motor na voľnobehu vypne,nedrží voľnobež.otáčky

MPi 1AV
AEE
smazany clen - FK

motor na voľnobehu vypne,nedrží voľnobež.otáčky

Příspěvek od smazany clen - FK »

:roll: Čaute chlapi,

davno som na toto fórum nezablúdil. Vidím, že je tu nové fórum a k príspevkom starého fora sa neviem dostať a tam určite starý - odborne zdatný fóristi písali aj o mojom terajšom probléme.

Včera ráno som v pohode moju Feliciu 1.6 naštartoval a bez akýchkoľvek problémov som dosiel do práce. Poobede som tiež v pohode naštartoval Feliciu a odišiel domov. :roll: No na prvej križovatke mi motor úplne zdochol na voľnobehu, ale nie hneď ale všimol som si, že voľnobežné otáčky klesli príliš nízko, až tak že som cítil vybrácie od motora. Riadaca jednotka sa snažila udržať motor naštartovaný, tým že začali otáčky motora kolísať od 100 - 1500 otc podľa otáčkomera, ale nakoniec to vzdala a motor úplne zhasol.
Motor sa mi podarilo naštartovať bez problémov.
Keď som to doma hneď pozeral, tak motor nedokáže bežať na voľnobeh. Trápi sa na nízkych otáčkach pod 500 otc a nakoniec zhasne. Motor sa dá bezproblémov naštartovať znova a znova. Len mi odišiel zničoho nič ten voľnobeh.
O čístení škrtiacej klapky sa toho poísalo na starom fóre veľa riadkov, takže to robím pravidelne ako náhle zbadám, že sa mi horšie štartuje.
:?: Chcem sa len spýtať, či nie je problém s niektorým z čidiel, ktoré snímajú informácie pre riadiacu jednotku, alebo sa mám zmieriť s tým, že je škrtiaca klapka pokazená.
Inak niekedy mi zostávajú vysieť otáčky motora medzi 1500 a 2000, ale stačí asi na sekundu pridať trošku plyn a otáčky klesli na volnobežných 900 otáčok. Robilo to pri zastavovaní a vytlačení spojky. Inak bolo vždy všetko O.K.

:?: Neviete náhodou odkaz na staré fórum. Tam bolo veľa skúseností a rád ako čo a kde hľadať chybu.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: motor na voľnobehu vypne,nedrží voľnobež.otáčky

Příspěvek od Atnarfus »

staré forum: http://www.feliciaklub.cz/forum

Po tom čištění děláš i základní nastavení? Pravidelné čištění se vyplatí, ale i tak to jednou za čas základní nastavení udělat chce.
Já čistím klapku tak čtyřikrát do roka a tak jednou za dva roky nechám udělat základní nastavení. Pokaždé je motor jako vyměněný.
smazany clen - FK

Atnarfus píše:staré forum: http://www.feliciaklub.cz/forum

Po tom čištění děláš i základní nastavení? Pravidelné čištění se vyplatí, ale i tak to jednou za čas základní nastavení udělat chce.
Já čistím klapku tak čtyřikrát do roka a tak jednou za dva roky nechám udělat základní nastavení. Pokaždé je motor jako vyměněný.

8-) Nie nerobil som základné nastavenie, :!: ale mne to začalo blbnúť predtým ako som vôbec siahol na klapku.
Okrem toho klapka bola čistá, boli tam síce nejaké olejové nánosy, ale nie nič hrozné.
8-) Vďaka za info.
Myslím, že nemá zmysel ďalej tu niečo vymýšlať. O problémoch so škrtiaciou klapkov na 1.6-ky, je toho popísané veľa a vyčerpávajúco na starom fóre.

Myslím si, že problém je práve v nej.
Ja by som teraz potreboval kontakt na niekoho okolo Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice, Nitry, kto má a hlavne vie robiť so software VAG-COM, aby mi zistil ako pracuje moja klapka a či vôbec pracuje ešte.
Išiel by som aj do neďalekého značkového servisu ŠKODA, ale stačilo mi, keď som tam bol naposledy pred 3-4 rokmi. Tí ľudia vedeli asi tak maximálne vymenil olej alebo rozvody, ale ako náhle mali chytiť do ruky VAG tak sa im roztriasli ruky.
Potrebujem niekoho, kto rozumie tomu softu, aby mi zistil, či tá klapka vôbec komunikuje s riadiacou jednotkou.
Remo

Příspěvek od Remo »

Zdravím, jsem ze Slovenska, ale jsem študoval v Čechách.
Na vec!
JA jsem mel stejný problém, dal jsem nastaviť klakp po čistení, ale nic, menili my i teplotný snímač, ale stejný problém.
Kamoš z Brountálu poradil"
-Vymen škrtiacú klapku za novou a bude to pořadku.
Tak jsem to udelal. Funguje bezva!!!! Ješte neco: Orginál klakp je Siemens, je to na klakpe: VDO!!!!!!!!!!!
Siemens!!!!!!!!! Stojí to kolem 4 000 KČ.
smazany clen - FK

Chlape,to se přece nedá paušalizovat.Od toho je právě diagnostika,abys poznal,jestli ta klapka ještě drží rozmezí předepsaných hodnot,ne? :o
Odpovědět