Odvzdusneni chladiciho systemu
-
Venalesnov
Odvzdusneni chladiciho systemu
Mam dotaz na zkusene odvzdusnovace a to jakym zpusobem. Kamarad mi poradil at po vymene kapaliny nastartuju, topeni dam naplno a pak to projedu. Jelikoz mi ale kolisala teplota tak jsem jel do servisu a tam mi rekli ze to je spatne odvzdusnene. ALe uz jsem se nezeptal jak se to spravne dela. Dekuji za radu. Vena
-
octavan - FK
Re: Odvzdusneni chladiciho systemu
Nastartuješ,necháš 2x sepnout saharu,vypneš motor.Musíš ho nechat trochu zchladnout,aby jsi se při otevření expančky neopařil a doliješ chladicí směs.Tot´ vše 
-
rahab15 - FK
Jo jo prese tak pokud se ti pusti nekolikrat vodni okruhy tak to zakonite vyzene bublinky do nadrzk coz je presne to co potrrebujes... proste ji poradne projed a ono se to kupodivu udela samo (narozdil od milionu jinych veci)

zdravim, nechci zakládat nvé téma když je tady tohle... když vyměním chladící kapalinu tak co dělat potom? zapnout topení na max (teplo a 4. rychlostí stupeň) a jet to projet, pak stát na místě až mi sepne ventilátor chladiče a je to odvzdušněné? já myslel že na odvzdušnění musí být někde odvzdušňovací šroubek
budu to dělat poprvé tak proto se tak blbě ptám
díki
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
včera jsem někde v příručce četl , ................vyjmout snímač teploty nalévat kapalinu až se hladina dostane do otvoru snímače snímač namontovat kapalinu dolít do vyrovnávací nádržky ,
ale jináč u bmm je v termostatu dírka když budeš nalévat pomalu , stačí až tak po 3tím litru , tak se to o dvzdušní samo
já po naplnění párkrát rukou zapumpuju spodní hadicí od chladiče
ale jináč u bmm je v termostatu dírka když budeš nalévat pomalu , stačí až tak po 3tím litru , tak se to o dvzdušní samo
já po naplnění párkrát rukou zapumpuju spodní hadicí od chladiče
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak jsem to dělal po výměně chladiče .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi jaky typ termostatu tam je. Pokud stary obyc v hlinikovem tele je to jednoduchy naleje se kapalina zavre vicko nastartuje a ceka se az se termostat otevre - tepla voda projde chladicem zhasne se motor a pripadne doleje kapalina. Pokud je tam uz novejsi typ termostatu v plastovem tele je potreba vyjmout na nem plastovou ,,zavlacku,, na cidle teploty vody a vytahnout to cidlo a nalivat chladici kapalinu tak dlouho dokud se nezaleje i ten otvor pro cidlo, pak uz jen vratit cidlo a zajistit. Nej samo ze na rovine stat. Tak asi tak jako navod.