houkání / vrzání při rozjezdu - spojka

vše okolo převodovek
kybrex
Kontaktovat uživatele:

houkání / vrzání při rozjezdu - spojka

Příspěvek od kybrex »

Zdravím,
když se rozjíždím třeba v koloně, tak často slyším nějaké vrzání nebo hučení, když mám spojku ne úplně puštěnou. Je to určitě spojka? nebo to může být i v něčem jiném? Mám radši fofrem dát novou?

Díky - PS: nemám rád cizí zvuky, co nepatří k běžnému chodu motoru
Goofy - FK

Re: houkání / vrzání při rozjezdu - spojka

Příspěvek od Goofy - FK »

a když ji pustíš tak to nedělá??dělá to i na zahřátém motoru??neprokluzuje??
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

když jí pak pustím úplně tak to nedělá. Dokonce když to osolím a rozjedu se rychle (ale bez hrabání kol!) tak to ani nevrzne. Dělá to jak při studeném, tak při zahřátém motoru. Jestli prokluzuje nevím, snad ne, ale podle mě bych to poznal ne? Selským rozumem, kdyby prokluzovala, tak když bych dal plnej kotel, tak auto by nevyrazilo až tak svižně a otáčky by ale vyletěly, nebo ne? :oops:
Goofy - FK

s tim prokluzovanim máš pravdu,vylítli by otáčky..
neměl jsi ji nedávno měněnou??co rychlosti jdou bez problemu řadit??
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

No řadit jde v pohodě, teda bráno z pohledu felicie, třeba v audině je to jiný kafe, známej říkal, že si ve felicii vždycky připadá, jak když míchá čočku, ale jde o zvyk. Jediný, co mě štve, že vypadává zpátečka, ale to se mi stává u všech felicií co jsem řídil (v dobrém stavu). Prostě zařadím zpátečku a už vidím , jak tam není, tak znovu a až pak to třeba jde. Poprvý jsem natočil motor do 4 tisíc, jak jsem to nečekal. :lol: Ale jinak jak dost lidí na felinky nadává, tak si myslím, že nemají pravdu, jsou to vděčný auta a mám tu svojí moc rád. V létě jí dopřeju nějaký to vylepšení ve formě většího servisu a vylepšení. Sám se na to těším jak malej kluk. :P
Goofy - FK

no mě taky vypadavala rychlost,přesněji 5ka a pak už bylo pozdě a musela se vzit nova převodovka...byli venku skoro všechny zuby a to ne jen u 5ky..
a na 100% jde ten zvuk od spojky??nejde od převodovky??neškrtnul jsi ji třeba někde a je na suchu??
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

Já jsem to neškrtnul, jedině ten, kdo to měl, než jsem to koupil, akorát mě vyděsilo když jsem jednou řadil zpátečku a zaslech jsem zuby, a přitom spojka byla samozřejmě na podlaze, fakt mě to vytočilo a nevím proč to. Myslíš, že se s tím mám radši někde stavit? Jinak kdyby to bylo v převodovce, nevrzalo by to furt? Btw. kolik stojí nová převodovka?
Goofy - FK

zhledem tomu že moje převodovka byla taktež ještě před koupi škrtnuta a někdo tam dal ještě ližinu tka se vysrali komplet 2 rychlosti/4 a 5/
na opravu to nemělo smysl nebot ty ozub. kola + ty dalši nesmysli by mě přišli tenkrat draho,tak mi tam dal znamej automechanik jinou za 5500 a ted bez problemu :D
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kybrex »

No zadarmo to není, ale taky to vozím ke známýmu, co je cenově fajn a je šikovnej, ale snad mě to nepotká... uvidím. Až s ním budu mluvit, tak se zeptám.
mikka

Příspěvek od mikka »

Takhle se projevuje načatá spojka, spojkové ložisko se netočí zcela volně a tře se o paprsky talířové pružiny přítlačného kotouče. Časem se ty paprsky můžou úplně ošoupat, nebo některý z nich praskne. Mě ten ulomený kousek zapadl do spojky, šprajcnul se mezi setrvákem a přítlačákem a zablokoval spojku v rozepnutém stavu.
Chose

Příspěvek od Chose »

Zdar,taky mě tak hučela spojka,ještě na fáčku,tak sem čekal než se to rozletí úplně,tak po roku mě to naštvalo, koupil sem novů spokovů sadu, vyměnil to a byl klid.Ta stará spojka nevypadala zas tak špatně,jenom byla dost zvlněná talířová pružina.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Odpovědět