Dobrý den.mám dotaz mam fel 1.6(1999) od roku 2005 a žádný problém,ale si před 14-ti dny po startu se jako by něco roztočí nezávysle na otáčkách motoru .Ty otáčky se jako by zvedají ,ale protože jsem se bál tak jsem auto chcípl a natočil znovu,ale pak již nic.Celkově jsem tento jev pozoroval cca 3x.Nevite co to může být?Vím že jsem to popsal dost jednoduše ,ale víc k tomu nedokážu říct.
ps.Pro vtipálky který by chtěly radit že po nastartování se většinou roztočí motor a apod. bych prosil NEREAGOVAT děkuji.JAtes
při startu něco začne hučet
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: při startu něco začne hučet
Mě dost často kvílí servo. Je to takové klasické hydraulické ječení. Zvuk se mění a za pár vteřin zmizí. Nevím proč to dělá, ale dělá to už dlouho a nic se neděje.
-
Nonamed - FK
tak tak, je to jako když se něco rozběhne a pak to postupně zmizí... taky mi to dělá a vidím to na servo. ale neřeším to 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl, že mu zůstává viset starter, servo by nedělalo takový rachot a navíc by zvuk reagoval na otáčky motoru, kdežto on říká, že se zvuk stupˇˇnuje,
-
jates
Děkuji za odpovědi.Ten starter se mi zdá docela jako dobrej tip.Servo nevím nevím ,protože vím jak hučívá při funkci a ten zvuk je přece jenom jinej.K tomu starteru .Co mám dělat je to velkej průšvih,nebo ho vyndat a repas.?Díky Jates
-
smazany clen - FK
Jestli je to starter,tak hned vyndat a repas.Lepší,než se pak zabývat okousaným věncem na setrváku. 
-
jates
No ja bych to neviděl tak černě,brousit setrvák nemůže poněvadš ho slyším jen točit na prázdno ,pravděpodobně po zatočení motorem se odtáhne od setrváku a točí dál .Ale proč?A navíc nevím na 100% jestli to je právě ten starter.Stalo se to 3x za pul roku s měsíčníma pauzama a to startuji několikrát deně.Jates
-
Jates
Tak se mi zase stal onen zmiňovaný jev,ale auto jsem nechcíp a bedlivě poslouchal.To hučení zvyšovalo otáčky a po pár vteřinách zcela utichlo.Asi to bude to servo.Jak tady někteří psali že s tímto jevem nic nedělají a ani nepozorují zhoršování,tak budu na to taky kašlat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mě to takhle houká na Feldě z roku 98 už léta a nijak se to nemění, tak to neřeším.