Odvzdusneni chladiciho systemu

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Venalesnov

Odvzdusneni chladiciho systemu

Příspěvek od Venalesnov »

Mam dotaz na zkusene odvzdusnovace a to jakym zpusobem. Kamarad mi poradil at po vymene kapaliny nastartuju, topeni dam naplno a pak to projedu. Jelikoz mi ale kolisala teplota tak jsem jel do servisu a tam mi rekli ze to je spatne odvzdusnene. ALe uz jsem se nezeptal jak se to spravne dela. Dekuji za radu. Vena
octavan - FK

Re: Odvzdusneni chladiciho systemu

Příspěvek od octavan - FK »

Nastartuješ,necháš 2x sepnout saharu,vypneš motor.Musíš ho nechat trochu zchladnout,aby jsi se při otevření expančky neopařil a doliješ chladicí směs.Tot´ vše :)
rahab15 - FK

Příspěvek od rahab15 - FK »

Jo jo prese tak pokud se ti pusti nekolikrat vodni okruhy tak to zakonite vyzene bublinky do nadrzk coz je presne to co potrrebujes... proste ji poradne projed a ono se to kupodivu udela samo (narozdil od milionu jinych veci) :D :D :D
LadesFCB

Příspěvek od LadesFCB »

zdravim, nechci zakládat nvé téma když je tady tohle... když vyměním chladící kapalinu tak co dělat potom? zapnout topení na max (teplo a 4. rychlostí stupeň) a jet to projet, pak stát na místě až mi sepne ventilátor chladiče a je to odvzdušněné? já myslel že na odvzdušnění musí být někde odvzdušňovací šroubek :-) budu to dělat poprvé tak proto se tak blbě ptám :-) díki
Škoda Felicia 1.3 BMM, 50 kW, r.v. 1996, Modř Královská II.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

nemusíš ten větrák topení ani pouštět
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

včera jsem někde v příručce četl , ................vyjmout snímač teploty nalévat kapalinu až se hladina dostane do otvoru snímače snímač namontovat kapalinu dolít do vyrovnávací nádržky ,
ale jináč u bmm je v termostatu dírka když budeš nalévat pomalu , stačí až tak po 3tím litru , tak se to o dvzdušní samo
já po naplnění párkrát rukou zapumpuju spodní hadicí od chladiče
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Přesně tak jsem to dělal po výměně chladiče .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Zalezi jaky typ termostatu tam je. Pokud stary obyc v hlinikovem tele je to jednoduchy naleje se kapalina zavre vicko nastartuje a ceka se az se termostat otevre - tepla voda projde chladicem zhasne se motor a pripadne doleje kapalina. Pokud je tam uz novejsi typ termostatu v plastovem tele je potreba vyjmout na nem plastovou ,,zavlacku,, na cidle teploty vody a vytahnout to cidlo a nalivat chladici kapalinu tak dlouho dokud se nezaleje i ten otvor pro cidlo, pak uz jen vratit cidlo a zajistit. Nej samo ze na rovine stat. Tak asi tak jako navod.
Odpovědět