jedine ze bych prodrel redukci z ISO na radio ale tomu se mi moc nechce verit...no v lete stejne chystam vsude nove repro takze se bude delat i nova kabelaz..ale mam starch jestli nejak neodesel zadni vystup na repro ale to by prestalo asi fungovat cele radio.. no newim uz to asi nema cenu resit dokud to nerozeberu a na to ted hodne dlouho nebudu mit cas
tak diky za nazor a ochotu aspon 

-
smazany clen - FK
Neni zač. Jinak kdyb jsi odpálil jen zadek, tak by Ti asi předek hrál. By se odpálil jen výstup na zadek. No šlo by to vyzkoušet, jestli máš multimetr, tak si změř jestli Ti něco leze ven na zadky. Je to v mV, ale něco Ti to ukáže. Rozdělal bych i repro ve dveřích. A porovnal bych hodnoty. Jestli se Ti tam něco ukáže. A jen mě napadla taková kravina. Nehrál si Ti někdo s Balancem? Jestli Ti někdo nevypl zadky. Já vím, je to kravina, ale jen mě to napadlo. 
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
jj multimetrem jsem to chtel promerit vyvody na iso ale jeste jsem se k tomu nedostal...no s tim si nikdo nehral to si hlidam prtz si nekdy nastavuju balanci na zadek prtz pod zadni vystup patri i sw..

-
mause
- Kontaktovat uživatele:
hod na to multimetr.. a uvidíš co se ti ukáže... ale jestli ti z jiného repra kouří... tak myslím.. že ty koncáky asi dostaly zabrat... mno budeš moudřejší až to změříš...
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak