blinkry nefungujou :(

Goddzilla

blinkry nefungujou :(

Příspěvek od Goddzilla »

Nazdárek lidi. Mam Felicii 1.3 Mpi 99rok a prestali mi fungovat blinkry.. poprve se mi to stalo asi před měsícem. Tak sem kouknul na pojistky a byla prasklá. Vyměnil sem jí nastartoval vylitla jiskra a pojistka prdla, nedalo mi to a dal sem tam další pojistku, nastartoval a v pohodě. Takle sem asi měsíc dva jezdil a fungovalo všecko v pohodě. Jenže dneska sem po projeti křížovatky kdy mě všichni vytroubili zjistil že mi zase blinkry nejdou, neslyšel sem že necvakaj přez radio :o). Po strastiplne cestě domů přez Prahu a věřte že je to o hubu :) sem zkoušel dat tam jiny pojistky jenže už se mi to nedaří, pojistka dycky rupne, takle sem jich utavil asi pět :( když dám výstražný světla tak svítěj všecky blinkry i kontrolky normálně ale když dám doprava nebo doleva je to úplně mrtví :(
Nevíte někdo co s tim sem na eletriku lama :(
Raceman

Re: blinkry nefungujou :(

Příspěvek od Raceman »

vyměň páčku blinkrů případně se koukni na konektor a kabely k ní
Goddzilla

Příspěvek od Goddzilla »

myslíš že je to páčkou ? :) to me nenapadlo :) dík
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tak pokud jdou varovky a pojistka neshoří tak to relátkem přerušovače a kabelama od relátka k žárovkám nebude takže zbejvá páčka a vedení od páčky k přerušovači
Goddzilla

Příspěvek od Goddzilla »

To musí být ale asi jiná pojistka v tom případě... protože mi ty varovky fungujou i kdyz tam ta pojistka neni nebo je ruplá.. je to myslim druha nebo třetí z prava, modrá 1.5 pojiska
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

Varovný fukaj aj bez pojistky!Myslím že vůbec nejsou napojený na pojistku aby ti fungovali pořád aj když rupnou všecky pojistky je to bezpečnost
Goddzilla

Příspěvek od Goddzilla »

a ta pojistka shoří jakmile nastartuju :(
RE5PECT - FK

M8š někde spojený dráty! kotroluj páčky, kontroluj kabely, já měl podobnej problém měl sem spojený káble! dával semneony a projel sem vrutem kabelovej svazek! pojistky praskali jak diví! musíš mít něco podobnýho! spojený kabely a nebo v řiti páčku
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tak to máš nějaký divný protože na blinkry je jen jedna pojistka a je to ta druhá z prava č. 21 modrá 15A
Goddzilla

Příspěvek od Goddzilla »

to bude vona.. ale když tam neni varovky fungujou jak rikal kolega :)
a ty spojeny draty kua nenapada me kde ja se v tom nevrtam :) do eletriky sem krom zapojovani radi pred sto lety nesahal :) achjo ja se v tom nevyznam to budu muset nekam odvest :) protoze jestli se v tom začnu šťourat tak to shoří potom všecko :)
Goddzilla

Příspěvek od Goddzilla »

k tý páčce asi je jetá už se mi občas ani nevrací když srovnám volant ale newim jak se tam leze :))))
RE5PECT - FK

Páčku odděláš tak že odmontuješ volant ten krycí plast pod volantem a je venku! Odkud jsi?
Goddzilla

Příspěvek od Goddzilla »

Praha 9 Černý Most wanted :) volant ?? :))) ten se sundava jak :) na me vystřelí airbag ne :)
RE5PECT - FK

praha je dáloko! =) Volant s pytlem máš jo! Tak to ted přesně nevím jak se oddělává ale musíš určo vydpojit baterku, pak sundat vrch volantu ale nevím ted přesně jak to u teho 4 ramenýho je nikdy sem ho nerdělával! ale jak sundáš vrch volantu, odmontuješ matku na volantové odpojíš káble na klakson a volant s použití přiměřené síly vyndáš
Raceman

Příspěvek od Raceman »

přijeď o víkendu do Příbrami což máš kousek a mrknem na to
Goddzilla

Příspěvek od Goddzilla »

Mno newim :) skoro 100 km :) a bez blinkru :) eště napíšu newim jestli me nečekaj nejaký povinnosti :)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

nějakých 45-60 minut cesty :) já to jezdím každou chvilku :D
Goddzillak

Příspěvek od Goddzillak »

takže třicet minut :) viděl bych to na neděli :)) jestli, v sobotu slavim svatek :)
Goddzillakk

Příspěvek od Goddzillakk »

kMas ICQ ? :) 166327448 ted sem se tu regnul chtel sem to udelat uz davno :) jel bych na nakej sraz ale az mi pujdou blinkry :)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

icq 166113482 a sraz máš hned příští sobotu viz informace tady na foru a zejména po přihlášení na hlavní stránce
Goddzillakkk

Příspěvek od Goddzillakkk »

bych tě nechal se projet aspon by mi někdo řek co stou moji babičkou mam dělat, mam par kamosu automechaniku jenze vsichni kdyz za nima prijedu ze chci neco opravit reknou mi at si koupim novy auto ale ja mam tu feldu rad :) uz sem s ni toho zažil je to prostě člen rodiny :)) a stejne pro me je jednodusi sem tam usetrit na opravu za 5 litru nez nasetrit 60 na jiny auto :)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

mám i VAG tak není problém to pořádně prohlídnout po všech stránkách
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Při varovných světlech jde napětí na blinkry přes pojistku F14 (15A).
Návštěvník

Oddělej spodní kryt pod volantem, odtáhni co nejvíc gumovou průchodku. Na přepínači nahoře a dole jsou vidět dvě západky, ty zmáčkneš k přepínači a ten pak vysuneš doleva. Zespodu jsou vedle sebe do oblouku tři vývody označené 49a (jde na něj zelený vodič), 49aL (jde na něj černobílý vodič) a 49aR (jde na něj černozelený vodič). Stáhni zelený a třeba ten černobílý a propoj je, měly by se rozsvítit levé směrovky. Pokud se rozsvítí a pojistka to vydrží, tak je vakl v přepínači.
Návštěvník

Goddzilla píše:a ta pojistka shoří jakmile nastartuju :(
To shoří jenom když otočíš klíčkem?? Anebo až zapneš levý, nebo pravý blinkr??
kahy

Příspěvek od kahy »

Na tuto pojistku,myslím že č. 21,je napojen i zpatečkový spínač.Tam může být taky problém.Může být deformovaný spodní krycí plech a zkratovat přívod patnáctky na zp. spínač,popřípadě její odvod po zařazení zpátečky.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

tak už má opraveno :) přijel, vyměnila se páčka a je po problému :)
Goddzillakkk

Příspěvek od Goddzillakkk »

Jojo funguje to lip jak před tim :) aspon se mi páčka vrací :)) uvidíme se ma sraze :PP uz s nim počítám :)
Návštěvník

http://www.autobyznys.cz/katalog/zbozi/ ... =&strana=4
nevíte někdo čím se liší lucasy do 7/96 a od 8/96??
Raceman

Příspěvek od Raceman »

je jinak ohnutá páčka aby byla blíž k tomu 4 ramenýmu volantu pro airbagy
Návštěvník

díkec, mám r. 96 s bagem, tak abych nenarazil pokud budu nucen měnit. Dobrá informace pro "měniče" volantů - nový páčky nebo prodloužit prsty.
Goddzilla - FK

Příspěvek od Goddzilla - FK »

tak se problém vrátil :( páčka zabrala jen na chvíli :(( zase mi vyhořely asi 4 pojistky dycky to vydrží pár hodin a pak konec.. tak co s tim ? :(( yo kdyby ste někdo potrebovali pojistky mam jich ted zasobu :))) 15 mi praskaj ale tech zbylejch mam požehnaně :)))
mikka

Příspěvek od mikka »

Pojistka č. 21 je vyvedená na konektor BF (druhý zprava), pin č. 7, dva černé dráty. Jeden vede na spínač zpátečky na převodovce, jak psal kahy. Druhý vede na spínač varovných světel na pin č. 2.
Ze spínače varovných světel z pinu č. 1 jde proud červeným drátem zpátky na konektor BF pojistkového panelu, pin 10, a pokračuje dovnitř na kontakt přerušovače.
Druhý kontakt přerušovače je z pojistkového panelu vyveden na konektor BD (čtvrtý zprava), pin č. 2, odkud jdou dva zelené dráty. Jeden jde na spínač varovných světel, pin 4, a druhý na přepínač směrovek pod volantem (páčku).

Zkrat bude někde tady.
Goddzilla - FK

eh :O) koukam ze kuli tomu musim vyndat celou palubku co ? :)) achjo mno nekam to odvezu tohle asi sam nezvladnu :(
Goddzilla - FK

Tak sem na to kápnul díky za rady :))) Racere jestli si eště nevyhodil tu starou pačku tak mi ji sim vem na sraz bylo to kabelem od spínače spátečky :) byl v něm normálně napíchlej nejakej klacek :)))) tohle umisteni mi nejde do hlavy :))) to byl asi nejakej jo konstrukter :) ptze to tam snad čumí pod auto a neni to krytý sakra :) mno dratky spojeny a všecko all right :)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

páčku pořád mám ;)
RE5PECT - FK

Já to říkal že ti to budou někde zkratovat dva dráty! dělalo mě to to stejný!
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Ahoj mám problém, po výměně spínače varovných světel (fungl nový originál) nejdou blinkry .Když přepnu vypínač tak blinkry jdou ale varovný ani náhodou v žádný pozici . Pojistky jsou v pořádku ! Že by to dělalo relátko nebo je vadný i ten nový spínač ?
Děkuji
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

pojistka č 21 může být zoxidovaný kontakt pojistkovky , koukni jestli ti svítěj couvačky , pokud svítěj řeš ten spínač
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Pojistky jsou v pořádku ale že by to bylo v novým vypínači ? No nic díky za radu ,je to na služební chtěl jsem si trochu šplhnout :) no nepovedlo se . :( Víc se vtom šťourat v týhle zimě a na dešti nebudu.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Odpovědět