KLEPE JAK TRAKTOR-HROZNÝ ZVUK
-
Rada - FK
KLEPE JAK TRAKTOR-HROZNÝ ZVUK
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám Felicii 1.6 v kombiku rok 98, a když nastartuju a hlavně když přidám plyn tak mě to klepe jak traktor. hroznej zvuk.Nemůže to být něco s výfukem, třebo těsnění nebo jak jsou tam ty dvě harmoniky? A ještě jeden problém mám, když otočím klíčkem a chci nastartovat auto, tak se rozsvítěj kontrolky a nic, o malinko vrátím klíček zpět, znovu otočím a už to chytne.Co to může být, je v háji startér? Díky za rady.
-
slegrusik - FK
Re: KLEPE JAK TRAKTOR-HROZNÝ ZVUK
Ahoj Kolego,
možná budeš mít v háji, jako já, katalyzátor!!! Taky mi to drnčí a rzonuje uvnitř katu, kterej je totálně rozpadlej po předchozím majiteli. Po neděli budu nechávat kat měnit. Sice ne nový, ale v pořádku tak by to mělo potom být už v pohodě! Není vyloučeno, že Ti to někde prasklo i v okolí těch vlnovců! Jak jsou na tom svody? Skus se podívat pod auto při běžícím motoru. Podle toho hlubokého zvuku to bude asi někde ze předu. Opatrně skus přilořit ruku k vlnovcům jestli to tam někde nefouká! Je to cítit. Víc Ti neporadím, ale chápu to jak to vypadá! Jsem na tom podobně
možná budeš mít v háji, jako já, katalyzátor!!! Taky mi to drnčí a rzonuje uvnitř katu, kterej je totálně rozpadlej po předchozím majiteli. Po neděli budu nechávat kat měnit. Sice ne nový, ale v pořádku tak by to mělo potom být už v pohodě! Není vyloučeno, že Ti to někde prasklo i v okolí těch vlnovců! Jak jsou na tom svody? Skus se podívat pod auto při běžícím motoru. Podle toho hlubokého zvuku to bude asi někde ze předu. Opatrně skus přilořit ruku k vlnovcům jestli to tam někde nefouká! Je to cítit. Víc Ti neporadím, ale chápu to jak to vypadá! Jsem na tom podobně
-
Rada - FK
Zdravím,díky za radu.Jěště jsem se chtěl zeptat,začala mně asi zlobit spojka,bere až na konci,pomalu spíš prokluzuje,to je asi vháji že?Kolik stojí udělaní spojky na Felicii 1.6 I s prací?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To klepání by možná stálo za to nahrát a hodit to sem jako MP3.
Jestli to kovově cvaká, tak je to pravděpodobně zdvihátko.
Jestli to kovově cvaká, tak je to pravděpodobně zdvihátko.
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
promiňte že píšu sem, ale tak dva dny zpátky mi právě také klepal motor kovový zvuk ale jen při studeném motoru při ohřátí se to ztišilo ale nepřestalo... tak nevím zda to je stejný problém nebo jiný...
-
Rada - FK
Ted jsem byl se na to koukat, přiložil jsem ruku na ty harmoniky až jsem se spálil.Foukalo to tam pěkně, to jsem ani nemusel přidávat plyn. Můžu se Vás zeptat na kolik mě to přijde ta oprava? díky
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Ja to mel urvane u priruby a jen sem to nechal zavarit a je to ok;-)Rada píše:Ted jsem byl se na to koukat, přiložil jsem ruku na ty harmoniky až jsem se spálil.Foukalo to tam pěkně, to jsem ani nemusel přidávat plyn. Můžu se Vás zeptat na kolik mě to přijde ta oprava? díky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je prasklý přímo vlnovec, tak musíš koupit nový a nechat ho tam zavařit. Nemá cenu měnit jenom jeden, nech udělat rovnou oba.
Vlnovec z druhovýroby stojí tak 500 za kus. Kolik tě bude stát přivaření, to už ti neřeknu. Slušný topenář ti to tam přivaří za nějakou tu stokorunu do kapsy.
S vlnovcema z druhovýroby mám ale zkušenost, že se trochu zvětší hlučnost auta. Jsou tvrdé a víc se asi přenášejí vibrace motoru do výfukového potrubí.
Originál se prodávají jenom s potrubím a katalizátorem za naprosto nesmyslnou cenu.
Vlnovec z druhovýroby stojí tak 500 za kus. Kolik tě bude stát přivaření, to už ti neřeknu. Slušný topenář ti to tam přivaří za nějakou tu stokorunu do kapsy.
S vlnovcema z druhovýroby mám ale zkušenost, že se trochu zvětší hlučnost auta. Jsou tvrdé a víc se asi přenášejí vibrace motoru do výfukového potrubí.
Originál se prodávají jenom s potrubím a katalizátorem za naprosto nesmyslnou cenu.
-
Driverman
Zdravím pánové mám takový menší problém, začal mi drnčet výfuk. Když jsem byl na rampě tak jsem zjistil, že to drnčí u katalyzátoru. nevím co to může být, jediná věc co mě napadla (asi blbost) je to ,že se dostal kamínek mezi kat. a ten dírkovaný krycí plech co je na něm navařený, protože když jsem na ten plech zatlačil tak to přestalo. Může mi někdo prosím poradit? Dík za jakoukoliv radu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Těžko ti poradíme. Musíš zjistit sám co se tam kde klepe. Může drnčet i samotný plech nad katem.