šrouby na hlavě

Simos 2P
135M, 136M
rogalo - FK

šrouby na hlavě

Příspěvek od rogalo - FK »

Sundal jsem hlavu kvůli vyměně těsnění a v knížce na Favorita (na felicii nemám ) je napsáno že jeden šroub se má natřít barvou aby přes závit neteklá voda , nevím jestli to platí i u felicie a který to je . A je dobré ty šrouby natřít vazelinou pro lepší dotahování ,nemůže se to potom povolovát ? Určitě jsou tady odborníci kteří to vědí , já jsem lajk . Dik
hubo44 - FK

Re: šrouby na hlavě

Příspěvek od hubo44 - FK »

A hlavne vysaj alebo vyfukaj vodu z otvoru šrobu a poriadne premaž zavity. Zalomill sa mi dva šrody to boli nervy! :x
flacek - FK

Příspěvek od flacek - FK »

Rozhodne namazat a rozhodne bych koupil nove a mas klid.Cena je cca 50kc/ks a mas klid nemusis se bat ze ho zlomis, rozhodne mene prace nez potom to dolovat z bloku :lol:
rogalo - FK

Příspěvek od rogalo - FK »

Proč nemazat,může se to potom povolovat?Jo a na každém šroubu je tlustá podložka a pérovka ne ,jeto normálni ? du pokračovat.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tim ze to namazes se to rozhodne nemuze povolovat to by se ti povolovalo vse co namazes ;)
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Šrouby je nejlepší dávat nové.No dělá to málokdo.Tak pořádně očistit,já je ještě projedu závitníkem.I díry,ty pak hlavně vyfoukat stl.vzduchem a jestli mazat nevím.Někdo říká tak,někdo onak.Já je stříknu měděným sprejem.O natírání barvou jsem nikdy neslyšel.Žádná není durch do vody.Jen u vodní pumpy je kratší.
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

tím že se namažou šrouby třeba olejem nebo vazelínou by se mělo zvýšit tření na závitu a tím pádem se zvýší i utahovací moment jako i moment, kterým by si měl povolovat. Jinak jsem četl v jednom skriptu ze školy, že existujou i přípravky nebo spíš metody...myslím, že to bylo fovátováním... ale nejsem si jistej. Nejlepší je dát tam fungl nový šroub nebo matku, jak už tu někdo psal ;)
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Odpovědět