šroub upevňující kotouč na náboj

hydrant

šroub upevňující kotouč na náboj

Příspěvek od hydrant »

Tak jsem měnil kola za letní, a zjistil jsem, že vepředu chybí šroub, kterým se upevňuje kotouč k náboji kola. Bylo to poslední kolo a nechtělo se mi sundávat znovu druhé přední. V dílenské dokumentaci není tenhle šroub snad ani zakreslen i když díra je vidět. Po krátkém boji a vzájemném pootáčení kola a kotouče vůči náboji jsem dostal šrouby nakonec tam kam patří. Ale rád bych tam ten šroub doplnil. Odhaduji to na nějakou M8 ale nevíte někdo jaká je délka, případně jestli se jedná o pevnostní šroub??
smazany clen - FK

Re: šroub upevňující kotouč na náboj

Příspěvek od smazany clen - FK »

měla by to být M6 se zápustnou hlavou,délka asi 10mm.já tam mám tenhle
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Je to M6x14 se zápustnou hlavou.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

jj díky, M6x14, zapuštěná hlava? tam ale není žádné osazení. A doufám, že stačí obyčejný pozink.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Stačí, ten šroub je tam jen proto, aby ti kotouč nepadal, když je dole kolo a aby se neotáčel a mohl jsi kolo přišroubovat.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

díky, tohle bohatě stačí ... jenom je mi záhadou, že jsem nechal měnit kotouče ve značkovém škodováckém servisu a pokud nejde kolo dolů, tak šroub nemůže vypadnout. Asi značkovky pracují takhle super.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Hlavne ho namaz grafitovou vazelinou a dotahni jen rukou !!!! At ho pripadne priste nemusis brat sekacem. On nikam nevypadne.
mikka

Příspěvek od mikka »

Šroub by měl být zapuštěný pod povrch kotouče, aby kolo dosedlo celou plochou na přírubu kotouče.
Jestli v kotouči není kuželové zapuštění pro šroub, tak je to špatně.
Stollby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stollby »

sekackem se neboj.nemusi tam byt vubec nic.pokud to nekdo bude menit a nepujde to´a jelikoz plochej sroubovak neni moc dobrej nastroj na povolovani vetsich pevnosti tak staci vzit nejakou malou trubucku ci tycku dat ji na sroubek a parkrat po te trubicce zlehka bouchnout kladivem a sroubek potom povolite uplne jednoduse.nekdy mozna bude potreba bouchnout trosku vic pokud by nekdo kotouce menil po dlouhe dobe ci poprve na aute.kotouc po te spadne sam
Vždy je co zlepšovat
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Ty šroubky sou tam akorát na zlost.Pár jsem jich už zalomil.Ale taky jsem je do jisté doby vytahoval.Teď už na ně kašlu.Sou tam úplně na nic.Možná jen na to aby se měl člověk s čím dr*at když mění kotouče.Já je tam nemám,spousta lidí taky ne a nikdo si nikdy nestěžoval.
Jerry-X - FK

Příspěvek od Jerry-X - FK »

šrobky jsou tam prakticky k ničemu, na felině jsem jeden musel odvrtat, zahodil jsem kotouč nasadil novej a přišrouboval kolo
mezitím jsem už několikrát měnil kola a neni problém s tím že by se kotouč pootočil či spadl
na Fordu tyto šroubky nejsou vůbec
Odpovědět