Lakovanie napravy
-
Hadepe - FK
Lakovanie napravy
Zdravícko
, mam otazocku co sa tika zadnej napravy ... chcel by som ju nafarbit len neviem aky je postup
da sa to nejak na aute ci ju treba vymontovat ... nemam potuchy
poradte prosim ako nato co mi treba .. aku farbu a tak dakujem
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lakovanie napravy
Je to jen a jen na tobe. Pokud mas jamu nebo aspon najezdy a jsi linej to sundavat ta kaspon na aute ale samozdrejmne to nebude takove jao kdyz auto na 14 dnu odstavis a cele rozeberes treba i opiskujes a pak tepr natery a skladani apod. Sam se musis rozhodnout.
-
Hadepe - FK
noooooo
ja by som to ovela racej odstavil a rozobral ... len ci stim niesu nejake problemy alebo ci to nieje velmi zlozite ... hlavne o ten postup rozoberania mi ide co a jak dik
-
Hadepe - FK
s akou farbou mam natriet tu napravu ??? normalna klasicka na kov .. alebo s nejakou spešl ?
-
Rex - FK
flakni na to jako já normál syntetiku. je to podvozek není to vnitřek kufru
-
smazany clen - FK
sundání nápravy je jednoduché. Jen odpojíš brzdy, sundáš tlumiče které jsou každý na jednom šroubu na nápravě a náprava je přidělaná celkem šesti šrouby, třemi na každé straně. Mě trvalo sundání nápravy cca 20 min když jsem nespěchal. Jen bych se bál těch brzdových trubiček. Když jsme sundávali nápravu kdysi dávno tak nešly povolit a nakonec se to protáhlo na nové trubky od pumpy až k bubnům...
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
To barvičkování náprav asi má něco do sebe... nikdy bych nevěřil, že někdy spatřím i něco takového a to už jsem vrakoval pořádné kopřiváky...
Hezké, že?
Koukal jsem na to několik minut s otevřenou hubou jak Kelišová v Italském kravíně. Pravda, kromě koroze na tom má své zásluhy i nadměrné zatěžování...

Hezké, že?

- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, nelíbí se mi, jak je orezlá zadní náprava, tak ji chci očistit a hodit alespoň do základovky. Je tu popsán postup sundání, ale bojím se, abych něco nepokazil. Za předpokladu, že neurvu žádný šrouby, na co jinýho si musím dávat pozor? Může se tam něco vysypat, popřípadě mám rovnou něco vyměnit, když se na to 16 let nesáhlo? Nechci do toho moc investovat, za rok auto stejnak půjde ke známému do servisu před STK, který ho připraví tak aby prošlo.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
No, já bych hlavně doporučil postup maličko jiný, než ten co je tu uvedený - pokud jsou nosníky, ke kterým je náprava přes držáky uchycená, v pořádku, tak ty držáky nápravy nedemontuj a přebrus a nabarvi je přímo na autě. Jednak se docela rády urvávají zevnitř navařené matky v nosnících, do kterých se šroubují šrouby držáků, a opravuje se to dost blbě (kdo ví, jestli máš na to vybavení, natožpak nějaké zkušenosti), a také si tímhle postupem nerozhodíš geometrii... Takže odpoj nápravnici z držáků a dále jak tu bylo uvedeno, odpojit brzdové hadičky, lanovody, tlumiče (na každé straně jeden šroub), případně kabely od snímačů ABS, pokud máš. Montáž v opačném pořadí. Záludnost v tomhle postupu snad žádná není, žádná mě nenapadá... Snad jen dodám, že veškerý spojovací materiál je lepší použít nový - takový, co tam patří (pevnost).
Mno a k tomu dotazu na výměnu, když už to bude dole a bude se barvičkovat (má smysl jenom do základovky?
)... Proč neudělat rovnou repas bubnů, vyměnit brzdové potrubí a hadičky na nápravě, vyměnit silentbloky zadní nápravy... Rovnou bych vyměnil i horní uložení zadních tlumičů... Je to vše jen o tom, co se Ti chce dělat, co je v jakém stavu a kolik do toho hodláš investovat...
(Pokud Tě něco z toho zaujalo, použij hledání, ke všemu je tu v příslušných sekcích dostatek informací
)
Mno a k tomu dotazu na výměnu, když už to bude dole a bude se barvičkovat (má smysl jenom do základovky?
(Pokud Tě něco z toho zaujalo, použij hledání, ke všemu je tu v příslušných sekcích dostatek informací
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za odpověď, hledal jsem dost, tak nějak jsem tušil, ale potřeboval jsem takovouhle ucelenou radu
. No do základu to asi smysl nemá, rovnou na to hodím nějakou barvu. Hadičky a tak mě pořád přesvědčuje táta ať neměnim, že to vymění ten známej v servisu za rok, nejradši bych je vyměnil. Ještě uvidím co všechno udělám, rozhodně si to ještě pořádně pročtu.
Ještě mě teď napadlo, když odpojim hadičky, nebudu muset potom odvzdušňovat brzdy? Na to bych si netroufl, ani nevím jak se to dělá...
Ještě mě teď napadlo, když odpojim hadičky, nebudu muset potom odvzdušňovat brzdy? Na to bych si netroufl, ani nevím jak se to dělá...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Musis pak samo odvzdusnit brzdy nejlepe komplet!! Ale pro dva lidi je to sranda - nic tezkeho jeden slape na pedal a druhy povoluje odvzdusnovak.
ono to zvladnes i sam, kdyz si ten odvzdusnovak povolis "tak akorat" - fakt jen trosku. Musis pak vic zabrat do brzdy, aby neco teklo, ale tece to odvzdusnovakem a saje z nadobky, presne tak, jak potrebujes 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nebo si přítížit pedál po našlapání kovadlinou , cihlou ...... nebo latí vzpružit do sedačky , atp. a pak to jít povolit